Evlilik Süreci Hep Stresli midir?

Var, kirada evleri var, yerleri var.
E o zaman neyi dert ettin ki sen bu kadar çok

Madem kirada evleri var
Onlarda düşünmüştür zaten en kötü kira bir maaş yapıyor.
Çocuklar yarın öbür gün sıkıntı çeker birinde onlar otursun diye.

Kiradaki evlerden birinde siz otursanız ev size geçmeyecek neticede ev yine nişanlının ailesinin evi olacak siz sadece kira ödemeyeceksiniz.

o süre içinde siz de çalışırsınız kira ödemez birikim yapar , kendiniz ev alırsınız.

Yoksa Türkiye şartlarında öyle iki kişi hem çalış hem birikim yap hem de kira öde imkansıza yakın.

Yoksulluk sınırı 20k olmuş , çok istiyorsan kirada yaşa yine tercih senin.

tahmin ettiğim gibi muğla çıktı.

şimdi normalde 1 senelik çalışmanla düzersin tüm evi
biz nasıl yapıyoruz?

ama sizin adetiniz ve düğün beklentileriniz çok değişik
asgari ücretle çalışan ama (asgari ücret 3500 TL iken) 30 bin liralık yatak odası takımı alan ve onun üzerinde neler yapacağını anlatan çok ilginç kafalar var muğla tecrübelerim engin.

üstleik de muğlanın evleri minnacık buna rağmen mobilyalar saray mobilyası...neyse bunlar önemli değil.

şimdi nişanlınız da Muğlalı olduğuna göre 1 -kız tarafının da ev bekleyeceğini biliyorlardır onlar zaten
2. ve daha önemlisi evleri vardır ki zaten muğlanın yerlisiyse %99.9 vardır ve verirler de. zaten 1 çocuktur bilemedin 2 öbürüne de verecek bir evleri vardır.
sizin dert ettiğiniz kısım ne?

Aynı şekilde ben de evim varsa çocuğuma veririm, deli miyim yahu evim varsa çocuğum neden kirada otursun .. öte taraftan karşı tarafın bunu gelip istemesi çok itici. O şekilde karsı taraf gözümden dimdirekt düşer, evliliği para fırsatı olarak gören şark kurnazı tipler gerçekten itici sanırsın ki tek akıllı bunlar. Korkunç

Son düzenleme:
Dert ettiğim kısım bu adetler. Bana aşırı saçma geliyor ama ailem de diretiyor.

böyle pazarlıkları hiç sevmem. tuzlu kahveyi bırak istemeye bile sıcak bakmıyorum. ailenizin gönlü olsun tamam ama dozunda yapsınlar bu şeyleri. nice ilişkileri katlediyorlar bu isteme, ev, altın, çeyiz davasına....

bunu dert ediyorum diyorsunuz ama
aileniz olmasa siz de ev dizecek durumda değilsiniz. üstelik de bildiğim kadarıyla sadece anne baba değil muğlada sülale işin içinde...gördüğüm kadarıyla genel olarak da kızlar buna bayılıyor. herkes baloya gidecem diye ölüyor.

benim de sevmediğim adet çoktur uygulamam da kimse de bir nane diyemez çünkü kimseye muhtaç değilim, anlatmaya çalıştığım şey bu.

Ben anladığım demek istediğinizi. Durumumuz yoksa buna katlanacağız mecbur. Valla ben hiç düğün delisi değilim. Bir gecelik millete gösteriş için dünyanın masrafı yapılıyor. Muğlalıyım ama fikirlerim hiç Muğlalı değildir. Evet doğru bildiniz sadece aile değil sülale de karışıyor. Millet bana bunun normal olduğunu belirtip duruyor defalarca.

Bodruma sık sık gideriz, Muğlalılar gayet normal insanlara benziyor nerden böyle şeyler çıkıyor şaşkınım şu anda

Ülke ekonomisi oranın buranın adetlerini bırakmadı vallahi bu açıdan iyi de oldu. Altını hadi anladım o da bana abes geliyor da ev istemek nedir yahu, neresiymiş orası herkes evlendirdiği çocuğa ev alacak, adamın üç beş oğlu varsa vay haline o zaman. Eğer bu evliliği istiyorsanız ailenizi karşınıza alın konuşun, işi yokuşa sürmesinler, başkasının kesesini hesaplamasınlar, çok kırıcı bir durum bu, erkek olsam on tane evim olsa böyle bir aile ile akraba olmam, kötü hareketler bunlar

Çok haklısınız. Kimi kimden istiyoruz ama el mahkum he, he demek zorunda kalıyoruz her şeye. Bir de bohça varmış. Saçmalık ötesi. Diyecektim bu bohçaya prezervatif ve erotik kıyafet de katıyorlar mı diye susmak zorunda kaldım.

Muğla. Burda erkek tarafı ev alıyor, kız da evin eşyalarını alıyor. Kredi falan çekmek zorunda kalıyorlar burda da en ucuz kira 6 bin, 10 bine kadar çıktığı bile oluyor kiraların. Bu adetlerin hepsi saçmalık.

Bodruma sık sık gideriz, Muğlalılar gayet normal insanlara benziyor nerden böyle şeyler çıkıyor şaşkınım şu anda
Ev yapacaksan tuğladan kız alacaksan Muğla'dan sözünün nerden geldiği anlaşılıyor.

İkiniz de aynı memleketteyseniz az çok adetlerinizi biliyorsunuzdur ama altın isteme diye bir adet 30 yıl öncede kaldı bence her memlekette..
Sevgilinizin durumu yerindeymiş, mal varlığı parası varmış ee ev almalı zaten o zaman?
Hiç canı olmayan adamdan ev altın istenmez ancak durumu iyi olan ve evlilik düşünen adamdan (altın yine istenmez) ama ev olmalı. Siz konuşmuyor musunuz kendi aranızda biz nerede oturacağız diye?
Yani bunları ailelere kalmadan sizin konuşmanız lazım zaten.
Babanıza da biz burda oturacağız, buradan ev alacağız ya da bir süre burada kirada oturup ev alacağız gibi gibi...

dışarıdan gelenleri kendi içlerine katmıyorlar, mikromilliyetçilik çok yüksek buralarda. seninle konuştukları kendi aile içi şeylerinden bambaşka
köylerde hala kızlar kocaya kaçıyor burada bakıyorlar düğün masrafına yetişemeyecekler, kaçıyorlar ne yapsınlar.

düğünler de alkollü olduğu için masraflı
bir de amcan 10 yaptıysa sen 15 yapmalısın yarışı var..aileler kendi içlerinde de yarışıyor. evlek evlek bahçe satıyorlar çocuk evlendirenler. erkeğe ev alma konusu şöyle ailede hazır ev yoksa çocuk daha ortaokuldayken emmisi dayısı ananesi birleşip alıyorlar..yoksa kız vermezler. gibi gibi bi sürü şey.

ancak misal benim görüğüm kızlar halinden memnun. erkeğin sülalesi evi hallediyor, kızın sülalesi eşyayı alıyor. ihtişamlı düğün balo yapılıyor. kızlar da evlenip işi bırakıyor. kız evlenince de kök ailesinden geçmiyor zaten annesiyle ablasıyla takılmaya devam ediyor. damat kız ailesine gelmiş gibi daha çok kızın ailesiyle takılıyorlar. ama erkek dışarıda kendi çevresiyle ayrı içiyor. genel hikaye bu şekilde.

Aslında her yerin var böyle adetleri artık terk edilse ne güzel olacak. Eşim Trabzonlu, evlenirken annem babamın rahmetli olmasından dolayı büyük olarak kiminle görüşeceğiz dediler, şart mı dedim çünkü öyle bir akrabamda yok :))) şart dediler yok dedim o zaman almasın oğlunuz beni :)) kayınvalidem ne altın yapacağız, ne eşya yapacağız diye yedi beni. Dedim hiç bir şey yapmayacaksınız düğüne geleceksiniz o kadar, yaşadıkları şoku anlatamam :))) ama tabi bunlar olurken ben 36 yaşındaydım, kendi hayatım vardı. Gençlerin böyle davranma şansı pek yok o yüzden eş adayınızla anlaşacaksınız, tutumunuz bir olacak, birlikte direnebileceğiniz kadar direneceksiniz

Kalmamış ben çok şaşırdım ilk altın isteme diye bir şeyin olduğuna.

13 yıl önce evlendim. benim ailemde altın isteriz vs diyordu. eşim geldi sadece kendisi geldi. babamla konuştu. bu kadar bu kadar yapabiliyoruz, gücümüz buna yetiyor, daha fazlasını isterseniz bi şekilde de çözeriz dedi... ablamın var biraz ondan alırım annemden habersiz dedi. bizimkilerde biz birşey istemiyoruz zaten dedi konu kapandı...

gel gelelim şimdiki aklım olsa istermiydim evet... ben hiç birşey istememiştim... gerçekten istemedim.. bazı sebeplerden dolayı isterdim oğlum var yıllar sonra evlenirken kız tarafı istermi ki ama evim olsa kesinlikle o evde oturturum...

Beni bile bu durumda güldürmeyi başardınız Allah sizden razı olsun bizi bizden daha iyi tanıyorsunuz. Yabancılar gelince memleketimin insanı sattı yabancılara evlerini burda kira fiyatları inanılmaz derecede arttı. Ayda 10 bine ev ne Allah aşkına. Asgari ücret zaten belli, gıda fiyatları ateş pahası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…