- 20 Ekim 2009
- 4.510
- 5.184
- 723
- Konu Sahibi Papatya129
-
Evliliğe neden gerek gördüler o kişiler? Çok küçük çerçeveden bakarak etiketleme yapıyorsunuz.Konu sahibi siz buradaki “ay aynı evde berabersiniz tabii evlenmez”cileri dinlemeyin.
Benim kuzenim de beraber yaşadı evlendi, çevremdeki herkeste dönem dönem beraber yaşadık, çevremdeki ben dahil evlilerin hepsi de seks yaparak evlendi.
Bu sosyal çevreyle alakalı. Daha ufak yerde yaşayan, daha muhafazakar çevrelerine göre yorum yapıyorlar. Elbette seks yaptı diye sıkılmadı, beraber yaşıyorsunuz diye çantada da görmüyordur. Görüyorsa da aileniz belliki arkanızda duracak düzgün bir aile siz işi gücü olan birisiniz. Atarsınız tekmeyi.
Ama bence 3 senelik ilişkide bu kadar da içe kapanıp dert etme olmamalı. Doğrudan sorabilirsiniz. Sonuçta aileleri tanıştıran o. Bunun bir sonucu olduğunu ailenizin de sorduğunu söyleyebilirsiniz. Bu sizi evlilik meraklısı yapmaz, sadece onunla artık evlenmek istediğinizi gösterir. Açıkça konuşun bunda çekinecek bir şey yok
Bence iki yetiskin insan olarak oturun konusun. En azından önünüzü net şekilde görmüş olurusunuzKızlar selam yaşlar 26 ve 29 ise. Her iki taraf çalışıyor yeni yeni düzen oturtmuşlar. İki tarafın da ailesinin durumu normal yani kötü değil (ama sevgilimin ve benim birikimimiz yok maaşlarla geçiniyoruz)
Aileler tanışmış. Aynı evde yaşıyoruz aileler de bunu biliyor.
Babamlar artık beni sıkıştırmaya başladı ne zaman evleneceksiniz diye. Sizce bunu sevgilime söylemeli miyim
Bir taraftan da yaşım erken daha 28-29a kadar yolu var diye düşünüyorum ama ailem de baskı yapıyor artık
Ya burda aşırı saçma fikirler var. Evlenmeden önce beraber yaşayınca heyecan bitiyormuş. Kardeşim evlenince de beraber yaşanıyor o zaman da mı heyecan bitecek? Olay tamamen kiminle birlikte olduğunuzla ilgili. Bir sürü post var evlendik eşim değişti diye, onlar evlilik dışı birliktelik yaşamamış ama yine heyecan bitmiş adamda çünkü adamın karakteri bu. Gelip saçma sapan fikirler berlitmeye gerek yok. Erkekler ulaşılamaz, hak edilmesi gereken kutsal varlıklar değil, sizinle imza atsınlar diye kırk takla atıp ağırdan satmaya gerek yok kendinizi.
Kardeşim ben eşimle yıllarca aynı evde yaşadım sonra da evlendik. Heyecanımız falan bitmedi. Hatta bence evlilik şart değil ama biz sürekli farklı ülkelere taşınıyoruz vize işleri kolay oluyor bu şekilde. Ama bu kadar yıl beraber olduğun kişi ile böyle bir konuyu oturup konuşmaya çekinmek bana doğru gelmedi. Bence baskı olmamak şartıyla konusunu açıp bir yola girme vakti gelmiş, çekinmeyin lütfen.
Keyifleri istedi sadece. Kuzenim üniversitede tam beş sene beraber yaşadı sevgilisiyle. Ki iki ailede biliyordu. Ben bile gittim kaldım evlerinde uani. Sonra mezun oldular hadi evlenelim iki düğün yapar gelinlik damatlık giyeriz dediler. Çocuk da evlendikten de beş sene sonra oldu hatta çocuk için de değildi . Evlilik sadece yasal seks değil. Biz de rahat sevişiriz diye evlenmedik Çok da rahat sevişiyorduk.Evliliğe neden gerek gördüler o kişiler? Çok küçük çerçeveden bakarak etiketleme yapıyorsunuz.
Siz evlenmeden seks yapıyordunuz artık aynı evde yaşayalım daha rahat olalım diye evlendiniz atıyorum.
Bir başkası beraber yaşıyoruz tamam ama ben artık çocuk istiyorum bi nikah kıyalım diyebilir.
Bakın bir arkadaş vize işlerinde sıkıntı oluyordu beraber yaşıyorduk ama bi imza attık kolaylık oldu diyor.
Ben evlenmeyi düşünmüyorum diyormuş bu arkadaş da başta şimdi istiyor. Sevgilisi saçma sapan şeyleri bahane ederek bunu ötelemeye çalışıyor. O adama bir sebep vermeli. Şuan evlenmek baş ağrısından fazla bir şey değil onun içim hayatında en ufak bir şey değiştirmeyecek.
Fikir verip çözümü bulsun diyr yardımcı olmaya çalışıyorum kendi adıma. Muhafazakar değilim. Evlilik öncesi birlikteliğe de karşı değilim. Burda şartlar, erkek arkadaşının yaklaşımı, ilişkiye başlarken ki beklentiler, konu sahibinin değişen düşünceleri.. bir çok etmen var.
Burcu ne? Aynısını söyleyen bi sevgilim vardı da. Aslında evlilikten korktuğunu kaçtığında anladım. Bunlar hep bahane üzmek istemem ama gerçekten isteyen kredi çeker yine yapar.Ben de o yüzden söyleyemiyorum ya
O da diyor ki biraz birikimim olsa bugün evlenirim. Ama kimse birikimi varken evlenmiyor yani aileden de yardım alıyor. Ailelerimiz kesinlikle maddi yardım yaparlar.
Her şeyi kendi yapmak zorunda sanki. Ya da bunu bahane ediyor bilmiyorum
Bir de seks öyle yaptık bitti artık heyecanım yok denecek bir şey değil. Bunu diyenler herhalde karanlıkta 3 dk yapanlarYa kesinlikle katılıyorum oyle güzel yorum ki heyecan bitcekse her türlü biter herkesin ilişki dinamiği farklı. Aynı evde yaşamak bence sağlıklı burda evlendikten sonra aralarında ten uyumu olmadığını anladıkları için ne konular açıldı yada cesitli hastalıkları evlendikten sonra aynı eve girince öğreniyorsunuz ne kötü. Boşanmak kolay birşey mi?
Kesinlikle yargılamam. Ama artık evlilik istersin fikrin değişir çocuk istersin vs eğer bu konuda uyuşmuyorsa kafalar ayrılınır.
Bu konuda sadece kadın istek ve duygularını gizlememeli. Ortak bir karar alınmalı oturup konuşulmalı.
Benim kuzenim de beraber yaşadı evlendi, çevremdeki herkeste dönem dönem beraber yaşadık, çevremdeki ben dahil evlilerin hepsi de seks yaparak evlendi.
Bu sosyal çevreyle alakalı. Daha ufak yerde yaşayan, daha muhafazakar çevrelerine göre yorum yapıyorlar. Elb
İşte değil, cevremde de tanimak amacli ayni evde yasayip evlenenler oldu ayrilanlarda. Ev halini gormus oluyorsun. Ama herkes yasamak zorunda degil tabi ki herkesin kendi çevresi.Evliliği basite indirgemiyorum ama türk erkekleri malum. boşanma asamasinda magdur olan ve nafaka vermemeye calisanlar ya da cocuguyla ilgilenmeyen cok fazla baba var. Siz fazla genelleme yapip zor kadin falan diyince ben de katilmadim bu fikre yani. O kadar cahil adamı hayatimiza almayalim.Kimseye taktik yapın demiyoruz,ayrıca söylemiş olduğum şey taktiksel bir şey değil.Aynı evde yaşadıktan sonra ben evlenmek istiyorum demek saçmalık,çünkü zaten evlilik hayatının gerekliliği olan her şey yaşanmış oluyor.Baştan her şey konuşulup ondan sonra aynı evde kalınmalı.Ya tamamen evlilik dusunmediginiz için bu yola girersiniz ya da 1-2 yıl böyle yaşayalım sonra resmiyete dökelim dersiniz.O süreçte de nişanlılık vs.gibi resmi adımlar atılmış olur.Ayrıca evlilik kadının ve doğacak çocuğun haklarını gözeten bir durum.Bu yüzden basite indirgenecek bir şey değil.
Valla bence alakalı. Şimdi ortalama üstü geliri olan, gelecek kaygısı olmayan bir ailenin kızı gider yaşar. Sonra canı düğün yapmak gelinlik giymek ister evlenir. Hani bir gerekçe aramaz. İstedim beraber yaşadım istedim evlendim istemedim boşandım der.Seks yaptın evlenmezsin olayı değil bu aslında ve muhafazakar çevreyle de alakası yok.
Ülkemizde pek gormedim ama birlikte yasarken 2-3 çocuk yapip sonra evlenenler de var.Ya da sadece cocuk dusunduklerinde/hamile kaldığında evleniyor kimisi.
Yani çocuk olmadan aynı evde yaşandığında evlenmeye gerek duymayabiliniyor bazı insanlar ve normal yani.
Valla bence alakalı. Şimdi ortalama üstü geliri olan, gelecek kaygısı olmayan bir ailenin kızı gider yaşar. Sonra canı düğün yapmak gelinlik giymek ister evlenir. Hani bir gerekçe aramaz. İstedim beraber yaşadım istedim evlendim istemedim boşandım der.
Aynı evde yaşadı ay sevişti de kessin sıkılır senden demek bana çok komik geliyor açıkçası. Evlenince imzadan gelen ulvilik mi sıkılmasına engel oluyor. Sıkılacak adam ondan da sıkılır.
Gayet iyi anlaşan, beraber eğlenen, cinsel hayatı da iyi olan bir çift beraber yaşamayı sevdiği için de evlenebilir. Neden evlenmesin
Valla dediğim kuzen beş sene beraber yaşadı beş sene de evlilik oldu sonra çocuk istediler yaptılar ondan bana garip gelen “hevesini aldı” diyenler oldu açıkçası.Cinsellikten sikildigi icin evlenmez demiyorum evlenen evlenir ama evlenmek istememesi de olasi olur. Birlikte eğlenen, cinsel hayati iyi olan bir çift beraber yaşamayı sevdiği için evlenmez çünkü zaten birlikte yaşıyorlar.
Avrupada yasayan tanidiklarim (Turk degiller, dini hassasiyet ya da cevre sorunlari da yok) arkadaslarim da biz birlikte çok eğleniyoruz hadi evlenelim demediler, bazisi bebek haberinden sonra düğüne başladılar kendi istekleriyle. Çocuk düşünmeselerdi evlenmemeyi tercih etmeye devam ederlerdi belki. Ondan diyorum muhafazakar kucuk çevreyle alakası yok. Kağıt işleri, çocuk işleri yoksa evlenme gerek gorulmeyebilir
Bir de seks öyle yaptık bitti artık heyecanım yok denecek bir şey değil. Bunu diyenler herhalde karanlıkta 3 dk yapanlarTen uyumu varsa hatta zaman geçtikçe seks de iki taraf için de çok daha iyi seviyeye geliyor. Aksine bir bağ kuruyor bence.
Ayrıca evlenince ilk kez yapıp erken boşalma sorunu yaşayan, iktidarsızlık sorunu yaşayanlar da forumda çok görüyoruz.
Bunu çekeceğime önden görür evlenirim. Ne yaşayacağımı bilirim en azından
Valla dediğim kuzen beş sene beraber yaşadı beş sene de evlilik oldu sonra çocuk istediler yaptılar ondan bana garip gelen “hevesini aldı” diyenler oldu açıkçası.
Yine son cümlenizle tüm fikirleri sığ bir cümleye indirgediniz. Yahu adam için o evlilik külfet daha fazla sorumluluk şuan sadece. Ben bu ilişki özelinde konuşuyorum. sebep yoksa neden o imzayı atmak istiyorsunuz ki??? ben evlilik için atılan o imzaya hiç bir anlam yüklemiyorum mesela bana kalsa beraber yaşar gideriz ne farkı var ki evlilikten bir sebebe bağlı olmalı benim için benim sebebim ha imza stmışım ha atmamışım ailemin de gönlü olsun idi sebep.Ama siz fazla anlam yüklemişsiniz demek ki. Olmazsa olmaz bişey sizin için.Keyifleri istedi sadece. Kuzenim üniversitede tam beş sene beraber yaşadı sevgilisiyle. Ki iki ailede biliyordu. Ben bile gittim kaldım evlerinde uani. Sonra mezun oldular hadi evlenelim iki düğün yapar gelinlik damatlık giyeriz dediler. Çocuk da evlendikten de beş sene sonra oldu hatta çocuk için de değildi . Evlilik sadece yasal seks değil. Biz de rahat sevişiriz diye evlenmedik Çok da rahat sevişiyorduk.
Kimi düğün ister evlenir, kimi çocuğun soyadı için evlenir.
İlla aynı evde yaşıyor diye ileride evlenmeyeceğini düşünmek çok düz mantom.
Bu çok tatlı.Ben de sizin yaşlarınızdayım, üniversite okuyorum. İnsanı boşuna komplekse sokuyorsunuz. Tek derdim okulum iken hayata geç mi kaldım falan diyorum bir anda. Yani şu yaşta tek derdiniz evlilik olmamalı bence.
Bu çok tatlı.
Ben istedim şunu yaptım,ben istedim bunu yaptım olayı değil işte karşı taraf istiyor mu mesele bu ?Valla bence alakalı. Şimdi ortalama üstü geliri olan, gelecek kaygısı olmayan bir ailenin kızı gider yaşar. Sonra canı düğün yapmak gelinlik giymek ister evlenir. Hani bir gerekçe aramaz. İstedim beraber yaşadım istedim evlendim istemedim boşandım der.
Aynı evde yaşadı ay sevişti de kessin sıkılır senden demek bana çok komik geliyor açıkçası. Evlenince imzadan gelen ulvilik mi sıkılmasına engel oluyor. Sıkılacak adam ondan da sıkılır.
Gayet iyi anlaşan, beraber eğlenen, cinsel hayatı da iyi olan bir çift beraber yaşamayı sevdiği için de evlenebilir. Neden evlenmesin
Valla zaten bu donuna kadar alma olayına ben baştan sona karşıyım. Bir taraf ilişkiyi Bitirmek istiyorsa ve kusuru yoksa, aldatma gibi ömür boyu o kişiye bakmak zorunda olmamalı. Çok çirkin tabirler bunlar.Ben istedim şunu yaptım,ben istedim bunu yaptım olayı değil işte karşı taraf istiyor mu mesele bu ?
Aynı evde yaşayalım desek %90 erkek bunu ister,çünkü hiçbir yasal bağlılık yok.İstediği an kapıyı çeker gider.Kimseye de hesap vermek zorunda kalmaz.İşte bu aynı evde yaşamaya evet diyen erkekler her ne hikmetse iş evliliğe gelince işi yokuşa sürerler.Bilirler ki artık yasal bağlılık olacak ve istediği an kapıyı çekip gidemeyecek.Yasalar kadını da koruyacak ve boşanma olursa donuna kadar alınma ihtimali de var.Bu durumda neden istesin ki ?
Nafaka vs.de yine evlenme yoluyla kazanılan yasal haklar.Resmiyet olmadığı sürece karşı taraf el adamı olmaktan öteye gidemiyor,hastanede refakatçi bile olamıyorsunuz.Aynı evde yaşayıp onlarca anınızın olduğu adam yasalar karşısında sizin için sadece el adamı olur.Bunun için evlenmeden önce aynı eve girmeden önce iki kez düşünülmeli.Yarın evlenmek istesem bu adam benimle evlenir mi,şu an evlenmeden yaşamak kime daha fazla yarar sağlayacak?Valla zaten bu donuna kadar alma olayına ben baştan sona karşıyım. Bir taraf ilişkiyi Bitirmek istiyorsa ve kusuru yoksa, aldatma gibi ömür boyu o kişiye bakmak zorunda olmamalı. Çok çirkin tabirler bunlar.
Ayrıca ortalama gelirli insanlar boşanırken çocuk da yoksa yine öyle çok para koparamaz. Çocuk varsa nafaka alır. Kusuru varsa tazminat alır. O kadar:
Ömür boyu nafaka fln alamaz zaten. Yok öyle bir dünya.
Ablam boşandı mesela, ev araba ablamda kaldı. Ki o da beraber çalışıp kazandıkları içindi. Çocuk 18ine gelene kadar nafaka aldı. Şimdi çocuk üniversiteye gidiyor babası direkt onun hesabına para atıyor. Evlendiler diye dünyaları almadı. Nafaka da zaten çocuğa verilir:
Çocuk yokken boşanmada maksimum alacağın ortak ev varsa odur. Bilemedin takılan altındır onu da kendi ailen de takıyor zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?