• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik ve ailelere yardım

arkadasım yazdıgın mesaja iyi bak tabiki ailesine yardım edecek kimse sırtını dönsün demiyo başka bi yerinle okuma yazdıgımı.
erkek eve para getirmek zorunda sen kendi ailene bak demişsiniz ayrıca ''Ayrıca evleneceğiniz kişi çalışıp evine para getirmek zorunda, eşine bakmak zorunda.. Ama sizin bi zorunluluğunuz yok..'' bu işler sadece erkekle olmaz o zaman eşiniz elden ayaktan düşünce iş kazası geçirse kapının önünde bulur kendini sizin gibi insanları anlamakta güçlük çekiyorum.
ve eşinin tabiki karışmaya hakkı var para verme demesi yanlış olabilir ama bu işler karşılıklı her iki tarafada yardım edilebilir.
kadın erkek farketmez bu devirde herkes çalışıyo herkes evine bakmak zorunda sizin öneriniz resmen sen kazanıyosun bunu özgürce ailene harca ama eşin sana bakmak zorunda yok ya?

Erkek eve para getirmek zorunda değilse evde otursun,ev hanımlığı yapsın.. Konuyu çarpıtmışsınız, ben Allah korusun eşimin başına birşey gelse kapının önüne atacak insan değilim..Konu o mu? Ben eşim hasta olsa sabaha kadar uyumayan başında bekleyen biriyim, bu kadarı da pes yani nereye çektiniz konuyu!

Eşinin tarafına yardım etme demedim, "Eşinin ailesinin maddi durumu iyi değil ise o ayrı konu" dedim.

Tekrar ediyorum ben sizin fikirlerinize saygı duyuyorum sizdende aynısını bekliyorum.. Gittikçe konuyu başka yerlere çekiyorsunuz, o yüzden daha benim mesajlarımdan alıntı yapmazsanız sevinirim.

kızlar sizlere sormak istediğim bir konu var.
aileniz sadece bi emekli maaşıyla geçinse, hatta 60 yaşındaki babanız hala tamir işlerine gidip 3 kuruş fazla kazancam diye uğraşsa,
bi zeytin bi ekmekle kahvaltı yaptığınız günler olsa,
evde 1 yumurta varsa sen okula gidiyosun kafan çalışmaz aç karnına diye o yumurtayı size yedirip kendileri ekmek ve çayla kahvaltı yapsa...
gün gelip memur olsanız eve destek olsanız bir yıl sonrasında da evlenmek isteseniz,
evlenince ailenize yardım etmek istemez miydiniz? benim şuan bu düşüncem yadırganıyor... her iki aileye de yardım etmek istiyorum ve "her zaman yardım edersek biz bişey yapamayız" cevabını aldım..
sizlerin düşünceleri neler?
evlendinizmi evlenecemisiniz tam anlayamadım ama cevap sadece bumu?
"her zaman yardım edersek biz bişey yapamayız"
insan kendini belli eder parayı seven eli sıkı biriyse yardım etmenizi istemeyebilir
sorun çıkarıp problem yaratabilir huzurunuz kaçar
eğer evlenmediyseniz erteleyin bence
ertelediğiniz sürede de çeyiz, nişan,düğün,eşya için para harcamak zorunda kalacaksınız aslında
zor iş
ama şu bir gerçek geç de olsa evlenirsin çocuğun olur
koca çok ama anne baba bir tane

kızlar sizlere sormak istediğim bir konu var.
aileniz sadece bi emekli maaşıyla geçinse, hatta 60 yaşındaki babanız hala tamir işlerine gidip 3 kuruş fazla kazancam diye uğraşsa,
bi zeytin bi ekmekle kahvaltı yaptığınız günler olsa,
evde 1 yumurta varsa sen okula gidiyosun kafan çalışmaz aç karnına diye o yumurtayı size yedirip kendileri ekmek ve çayla kahvaltı yapsa...
gün gelip memur olsanız eve destek olsanız bir yıl sonrasında da evlenmek isteseniz,
evlenince ailenize yardım etmek istemez miydiniz? benim şuan bu düşüncem yadırganıyor... her iki aileye de yardım etmek istiyorum ve "her zaman yardım edersek biz bişey yapamayız" cevabını aldım..
sizlerin düşünceleri neler?

Evliliği bir süre erteleyin derim. Siz kendi açınızdan haklısınız. Peki ya nişanlınız? Ne zaman çalışmaya başlamış? Çalıştığından beri ailesine yardım etmemiş mi? Yada tüm parasını biriktirmiş mi? Eğer çalıştığından beri birikim yapmışsa, parasını değerlendirmişse, nişanlınızın huyu bu deriz. Ancak, çalışmaya başladığından bu yana para biriktirmemiş, ailesiyle ortak bütçe yapmışlarsa, ailesine yardım etmiş sayılır, tabiri caizse ailesi oğullarının hayrını görmüşlerdir ki anne-babanın en doğal hakkıdır. Bu durumda sizinde ailenize yardım etmeniz en doğal hakkınızdır. Gerekirse evliliği erteleyin, nişanlınız gerçekten sizi seviyorsa ailenize yardımınızı kabul eder. Birde şu durum var, siz çalışmıyor da olabilirdiniz. Nişanlınız o zaman sizi sevmeyecekmiydi? Benim eşim yıllarca iyi bir konumda çalışmış, bende nişanlanınca ne maaşını nede birikimi var mı yokmu sormadım. Sonunda ne çıktı biliyormusunuz? Birsürü kredi kartı borcu ve kredi... Hep ailesi harcamış, bekarken harcadığı beni ilgilendirmez ancak nişanda geline birşey alınmasın sen yine bize al mantığıyla devam ettikleri için eşimde artık para vermiyor onlara. Şuan ben çalışmıyorum, yakın zamanda inşallah işe gireceğim ve aileme elbette yardım edeceğim, sonuçta okuyan kardeşim var. Eşiminde bu duruma sorun çıkartacağını sanmıyorum sonuçta evlendiğimizde benim çalışmadığımı biliyordu, sizin nişanlınızda sizin maaşınıza güvenmesin bence.

henüz evlenmedim seneye düşünüyorduk...
kendi maaşı 2600 benim maaşım 2000.
onun tek annesi var 1500 gibi bi maaşı var, benim annemde babamda sağ ve 1000 lira maaşla geçiniyorlar.
bizim evimiz rutubetli kuçucuk sobalı bi ev.. annemde hergün başka bi hastalık çıkıyo.. ben bizim ev gibi bi eve gelin gitmem daha iyi bi ev kiralamak isterim bu durumda da onları orda bırakmaya vicdanım el vermiyor o evi satıp ustunu denkleyerek biraz daha ıyı bı ev almak ıstıyorum dedim..
tabiki al ama cok da acılma da evliliği de ertelemeyelım dedi hatta 3-5 bın bocun kalmıs olsa bile evlılık kredısı cektgmzde onu da kapatırız nolcak dedi...
ikisine de yardım edelim zaten bi insan nasibinden çok yiyemez ki onların bi zeytınle kahvaltı yaparken ben bogazda kahvaltılara gıdemem gıtsem bıle mutlu olamam zaten onların mirası yarın birgün yine bize kalcak dedim..
hatta ben kendimden kısarım varsın benim 3 montum olmasın 1 tane olsun annene bi kışlık ayakkabı bizimkilere bi mont alalım daha mutlu olurum dedim. gerekirse işe evden yemek götürürüm nolcak dedim.
biz evlenirken evlilik kredisi çekip iki aileye de yük olmayacaktık bizim de borçlarımız olcak dedi..
tamam dedim borcumuz varken çok gönderemem yada bebeğimiz olduğunda da çok gönderemem ama yinede onların zor durumda olduğunu bilerek ben 5 yıldızlı otelde tatil planı yapamam dedim.
kışın kömürlerini alalım kurbanda bi seninkilere bi benimkilere kurban alalım bide onlara gittiğimizde buzdolabını bi açıp bakalım dedim.
bi market alışverişi 400 lira dedi.. salamını sosisini boşver şekerini yağını ununu tuzunu alalım temel ihtiyaçlar dedim.
sen zaten 2bin maaş alıyosun yılda bi ay ailen için çalışmışsın çok mu? onların hayır duası yeter dedi...
sen ne kadar merhametli bi adamsın dedim tüm gün ona hayran hayran baktım...
ertesi gün mesaj atmış "düşündüm de evlenince bile her yıl düzenli para göndermek istiyorsun, sence bu normal mi? biz hiçbişey yapamayız o zaman" demiş...

sen bu maaşı ailen sayesinde alıyosun ben de aynı şekilde. yılda 2şer binden 4 bin para eder. farzet ki ben aylık 350 lira az maaş alsaydım sen benimle evlenmeyecek miydin dedim ve ayrıldım...

bu dünyada en son aklıma gelecek şeydi bizim para yüzünden tartışcağımız.. o zor günler gecırdıgınde ben son parama kadar o gormeden onun cuzdanına koyardım, o ben kpss ye calısırken test kıtabı alamadığımda bana alır yollardı.. hatta ailenden para gizleme sakın isterlerse yoksa bıle bana söyle veririm onlara yok deme derdi... anlaşılan hepsi laftaymış!!!

onun tek annesi var 1500 gibi bi maaşı var, benim annemde babamda sağ ve 1000 lira maaşla geçiniyorlar.
bizim evimiz rutubetli kuçucuk sobalı bi ev.. annemde hergün başka bi hastalık çıkıyo.. ben bizim ev gibi bi eve gelin gitmem daha iyi bi ev kiralamak isterim bu durumda da onları orda bırakmaya vicdanım el vermiyor o evi satıp ustunu denkleyerek biraz daha ıyı bı ev almak ıstıyorum dedim..
tabiki al ama cok da acılma da evliliği de ertelemeyelım dedi hatta 3-5 bın bocun kalmıs olsa bile evlılık kredısı cektgmzde onu da kapatırız nolcak dedi...
ikisine de yardım edelim zaten bi insan nasibinden çok yiyemez ki onların bi zeytınle kahvaltı yaparken ben bogazda kahvaltılara gıdemem gıtsem bıle mutlu olamam zaten onların mirası yarın birgün yine bize kalcak dedim..
hatta ben kendimden kısarım varsın benim 3 montum olmasın 1 tane olsun annene bi kışlık ayakkabı bizimkilere bi mont alalım daha mutlu olurum dedim. gerekirse işe evden yemek götürürüm nolcak dedim.
biz evlenirken evlilik kredisi çekip iki aileye de yük olmayacaktık bizim de borçlarımız olcak dedi..
tamam dedim borcumuz varken çok gönderemem yada bebeğimiz olduğunda da çok gönderemem ama yinede onların zor durumda olduğunu bilerek ben 5 yıldızlı otelde tatil planı yapamam dedim.
kışın kömürlerini alalım kurbanda bi seninkilere bi benimkilere kurban alalım bide onlara gittiğimizde buzdolabını bi açıp bakalım dedim.
bi market alışverişi 400 lira dedi.. salamını sosisini boşver şekerini yağını ununu tuzunu alalım temel ihtiyaçlar dedim.
sen zaten 2bin maaş alıyosun yılda bi ay ailen için çalışmışsın çok mu? onların hayır duası yeter dedi...
ertesi gün mesaj atmış "düşündüm de evlenince bile her yıl düzenli para göndermek istiyorsun, sence bu normal mi? biz hiçbişey yapamayız o zaman" demiş...

sen bu maaşı ailen sayesinde alıyosun ben de aynı şekilde. yılda 2şer binden 4 bin para eder. farzet ki ben aylık 350 lira az maaş alsaydım sen benimle evlenmeyecek miydin dedim ve ayrıldım...

bu dünyada en son aklıma gelecek şeydi bizim para yüzünden tartışcağımız.. o zor günler gecırdıgınde ben son parama kadar o gormeden onun cuzdanına koyardım, o ben kpss ye calısırken test kıtabı alamadığımda bana alır yollardı.. hatta ailenden para gizleme sakın isterlerse yoksa bıle bana söyle veririm onlara yok deme derdi... anlaşılan hepsi laftaymış!!!

Ben hayırlı evlat diye buna derim işte. Alnınızdan öpüyorum. Allah size de sizin gibi evlatlar nasip etsin. Allah razı olsun. Çok duygulandım bildiğiniz gözlerim doldu.

Her iki aileye değil, kendi ailenize destek olun.. Tabi eşinizin ailesinin maddi durumu kötüyse o ayrı konu..
Aileniz size o kadar emek verdiyse, sizinde biraz desteğiniz olsun kesinlikle.. Ayrıca evleneceğiniz kişi çalışıp evine para getirmek zorunda, eşine bakmak zorunda.. Ama sizin bi zorunluluğunuz yok.. Daha evlenmeden sizin paranıza, ailenize vermenize karışması çok yanlış..Buna izin vermeyin..
henüz sevgilim...
ailesinin durumu şuan gayet iyi ama haksızlık yapmak istemiyordum. birine ne verirsem diğerine de aynı şeyi yapacaktım..

canım sorma iş yerlerinde körpe memurların gelmesini bekleyip hemen avlıyorlar.bence konu sahibi iyi düşünsün.
kendisi yaklaşık 4 yıldır sevgilim... ben 1 yıllık memurum.. her zaman derdim çok merhametli diye.. aile konusunda çok anlayışlı diye.. şuan çok şaşkınım..

kendisi yaklaşık 4 yıldır sevgilim... ben 1 yıllık memurum.. her zaman derdim çok merhametli diye.. aile konusunda çok anlayışlı diye.. şuan çok şaşkınım..

ailenizin durumu ortada hem onlara yardım etmek hem sevgilinin gönlünü yapmak zor.maaşlarınız ortada.bu işe başından girişmeyecektin.evliliği düşünmeyecektin.söylediğin miktarlar yani yeni ev felan çok fazla sanmıyorum bunu kabul eden olsun.

Ben olsam yardim ederdim, duramazdim ki elim kolum bagli. Ama esim ne derdi bilemicem, su an ailemden manevi olarak bi fayda goremedigi icin kabul etmezdi belki.
annesinin bana da zor günler yaşattığı oldu, belkide ben çok alıngandım hassastım fazla alınganlık gösterdim bilemicem..
ama nolursa olsun benim eşim olacak insan o maaşı alıyosa annesinin sayesinde.. benimle kanlı bıçaklı da olsa aç uyumasına yada soğuktan hasta olmasına gonlum el vermezdi

ailenizin durumu ortada hem onlara yardım etmek hem sevgilinin gönlünü yapmak zor.maaşlarınız ortada.bu işe başından girişmeyecektin.evliliği düşünmeyecektin.söylediğin miktarlar yani yeni ev felan çok fazla sanmıyorum bunu kabul eden olsun.
benim biraz birikmişim var, diğer kardeşim de kredi çekecek, onun üzerine belki 5-10 bin belki 15-20 bin çekicem.. ki ben bunu 1bucuk yılda öderim. zaten ona göre sorun ev kredisi değil. şaka gibi ama sorun her yıl düzenli olarak kömürlerini alacak olmam. yani alırmışız ama her yıl olmazmış

ben tam zamanlı çalışırken anneme 3-5 bişeyler gönderirdim. şimdi kazandığım kendime ancak yetiyor.
eşim çok çalışıyor ailesine iyi bir miktar gönderiyor.
kazansam yine göndermek isterdim ama eşimin kazandığını göndermek mantıklı gelmiyor.

benim biraz birikmişim var, diğer kardeşim de kredi çekecek, onun üzerine belki 5-10 bin belki 15-20 bin çekicem.. ki ben bunu 1bucuk yılda öderim. zaten ona göre sorun ev kredisi değil. şaka gibi ama sorun her yıl düzenli olarak kömürlerini alacak olmam. yani alırmışız ama her yıl olmazmış

yani kömür olayını söylemenize hiç gerek yok sanıyormusunuz biz söylüyoruz.kenara her ay 50 tl koysan bir yılda bir ton kömür parası eder.bunu söylemene gerek yok yani.birden 400 tl lik market alışverişi yerine ayda 2 defa 50 tl lik alışverişte yeter.

lafta değildir emin ol. bizim iki tarafında durumu iyi değil ama sizinkiler kadar da kötü değil. bizde üç beş yardım ediyoruz. Allah razı olsun eşimden. ben demeden o söyler sizinkilere para yolla istersen anneni telefonla konuşrken duydum sıkıntıları var galiba dedi. evet bizim hiç bir şeyimiz yok sadece bi arabamız var evimiz kira ama onlarıda borçları ile düşünürkende rahat edemiyorum.. bence nişanlın iyi bi insan. sadece sesli düsünmüş. bende bazen düşünüyorum bizim hiç bir şeyimiz olmayacak bu gidişle diyorum. bence o kadar kötü birşey söylememiş.

Son düzenleme:
Back
X