- 18 Nisan 2011
- 5.184
- 1.755
- 448
- Konu Sahibi kavun kokussu
ANA BABA bulunmaz candır 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
arkadasım yazdıgın mesaja iyi bak tabiki ailesine yardım edecek kimse sırtını dönsün demiyo başka bi yerinle okuma yazdıgımı.
erkek eve para getirmek zorunda sen kendi ailene bak demişsiniz ayrıca ''Ayrıca evleneceğiniz kişi çalışıp evine para getirmek zorunda, eşine bakmak zorunda.. Ama sizin bi zorunluluğunuz yok..'' bu işler sadece erkekle olmaz o zaman eşiniz elden ayaktan düşünce iş kazası geçirse kapının önünde bulur kendini sizin gibi insanları anlamakta güçlük çekiyorum.
ve eşinin tabiki karışmaya hakkı var para verme demesi yanlış olabilir ama bu işler karşılıklı her iki tarafada yardım edilebilir.
kadın erkek farketmez bu devirde herkes çalışıyo herkes evine bakmak zorunda sizin öneriniz resmen sen kazanıyosun bunu özgürce ailene harca ama eşin sana bakmak zorunda yok ya?
evlendinizmi evlenecemisiniz tam anlayamadım ama cevap sadece bumu?kızlar sizlere sormak istediğim bir konu var.
aileniz sadece bi emekli maaşıyla geçinse, hatta 60 yaşındaki babanız hala tamir işlerine gidip 3 kuruş fazla kazancam diye uğraşsa,
bi zeytin bi ekmekle kahvaltı yaptığınız günler olsa,
evde 1 yumurta varsa sen okula gidiyosun kafan çalışmaz aç karnına diye o yumurtayı size yedirip kendileri ekmek ve çayla kahvaltı yapsa...
gün gelip memur olsanız eve destek olsanız bir yıl sonrasında da evlenmek isteseniz,
evlenince ailenize yardım etmek istemez miydiniz? benim şuan bu düşüncem yadırganıyor... her iki aileye de yardım etmek istiyorum ve "her zaman yardım edersek biz bişey yapamayız" cevabını aldım..
sizlerin düşünceleri neler?
kızlar sizlere sormak istediğim bir konu var.
aileniz sadece bi emekli maaşıyla geçinse, hatta 60 yaşındaki babanız hala tamir işlerine gidip 3 kuruş fazla kazancam diye uğraşsa,
bi zeytin bi ekmekle kahvaltı yaptığınız günler olsa,
evde 1 yumurta varsa sen okula gidiyosun kafan çalışmaz aç karnına diye o yumurtayı size yedirip kendileri ekmek ve çayla kahvaltı yapsa...
gün gelip memur olsanız eve destek olsanız bir yıl sonrasında da evlenmek isteseniz,
evlenince ailenize yardım etmek istemez miydiniz? benim şuan bu düşüncem yadırganıyor... her iki aileye de yardım etmek istiyorum ve "her zaman yardım edersek biz bişey yapamayız" cevabını aldım..
sizlerin düşünceleri neler?
henüz evlenmedim seneye düşünüyorduk...
kendi maaşı 2600 benim maaşım 2000.
onun tek annesi var 1500 gibi bi maaşı var, benim annemde babamda sağ ve 1000 lira maaşla geçiniyorlar.
bizim evimiz rutubetli kuçucuk sobalı bi ev.. annemde hergün başka bi hastalık çıkıyo.. ben bizim ev gibi bi eve gelin gitmem daha iyi bi ev kiralamak isterim bu durumda da onları orda bırakmaya vicdanım el vermiyor o evi satıp ustunu denkleyerek biraz daha ıyı bı ev almak ıstıyorum dedim..
tabiki al ama cok da acılma da evliliği de ertelemeyelım dedi hatta 3-5 bın bocun kalmıs olsa bile evlılık kredısı cektgmzde onu da kapatırız nolcak dedi...
ikisine de yardım edelim zaten bi insan nasibinden çok yiyemez ki onların bi zeytınle kahvaltı yaparken ben bogazda kahvaltılara gıdemem gıtsem bıle mutlu olamam zaten onların mirası yarın birgün yine bize kalcak dedim..
hatta ben kendimden kısarım varsın benim 3 montum olmasın 1 tane olsun annene bi kışlık ayakkabı bizimkilere bi mont alalım daha mutlu olurum dedim. gerekirse işe evden yemek götürürüm nolcak dedim.
biz evlenirken evlilik kredisi çekip iki aileye de yük olmayacaktık bizim de borçlarımız olcak dedi..
tamam dedim borcumuz varken çok gönderemem yada bebeğimiz olduğunda da çok gönderemem ama yinede onların zor durumda olduğunu bilerek ben 5 yıldızlı otelde tatil planı yapamam dedim.
kışın kömürlerini alalım kurbanda bi seninkilere bi benimkilere kurban alalım bide onlara gittiğimizde buzdolabını bi açıp bakalım dedim.
bi market alışverişi 400 lira dedi.. salamını sosisini boşver şekerini yağını ununu tuzunu alalım temel ihtiyaçlar dedim.
sen zaten 2bin maaş alıyosun yılda bi ay ailen için çalışmışsın çok mu? onların hayır duası yeter dedi...
sen ne kadar merhametli bi adamsın dedim tüm gün ona hayran hayran baktım...
ertesi gün mesaj atmış "düşündüm de evlenince bile her yıl düzenli para göndermek istiyorsun, sence bu normal mi? biz hiçbişey yapamayız o zaman" demiş...
sen bu maaşı ailen sayesinde alıyosun ben de aynı şekilde. yılda 2şer binden 4 bin para eder. farzet ki ben aylık 350 lira az maaş alsaydım sen benimle evlenmeyecek miydin dedim ve ayrıldım...
bu dünyada en son aklıma gelecek şeydi bizim para yüzünden tartışcağımız.. o zor günler gecırdıgınde ben son parama kadar o gormeden onun cuzdanına koyardım, o ben kpss ye calısırken test kıtabı alamadığımda bana alır yollardı.. hatta ailenden para gizleme sakın isterlerse yoksa bıle bana söyle veririm onlara yok deme derdi... anlaşılan hepsi laftaymış!!!
henüz sevgilim...Her iki aileye değil, kendi ailenize destek olun.. Tabi eşinizin ailesinin maddi durumu kötüyse o ayrı konu..
Aileniz size o kadar emek verdiyse, sizinde biraz desteğiniz olsun kesinlikle.. Ayrıca evleneceğiniz kişi çalışıp evine para getirmek zorunda, eşine bakmak zorunda.. Ama sizin bi zorunluluğunuz yok.. Daha evlenmeden sizin paranıza, ailenize vermenize karışması çok yanlış..Buna izin vermeyin..
kendisi yaklaşık 4 yıldır sevgilim... ben 1 yıllık memurum.. her zaman derdim çok merhametli diye.. aile konusunda çok anlayışlı diye.. şuan çok şaşkınım..canım sorma iş yerlerinde körpe memurların gelmesini bekleyip hemen avlıyorlar.bence konu sahibi iyi düşünsün.
kendisi yaklaşık 4 yıldır sevgilim... ben 1 yıllık memurum.. her zaman derdim çok merhametli diye.. aile konusunda çok anlayışlı diye.. şuan çok şaşkınım..
annesinin bana da zor günler yaşattığı oldu, belkide ben çok alıngandım hassastım fazla alınganlık gösterdim bilemicem..Ben olsam yardim ederdim, duramazdim ki elim kolum bagli. Ama esim ne derdi bilemicem, su an ailemden manevi olarak bi fayda goremedigi icin kabul etmezdi belki.
benim biraz birikmişim var, diğer kardeşim de kredi çekecek, onun üzerine belki 5-10 bin belki 15-20 bin çekicem.. ki ben bunu 1bucuk yılda öderim. zaten ona göre sorun ev kredisi değil. şaka gibi ama sorun her yıl düzenli olarak kömürlerini alacak olmam. yani alırmışız ama her yıl olmazmışailenizin durumu ortada hem onlara yardım etmek hem sevgilinin gönlünü yapmak zor.maaşlarınız ortada.bu işe başından girişmeyecektin.evliliği düşünmeyecektin.söylediğin miktarlar yani yeni ev felan çok fazla sanmıyorum bunu kabul eden olsun.
ama yüreğim çok acıyorNe güzel bir evlat yetiştirmiş annen ve baban,ben taa burdan gurur duydum.
İnan sen böyle iyi yürekli merhametli bir evlat olduktan sonra ayağın taşa değmez Allah'ın izniyle.
benim biraz birikmişim var, diğer kardeşim de kredi çekecek, onun üzerine belki 5-10 bin belki 15-20 bin çekicem.. ki ben bunu 1bucuk yılda öderim. zaten ona göre sorun ev kredisi değil. şaka gibi ama sorun her yıl düzenli olarak kömürlerini alacak olmam. yani alırmışız ama her yıl olmazmış
lafta değildir emin ol. bizim iki tarafında durumu iyi değil ama sizinkiler kadar da kötü değil. bizde üç beş yardım ediyoruz. Allah razı olsun eşimden. ben demeden o söyler sizinkilere para yolla istersen anneni telefonla konuşrken duydum sıkıntıları var galiba dedi. evet bizim hiç bir şeyimiz yok sadece bi arabamız var evimiz kira ama onlarıda borçları ile düşünürkende rahat edemiyorum.. bence nişanlın iyi bi insan. sadece sesli düsünmüş. bende bazen düşünüyorum bizim hiç bir şeyimiz olmayacak bu gidişle diyorum. bence o kadar kötü birşey söylememiş.henüz evlenmedim seneye düşünüyorduk...
kendi maaşı 2600 benim maaşım 2000.
onun tek annesi var 1500 gibi bi maaşı var, benim annemde babamda sağ ve 1000 lira maaşla geçiniyorlar.
bizim evimiz rutubetli kuçucuk sobalı bi ev.. annemde hergün başka bi hastalık çıkıyo.. ben bizim ev gibi bi eve gelin gitmem daha iyi bi ev kiralamak isterim bu durumda da onları orda bırakmaya vicdanım el vermiyor o evi satıp ustunu denkleyerek biraz daha ıyı bı ev almak ıstıyorum dedim..
tabiki al ama cok da acılma da evliliği de ertelemeyelım dedi hatta 3-5 bın bocun kalmıs olsa bile evlılık kredısı cektgmzde onu da kapatırız nolcak dedi...
ikisine de yardım edelim zaten bi insan nasibinden çok yiyemez ki onların bi zeytınle kahvaltı yaparken ben bogazda kahvaltılara gıdemem gıtsem bıle mutlu olamam zaten onların mirası yarın birgün yine bize kalcak dedim..
hatta ben kendimden kısarım varsın benim 3 montum olmasın 1 tane olsun annene bi kışlık ayakkabı bizimkilere bi mont alalım daha mutlu olurum dedim. gerekirse işe evden yemek götürürüm nolcak dedim.
biz evlenirken evlilik kredisi çekip iki aileye de yük olmayacaktık bizim de borçlarımız olcak dedi..
tamam dedim borcumuz varken çok gönderemem yada bebeğimiz olduğunda da çok gönderemem ama yinede onların zor durumda olduğunu bilerek ben 5 yıldızlı otelde tatil planı yapamam dedim.
kışın kömürlerini alalım kurbanda bi seninkilere bi benimkilere kurban alalım bide onlara gittiğimizde buzdolabını bi açıp bakalım dedim.
bi market alışverişi 400 lira dedi.. salamını sosisini boşver şekerini yağını ununu tuzunu alalım temel ihtiyaçlar dedim.
sen zaten 2bin maaş alıyosun yılda bi ay ailen için çalışmışsın çok mu? onların hayır duası yeter dedi...
sen ne kadar merhametli bi adamsın dedim tüm gün ona hayran hayran baktım...
ertesi gün mesaj atmış "düşündüm de evlenince bile her yıl düzenli para göndermek istiyorsun, sence bu normal mi? biz hiçbişey yapamayız o zaman" demiş...
sen bu maaşı ailen sayesinde alıyosun ben de aynı şekilde. yılda 2şer binden 4 bin para eder. farzet ki ben aylık 350 lira az maaş alsaydım sen benimle evlenmeyecek miydin dedim ve ayrıldım...
bu dünyada en son aklıma gelecek şeydi bizim para yüzünden tartışcağımız.. o zor günler gecırdıgınde ben son parama kadar o gormeden onun cuzdanına koyardım, o ben kpss ye calısırken test kıtabı alamadığımda bana alır yollardı.. hatta ailenden para gizleme sakın isterlerse yoksa bıle bana söyle veririm onlara yok deme derdi... anlaşılan hepsi laftaymış!!!