Evlilik ve anne olmak

annelik beni korkutur ve anne olmak hiç istemiyorum.. Zaten çocuklarla da anlaşamam yaklaşmam yanlarına.. Evlilik bi nebze anlaşabildigin insanla çekilir yine..

Doğru, dürüst, saygılı, merhametli biriyle evlenirsen ve ailesi de iyi insanlarsa evlilik güzel. Ama çok büyük sorumluluk.
İnsan evlenince anlıyor ailesinin tavsiyelerini dert yanmalarını..
Hele çocuktan sonra "ah güzel anam nasıl bakmış o kadar çocuğa ben biriyle zor başediyorum" diyorsun

Bir de kimse içinde bulunduğu durumdan tamamen mutlu olmuyor. Sorunu görüp büyütme eğilimimiz var.
Benim eşim iyi, merhametli, sorumluluk sahibi biri. Çocuğa ve bana karşı ilgili. Ama onun da kötü tarafları var mutlaka..

Aşk baştayken, feromonlar havada uçuşup karşındakini superhero gibi görürken doğru insan olup olmadığından emin olunamıyor. O yüzden evlilik bir kumar deniyor zaten..

Hamilelik desen çeşit çeşit. Bu da biraz şans işi. Ben çok rahat geçirdim 6 hafta midem bulandı sadece, ama öteki 9 ay kusmuş veya yatmıştır mesela. Ufak tefek ağrısı sızısı olur artık çok normal.
İçine girmeden anlamayacağın bir olay o.

Çocuk da böyle mesela. Bebek planlarken bol keseden sallıyorsun "asla şunu şunu yapmam" "hatalı ebeveynlik bik bik bik" diye. Sonra uyusun da nasıl uyursa uyusun yesin de istediğini pişiririme geliyor olay
He kuralsızlık tabi ki olmaz ama onlar da arada esnetiliyor. Sonra ipin ucu kaçabiliyor.

Yani demem o ki herkes kısmetindekini yaşar. Kimseyi de tamamen memnun etmez bu hayat. İnsanoğlu hep elinde olmayanı veya elinden kaçanı ister.. Açgözlüyüz..

Çok iyi bir eşim var gerçekten yardımcı olması olsun, ilgisi sevgisi olsun mükemmeldir. AMA evlilik ve sorumluluk bana göre de değilmiş, fazla geldi bana. Yalnızlığı ve o sorumsuzluk duygusunu seviyorum ben. Çocuğum yok sırf sorumluluğundan korktuğum için de açıkcası çocuk düşünmüyorum. Evlenmek isteyenlere hep söylüyorum üzerinizdeki sorumluluk çok artacak bunu bilerek ve kabul ederek evlenin.

Ebeveynlik için yorum yapamam.
Evlilik güzel bence.
Yani çok şükür benim evliliğim iyi gidiyor.
Sevgi ve saygının açamayacağı kapı yoktur bana göre.

Evlilik doğru kişiyle çok güzel :) eşimle çocuktan sonra bi dalgalansak da birbirimizi çok seviyoruz. Çocuk ise bence bi kadının kendi ayağına sıkması
Ne fizik kaldı ne bakım ne kesintisiz uyku ne eşle eski günler :))
Çok İstemeden yapılacak bir şey değil. Ben 2. Sini yapmayı düşünmüyorum mesela

EEvliliğin en kötü yanı aileler bence

bekarken hayatı pembe sandığımızdan ve evlenınce gerçeklerın tokat gibi açığa çıkmasından dolayı bu memnunıyetsızlık.ah şu pembe dıziler yuzunden hep.kadın hep trıp atacak ve kocası hep peşinden koşacak çicek alacak,adam dağlara bağıracak sevıyorum ulen dıye..tabi bu arada para gırla çalışmıyorsun ama,fakırde olsan kıyafetler çeşit çeşit ve çok şık.elektrık faturası,doğalgaz,kira,fakır aılenın evınde soba yok ama atletle falan gezıyor ..boyle sanıyoruz kı oyle evlenınce kocam opmedı trıp attım gelmedı poposunu dondu,hamıleyım garnımı sevmedi,çiçek almadı kv dem yalnız bırakmıyor,ay başını zor getırıyoruz ...işte burada afallıyoruz..

evlılık güzel.arada kırgınlık kızgınlık oluyor işte tam bu sırada nefret ederız herşeyden.kızgınlığımızı öfkemıze dındirmek içinde başka ınsanlara anlatırız.düzeldiği vakıttde pişman oluruz anlattığımıza ve karşıkı ınsan evlıliği hep sorunlu bılecek..yanlışı burada yapıyoruz.durum düzelınce dunyanın en muhteşem şeyıdır evlılık.anneliği sıkıntı edenlerıde anlamıyorum vucut değişiyor tabıkı ağrı sızı olacak,bebek yenı dunyaya adepte olmaya çalışıyor tabıkı ağlayıp zırlayacak uykusuz kalacağız.çocukları bızım anlayacağımız yerde dunyaya gelelı daha 4 sene olmuş çocuk anne babayı anlayacak.sen 27 senelıksın kendıne gel dıyor çocuk.ama bız hep ağlarız.bebeğin en çok anneye ıhtıyacı olduğu da mutlak bır gerçek.ilkönce bebeği kabullenırsek gerısı zaten zor gelmez.hayatı çileye çevrmek için yaşıyoruz resmen...korkma yanı evlılıkten..

Doğru insanı bulduktan sonra tabi ki evlilik güzel.demiyorum ki hersey dört dörtlük olacak hep mutlu olacaksınız,tabi ki çatıştığınız kavga ettiğiniz zamanlar olacak.ama hayat tuzu biberi ile güzel.kıymet bilmek,görmek önemli.5 yıllık evli 12 yıllık birliktelikten sonra daha demedim ki keşke evlenmeseydim.ailevi sıkıntılar var,henüz çocuk olmaması sıkıntısı var ama olsun beraber aşacağım doğru insan zaten benim eşim.siz de korkmayın,bir gün o insan karşınıza çıkar inşallah

İnsan evlenmeliyim diye evlenmez zaten normalde.. Hayatında biri vardır ve onu evlenecek kadar seviyosundur evlenirsin. Ben ortada biri yokken evlenmeyi düşünen insanları pek anlayamıyorum

Ben şuan hamileyim zor bi süreç yaşıyorum ama kendi canımdan geçtim ona bişey olucak diye ödüm kopuyo
o her daim olacak doguncada oyle surekli gidip nefes aliyormu diye bakacaksin
parmaklariyla birseyler tutabiliyomu goz takibi varmi hareketleri nasil sonra bunlar gececek aman yuruyecekmi aman konusacakmi vs vs yani bundan sonra uzun bir sure hep kaygiyla yasayacaksin yasiyoruz ama cani sagolsun yeterki eli ayagi tutsun sagligi yerinde olsun gerisi kolay

Şuan içimde ama ultrason görüntüsüne bakmayı bırakın düşündükçe onu gözlerimden kalpler çıkıyo kocama aşık olduğum zaman bile böyle olmamıştım

Şuan içimde ama ultrason görüntüsüne bakmayı bırakın düşündükçe onu gözlerimden kalpler çıkıyo kocama aşık olduğum zaman bile böyle olmamıştım
kac haftalik oldu kuzucuk bende hamileyken oyleydim karnim guruldasa bisey oldu sanirdim

Cocugum esim kadar yormuyor beni esim degisik ve zor bir insan.evliligimde esim daha cok yipratiyor beni ancakbi dunyada artilari var.hersey dort dortluk olmuyor iste.ev isi yemek yapmak temizlik cok gicik zor bide.

Cocugun kac yasinda bilmiyorum ama sanirim daha kucuk.ben de dusunmuyordum ama dort yasindaki kizim hergun kardesim neden yok benim ne guzel sunun kardesi var aksamlari oynuyorlardir ben kiminle oynucam simdi diye soylenip uzulurken hamileymisim sahsen kizim icin istedim ben yoksa cocuk bakmanin zor oldugu belli.

5 aylık :)
Kardeş hiç gerekli değil diye beyin yıkamaya başlıycam yakında
İlla isterse de olmuyor derim.
akşamları benle oynasın artık eldeki bu :)

Senin kıza çok iyi bir arkadaş gelir inşallah :) sağlıkla kucağına al :)

Sagol canim daha yolun basindasin ben o ayda degil ikinci cocugu dusunmek dogum birdaha yapamam diyordum oralari dusunmuyorum zor bir dogumdu siz de yavrunuzu guzel guzel buyutun insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…