Evlilik sorunları. Küsüz.

sedeflidondurma

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2018
905
927
23
Merhaba hanımlar. Çok uzatmadan dersimi anlatayım. Biz 3 kız kardeşiz. Bir de annem var. Bizim babam vefat ettikten sonra elimizde olan parayla 2 ev aldık. Evde 4 kişinin hakkı var yani. Kişi başına düşen parayla bir yatırım yapılmayacağı için birleştirip bu şekilde değerlendirmeyi uygun gördük. Neyse evler alındı içine kiracılar konuldu. Aylık gelen kişi bası para çok cüzi bir rakam.
Eşim baştan beri evlerle ilgilenme işini üstüne aldı. Tanıdığı emlakçıya verdi kiracıların sorunlarıyla vs ile ilgilendi. Ama son bir senedir bana her sorunda laf sokmaya başladı. Senin evin ben ilgileniyorum. Ben de anlatmaya çalısıyorum neden bçyle yapıyorsun annem yaşlı başlı kadın kız kardeşim desen üni de okuyor üni şehrimizde hakat arabası yok altında istesiği zaman gidip gelmesi zor. Ablamın eşinin ablama faydası yok. Ek iş yapıyor bütün günleri dolu. Artı göreve gidiyor 110 15 gün yok. Eşimin işi vardiyalı arabamız var. En uygun kendisi bu işlerle ilgilenmek için ama beyefendi evler alınırken ben karısmam desi durdu. Tek kelime söylemedi şimdi aldınız o evleri sürekli sıkıntı diye başımın etini yiyor. Dünkü olayı anlatayım. Kiracımız suyu açık unutmuş alt kata sular akınca bizi aradılar. Kiracıyla iletişim sağlamaya çalıştı eşim açmamış geri dönmemiş. Marangoz götürdü laminantlar dolaplar söküldü.sökmüşler geldi eve. Ben sordum naptınız nasıl oldu anlattı etti. Çocugu zar zor türlü çabalarla bulmuşlar sökmüşler laminantları vs. Sonra dediki bişey değil evinle ilgilendim. Bir de söyle x kiracıları çıkartıyormuş. paraya ihtiyacı olan bulsun kiracı ilgilenmicek x.Bu lafları artık bende bardağı taşırdı. Söyliycem dedim bizimkilere x ilgilenmek istemiyormuş bilin siz naparsanız yapın. Bişe demedi. Normalde eşimin yanlışını asla söylemem açık vermem ama dayanamadım artık canıma tak etti. Söyledim kardeşime böyleyken böyle kiracının numarasını verdim filan. O da sinirlendi tabi biz ondan ilgilenmeaini mi istesik zorladık mı ben bakarım dedi. Bir yıldır en ufak sorunda basıma kakıyor. Ya da senin evin diyor ben imaaını bile yapmıyorum ev benim evim diye ki yarısı benim zaten.
2 gündğr konuşmuyoruz sürekli söyle sizinkilere söyle diye bana dayılanıyordu söyleyince süt dökmüş kedi oldu. Küsüz. Siz olsaydınız ne yapardınız hanımlar. Benim yaptıgım sinirle yapılan bir hareket ama çok kızdırdı artık beni.
Benim aileme artık iyice gıcık gitmeye de başlar şimdi eminim

Kiraları otomatik ödemeye alsanız bir kiracı bir hesaba diğeri başka bir hesaba yatırsın
Siz arada bölüşün kardeşlerinizle
Kardeşinize bırakın o ilgilensin hatta siz ilgilenin öğrenirsiniz bu tür işleri
Kimseye minnet etmemiş olursunuz

Erkekler böyle kendi anaları babaları için boya badana yaparlar taş taşırlar günlerce sizin aileniz için bir bardak kaldırırsa başa kalkarlar

Alınırken de ilgilenmek istemediğini soylemiş doğru anladıysam. Adam en başta açıkça soylemiş. Çene yapmasını haklı bulmuyorum fakat ilgilenmek zorunda değil. İlgilense iyi olur tabi ama görevi değil sonuçta.

Biri otomatik ödemede eşimin hesabında diğeri elden bize gelip veriyor beceremiyormuş o işleri. Kira toplayıp bölüştürme neyse de kiracıların sorunları evle ilgili sorunlar olunca adam iyice coşuyor. Bir de sanki gelen parayı sanki kendime harcıyorum ben. Hepsi ihtiyaçlara gidiyor. Ama doğru sorun benim ailemin işini hallediyor ya beyefendi batıyor resmen.

Alinırken karışmam desi naparsanız yapın şimdi herkesten çok karışıyor. Kendi kendine üstlendi işleri kimse ona yıkmadı. Başka biri üstlense de bir sürü laf söylerdi eminim. Kendi bildiğince hallesiyorlar kimseye birşey sormadan yapıyorlar siye yine bizimkilere sallardı

Eşinizi aradan alıp kendinize bir hesap açın bankadan gider çekersiniz
Sonra ikiye bölersiniz diğer kiracıda direkt annenize versin
Kira sözleşmesi yaptıysanız bir ustaya beraber eve gidip yapacakları tamamlayıp evi bu şekilde teslim ettik diye rapor tutun
Evler eski mi bu kadar sorun çıkarmazlar aslında suyu açık bırakmak kiracının suçu o yaptırmalıydı

İlgilenmek istemiyorsa ( ki en doğal hakkı) ilgilenmesin. Baştan kabul etmiştir. Zor gelince de ilgilenmek istememiştir. Aslında en doğrusu da sizin ilgilenmeniz bence. Sonuçta ev sizin eviniz. Bir şey derse, tamam zor geliyorsa ilgilenme ben ilgilenirim de olsun bitsin. Ailesine laf söylenmesi insanın çok zoruna gidiyor. Tahmin edebiliyorum ama bence tek sorun ev değil gibi. Doğru mu hissettim acaba?

Kusura bakmayın ama en uygun kişi eşiniz diye direkt ona yüklenilmiş farkında olmasanız bile. Sadece kardeşinize söylerken eşim müsait değil siz ilgilenir misiniz diyebilirdiniz. Bi araya geldiklerinde sorun olabilir bu yaptığınız. Ben böyle bir şey yapmazdım

Kusura bakmayın ama ben eşinizi haklı buldum.ne olursa olsun bu kadar ortaklı bir mülkte tek ilgilenen eşiniz ise söylenmesi normal.

Bir de kiracı koydugun evin derdi bitmiyor valla size kolay gelsin :)

Allah aşkına kaç tl kalıyor size kira bereli olarak?ha bu evler 3000 4000 kira getiriyorsa anlarım ama 400 500 ise zor

Eşiniz haklı . Mecbur mu bunları yapmaya , değil ? Bir iyilik yapınca üstüne görev olarak yapışıyor ya , sizinki o hesap.
Bulun bi emlakçı , hem kiralasın hem ilgilensin.

Hanımlar şöyleki en son olayda kiracı benim burda tanıdığım kimse yok sen ilgilenirmisin abi demiş. Eşimde kimseye sormadan tamam demiş. Bana diyorki enişten laminantçı bulsun söyle ilgilensin. Benim devreler bu tavırlarından yanıyor. Bana sordun mu madem tamam ilgilenirim desin ne dırdır ediyorsun. Sen yaptır dememiş adama bana çatıyor.ben yaparım dedim çok mu zor laminant döşeyen adam bulmak cık sokağa birsürü dedim sustu.
Ben de ilgilenirim ama 18 aylık küçük çocugum var. Kiraları bölüştürüp herkese teslim işini ben yapıyorum zaten. Ama ben ilgilensem adama demem. Tamam laminantçı bulurum diye.

Bundan sonra eşinizi bir şeye dahil etmeyin, kiracıyla da konuşun bir sorun olursa sizi yada kardeşlerinizi arasın. Siz kardeşler kendi aranızda halledin meseleyi. Eşinizin lafını, tribini çekmemiş olursunuz böylece.

Öyle yapacağız artık ama küsüz. Aramız nasıl düzelir bilmiyorum. Yine yok yere aramız bozuldu. Beni annenlere söyledin tribi bitmez simdi. Haklı da o konuda ama çok sinir etti beni artık bıktırdı.

Adam haklı. Şimdiye kadar ilgilenmiş ama artık ilgilenmeyeceğini söylediğinde kardeşin hemen sinirlenmis biz onu zorladık mi ilgilenmesini mi istedik bilmem ne demiş. Madem öyle kardeşin ilgilensin. Bunun için altında araba olması falan gerekmiyor. Kardeşine ver kiracının telefon numarasını o ilgilensin

Öyle yapacağız artık ama küsüz. Aramız nasıl düzelir bilmiyorum. Yine yok yere aramız bozuldu. Beni annenlere söyledin tribi bitmez simdi. Haklı da o konuda ama çok sinir etti beni artık bıktırdı.
Kiracılar bundan sonra bir şey olursa eşimi değil beni arayın direkt deyin
Hatta kiracının hanımı varsa siz konuşun
Eşinizden hesaptan alıp kendi adınıza hesapa yatırsınlar parayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…