Evlilik teklifi aldım nasıl söyleyebilirim bilmiyorum

Sevgilinizin yaşı kaç, mesleği var mı, askerliğini yaptı mı?..

Eğer yaşı küçükse, mesleği yoksa ve askerliğimi yapmamışsa daha erken diyorum. Adı konduğu zaman en fazla 1,5 sene sonrasında düğün olur. O zamana kadar siz hâlâ küçük olmuş olacaksınız vs.
25 yaşında mesleği var ve sağlık durumundan dolayi askerlikten muaf

Kızma konu sahibesi ama bana da yaşın çok genç geldi, ailen acele etmeni istememkte haklı sankim :KK51: şahsen ben çocuğum olsaydı biraz gezmesini, parasını kazanmasını, yalnız yaşamasını, kendini bulmasını sonra evlenmesini isterdim. Listenin hepsi olmayabailir ama tabi ki kendi paranı kazanmak ve yemenin zevkine varmak bence şart:dua:
Üniversite mezunuyum liseden beri kendi paramı kendim kazandım hep. Çok şükür ailemin durumu iyiydi ama onlardan para almak istemezdim yaz tatilinde çalışıp kendi paramı kazanıp onu harcardim. Şuan da da çalışıyorum zaten kendi paramı kazanıp onu yemenin zevkini en iyi bilenlerdenim diyebilirim 😂

1 hafta önce evlilik teklifi aldım. Annem ve abim zaten ilişkim olduğunu biliyordu bir tek babam bilmiyor. Konuyu anneme açsam nasıl açacağım bilmiyorum. Yarın işteyken anneme yüzüğün fotoğrafını atıp teklif etti kabul ettim tanışmaya gelmek istiyorlar akşam babamla konuşman lazım gibisinden mesaj atsam iş çok mu kötüye gider. Yüz yüze konuşsam ne tepki verecek neyle karşılaşacağım bilmiyorum. Akıl vermenize yol göstermenize ihtiyacım var.
cok az bilgi vermissin. ailen nasil bir aile (muhafazakar, zorba, yobaz vesaire), cocuk kabul edecekleri gibi biri mi vs vs

eger cocuk kabul etmeyecekleri gibi biri ise, neden? belki de gercekten uygu degildir

eger tutucu bir ailen varsa senin soylemeni tavsiye etmem. hatta baban baskin birisi ise, annen de ortaligi toplayamayacaksa annene bile soyleme. karsi tarafin babani taniyan birisinden araci olmasini rica etmesi gerekebilir. tabi bu soylediklerin geleneksel ciftler icin gecerli. bir arkadasimin babasi cok sertti mesela, sevgilisi babasinin cok saygi duydugu birisi ile tanisti, sonra o adam babasina ben bi cocuk taniyorum deyip tanistirdi :)

Yaşımın evlilik için küçük olduğunun bende farkındayım elbette. Sevgilimle bizim niyetimiz sadece işin adı konsun istiyoruz. Hemen 3-4 ay içinde düğün yapılsın evlenelim kafasında değiliz. Hem her şey çok pahalılaşıyor en azından işin adi konsun çeyizlikti eşyaydı ıvır zıvırlarımızı şimdiden alalım hemde babam çok katıdır yarin bir gün beni çocukla yan yana görse burnumdan getirir. En azından adı konsun aileler bilsin her şeyimizi onların haberi varken yapalım istiyoruz.
Adı konulunca ne kadar uzamasa o kadar iyi oluyor. Genelde nişanlılık sürecinden evlilik sürecine kadar ki zamanlarda bizim ülkemizde sorunlar çıkıyor çünkü. Çünkü genlerine işlemiz herhalde sorun çıkarmak çoğu insanın 😂 Nişandan sonra 6 ay içinde evlilik en makbulü bana kalırsa. Yaşınız çok küçük. Siz çetinlerinizi ufak ufak alın, herkes yapıyor bunu. Adın konulmasını beklemek durumunda değilsiniz ki bunun için. Yani bu dönemde 24 bile erken kabul edilebilecek bir yaş.

Siz evlenme teklifini kabul etmişsiniz işte ilk adımı kendi aranızda atmışsınız. Bence en az 1,5 yıl sonra söz-nişan faslına geçin.

Abimle aram iyi hatta sevgilimin de arası çok iyi çok sevdi çok ısındı. Ama benim tek korkum 22 yaşına gireceğim ama gelin görün ki ailem bu yaşta evliliğe çok karşı daha yaşın çok küçük önünde abin var derler konu açılınca. Tek korkum yaşın küçük denilip evde kıyamet kopması. O yüzden mesajla haber versem akşam gidene kadar belki annem sakin olur biraz olayı hafifletmiş olurum diye düşünmüştüm.
Şu msj da bile yaşınızın küçük olduğu o kadar belli ki İnsan annesine böyle msj atar mı?
Neyi nasıl nerde yapmayı bilmiyorsunuz belki de aileniz haklı evlenmek için henüz o olgunlukta değilsiniz .Mutlu olmanızı dilerim ama beklemekte fayda var .....

Üniversite mezunuyum liseden beri kendi paramı kendim kazandım hep. Çok şükür ailemin durumu iyiydi ama onlardan para almak istemezdim yaz tatilinde çalışıp kendi paramı kazanıp onu harcardim. Şuan da da çalışıyorum zaten kendi paramı kazanıp onu yemenin zevkini en iyi bilenlerdenim diyebilirim 😂

yani cano sanırım yanlış ifade ettim, her şey para değil, yetişkin ve erişkin olarak yaşamaya fırsat bulmak işin özü. kendini iyice tanımadan yetişkin halini özümsemeden okuldan mezun olup evlenmek bana doğru gelmiyor pek. Yine de sen bilirsin tabi.

Adını koyup ne olacak daha kötü değil mi?
Şimdi takılın işte bu şekilde.
Ondan sonra nişanlı ya da sözlü olacaksınız.
Hem bu tür şeylerde düğüne yakın adını koymak daha iyi oluyor.
Diğer türlü aileler çevre falan çok laçkalaşıyor.

cok az bilgi vermissin. ailen nasil bir aile (muhafazakar, zorba, yobaz vesaire), cocuk kabul edecekleri gibi biri mi vs vs

eger cocuk kabul etmeyecekleri gibi biri ise, neden? belki de gercekten uygu degildir

eger tutucu bir ailen varsa senin soylemeni tavsiye etmem. hatta baban baskin birisi ise, annen de ortaligi toplayamayacaksa annene bile soyleme. karsi tarafin babani taniyan birisinden araci olmasini rica etmesi gerekebilir. tabi bu soylediklerin geleneksel ciftler icin gecerli. bir arkadasimin babasi cok sertti mesela, sevgilisi babasinin cok saygi duydugu birisi ile tanisti, sonra o adam babasina ben bi cocuk taniyorum deyip tanistirdi :)
Sevgilimi tanıyınca sevmeme ihtimalleri %1 diyebilirim. Şeytan tüyü var derler ya o tarzda bir insan girdiği her ortamda hemen kendini sevdirir. Onun dışında yapısı karakteri vs olarakta çok çok iyi biri çevremdeki herkes bu devirde böyle çocuğu mumla arasan bulamazsın der. Ailemin karşı çıkacağı iki konu biri yaş muhabbeti biri de benim üni onun lise mezunu olması. Araya tanıdık vs de sokamiyorum ortak tanıdığımız hiç yok ne yazık ki

Back
X