Evlilik teklifi alamamak?? 3 senelik ilişkide

Adamın gönlü yok. Zaten en zorunu yapmışsınız, eviniz düzeniniz var. Ne kalıyor ki geriye, bi imza atıp geleceksiniz.

Ben ufak bi düğün istiyorum. Nikah değil sadece
Zaten ailelerimiz de sadece nikah istemez
Atla deve bişey tutmaz, öyle altında ezilecek bir borç çıkmaz ki. Ya ben bu erkeklere hiç inanmıyorum, isteyince tonla borcun altına girip yapıyorlar. Ama sizinki nasılsa aynı evdeyiz diye ağırdan alıyor biraz. Canını sıkmak istemiyor durduk yere.

Zaten aynı evde yasiyorsunuz. aynı eşyalarla devam edebilirsiniz. Sıfırdan ev dizmeye gerek yok ki.
Bence 'ailem çok rahatsız, bir kizin yanina taşınmayı düşünüyorum ' diyin, evden ayrılın.

Beraber yaşayarak birçok şeyden tasarruf edebiliyorsunuz aslında. Kira ve faturalar ekstra buluşmalar vs. Evlilik sizin için şu anda ufak bir düğün/nikah masrafı. Aileniz de belli ki geleneksel beklentiler içinde olmayacak. Açık açık konuşmanız gerek.
Ben olsam evliliği erteleyecek isek ayrı düzen kuracağımı bu şekilde ailemin uygun görmediğini söylerdim. Hatta evden o ayrılsın. Yani aylık bireysel kiranız en kötü 5000 olsa, yıllık 60 bin yapar. İki yıllık ev kirasına nikah da ufak düğün de yapılır. Çekin bir kredi. Eski düzen devam etseniz bile olur. Çok saçma erkek arkadaşınızın yaklaşımı.
Benzer bir durumu yaşadım zamanında. Ortada açık bir çaba yoksa hoş değil.

Valla bende şok oldum bazı yorumlara.
Bazen kendi inancımizı ve de dünya görüşümüzü dikte etmeye çok meraklı oluyoruz.
Yurt dışında olaylar böyle yuruyor zaten insanlar aynı evi paylaşıp bakalım aynı evde yapabiliyor muyuz deyip sonrasında ona göre evleniyorlar.
Ha bu bazılarına uymaz anlarım ama tutup bu adam seninle cinsellik yaşıyor zaten niye evlensin demek de biraz şey !
Ki aynı evde yaşamayan çiftlerde cinsel birliktelik yaşayabilirler.

Şimdi ben şunu öneririm konu sahibi ailenle sana baskı yapmamalari yönünde bir konuşma yapabilirsin.
26 yaşında genç bir kadın baskıyla değil de tamamen özgür iradesiyle evlenmeye karar vermeli.( Ailen bana bunu anlayabilecek insanlar gibi geldi )
Ve evet evlilikle ilgili kararın neyse atıyorum 1 yıl sonra ben evli biri olmak istiyorum diyorsan da bunu açıkça söylemekten cekinme.
Sevgilini karşına alıp konusabilirsin birikim derken neyi kastediyor , korktuğu çekindiği şeyler nedir bunları açıkça konusabilirseniz şahane olur.
Onun kafasında evlilikle ilgili tarih nedir mesela?
Birikim olayını cidden kafasına takıyorsa bütçenizi gözden geçirip ona göre bir birikim plani da oluşturabilirsiniz.
Ya da aileler ne kadar destek olur onu da konusabilirsiniz.
Bunları konuşmak seni değersiz yapmaz bilakis geleceğine yönelik sağlam adımlar atan biri yapar.

madem sok oluyorsun .neden evlenmek istiyorsun kafana takıyorsun ki....modern tarzi yasaminda yaşa madem bu sekilde...sevgilinin uygun gorecegi zamanda ki uygun görürse ozmn evlenirsiniz....uygun gormezsede ewlenmeseniz olur biter cokda kafana takma yani..yaşantınız modern nasıl olsa

Ailende modernmis onlara da bu şekilde mutluyuz dersiniz anlayışla karşılarlar sorun olmaz

Aynı evde yaşadığınız için 'nikaha ne gerek var? Zaten karı koca gibiyiz' moduna girmiş olabilir mi? Bazı erkekler öyle düşünüyor. Bence açık açık sorun ya bilemedim şimdi. Meraklı gibi görünseniz de evet meraklısınız ne var bunda? Her kadının isteyebileceği bir şey. Mutluluklar dilerim

Bence de oyle coluk cocuk plani yoksa su anlik evlilik dusunulmeyebilir ama neymis bu zor kadin olayi anlamiyorum. Guya ayaklari yere saglam basan kadinlar olucaz ama hâlâ bir erkege yaranmak icin taktik yapmaya calisiyoruz. Istersek ayni evde de yasariz cinsellikte. Bu kadar sığ bir erkek hayatimizda olmasin bir zahmet. Bu tipler evlendikten sonra da elde ettim diyip saliyorlar valla. Her hafta bdv ye bu tarz konular aciliyor. Mevzu evlilik değil yani.

Evlenmek istediğimi bir gün biliyor
O da evlenmek istiyor “bir gün” ama o bir gün ne zaman gelcek bilmiyorum
Birlikte yaşıyor olduğunuz için de elini çabuk tutmuyor olabilir. Şimdi adamda evlilikte ki bütün rahatlık vardır neden bu durumu hızlandırsın?

Bizim kulturde biraz erkege fazla yuk dusebiliyor, o da stres yapabilir.

Biz 7 yillik sevgiliyken, hala esim birikim bla bla yapardi. Biz maasli ayri evlerde yasayan kisileriZ. Ayrica aileden yardim ihtimali de yok. O durumda nasil birikim yapacaz ki. Dedim oyle boyle evlenicez borca girerek, ayni evde yasarken kapatiriz artik borcu napalim. Yok hala olmaz dersen benden bu kadar.
Yani birazcik zorlamis oldum ama baska turlusu de mumkun degildi.

Kimseye taktik yapın demiyoruz,ayrıca söylemiş olduğum şey taktiksel bir şey değil.Aynı evde yaşadıktan sonra ben evlenmek istiyorum demek saçmalık,çünkü zaten evlilik hayatının gerekliliği olan her şey yaşanmış oluyor.Baştan her şey konuşulup ondan sonra aynı evde kalınmalı.Ya tamamen evlilik dusunmediginiz için bu yola girersiniz ya da 1-2 yıl böyle yaşayalım sonra resmiyete dökelim dersiniz.O süreçte de nişanlılık vs.gibi resmi adımlar atılmış olur.Ayrıca evlilik kadının ve doğacak çocuğun haklarını gözeten bir durum.Bu yüzden basite indirgenecek bir şey değil.

Açıkça konuşmalı sizinle evlenmesini istemek için ona bir sebep vermelisiniz. Gelecek planlarınızdan bahsedin, artık rahatsız olduğunuzu ayrı yaşamak istediğinizi söyleyin bu asla eziklik değil 3 yıl evvel evliliği düşünmüyordunuz artık düşünüyorsunuz fikriniz değişti?. Şu an bu şartlarda o imza erkek arkadaşınız için ekstra masraf, ekstra sorumluluk ve yeni bir sülaleden fazlası değil. Artısı hiç yok onun için gerçekten de yok şu şartlarda
Önce açıkça konuşun yanaşmıyorsa evleri ayırın. Sizi ne kadar sevdiğini, oyalayıp oyalamadığını ve ne kadar beraber olmak istediğini de görmüş olursunuz. Ona bu evliliği yapması için bir sebep verin.

Dalga mı geçiyor sevgiliniz? Zaten aynı evde yaşıyorsunuz. Gazete kağıdı üstünde yatıp poşet mi seriyorsunuz üstünüze? Yüzük satın alınacak. Sadece bir nişan ve nikah yaparsınız. Oldu bitti.

Evlenmeye niyeti yok bence. Belki de sizden emin değildir veya nikah ile size bağlanmak istemiyordur.

Esra ezmeci?

Konu sahibi siz buradaki “ay aynı evde berabersiniz tabii evlenmez”cileri dinlemeyin.
Benim kuzenim de beraber yaşadı evlendi, çevremdeki herkeste dönem dönem beraber yaşadık, çevremdeki ben dahil evlilerin hepsi de seks yaparak evlendi.
Bu sosyal çevreyle alakalı. Daha ufak yerde yaşayan, daha muhafazakar çevrelerine göre yorum yapıyorlar. Elbette seks yaptı diye sıkılmadı, beraber yaşıyorsunuz diye çantada da görmüyordur. Görüyorsa da aileniz belliki arkanızda duracak düzgün bir aile siz işi gücü olan birisiniz. Atarsınız tekmeyi.
Ama bence 3 senelik ilişkide bu kadar da içe kapanıp dert etme olmamalı. Doğrudan sorabilirsiniz. Sonuçta aileleri tanıştıran o. Bunun bir sonucu olduğunu ailenizin de sorduğunu söyleyebilirsiniz. Bu sizi evlilik meraklısı yapmaz, sadece onunla artık evlenmek istediğinizi gösterir. Açıkça konuşun bunda çekinecek bir şey yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…