biz gerdek gecesi bile kavga ettik ya
o kadar ters insanlarız ki o kadar da çok kavga ediyoruz.
ve artk nelerden kavga ettiğimizi bile hatırlamıyorum..
bnm eşim çok sinirli,bnde öyle.
fakat hep alttan alan o.
bağıran çağıran,hakaret eden,küfürler sayan,birşeyler fırlatan-kıran ya da ona vuran ben oluyorum.
bu kadar sakin olduğu için de ben çirkinleşiyorum işte..bnmde yaptıklarım yanlış elbette.çabuk yıprattı bizi.
sevgiliyken,sözlüyken ve de nişanlıyken de böyleydi.
ama o kadar çok seviyor ki katlanıyor bana iştebir gün o sevgisi de yok olup gidicek..o zaman hep bunları karşıma çıkarıcak işte :26:
evliliğin ilk yılları zordur mutlaka tartışmalar olur az yada çok her çift bunları yaşar.birbirinizi tanıdıkça evliliğe alıştıkça bu kavgalar azalır yada çok şiddetli olmaz.sana tavsiyem şu öncelikle her sorunu kavgaya dönüştürmeyin ve tartışma sırasında aradaki saygıyı yitirmeyin.küfür hakaret kırmak dökmek sevgiyi de saygıyı da bitirir.sakin olmak her zaman kazandırır.eşinle yüz göz olmamaya çalış zamanla evliliğiniz oturacaktır
eğer evlilikte bir taraftan biri alttan almazsa çıkmaza da girer. Devamlıda bir taraf alttan alamaz. Yeri gelince sen yeri gelince eşin alacak. Verici olmak lazım. Sevgiden önce saygı biterse o evlilikten kimse birşey beklemesin.
Yanlış hatırlamıyorsam eşine böyle erkeklikmi olur demişsin mesajla. Bu tür sözler söyleyerek eşine olan saygını gösteriyorsun.Eşin sana ne biçim kadınsın dese hoşuna gider mi?
her insanın yapısı farklıdır. Bazı insanlar başkalarının yanında özellikle ailesinin yanında güzel sözler söyleyemez. benim eşim hayatım aşkım bilmem ne der çok rahat. Ama ben bırak ailemin yanında arkadaşlarımın yanında bile demem eşime bu tür sözler. Çünkü alışkın değilim. Galiba aileden de gelen birşey. Aile büyüklerinin yanında dersen ayıp olur gibi geliyor. Aslında kötü birşey değil. Sevgi sözcükleri söylüyorsun. Ama dediğim gibi yapı meselesi. Hem sana zorla bu tür sözleri senin demenle diyeceğine bırak arada sırada içinden geldiği için söylesin. Daha çok anlamı olur.
Ama bu tür sudan sebeplerden evliliğini çıkmaza sokma. Kp meselesine gelince herkeste ya kv yada kp sorunu oluyor. Ne yapsanda içindeki ateşi söndüremezsin. Yapacaklarını yapmışlardır zamanında. ama sen kendini yer bitirirsin. Yapan yapacağını yapar köşesine çekilir. Bu tür insanlar yüzündende kendi kurduğun aileni üzmeye değmez.
Bizdede agrasif olan taraf benimdir ama o daha sakin ve o sakin olunca ben daha çok sinirleniyorum deli oluyorum nasıl böyle rahat oluyo diye bu kez onu sinirlendirmek için ağzıma ne geliyosa söylüyorum atıp fırlatıyorum elime ne gelirse sonra tabiki bi kaç gün konuşmak istemiyorum ama daha sinirim geçmeden hemen geliyo hiç bişe olmamış gibi sırnaşıyo yaa daha uyuz oluyorum hiç küs kalamıyoruzz bu yüzden galiba o daha çok seviyooo :))
bence evlisiniz ve ayrı evlerdesiniz diye böyle oldu..
yani kendini tam evli hissedemedi sanırım.
hani ergenlik gibi,ne çocuk ne büyüksündür ya sizin de o hesap olmuş...
Aynı evde olsaydınız günaydın mesajı atmazdı da yanağına bi buse kondururdu barışmak istediğinde,ya da siz süper bi kahvaltı hazırlar gönlünü ederdiniz haksız olduğunuzda....ya da ben biraz fazla romantik hayallerle gerçek dışı düşünüyorum:-/
ama inşallah kendi evinizde güle oynaya-senelerce sürer cicim aylarınız....
annenlerden ayrı bir evde kendi evinizde yeni bir paylaşımla kurulan hayata alışma sürecindesiniz..kırılganlıklar evliliğinizin oturma sürecinin içinde varolan duygulardır..kavgalarınızı dozunda bırakıp,saygı çerçevesini parçalamadıktan sonra sıkıntı olmaz,zamanla alışırsınız...mutluluklar...
Her insanın yapısı tabi ki farklıdır bize basit gibi görünen sorunlar sizin için gerçekten yıpratıcıdır, kimbilir belki bende öyleyimdir insanların yaşadıkları kendi sınırlarıyla alakaldır. Kimi kaldırır kimi dert tasa yapıp büyük sorunlar hale getirir...Dolayısıyla ne yaşadığınızı sadece kendiniz bilirisniz bizler de naçizane fikirlerimizi söyleriz...İyi yada kötü yorum yapmayacağım çünkü az önce okuduğum bir konudan o kadar etkilendim ki bu tavsiyeyi size de yapacağım 'Dertmi sizin ki?.........' diye başlayan konu bence okuyun okuyunca yaşadıklarınızın ne kadar boş olduğunu daha iyi anlayıp belkide daha iyi hissedeceksiniz
yok biz kayınpeder sebepli kavga ederiz benim kaynana melek eşi saolsun onun rolünü almış..
Kıskançlık yapar, beni sorumsuzlukla suçlar mesela haber vermeyi bi anlık unuttum diye bi kavga çıkardı..
Bir de biz bir haftadır ayrıyız canım evimizi kuramadık henüz tayin bekliyoruz.. Bu iki ay bi benim taraf bi onların tarafında
misafirlikle geçecek malesefIşte yine ayrıyız telde konuşuyorken annesi yanında diye bi resmi konuştu farkettim..
Aşkım bitanem demiyordu kızdım aynısını yapcam sana diye üstüne gittim yorgundu işten dolayı uykusu vardı zaten
üstüne gidince iyi tamam yap deyip yüzüme kapadı ya inanabiliyormusunuz
canım hiç takma kafana aynı durumları 1 seneye yakın yasadık sevgiliyken etmediğin kavgayı edersın ilk başlarda önemli olan bu süreci kazasız atlatmak sonra hersey oturuyor evlendiğinizin farkına varıyorsunuz yani biraz sabır ve sakinlik le kendiliğinden düzeldiğini göreceksin
evlenmişsiniz ama yine uzaksınız .insanın kendi evinde uyanıp uyanması bambaşka br şey bence.kavga etseniz bile uzamaz en azından ama böyle siz bir yerde o bir yerde ee nişanlılıktn ne farkı var yakınlamamışsınız ki.tez zamanda eviniizin olması dileğiyle ..mutluluklar
Evet ya insanın evini kuramaması çok kötüymüş kızlar
Mesela dün ilk kez çorba yaptım kendim netten tarif buldum da..
Soruyor bana nasıl oldu çok merak ettim diye garibim tadamıyor
Çok güzel oldu ama sen yemedikten sonra ne anlamı var
ben ne zaman kendi evimizin mutfağında yalnız senin için yemekler yapcam ya off dedim çok üzülüyorum
rabbim başka dert vermesin en azından çaresi var.biraz daha sabır gerekiyor .bir zaman snra düşünün ki sadece sizin yemeklerinizle doyuck :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?