- 14 Mayıs 2017
- 1.949
- 2.459
- 133
- Konu Sahibi Papatya129
-
Anne baba baskı yapıyo diye evlenilmezKızlar selam yaşlar 26 ve 29 ise. Her iki taraf çalışıyor yeni yeni düzen oturtmuşlar. İki tarafın da ailesinin durumu normal yani kötü değil (ama sevgilimin ve benim birikimimiz yok maaşlarla geçiniyoruz)
Aileler tanışmış. Aynı evde yaşıyoruz aileler de bunu biliyor.
Babamlar artık beni sıkıştırmaya başladı ne zaman evleneceksiniz diye. Sizce bunu sevgilime söylemeli miyim
Bir taraftan da yaşım erken daha 28-29a kadar yolu var diye düşünüyorum ama ailem de baskı yapıyor artık
Ben de sizin yaşlarınızdayım, üniversite okuyorum. İnsanı boşuna komplekse sokuyorsunuz. Tek derdim okulum iken hayata geç mi kaldım falan diyorum bir anda. Yani şu yaşta tek derdiniz evlilik olmamalı bence.
Valla dediğim kuzen beş sene beraber yaşadı beş sene de evlilik oldu sonra çocuk istediler yaptılar ondan bana garip gelen “hevesini aldı” diyenler oldu açıkçası.
Cherry arkadaşın namazda gözü olmadığı için ezanda da kulağı yok haliyle. Bahanesi çok komik, mesela mertçe su an evlilik düşünmüyorum dese gözümde acayip saygınlığı olurdu.Ev var, esya var, birikimi ne yapacakmış ki? Altı üstü nikah dairesi, gel8nlik, fotograf bunlar da zaten über masraflı şeyler degiller ki
Siz avukatsiniz ohalde sevgilinizde belli bir statudedir diye Düşünüyorum. Yani geliriniz belli bir ortalamanın üzerinde...evlilik gderini bir şekilde istese beyfendi çözer...mazereti komik durmuşBenim kuzenim 10 sene yaşadı artık ailedeki herkes evlenin evlenin diyordu bunlar iyiyiz böyle diyorlardı
10 senenin sonunda hadi evlenelim ya dediler durduk yere evlendiler
Şu an gayet mutlular maşallah bir tane de dünya tatlısı çocukları var
Millet seksle nafakayla tazminatla kafa bozmuş
Bence evlilik bunların tamamen dışında bir şey
Ben avukatım çalışıyorum işim gücüm var çok şükür ne tazminatı ya
İşini kursan da gençsin sonuçta. Ben terslemedim, fikrimi söyledim. O kadar cinsellik yaşarsan evlenmez tabiii yorumu varken bana mı çattınız? Gidin sinirinizi evlilik fikrinizi bile açamadığınız 3 senelik sevgilinizden çıkarın. Ben bu kadar takıntı yapsam çoktan konuşmuştum. Ay şöyle mi der böyle mi der diye düşünmezdim.Şaka mısınız abi ben üni falan okumuyorum masterımı bitirdim işe girdim
Aynı yaştayız diye aynı şartlarda değiliz yalnız
Sizin bi zahmet derdiniz evlilik olmasın
Madem bu kadar eğitimli, bu kadar modern bir aileye sahipsiniz neden evliliği dert ediyorsunuz ki?( Mesela ben bildiğiniz geri kafaliyimdir bu konularda, birlikte yasamak falan bana çok ters.) Şu konunuzdan anladığım vizyonunuz olduğunu iddia ettiğiniz gibi çok geniş değil. Evlenmek isteyip bir türlü gelmeyen teklifi dert edip konu acmissiniz işte. Millete cemkirmeyin bari, gidin sevgilinize anlatın derdinizi. Koskoca Avukat olmussunuz, çokta zor olmasa gerek.Şaka mısınız abi ben üni falan okumuyorum masterımı bitirdim işe girdim
Aynı yaştayız diye aynı şartlarda değiliz yalnız
Sizin bi zahmet derdiniz evlilik olmasın
İşini kursan da gençsin sonuçta. Ben terslemedim, fikrimi söyledim. O kadar cinsellik yaşarsan evlenmez tabiii yorumu varken bana mı çattınız? Gidin sinirinizi evlilik fikrinizi bile açamadığınız 3 senelik sevgilinizden çıkarın. Ben bu kadar takıntı yapsam çoktan konuşmuştum. Ay şöyle mi der böyle mi der diye düşünmezdim.
Madem bu kadar eğitimli, bu kadar modern bir aileye sahipsiniz neden evliliği dert ediyorsunuz ki?( Mesela ben bildiğiniz geri kafaliyimdir bu konularda, birlikte yasamak falan bana çok ters.) Şu konunuzdan anladığım vizyonunuz olduğunu iddia ettiğiniz gibi çok geniş değil. Evlenmek isteyip bir türlü gelmeyen teklifi dert edip konu acmissiniz işte. Millete cemkirmeyin bari, gidin sevgilinize anlatın derdinizi. Koskoca Avukat olmussunuz, çokta zor olmasa gerek.
Kızlar selam yaşlar 26 ve 29 ise. Her iki taraf çalışıyor yeni yeni düzen oturtmuşlar. İki tarafın da ailesinin durumu normal yani kötü değil (ama sevgilimin ve benim birikimimiz yok maaşlarla geçiniyoruz)
Babamlar artık beni sıkıştırmaya başladı ne zaman evleneceksiniz diye. Sizce bunu sevgilime söylemeli miyim
Bir taraftan da yaşım erken daha 28-29a kadar yolu var diye düşünüyorum ama ailem de baskı yapıyor artık
E konuşun? Atla deve şeyler yapmaya gerek yok, bi sade düğün, birkaç günlük balayı neyimize yetmiyor deyin, ben de elimi sallayıp oturmayacağım destek olacağım deyin. Şu anki tek argümanı birikiminin olmaması değil mi? Buraya çalışın, bakalım başka bahane bulacak mı? Zaten burdan da sıyrılırsa uğraşmayın, iyice nazlı gelinlere döndü bu erkekler, kolundan çeke çeke nikah masasına götürecek haliniz yok.Güzel kardeşim ben derdimi anlatamıyorum sanırım
Ben vizyonumun geniş olduğunu falan iddia etmiyorum işimi kurdum kazanıyorum zaten evlilikle gelen tazminata nafakaya ona buna yasal bağlılıklara ihtiyacım yok
Ben 28-29 gibi düşünüyordum evliliği, ama aileler tanıştıktan sonra ailem sürekli sormaya başladı sizce sevgilimle konuşmalı mıyım diyorum konu özetle bu.
Evlenmeden aynı evde yaşayıp sonradan haydi evlenelim demek bana saçma geliyor.Zaten erkek ulaşabileceği her şeye ulaşmış oluyor ve evlilik istemiyor.Ben evlenmeden aynı evde kalmayı doğru bulmuyorum diyen kişiyle karşılaşınca öyle de güzel evleniyorlar ki.Çünkü:Baştan resti cekmis, sınırlarını çizmiş bir kadın oluyor.Bu da erkeğe hem çekici geliyor hem de erkeğin gözünde zor kadın oluyor.
Taktik yapın demiyoruz hanımefendi,eşiniz evlenmeyi istemeseydi siz de konu sahibi gibi burada konu açardınız.Tanistiktan 1 ay sonra beraber yasamaya basladigim esimle 6 ay sonra evlendim. Hos bizim vize sorunumuz vardi o yuzden nikah yaptik yoksa ben evlenme niyetlisi degildim, esim cok istedi ama evlenmek. Herhalde bir erkege cekici geleyim diye zor kadin (ne demekse) taktikleri en son dusunecegim sey olabilir
+10000Dalga mı geçiyor sevgiliniz? Zaten aynı evde yaşıyorsunuz. Gazete kağıdı üstünde yatıp poşet mi seriyorsunuz üstünüze? Yüzük satın alınacak. Sadece bir nişan ve nikah yaparsınız. Oldu bitti.
Evlenmeye niyeti yok bence. Belki de sizden emin değildir veya nikah ile size bağlanmak istemiyordur.
Cherry arkadaşın namazda gözü olmadığı için ezanda da kulağı yok haliyle. Bahanesi çok komik, mesela mertçe su an evlilik düşünmüyorum dese gözümde acayip saygınlığı olurdu.
Taktik yapın demiyoruz hanımefendi,eşiniz evlenmeyi istemeseydi siz de konu sahibi gibi burada konu açardınız.
O zaman görürdük evlenme niyetlisi olup olmadığınızı.
Bence aynı evde yaşamanız bu durumda olmanızı tetikliyor olabilir yani zaten belirli bir düzeniniz var genellikle erkekler düzenleri kötü olduklarinda evlilik için biraz daha çok acele ediyorlar valla ben direk söylerdim annemler artık bu işi ciddiye koyun aynı evde olmamızdan rahatsız oluyorlar artık gibisinden konuşun evlilik teklifi eder mi etmez mi onu bilemeyizKızlar selam yaşlar 26 ve 29 ise. Her iki taraf çalışıyor yeni yeni düzen oturtmuşlar. İki tarafın da ailesinin durumu normal yani kötü değil (ama sevgilimin ve benim birikimimiz yok maaşlarla geçiniyoruz)
İsteyen istediği şekilde yaşar,buna bir şey söyleyen yok.Gördüğünüz gibi resmi işlemlerde el oğlu sıfatı hiçbir işe yaramıyor,eş unvanı gerekiyor.Bu da ancak evlilikle gerçekleşen bir durum.Yasalar önünde hak sahibi olunmak istemiyorsa evlilik gerekiyor.Yok yasalar beni ve haklarımı korumasa da olur diyen hiç evlenmesin zaten.Sadece basit bir imza olarak gördüğünüz şey kadına ve doğacak çocuğa birçok hak tanıyor.Esimden onceki erkek arkadaslarimla beraber yasamadigimi dusunduren nedir bilmiyorum ama son cumle yine genelleme :)) Hayatin kullanma klavuzu var herhalde sizde surekli genellemelerle ilerlediginize goreBenim icin evlilik evet onemli degildi, 18 yasinda aile evinden ayrildim ve sonrasinda hayatima giren butun erkek arkadaslarimla beraber yasadim. Anlasamayinca da ayrildik, evleri ayirdik, dunyanin sonu olmadi yani. Beraber bir hayat surdurmeyi onemsiyorum, ama resmi bir muamele yurtdisinda yasamaya baslamamis olsaydim onceki iliskilerimde oldugu gibi benim icin onemli olmazdi. Kisaca dunya uzerindeki butun genellemeler yanlistir, bilginize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?