- 20 Temmuz 2014
- 2.031
- 2.472
- 133
- Konu Sahibi Papatya129
-
ayyy ne iğrenç bir tabir. Adam alacağını alıyor. Seks'i bir erkek zaferi olarak görmek. Of bitmedi bu ataerkil kafalar
Ben de bazı yorumları okuyunca sanki Afganistan'da doğup büyümüş gibi hissettim.Öyle bir yazmışlar ki evlenmeden aynı evde yaşayanlar ultra ileri,modern kişiler gerisi mağarada doğup büyümüş sanki.biz mi çok geride kaldık nedir ailecek :)
düşünüyorum da bizim ailede baba bilecek o düğün hemen olur birde 2 sene diyor hee yayıla yayıla
Evlenin bir zahmet.nikahyan bukadar korkmayin.ayni evde yasiyormussunuz zaten.bence sevgiliniz degil nikahi siz talep edin.Güncelleme sayfa 10
Kızlar selam yaşlar 26 ve 29 ise. Her iki taraf çalışıyor yeni yeni düzen oturtmuşlar. İki tarafın da ailesinin durumu normal yani kötü değil (ama sevgilimin ve benim birikimimiz yok maaşlarla geçiniyoruz)
Aileler tanışmış. Aynı evde yaşıyoruz aileler de bunu biliyor.
Babamlar artık beni sıkıştırmaya başladı ne zaman evleneceksiniz diye. Sizce bunu sevgilime söylemeli miyim
Bir taraftan da yaşım erken daha 28-29a kadar yolu var diye düşünüyorum ama ailem de baskı yapıyor artık
Anlıyorum da madem şartlarınızı biliyordunuz, neden evlilik fikri kafanızı meşgul etti durdu, yani zaten yapamazmışsınız şu an dediğinize göre.Şu anki maaşımızla zaten ancak geçiniyoruz kenara az az bir şey koyuyoruz. İki sene sonra düğünün %70ni karşılayacak seviyeye gelip %30unu aileden istemekle şu an sıfır birikimle gidip hepsini aileden istemek aynı şey mi sizce
Kac kişi birikimle yapmış ki kendisi birikimle yapacak? Şuan bir evde oturuyorsunuz iyi kötü illaki eşyanız vardır. Yapmanız gereken başvuru yani sadece. Yapacak adam yapar bunu bence evlilikten kaçıyor.Aslında kendisi tanışma düzenlemek istedi ve ailelerimiz tanıştı
Ama sonrasında adım yok
Evlilik lafı geçince de birikimim olsa diyor direkt
Güncelleme sayfa 10
Kızlar selam yaşlar 26 ve 29 ise. Her iki taraf çalışıyor yeni yeni düzen oturtmuşlar. İki tarafın da ailesinin durumu normal yani kötü değil (ama sevgilimin ve benim birikimimiz yok maaşlarla geçiniyoruz)
Babamlar artık beni sıkıştırmaya başladı ne zaman evleneceksiniz diye. Sizce bunu sevgilime söylemeli miyim
Bir taraftan da yaşım erken daha 28-29a kadar yolu var diye düşünüyorum ama ailem de baskı yapıyor artık
Bunu kendisi düşünmesi lazım , yada aynı evin icinde yaşıyorsunuz diye rahat takıliyor da olabilir.Güncelleme sayfa 10
Ben de bazı yorumları okuyunca sanki Afganistan'da doğup büyümüş gibi hissettim.Öyle bir yazmışlar ki evlenmeden aynı evde yaşayanlar ultra ileri,modern kişiler gerisi mağarada doğup büyümüş sanki.
Bunlar kişisel tercihtir,kimse karışamaz ama kimsede kalkıp aynı evde yaşamayı modernlik adı altında normalleştiremez.Adı konulmamış ilişkilerde en çok zararı gören kadındır.Birkaç yıl adamı evlenmeye ikna etmeye çalışırlar,sonra da yıpranan psikolojilerini toparlamaya enerjileri kalmaz.
Anlıyorum da madem şartlarınızı biliyordunuz, neden evlilik fikri kafanızı meşgul etti durdu, yani zaten yapamazmışsınız şu an dediğinize göre.
İyide iki sene sonrası harcamayı neye göre %70 %30 olarak hesaplayabiliyorsunuz ben şahsen iki seneyi bırak bir sonraki ay için bile hiçbir hesap yapamam nerdeyse her gün herşeyin fiyatı artıyor kaldıki az az birikimle falan olacak bişeymi kandırmayın kendiniziŞu anki maaşımızla zaten ancak geçiniyoruz kenara az az bir şey koyuyoruz. İki sene sonra düğünün %70ni karşılayacak seviyeye gelip %30unu aileden istemekle şu an sıfır birikimle gidip hepsini aileden istemek aynı şey mi sizce
Önünüzü görmek adına iyi ki konuştunuz, içiniz rahatladı gerginlik sıfırlandı. Sizin adınıza sevindim. Üstelik istediğiniz gibi biraz daha olgunlaşınca olacak düğün işleri.Güncelleme:
Kızlar az önce konuştum tavsiyelerinizi dinleyip
Kesinlikle evlilik istediğini ve bundan 2 sene sonra düğün yapmak istediğini söyledi
Tabi sen teklifimi kabul edersen, tek başıma verebileceğim bi karar değil diye de ekledi
Gelin ata binmiş ya nasip demiş. Evlenmiş olsalar da ayni şekilde ayrılabilirler yani. İlişkinin biteceği varsa biter. konu sahibinden anladığım bi plan olsun ona göre davranalım istiyordu, öyle de olmuş. Daha erken tarih verse sanki daha mutlu olurdu gibi hissettim ama :) Evlilikler erkeğin tekelinde değil ama birlikte hareket edebilme becerisi varsa o organizma yürüyor büyüyor. Yoksa bdv tonla konu kaynıyor cinsel problemleri, iki taraflı kayın aile problemleri, şiddet olayları, aldatmalar, mutsuzluklar, ailelerin evliliğin içinde olması, ilgisizlikler, sıkılmalar, deneyimsizlikle yapılmış evlilikler sonrası sapıtıp başka kucaklar aramalar…2 yıla kim öle kim kala.buralarda olursak yazarsın artk.gerikafalilar haklı çıktı dye.ben sıkıldım ayrıldım da yazabilirsin
Aynı evde yaşamanızı yargılamadık,sadece sizi düşünerek adımlarınızı daha mantıkçı atmanızı önerdik.Duygusal ilişkilerde genelde yıpranan kadın oluyor,erkekler daha çok kendilerini düşünen ve buna göre mantık yürüten taraf oluyor.Sizde de aynı durumu gördüm.Eğer cidden evlilik ve çocuk düşünmüyorsanız,bir de tabiki seviyorsanız devam edin ama ben evlilik istiyorum,çocuk isterim diyorsanız resti çekip evlerinizi ayırın.Bir kadın olarak kesinlikle psikolojik olarak yıpranmanızı istemiyorum.Evlenmeden aynı evde yaşamak modernlik değildir ama evlenmeden aynı yaşamayı yargılamak evet mağarada doğup büyümektir.
Herkes istediğini tercih edebilir sizin de dediğiniz gibi. :)
Zaten aynı evde yaşıyorsunuz ve evli sayılırsınız. Teklif seramonisi çok mu lazım. Fırsat bulduğunuzda belediyeden nikah tarihi alıp ailelere imzadan önce veya sonra söylersiniz.Güncelleme sayfa 10
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?