- 13 Eylül 2015
- 21.919
- 68.884
- 598
Doldursun bir kaseye kornfileks sütü katır kutur yesin
Ne uğrasıyorsunuz sabah sabah
aynen öyle arkadaşım.Erkek çalışmasa,işsizlik vs,eve yorgun gelip bir çorba olsun bulmak ister herkes değil mi?Çoğu kişi,sen hizmetçimisin,alsın zeytin peynir çok mu zor demiş.Peki birde işi ters yüz edelim.Eşlerimiz bizim uşağımız mı?Sabahın seherinde sıcak yatağından çıkacak,aç işe gidecek?Sabah uykusunu sevmeyen mi var.Ben döneme bağlı yoğunluklarda eşimle çalışıyorum.Ama büyük oranda evdeyim.Ve sabah uykusuna da bayılırım.Ama eşimi ve çocuklarımı kahvaltısız gönderdiğim yılda 2 gün bile değildir.Tabiiki hazırlayacağım,kendim yemesem bile.Bazı sabahlar o kahvaltı yaparken yatağıma dönerim,ama genelde yolcu ederim.Ve hiç te hizmetçilik olduğunu düşünmüyorum.
tabi ki bu eşler arasındaki diyaloğa da bağlı. iyi güzelmiş şanslısın:) benim eşim demez bana kalk kahvaltı hazırla diye. hatta yat uyu der. benim içimden gelir kahvaltı hazırlamak kendiliğimden yaparım.Bizzat tatli uykusundan uyanip ise giden esim tarafimdan söylenmiştirhatta haftasonu kahvaltilar da ondan
Ama ben de oglen aciktigini bildigimden hazirlarim. Sabah iste yer bi seyler ama öğlen benim kahvalti vaktimde eve gelir beraber yapariz. Bunu da ben teklif etmisimdir ona. Zaten icten gelince kiymetli oluyor karşı taraf icin de. Gorev diye dayatilmasi itici.tabi ki bu eşler arasındaki diyaloğa da bağlı. iyi güzelmiş şanslısın:) benim eşim demez bana kalk kahvaltı hazırla diye. hatta yat uyu der. benim içimden gelir kahvaltı hazırlamak kendiliğimden yaparım.
evet haklısın görev olarak dayatılması veya görev bilinciyle yapılması itici olurdu.Ama ben de oglen aciktigini bildigimden hazirlarim. Sabah iste yer bi seyler ama öğlen benim kahvalti vaktimde eve gelir beraber yapariz. Bunu da ben teklif etmisimdir ona. Zaten icten gelince kiymetli oluyor karşı taraf icin de. Gorev diye dayatilmasi itici.
bir daha bi mal neyse odur değişmez derse "doğru dedin ben seni naptımsa değiştiremedim" de.kızlar 3 yıllık evliyim .çalışmıyorum.bekarken de uykuya çok düşkündüm erken asla kalkamazdım ..evlendikten sonra da böyle devam etti eşime ne kadar kahvaltı hazırlamak istesem de uyanamıyorum bir türlü ..bir kaç defa hazırladım..Birgün bebeğim uyanmıştı onu uyutuyordum eşim de işe gidecek olmayan birşey yüzünden bana çattı..ben de bebeğimle ilgilendiğim için kahvaltı hazırlayamadım ..o günden beri inat etmiş hazırlama istemiyorum sırf sana çattım diye hazırlamadın senin keyfinle mi ben kahvaltı yapacam deyip duruyor ..ben kaç defa hazırladım yemeden gitti bu yüzden ..kapat konuyu istemiyorum diyor ..ama olur olmadık herkesin yanında kahvaltı konusunu açıp beni rencide ediyor ..bugünlerde yine bana sarmış durumda ..sürekli laf sokup huzursuzluk çıkarıyor ..dün ağzını aramak için yarın kahvaltı hazırlayayım yapalım dedim beraber ..senin hiçbirşeyini istemiyorum dedi..bugün bana dedi ki bir mal neyse odur ..değişmez ..o kadar zoruma gitti ki.nasıl aşacam ben bu sorunu bunun inadını
Bir erkek veya bir kadin farketmez esini baskalarinin yaninda rencide ediyorsa benim gozumde o kisinin esine saygisi yoktur.Aranizda ne yasanirsa yasansin bunu baskalarinin yaninda bu sekilde dile getirmezsin.
Kahvalti,hizmetcilik vs.bunlar bahane geciniz.Insan bir sabah kahvalti hazirlamadi diye esine bu kadar kin gutmez,uzatmaz konuyu.Beyfendinin esine saygisi yok
Katılıyorum sana,o kadar keyfine düşkün olan çocuk sahibi de olmasın o zaman,sözüm konu sahibine değil Onun sorunları başka,belli.Eski arkadaşlarımdan biriyle yıllar sonra karşılaştığımda,ilk çocuklarımız 10 yaşlarındaydı.Ben çocuklarımı büyütürken,sonsuz düşkünlükle büyütmesem de,beslenme,uyku saatlerine azami dikkat ederdim.Bunlardan konu açılınca arkadaş,çocuğuna ilkokul 1cisınıftan beri hiç sabahları kalkmadığını,kahvaltı hazırlamadığını söylemişti.Kendi bir şeyler,ne bulursa yer gidermiş yavrucak.Ama aynı kişi,eşi sabah götürdüğünü yemeyi sevmediği için,mecburen eşinin işyerine hergün sıcak yemek götürdüğünü söylemişti.Çünki eşine ses çıkarıp karşı çıkamıyor ama buna gücü yetmeyen çocuğunu yüzüstü bırakabiliyordu.Denge hayatın her aşamasında iyidir.Ne eşimi o kadar şımartırım,ne de çocuğumu sahipsiz bırakırım...Konunun altında başka bir sebep olmadığına emin misiniz? Basit bir kahvaltı yüzünden yaptı bunları yani? Gerçi kahvaltı konusunda haklı adam, benim annemde sabahları 11 sen önce kalkıp kahvaltı hazırlamaz. Oda aynı sizin gibi çocukluğumdan beri uykuya düşkünüm diyor. Ve ben buna aşırı sinir oluyorum.
Herkes uykuya düşkün, istisnasız her insan uykuyı sever ve uyumak ister. Ama uyumaz, neden çünkü hayat devam ediyor, insanlar işe gidiyor, sorumlulukları var, yaşamayalım ölelim o zaman.
Ben annemden yana doluyum zaten sizi kırmak istemem, ama aynen değişmeyeceksinüz 50 yaşına geldiğinizde bile hala böyle davranmanız hoş olacak mı? Tek sorun eşiniz mi olacak sanıyorsunuz? Çocuklarınız torunlarınız olmayacak mı? Onlar sabahın köründe kalkıp kendi kendilerine birşeyler yemeğe çalıştığında ve siz ayıptır söylemesi fosur fosur uyuduğunuzda onlar hiç şikayet etmeyecek eksik hissetmeyecek mi sanıyorsunuz? Konu kadın erkek eşitliği, herkesin yemeğini kendi yapması, hizmet etmesi değil. insan ister istemez diğer ailelerin yaptığı kahvaltılara özeniyor ve bu çok normal birşey. İnsanın canına tak diyor bir noktadan sonra, 3 yıl az bir zaman değil.
Aynen orta yolu bulmak en güzeli ne sahipsiz bırakmak ne şımartmakKatılıyorum sana,o kadar keyfine düşkün olan çocuk sahibi de olmasın o zaman,sözüm konu sahibine değil Onun sorunları başka,belli.Eski arkadaşlarımdan biriyle yıllar sonra karşılaştığımda,ilk çocuklarımız 10 yaşlarındaydı.Ben çocuklarımı büyütürken,sonsuz düşkünlükle büyütmesem de,beslenme,uyku saatlerine azami dikkat ederdim.Bunlardan konu açılınca arkadaş,çocuğuna ilkokul 1cisınıftan beri hiç sabahları kalkmadığını,kahvaltı hazırlamadığını söylemişti.Kendi bir şeyler,ne bulursa yer gidermiş yavrucak.Ama aynı kişi,eşi sabah götürdüğünü yemeyi sevmediği için,mecburen eşinin işyerine hergün sıcak yemek götürdüğünü söylemişti.Çünki eşine ses çıkarıp karşı çıkamıyor ama buna gücü yetmeyen çocuğunu yüzüstü bırakabiliyordu.Denge hayatın her aşamasında iyidir.Ne eşimi o kadar şımartırım,ne de çocuğumu sahipsiz bırakırım...
eski konularını aç bir kez daha oku.kızlar 3 yıllık evliyim .çalışmıyorum.bekarken de uykuya çok düşkündüm erken asla kalkamazdım ..evlendikten sonra da böyle devam etti eşime ne kadar kahvaltı hazırlamak istesem de uyanamıyorum bir türlü ..bir kaç defa hazırladım..Birgün bebeğim uyanmıştı onu uyutuyordum eşim de işe gidecek olmayan birşey yüzünden bana çattı..ben de bebeğimle ilgilendiğim için kahvaltı hazırlayamadım ..o günden beri inat etmiş hazırlama istemiyorum sırf sana çattım diye hazırlamadın senin keyfinle mi ben kahvaltı yapacam deyip duruyor ..ben kaç defa hazırladım yemeden gitti bu yüzden ..kapat konuyu istemiyorum diyor ..ama olur olmadık herkesin yanında kahvaltı konusunu açıp beni rencide ediyor ..bugünlerde yine bana sarmış durumda ..sürekli laf sokup huzursuzluk çıkarıyor ..dün ağzını aramak için yarın kahvaltı hazırlayayım yapalım dedim beraber ..senin hiçbirşeyini istemiyorum dedi..bugün bana dedi ki bir mal neyse odur ..değişmez ..o kadar zoruma gitti ki.nasıl aşacam ben bu sorunu bunun inadını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?