- 7 Haziran 2012
- 5.051
- 1.635
- 398
- 41
- Konu Sahibi Biti Zdrava
-
Aileniz eski kafalı tıpkı benim sülalem gibi, stres elbet olur ama siz kendi bildiğinizi yapın, nişanlınızla ortak kararlar alın kimseyi duymayın..Herkese merhaba, haftaya beni istemeye gelecekler. Karşı tarafı tanıyoruz, ailem de ilişki yaşadığım kişiye karışmıyor. Gel görelim ki bu altın isteme gibi işler bana doğru gelmiyor. Ailem altın ve ev istiyor. Ben bu işleri anlayamıyorum. Ailem de sürekli bir şey istemeden tamam der gönderirsek seni başımızdan bir an önce def etmek istediğimizi düşünecekler diyip duruyorlar. Senin ilerdeki hayatını düşünüyoruz. Çabalasınlar biraz diyorlar. Tuzlu kahve yapmayacağımı söyledim yapma ona biz de karşıyız dediler. Karşı tarafın maddi herhangi bir sıkıntısı yok. Dediğim gibi tanıyoruz. Ailemle kuşak çatışmasının olduğunun ve yine insana her ne olursa olsun sadece ailesinin değer verdiğini biliyorum. Bu adetleri anlayamıyorum. Bu süreçte nasıl davranmalıyım. Bana tavsiye verebilir misiniz yargılamadan, herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
Benimde ne istememde ne de düğün öncesinde asla altın şunu alın bunu alın gibi bir laflar edilmedi ama sağolsunlar herşeyi yaptılar yani şunu demek istiyorum yapacak olan zaten yapar sen istediğin kadar iste sadece problem olmaktan öte olmayacak bence Nisan donemine bir bakın baktınız durumları olduğu halde bedavaya getiriyorlar düğün döneminde ona göre söylenir herşey ve adetlere gelince bende boyle şeylere çok ilgili değilim ama inan o kahveyi içerken falan hoş anılar çok tuz atmamistim çay kaşığının ucuyla adet yerini bulsun diye falan videolar var bazen bakioruz hoşumuza gidior güzel şeyler istemiorsan yapma yada yani kasmayın yaa herseyi akışına bırakınHerkese merhaba, haftaya beni istemeye gelecekler. Karşı tarafı tanıyoruz, ailem de ilişki yaşadığım kişiye karışmıyor. Gel görelim ki bu altın isteme gibi işler bana doğru gelmiyor. Ailem altın ve ev istiyor. Ben bu işleri anlayamıyorum. Ailem de sürekli bir şey istemeden tamam der gönderirsek seni başımızdan bir an önce def etmek istediğimizi düşünecekler diyip duruyorlar. Senin ilerdeki hayatını düşünüyoruz. Çabalasınlar biraz diyorlar. Tuzlu kahve yapmayacağımı söyledim yapma ona biz de karşıyız dediler. Karşı tarafın maddi herhangi bir sıkıntısı yok. Dediğim gibi tanıyoruz. Ailemle kuşak çatışmasının olduğunun ve yine insana her ne olursa olsun sadece ailesinin değer verdiğini biliyorum. Bu adetleri anlayamıyorum. Bu süreçte nasıl davranmalıyım. Bana tavsiye verebilir misiniz yargılamadan, herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
Altın karşılığı satılalım yani.Burada karşınıza alacak durum yok. Aileniz haklı. Basit bir örnek vereyim anlayın. Benim şu an nisanlanmak üzere olan bir arkadaşım var. 7 senedir biri ile görüşüyor. Üstelik aynı semtte oturuyorlar ve mahalle arkadaşı ikisi. Aileler birbirini tanımıyor ama 2 aydır. Onlar oğlanın ailesini davet ediyor. Oğlanın ailesi de onları. Tanışma Faslı bu. Neden bu kadar uzatiyorsunuz dedim. Cevap şu. Annesi demiş ki kızımızı çok hevesli bı veriyormuş gibi görünmemek. Düşündüm haklı. Ne gerek var. Kostur koştur. Adet var töre var. Adetler zaten ( bir çoğu faydalı) toplum yararına olmayan şey olsa bunca sene suregelmez idi. Usul neyse onu yapın. Benden size kardeş tavsiyesi. Zaten eninde sonunda bir sekilde evleniliyor. Evlendikten sonra istesen de yapamazsın zaten. Heee demiyorum ki bir kere evleniyorsun har vur harman savur. Demek istedigim bu değil. Adet neyse o yapılsın. Evlendikten sonra daha iyi anlayacaksin. Aile 5 bilezik mi istiyor. İstesin. Zaten sizi gönlü razı olan adam yapar onu. (Durumu el verene göre aile hareket eder. Merak etmeyin)
Abla sen iyi misin mal mıyız biz, en son medeni kanun vardı bu ülkede. Hayırdır başlık parası denkleştirilmeye çalışılan filmlerde mi yaşıyorsun? Oldu dişlerimize de baksınlar.Anlamsız değil doğru bir düşünce. Ailen de doğru düşünüyor. Evet doğru kıymetli olanı kimse hemen al senin demez. Müzayelerde bile kıymetli eşyalar açık artırma ile satılır. Bilmem anlatabildim mi?
Böyle saçma sapan isteklerle gelinmezse , aileler minimum karıştırılırsa stresli bir dönem değil.Ailem altın ve ev istiyor.
Eğer öyle diyeceklerdir şimdiden söylesinler de o evlilik olmasın zaten. Örf var adet var. Kız tarafı bazı isteklerde bulunur erkek tarafı da gücü ölçüsünde yapmaya çalışır. Valla erkek tarafı işine geldiği zaman gayetbof adet demesni biliyor şimdi kalkıp Senin kızın o kadar etmez derse zaten o aileyle kız verilmeziyi hoş da senin ailen ne koyacak o zaman ortaya konu sahibesi? Evler birkaç milyondan başlıyor, buzdolabıyla 2 milyon tlyi karşılaştıramazsınız. yani sizler bilirsiniz tabi ama karşı taraf bu durumda parasını vermiş seni satın almış oluyor sankiKarşı aile senin kızın 3 milyon lira yapmaz, o paraya daha iyisi geliyor derse valla kalırsınız benden söylemesi
İyi de aile kendine istemiyor ki, oğlunuza şunları alın kızımızla birlikte sıkıntı çekmesin diyor. Zaten erkek tarafının maddi gücü varmış. Bu kadar farklı yönlere çekmenin bir anlamı yok. Başta istedin istedin,sonra gerçekten destek olmuyorlarAbla sen iyi misin mal mıyız biz, en son medeni kanun vardı bu ülkede. Hayırdır başlık parası denkleştirilmeye çalışılan filmlerde mi yaşıyorsun? Oldu dişlerimize de baksınlar.
Dikkat et ama sen ya da kızın ileride düşükten satılmayın.
Açık arttırmadaki mal ile kendini eş değer gören kadın da var ya helal. Mona lisa da olmak var ilkokulda çizilen natürmort resmi de sen hangisinin beybi?
Değişik bir mantıkmış bu daİyi de aile kendine istemiyor ki, oğlunuza şunları alın kızımızla birlikte sıkıntı çekmesin diyor. Zaten erkek tarafının maddi gücü varmış. Bu kadar farklı yönlere çekmenin bir anlamı yok. Başta istedin istedin,sonra gerçekten destek olmuyorlar
İyi madem kiralar çok yüksekse anneniz babanız size bir ev alsın orda oturun.Sizin dediğiniz gibi konuştum. Sen burda kiraların ne kadar olduğunu biliyor musun dediler. Burda en ucuz kira 6 bin lira. Aşkım, cicim ayları çabuk geçiyor. Asıl hayat sonra başlıyor dediler. Karşı tarafın maddi yönden sıkıntısı olmadığını biliyoruz dediler. Sen bir ev eşyası almaya çalış bakalım bir koltuk takımı kaç lira dediler. Biz seni düşünüyoruz dediler. Gerekirse sabaha kadar çalışırız ama seni eksiksiz göndermeyiz dediler. Bu süreçte sakin olmaya çalışıyorum ama inanın çok zorlanıyorum. Ailem karşı tarafla olabildiğince sakin konuşmaya çalışıyor. Tek tesellim bu.
Ben aileme karşı çıktım, altın ev isteyen arkadaşlarımın evliliklerimde sevgi saygı sıfır… ben eşimle her şeyi birlikte yaptım ve el üstünde tutuluyorum.eşim ve ailesi tarafından. Yani altın isteyen kıymetli laflarına inanmayın, kendimi mal yerine koyup değer biçerek değer göreceksem hiç görmeyim. Size ev aldı diye değerini bilecek bir adamla da zaten evlenilmez.Herkese merhaba, haftaya beni istemeye gelecekler. Karşı tarafı tanıyoruz, ailem de ilişki yaşadığım kişiye karışmıyor. Gel görelim ki bu altın isteme gibi işler bana doğru gelmiyor. Ailem altın ve ev istiyor. Ben bu işleri anlayamıyorum. Ailem de sürekli bir şey istemeden tamam der gönderirsek seni başımızdan bir an önce def etmek istediğimizi düşünecekler diyip duruyorlar. Senin ilerdeki hayatını düşünüyoruz. Çabalasınlar biraz diyorlar. Tuzlu kahve yapmayacağımı söyledim yapma ona biz de karşıyız dediler. Karşı tarafın maddi herhangi bir sıkıntısı yok. Dediğim gibi tanıyoruz. Ailemle kuşak çatışmasının olduğunun ve yine insana her ne olursa olsun sadece ailesinin değer verdiğini biliyorum. Bu adetleri anlayamıyorum. Bu süreçte nasıl davranmalıyım. Bana tavsiye verebilir misiniz yargılamadan, herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
Yanlış düşünüyorsunuz. Aç gözlülük değil bu. Kızınızı evlendirdiginizde göreceksiniz işin aslını. Bekarken sizin gibi düşünüyordum. Ailem de sizin mantiginizla düşündü ve hiçbir şey istemedi. Nişan bileziklerini bile düğüne kadar saklamalari için verdik hatta. Onlara kondular. Düğün takiları sayılırken ailem başında tenezzül edip beklemedi bir kısmına kondular, eşimin arabası vardı bekarken ona kondular. Ve biz şimdi tüp Bebek yapacağız paramız yok ve destek de yok. Neden? Gelin kendi ailesinden alsın. Abim yaşam mücadelesi veriyor. Ailem aylardır hastane masraflarıni nasıl ödeyecek diye düşünürken üstelik. Ve kaynananın birikimi var birkaç kez söylemişti. Gelinlik parasını bile ben verdim. En başından ailem cool takıldı ya işte mükafatı bu muameleDeğişik bir mantıkmış bu da
Oğluna alacaksın ne var sıkıntı çekmesin diyen aile kızı sıkıntı çekmesin diye neler alacak o zaman?
Benim de kızım var öğreneyim şu taktikleri açgözlü olduğumu belli etmeden nasıl her şeyi isteyebilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?