Evlilik sözleşmesi bilgisi olanlar

schtzi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2014
356
224
53
32
Evlilik sözleşmesi evlendikten sonra nasıl yapılıyor evlilik sözleşmesi yaptıktan sonra eşin ölümünde emekli aylığı alınabiliyor mu?

Eşin ölümü derken öleceği kesin mi bu ne demek ya şu evlilik sözleşmesi görmek istemiyorum evlilik sözleşmesi yapacaktı bizimki de Rabbim sabır kimlerle uğraşıyoruz
kusura bakma ama 3 yıl sonra önünde 100 bin TL borçla birde elinde hiçbir şeyin kalmazsa anlarsın yanında cocukla

Evlilik sözleşmesi mal ayrılığı ile yapılır Örn boşanma durumunda mallar neyse kiminse onun olur ve nafaka vs kapsar
Eşiniz ölürse borçlar size kalır sözleşme onu kapsamaz reddi miras yaparsınız
Reddi mirasda alacakta verecejte olmaz maaşını alamazsınız

Evlilik sözleşmesi mal ayrılığı ile yapılır Örn boşanma durumunda mallar neyse kiminse onun olur ve nafaka vs kapsar
Reddi mirasda alacakta verecejte olmaz maaşını borç bitene kadar alamazsınız
Ben evlilik sözleşmesi yaptim diyelim ki eşimi 15 yıl sonra veya 10 yıl sonra kaybettim.parasini alabilirim değilmi birde evlilik sözleşmesi yaptıktan sonra haciz gelse eve benim aldığım eşyalara el koyabilirmi

Bu kadar borcuna kafaya taktığın adamla neden evlendin?
borç varsa evlilik sözleşmesi etkilemez. mirası reddeceksin.

evlilik sözleşmesi mi? bilmiyorum.. peki siz neden böyle bişeye gerek duydunuz? bişiy mi var ? evlenmeden önceki borçlr kişinn kendsini bağlar siz evlensenzde baglamaz. yada mal varlığı evlendıkten snra alındıysa 2 ye bölunur evlenmeden önce alınan mal mülk kişinn kendısınndr..

Ben evlilik sözleşmesi yaptim diyelim ki eşimi 15 yıl sonra veya 10 yıl sonra kaybettim.parasini alabilirim değilmi birde evlilik sözleşmesi yaptıktan sonra haciz gelse eve benim aldığım eşyalara el koyabilirmi
Her halukarda eşiniz mirası vasiyet etmediği sürece çocuğunuz ve sizindir aynı evdesiniz borç ikinizi kapsar evlilik söz leşme sinin onlar bir alakası yok

Maaşınıza haciz gelebilir siz diyemezsiniz ki benim sözleşmem var onu kapsamaz
Evllik sözleşmesi boşanma durumundaki mallar ve nafaka çocuğun velayeti içindir

Evlilik sözleşmesi evlendikten sonra nasıl yapılıyor evlilik sözleşmesi yaptıktan sonra eşin ölümünde emekli aylığı alınabiliyor mu?
Koyulan maddelere göre şekil alır. Ancak şunu söylemeliyim ki bunları düşündüğünüz bir evliliğe adım atmayın

Konu sahibi sanırım zor durumdasın.
Burada bu soruya doğru düzgün cevap alamazsın.
Herkes bilip bilmeden atıp tutmaya Başlamış bile.
Bence siz gidip bir Hukukçu ya da notere sorun bu soruyu.

Reddi mirasda alacakta verecejte olmaz maaşını alamazsınız
Reddi miras yapıldığında maaş alınıyor bir yakınım alıyor

Evlilik sözleşmesi evlendikten Sonra yapılır mı bilmiyorum ama borç kalmasını istemiyorsanız reddi miras yapacaksınız ölüm durumunda bunun belli bir süresi var.Reddi miras yaptığınızda maaşını alabilirsiniz bundan Emin’im bir yakınım alıyor.Bu şekilde düşünmekte çok haklısınız ölüm Allahın emri ama hayat devam ediyor kendinizi ve çocuklarınızı düşünmek zorundasınız

Back
X