Evlilik ve sabah kahvaltısı sorunu

Kocan şuan tripli. Lazım değil senden bir şey istemiyorum diyor. Biraz da üslupsuz. Bi karar vermen lazım bundan sonra hazırlamak istiyosan o inadını da kırmalısın kocanın. Mesela yarın hazırlasan hemen kalkıp o sofraya oturmasını bekleme. Malum tripli bir bey. Ama 1 oturmaz 2 oturmaz 3oturmaz 4 te oturur; senin sabırla hazırlaman istikrarı sağlaman surat asmaman lazım ki en sonunda muhakkak oturacak o sofraya.

Ya da hazırlamayacaksan da net bir duruşun olmalı şu arafta halin var ya eşin o yüzden senin üstüne oynuyor rencide edebiliyor. Sen de net ol kararlı ol hazırlayamayacaksan kocanı o ortamlarda sana laf sokarken muhakkak boz. Senden bir şey istemiyorum dediği zaman üzülme kırılma, sen bilirsin de geç pohpohlama vs.

Son düzenleme:
Esim erken gidiyor işe. Ben de ilk evlendigimizde kahvalti hazirlayim mi yapar misin diye sordum. O kendi istemedi. Sabah 6da kahvalti icin mi kalkican hem ben de erkenden yiyemem canim istemez dedi. O gunden beri hazirlamiyorum.
Hazirla dese hazirlardim.

Öyle yapacam

ama inat edip yemeden gidecek dua edin şu inadı kırılsın huzurumuz bozuluyor bu yüzden

napıcak canım eşinde çok nazlıymış bi kaç kere kahvaltı hazırlamadın diye bu kadar naz niyaz trip yapılır mı, sen hazırla bir yemek iki yemez üçüsünde oturur yer
eşin her konuda böyle nazlıysa yandın valla, evde senin nazını kim çekiyor merak ettim

Eşim çok nazlı . Benim nazımı kimse çekmiyor maalesef

Kendini keremseye çekmesine izin verme. Heryerde lafımı ediyorsun, hata etmiştim telafi de ettirtmedin zaten, bitmiştir bir daha da hazırlamam naparsan yap de ve bir daha da üzerine gitme.

Peygamberimizin bir sözü var bilmem okudun mu yada duydun mu....

Yemek pişirmek,çamaşır yıkamak,ev süpürmek gibi işler;kadının vazifesi değildir.Bunları yapıyorsa eşine ve evladına İKRAMIDIR, HÜRMETİDİR
..
Eğer yaptığı tüm bu işler için hakkını helal etmeyip ücret isteseydi vermek zorunda kalacaktınız. O halde, sana böyle hürmet eden eşine TEŞEKKÜR et..

Kocana bundan bahset. Hoşgörülü olmayı bırakmış erkekler.....

Kalkma bile.
Kafana taktığına değmez.
Başkasının yanında derse de "kendi eli ayağı yok mu?" dersin.
Koca koca adamların böyle şımarık beklentilerini anlayamıyorum.

uzatmis baya olayi boyle tripler erkeklere hic yakismiyor evdeyim esim sabah kalkar kendi hazirlar birkez olsun lafini yapmadi pazar gunleride ben hazirliyorum birlikte yiyoruz evde huzur mutluluk olsun bunlar olmayip kahvaltisini hazirlasam herseyini onune getirsem kac yazar birde su erkekleri herseyden aciz varliklar gibi gostermek ne demek bir insan yemegini kendi hazirlayabilmeli kadina bu kdr muhtaclarmi yani

Böyleler maalesef. İstemiyorsa hazırlama. Naz yapmamayı öğrensin yeni gelin gibi.

Benim eşim de bu sabah kırk yılda bir kahvaltı hazırladın dedi ciddi ciddi. Kahvaltıda 2 çeşit kızartma bir çeşit kavurma bir çeşit el açması hamur işi vardı. Ki ben her gün işe kahvaltı + öğle yemeğini gönderen insanım. Nankör bu kocalar.

B*k yesin hasta herif.bi kahvaltı yüzünden karısına bu kadar eziyet eden insan olamaz bence!

Asil sorunun ben de kahvalti oldugunu sanmiyorum.Sorun esinizin size bakis sekli.Sizi baskalarinin yaninda dusurdugu durum.

Fazla ilerleyemedim sayfa olarak ama bu 2 mesajı uygun buldum sorun olarak.
En azından evli iken bu alışkanlığınizi yenmeye calissaydiniz yani alarm kurup kahvalti hazırlayıp yatabilirdiniz geri.
Yada geceden herseyi hazırlayıp uykunuza da devam edebilirsiniz.
Onun suanki düşüncesi evde bebekle olmanız bebeği yatirdiginiz zaman boş olacağınız en azından sabah onun için böyle bir hazırlık yapmanızı istemiş olabilir.

Amaaaa gelin görünki baska birinin yanında size laf sokması sizi incitmesi başkasina bu davranıştan hosnut olmadığını ve sürekli yaptığınızı söylemesi hiç ama hiç hoş değil.
Bu adamlığa da kocalıga da insanlığa da sığmaz.
Eşiniz gerçekten bencil ve saygısiz biri.
Bir defa alınmış olabilir ama konuşulur ve halledilebilir.
Size o cümlelerı kurması çok kırıcı.
Sorunun sadece kahvaltı olduğunu sanmıyorum.

Erkek çalışmasa,işsizlik vs,eve yorgun gelip bir çorba olsun bulmak ister herkes değil mi?Çoğu kişi,sen hizmetçimisin,alsın zeytin peynir çok mu zor demiş.Peki birde işi ters yüz edelim.Eşlerimiz bizim uşağımız mı?Sabahın seherinde sıcak yatağından çıkacak,aç işe gidecek?Sabah uykusunu sevmeyen mi var.Ben döneme bağlı yoğunluklarda eşimle çalışıyorum.Ama büyük oranda evdeyim.Ve sabah uykusuna da bayılırım.Ama eşimi ve çocuklarımı kahvaltısız gönderdiğim yılda 2 gün bile değildir.Tabiiki hazırlayacağım,kendim yemesem bile.Bazı sabahlar o kahvaltı yaparken yatağıma dönerim,ama genelde yolcu ederim.Ve hiç te hizmetçilik olduğunu düşünmüyorum.

Fakat N Nur_ece un eşiyle daha başka sorunları var,bunu eşiyle arasında halledebilirdi yoksa.Başkasının yanında küçük düşürmek filan,bunlar zaten birşeyler söylüyor bize.Önceki konusu da bir garipti.Adeta adam kontmuş ta,lutfedip külkedisiyle evlenmiş edaları var.Ya başta da böyleydi,ya da evlendikten sonra bir şekilde statüsü değişip havalara girdi.

Bu yorumunuza ve alintilamis olduğunuz mesaja aynen katılıyorum.
Hizmetcilikle hiçbir alakası yok.
Bu bir sevgi saygı ilgi alakadir.
Seve isteye yapacaksınız. Eşinizi aç gönderdiniz diye uzuleceksiniz arayıp biseler yedi mi diye kontrol edeceksiniz.
Arada uyuyakalmış olduğunuz için hazirlayamadiginizda sorun cikarmicak elbet.
Eşinizi öpüp yolcu etmek çok zor değil.
Ama burda artık hakaret derecesine gelinmisse sorun buyük.

Bizzat tatli uykusundan uyanip ise giden esim tarafimdan söylenmiştir hatta haftasonu kahvaltilar da ondan

" Hizmetçi misin , hizmetçi miyim " kelimelerine bende çok fazla kizanlardanim.

Hayatta herkesin bir görevi vardır , yaşamı sürdürmek için belli bir çark dönmesi gerekiyor ancak bunu sen mecburmuşsun gibi hissettirenlere, üstüne de memnun olmayanlara insan kılını kipirdatmak istemez.

Aslında hayat o kadar basit jestlerden ve güzel cümlelerden ibaret ki.. "Sabahları birlikte kahvaltı edebilseydik ne güzel olurdu.." gibi.

Eşinizin yaklaşımı çok kırıcı, üstelik telafi etme şansı vermeyerek ve sizi sürekli rencide ederek size psikolojik şiddet uyguluyor. Çünkü maksadı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.

Olay kahvaltı değil olay bakış açısı, o yüzden kahvaltı üzerinden gitmeniz bir sonuç getirmeyecektir.

Zaten öylesi insanla insan herşeyi baştan sorgular.Eşim, çok iştahlı biri değildir.Yani hep birşeyler atıştırıp durmaz.Ama kahvaltısız işe gitse açken verimsiz ve sinirli olur.Bazılarıda vardır,erken yiyemez,yolda bir şeyler alıp yemek ona daha iyi gelir.Eşleri biz olduğumuza göre tanıyacağız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…