• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik sözleşmesi???

şu an oturduğum ev küçük ve çocuk sahibi olmak istersek mecbur evi değiştireceğim yasa sayesinde direk aile konutu olarak buna ortak olursun v
doğru mu anladım? Evleniyorsunuz çocugunuz olursa ev değiştiriyorsunuz. Kendi evini satıp yeniledği için siz de hak sahibi oluyorsunuz ve bunu istemiyor?
Bana iyi niyetli gelmedi.

doğru mu anladım? Evleniyorsunuz çocugunuz olursa ev değiştiriyorsunuz. Kendi evini satıp yeniledği için siz de hak sahibi oluyorsunuz ve bunu istemiyor?
Bana iyi niyetli gelmedi.
Hayır hayır. Şimdi Paylaşmalı Mal Ayrılığı diye bir şey var. Ben burada ki arkadaşlarla konuştuktan sonra onun hakkında bilgi aldık. Aile kullanımına özgü ne varsa ortak olsun istedik yasa önünde. Hangi taraf aldığına bakılmaksızın aile konutu, aile yazlığı, araba aile adına yapılan birikimler vs. ortak oluyor. Bunun dışında şahısların kendi kişisel malları ve birikimleri üzerinde ki takdiri kendisinde kalıyor...

Hayır hayır. Şimdi Paylaşmalı Mal Ayrılığı diye bir şey var. Ben burada ki arkadaşlarla konuştuktan sonra onun hakkında bilgi aldık. Aile kullanımına özgü ne varsa ortak olsun istedik yasa önünde. Hangi taraf aldığına bakılmaksızın aile konutu, aile yazlığı, araba aile adına yapılan birikimler vs. ortak oluyor. Bunun dışında şahısların kendi kişisel malları ve birikimleri üzerinde ki takdiri kendisinde kalıyor...
Ben yine anlamadım. Zaten evlendikten sonra o durumda aile konutunuz olacak evlendikten sonra edinildiği için.

Bir de bu var:
adam açık açık kendi kişisel malımı satarsam edinilmiş mal oluyor ve bunları sürekli satıp satıp gelirlerle büyütüyorum seninle farklı yatırımlarımız olsun seni de garanti altına alalım diyor...
Daha manipülatif cümle görmedim. Seni de garanti altına alalım…
Bunun için bu sözleşmeye ne gerek var ben cidden anlamıyorum 😅

Yorumlardan anladıgım kadarıyla zaten 2.konunuzmuş, siz ikna olmuşsunuz ki verilen her cevaba da eş adayınızı savunur şekilde cevap vermişsiniz. Sizin için problem yoksa neden konu açıp duruyorsunuz. Size göreproblem nedir

Ben yine anlamadım. Zaten evlendikten sonra o durumda aile konutunuz olacak evlendikten sonra edinildiği için.

Bir de bu var:

Daha manipülatif cümle görmedim. Seni de garanti altına alalım…
Bunun için bu sözleşmeye ne gerek var ben cidden anlamıyorum 😅

Yorumlardan anladıgım kadarıyla zaten 2.konunuzmuş, siz ikna olmuşsunuz ki verilen her cevaba da eş adayınızı savunur şekilde cevap vermişsiniz. Sizin için problem yoksa neden konu açıp duruyorsunuz. Size göreproblem nedir

Eş adayımız isteği normal mi diye merak etmiştim ve görüş almak istiyordum. Aksine buraya sorduktan sonra kendisiyle de konuştum sağ olsun bilgili kişiler yardımcı oldular.

Olay şu, kendi üzerine aldığı arsa, tarla gibi şahsi yatırımları var ve kira gelirleri ile almaya devam ediyor. Eğer rejim düzenlemesi yapmazsak şahsi yatırımları da evlilik içinde edinilmiş mal olacak. Ortak ve herkesin kendi şahsına ait mülkleri de bulunsun istiyor.

Bir de arsa-tarla al sat yaptığı bir şirketi var, bunun da kazançları ortak sayılıyor. Sermayesini filan hep aileden alıyor.

Son düzenleme:
Eş adayımız isteği normal mi diye merak etmiştim ve görüş almak istiyordum. Aksine buraya sorduktan sonra kendisiyle de konuştum sağ olsun bilgili kişiler yardımcı oldular.

Olay şu, kendi üzerine aldığı arsa, tarla gibi şahsi yatırımları var ve kira gelirleri ile almaya devam ediyor. Eğer rejim düzenlemesi yapmazsak şahsi yatırımları da evlilik içinde edinilmiş mal olacak. Ortak ve herkesin kendi şahsına ait mülkleri de bulunsun istiyor.
Ben gelenekselciyim, ve çok da duygularımla hareket edemem ama bu kadar da mantık üzerinden yürütemem ilişkilerimi.
Ben evleneceğim insanla daha bir yola girecekken boşanırsak ı hesap ediyorsam o yola hiç girmem daha iyi diye düşünüyorum. Tabi herkesin düşüncesi kendine. Siz bunu normal karşılıyorsanız problem yok.

Ben gelenekselciyim, ve çok da duygularımla hareket edemem ama bu kadar da mantık üzerinden yürütemem ilişkilerimi.
Ben evleneceğim insanla daha bir yola girecekken boşanırsak ı hesap ediyorsam o yola hiç girmem daha iyi diye düşünüyorum. Tabi herkesin düşüncesi kendine. Siz bunu normal karşılıyorsanız problem yok.

Yorum için çok teşekkürler. Ben ne diyebilirim ki adama? Adil olsun, benim böyle bir durumum var ve bu durum bunu gerektiriyor diyor. Benzer durumda olan insanlar düşünmüyor mu? Düşünüyor. Savunmak için söylemiyorum, burada da pek çok kişi benzeri şeyi söyledi. Burada konuştuktan sonra gidip ben böyle düşünüyorum, gidip ortak karar alalım diyince hiç bozuntuya vermeden sen nasıl istersen öyle yapalım diyen insana daha farklı ne denir? Güven problemi duysaydım zaten seninle evlenmek istemezdim, ortak bir alan paylaşmak istemezdim diyor. Ben ilk etapta soğuk baktım evet ama çekincelerimi sunduğumda çözüm üretmeye çalıştı direk. Ben senin diğer mülklerine de ortak olmak istiyorum, bunlar da benim de hakkım olsun dersem ne olur?

Taraflar anlaşmaya varıp sözleşme imzaladı mı noldu? Çok merak ediyorum bu zengin dertlerini ben
Türk hukukunda evlilik sözleşmesi diye bir şey direk olmadığı için notere gidip düzenlettik sadece. Paylaşmalı Mal Ayrılığı rejimini seçtik kısacası, rejim değişikliği yaptık.

Yorum için çok teşekkürler. Ben ne diyebilirim ki adama? Adil olsun, benim böyle bir durumum var ve bu durum bunu gerektiriyor diyor. Benzer durumda olan insanlar düşünmüyor mu? Düşünüyor. Savunmak için söylemiyorum, burada da pek çok kişi benzeri şeyi söyledi. Burada konuştuktan sonra gidip ben böyle düşünüyorum, gidip ortak karar alalım diyince hiç bozuntuya vermeden sen nasıl istersen öyle yapalım diyen insana daha farklı ne denir? Güven problemi duysaydım zaten seninle evlenmek istemezdim, ortak bir alan paylaşmak istemezdim diyor. Ben ilk etapta soğuk baktım evet ama çekincelerimi sunduğumda çözüm üretmeye çalıştı direk. Ben senin diğer mülklerine de ortak olmak istiyorum, bunlar da benim de hakkım olsun dersem ne olur?
Tamam işte size mantıklı geldiyse sizin için ok’ ise burada başkalarının düşüncelerinin ne önemi var. Bize bir şey ispat etmek durumunda değilsiniz nihayetinde

Tamam işte size mantıklı geldiyse sizin için ok’ ise burada başkalarının düşüncelerinin ne önemi var. Bize bir şey ispat etmek durumunda değilsiniz nihayetinde
Tabii ki, burada insanlar ispat etmek için değil fikir almak için yazıyorlar çoğunlukla. 20-25 senedir evli insanlar var burada, özelden bana ulaşıp fikir belirten bile oldu sağ olsunlar. Bu normal mi, sağlıklı mi diye sormuştum.

Ne saçma işler ya sanki sabancı sanki koç. Öyle bi havalar öyle bi gizem. Dandik 600 binlik saati de pahalı diyorsun da zenginlerin saatlerinin fiyatlarını bi araştır. Benim memur eşimin saati o kadar. Saat ile ev ile zenginlik ölçülmez. Kriptoyla uğraşanlar batıyor. Borsa kripto vs gibi işler sakat işler. Orda tutulan para da yatırım değil ölü para. Ne olacağı belli değil. Mütevazi yaşayan bu sonradan zengin aileye dikkat et seni söğüşlemesinler 🥲

Dandik 600 binlik saat mi ckfkfmfmdldlele 🫠

Dandik 600 binlik saat mi ckfkfmfmdldlele 🫠
Değil mi? 600 bini saate versem kalbim durur benim 🤣 o parayı bulursam saate vermem ev peşinatıma eklerim. 2 memur bi saate 600 bin veremiyoruz yazıklar olsun bize 🤑

Hayattaki en büyük lüksüm 🤣 flormar 323 🤣

Çocuklar marka bir saat hediye etti bana ama şu dandiğin (!) 6da 1i etmez fiyatı, kutuyu açarken ellerim titredi. Ne paralar, ne hayatlar var beeeee

Çocuklar marka bir saat hediye etti bana ama şu dandiğin (!) 6da 1i etmez fiyatı, kutuyu açarken ellerim titredi. Ne paralar, ne hayatlar var beeeee
yahu 600 bin her türlü büyük bir para saat için
dandik denecek bişey de değil, o para herkeste yok olanın da hepsi saate vermez. memur adam 3 kere düşünür zaten.

ha 600 bin değil 6 milyonluk saat takan memur da olabilir, arasak buluruz.
ama burası Monaco ya da Dubai'nin filan bir mahallesi değil ki sanki ortalamada herkes senede milyon dolar kazanıyor...
dünyada ararsak her türlü şeyi buluruz, hepi mümkün ama bunu alıp "ay fakir, 600 binlik şeyi mi pahalı sandın" diye anlatmak nedir anlamış değilim...bir ortalama var, bir genel durum var.

yahu 600 bin her türlü büyük bir para saat için
dandik denecek bişey de değil, o para herkeste yok olanın da hepsi saate vermez. memur adam 3 kere düşünür zaten.

ha 600 bin değil 6 milyonluk saat takan memur da olabilir, arasak buluruz.
ama burası Monaco ya da Dubai'nin filan bir mahallesi değil ki sanki ortalamada herkes senede milyon dolar kazanıyor...
dünyada ararsak her türlü şeyi buluruz, hepi mümkün ama bunu alıp "ay fakir, 600 binlik şeyi mi pahalı sandın" diye anlatmak nedir anlamış değilim...bir ortalama var, bir genel durum var.
Ay kendim durumu fena sayılmayacak bir ailenin kızıyım, annem babam sağ olsun hiçbir şeyi bizden esirgemediler ve şu an da çok şükür kendi paramı kazanabiliyorum ama bir saate 600 bin vermek aklımın ucundan bile geçmez...

Eleştirmek için söylemiyorum lütfen kimse alınmasın ama İstanbul da konut fiyatları malum, bekâr insan 2+1 fazla bile geliyor temizlikçi çağırıyorum saatler sürüyor temizlemesi diyor sevgilim. Niye parası varken 2+1'de oturuyor diyince burada şok oldum. Paranın değerini biliyorlar kesinlikle, cimrilik pintilik olduğunu zannetmiyorum, yeğenim var 3 yaşında o kadar seviyor ki her geldiğinde elinde şu Barbie oyuncaklardan, eve de eli boş hiç gelmez. Yeğenimin aklını başından alıyor 🤣🥰

Back
X