Evlilik teklifi aldım nasıl söyleyebilirim bilmiyorum

asddsaasd

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2022
18
13
3
23
1 hafta önce evlilik teklifi aldım. Annem ve abim zaten ilişkim olduğunu biliyordu bir tek babam bilmiyor. Konuyu anneme açsam nasıl açacağım bilmiyorum. Yarın işteyken anneme yüzüğün fotoğrafını atıp teklif etti kabul ettim tanışmaya gelmek istiyorlar akşam babamla konuşman lazım gibisinden mesaj atsam iş çok mu kötüye gider. Yüz yüze konuşsam ne tepki verecek neyle karşılaşacağım bilmiyorum. Akıl vermenize yol göstermenize ihtiyacım var.

1 hafta önce evlilik teklifi aldım. Annem ve abim zaten ilişkim olduğunu biliyordu bir tek babam bilmiyor. Konuyu anneme açsam nasıl açacağım bilmiyorum. Yarın işteyken anneme yüzüğün fotoğrafını atıp teklif etti kabul ettim tanışmaya gelmek istiyorlar akşam babamla konuşman lazım gibisinden mesaj atsam iş çok mu kötüye gider. Yüz yüze konuşsam ne tepki verecek neyle karşılaşacağım bilmiyorum. Akıl vermenize yol göstermenize ihtiyacım var.
Mesajla arkadaşa haber verir gibi anneme haber vermedim.
Annemde ilişkimi bildiği için, x ailesi bizimle bir tanışma yemeği yemek istiyorlar ne zaman müsait oluruz, babamla konuşabilir miyiz demiştim. Annemde ben konuşurum deyip babamla gece konuşmuştu.

Abiniz ile aranız daha iyiyse onun aracılığıyla söyleyebilirsiniz. Hem çekinmeyin ucunda kötü bir durum yok :)

Abimle aram iyi hatta sevgilimin de arası çok iyi çok sevdi çok ısındı. Ama benim tek korkum 22 yaşına gireceğim ama gelin görün ki ailem bu yaşta evliliğe çok karşı daha yaşın çok küçük önünde abin var derler konu açılınca. Tek korkum yaşın küçük denilip evde kıyamet kopması. O yüzden mesajla haber versem akşam gidene kadar belki annem sakin olur biraz olayı hafifletmiş olurum diye düşünmüştüm.

Nedir bu ülke kadınlarının hali?
Eşlerinden eziyet görürler, boşanmak isterler "aileme nasıl söyleyeceğim?".
Aşık olurlar, evlenmek isterler yine "aileme nasıl söyleyeceğim?".
Yetişkin bir insansınız, annenizin karşısına oturun ve açıkça söyleyin. Babanızla ister beraber konuşun ister siz söyleyin.
Yaşınız küçük olduğu için karşı çıkacaklarını söylüyorsunuz. Yetişkin biri gibi muamele görmek istiyorsanız önce yetişkin biri gibi davranmaya başlamalısınız. Mantıklı ve düzgün bir şekilde anlattıktan sonra ne diyecekler ki?

Aileniz yaşınız küçük diye karşı çıkmakta haksız değiller bence 22 evlilik için gerçekten ufak bir yaş. Hatta daha 22 bile olmamışsınız. Evlenmeyi göze alıyorsanız gelecek tepkileri de gözle almalısınız. Mesaj atmak gerçekten arkadaşa haber verir gibi olur. Alın annenizi karşınızda konuşun o önden bi çıtlatsın babanıza. Hemen evlenmek için acele etmeyin derim ama

Abimle aram iyi hatta sevgilimin de arası çok iyi çok sevdi çok ısındı. Ama benim tek korkum 22 yaşına gireceğim ama gelin görün ki ailem bu yaşta evliliğe çok karşı daha yaşın çok küçük önünde abin var derler konu açılınca. Tek korkum yaşın küçük denilip evde kıyamet kopması. O yüzden mesajla haber versem akşam gidene kadar belki annem sakin olur biraz olayı hafifletmiş olurum diye düşünmüştüm.
Mesaj atıp üzerine bu tarz konu varsa sen eve gidene kadar ortalık karışır.
Benim kardeşlerim benden önce evlendi bunda takılacak bir durum yok

Bence de çok küçüksün. Daha evlilik teklifini ailene söyleme challahge'nda eleniyorsun ,mesaj atıp söylemek istiyorsun. Eş ailesine girme stresiyle nasıl basedeceksin?
Dertsiz başına dert açma, gez eğlen bence bir süre:) sonra zaten ailen de bekler birini getirmeni, TRde yasıyoruz. Biraz daha bekle,derim ben

Aileniz yaşınız küçük diye karşı çıkmakta haksız değiller bence 22 evlilik için gerçekten ufak bir yaş. Hatta daha 22 bile olmamışsınız. Evlenmeyi göze alıyorsanız gelecek tepkileri de gözle almalısınız. Mesaj atmak gerçekten arkadaşa haber verir gibi olur. Alın annenizi karşınızda konuşun o önden bi çıtlatsın babanıza. Hemen evlenmek için acele etmeyin derim ama
Yaşımın evlilik için küçük olduğunun bende farkındayım elbette. Sevgilimle bizim niyetimiz sadece işin adı konsun istiyoruz. Hemen 3-4 ay içinde düğün yapılsın evlenelim kafasında değiliz. Hem her şey çok pahalılaşıyor en azından işin adi konsun çeyizlikti eşyaydı ıvır zıvırlarımızı şimdiden alalım hemde babam çok katıdır yarin bir gün beni çocukla yan yana görse burnumdan getirir. En azından adı konsun aileler bilsin her şeyimizi onların haberi varken yapalım istiyoruz.

Abinizle konuşun önce onunla beraberde ailenize anlatın. Ayrıca 22 bencede evlilik için çok erken aileniz size tepki gösterirse fevri davranmayın sizin iyiliğiniz için tepki gösterirler ama siz kararlıysanız sonra yumuşarlar. Ama mesajla bunu haber verirseniz işi iyice zorlaştırmış olursunuz

Yaşımın evlilik için küçük olduğunun bende farkındayım elbette. Sevgilimle bizim niyetimiz sadece işin adı konsun istiyoruz. Hemen 3-4 ay içinde düğün yapılsın evlenelim kafasında değiliz. Hem her şey çok pahalılaşıyor en azından işin adi konsun çeyizlikti eşyaydı ıvır zıvırlarımızı şimdiden alalım hemde babam çok katıdır yarin bir gün beni çocukla yan yana görse burnumdan getirir. En azından adı konsun aileler bilsin her şeyimizi onların haberi varken yapalım istiyoruz.

Hata yapıyorsunuz niyetiniz hemen evlenmek değil adını koymaksa. O ad konulduğu an işler çok daha zorlaşacak çünkü. İşin içine senin ailen benim ailem girecek. Nişanlılık en zor evre. İnsanlar bu sefer düğün ne zaman diye darlayacaklar. O katı babanız nasılsa nişanlılar diye susup göz mü yumacak yıllarca gezip tozmanıza? Evetse bu nasıl katılık anlamadım. Çeyiz almak istiyorsanız illa ad koymanıza gerek yok nasılsa bir gün evleneceksiniz şimdi de alabilirsiniz. Ev olmadan eşyayı alıp ne yapacaksınız onu da anlamadım. Şimdi eşya alıp aylar yıllar sonra evlenmekte mantıksız

Sevgilinizin yaşı kaç, mesleği var mı, askerliğini yaptı mı?..

Eğer yaşı küçükse, mesleği yoksa ve askerliğimi yapmamışsa daha erken diyorum. Adı konduğu zaman en fazla 1,5 sene sonrasında düğün olur. O zamana kadar siz hâlâ küçük olmuş olacaksınız vs.

Benimde önümde ablam vardi. Ilk o ögrendi zaten. Anneme o söyledi, bende vardim tabi :D Abini tarafina cek.

Kızma konu sahibesi ama bana da yaşın çok genç geldi, ailen acele etmeni istememkte haklı sankim :KK51: şahsen ben çocuğum olsaydı biraz gezmesini, parasını kazanmasını, yalnız yaşamasını, kendini bulmasını sonra evlenmesini isterdim. Listenin hepsi olmayabailir ama tabi ki kendi paranı kazanmak ve yemenin zevkine varmak bence şart:dua:

Back
X