Evlilik ve sabah kahvaltısı sorunu

Doldursun bir kaseye kornfileks sütü katır kutur yesin
Ne uğrasıyorsunuz sabah sabah
O zaman adam da eve tek yiyecek madde olarak kornfileks alsın, öyle ya,o kahvaltıda onunla yetinecekse, öğle ve akşam yemeklerinde sevgili eşi de katur kutur yiyebilir,hem tava tencere bulaşığı da olmaz,ooh bayram bayram

Eşinin fiziksel engeline çok üzüldüm. Eli ayağı tutmuyor malum.

Senin yerinde olsam bana defolu mal muamelesi yapan adama kahvaltı hazırlamam.

Bence seni bu konuda fazla üzmüş buna gerek yok belki başka sıkıntıları vardır benim eşimde böyle yapar ama hep altından başka şeyler çıkar ne zamandır elisin ve ne zamandır böyle sıkıntınız var

aynen öyle arkadaşım.

Bizzat tatli uykusundan uyanip ise giden esim tarafimdan söylenmiştir hatta haftasonu kahvaltilar da ondan
tabi ki bu eşler arasındaki diyaloğa da bağlı. iyi güzelmiş şanslısın:) benim eşim demez bana kalk kahvaltı hazırla diye. hatta yat uyu der. benim içimden gelir kahvaltı hazırlamak kendiliğimden yaparım.

Ama ben de oglen aciktigini bildigimden hazirlarim. Sabah iste yer bi seyler ama öğlen benim kahvalti vaktimde eve gelir beraber yapariz. Bunu da ben teklif etmisimdir ona. Zaten icten gelince kiymetli oluyor karşı taraf icin de. Gorev diye dayatilmasi itici.

Konu sahibi eski konularini okudum da senin esin cok huysuz.
Herkesin anlasabilecegi bir tip degil.
Hep ben hakliyim modunda.
Gercekten sana üzüldüm.
Sen ne yapsan yaranamazsin bu gibi insana.
Allah yardimcin olsun.

evet haklısın görev olarak dayatılması veya görev bilinciyle yapılması itici olurdu.

Hayat müşterektir derler ama erkekler nedense bunu 'kadınlar hizmetçidir' şeklinde anlıyorlar. Siz elinizden geleni yaptınız boşverin ne hali varsa görsün. Benim eşimde özellikle ilk evrelerde kahvaltı diye ölürdü,sonra çocuk doğdu vs derken kahvaltımızı pazarları yapıyoruz. Erkekler herşeyi eksiksiz yapmamız gerektiğini düşünüyorlar,eşim ara sıra ev konularında birşey söylediğinde kendisine 'kibarca' bana yardımcı tutabileceğini ve bu şekilde düzenin istediği kıvama gelebilceğini belirtiyorum. Sesi anında kesiliyor.

Konunun altında başka bir sebep olmadığına emin misiniz? Basit bir kahvaltı yüzünden yaptı bunları yani? Gerçi kahvaltı konusunda haklı adam, benim annemde sabahları 11 sen önce kalkıp kahvaltı hazırlamaz. Oda aynı sizin gibi çocukluğumdan beri uykuya düşkünüm diyor. Ve ben buna aşırı sinir oluyorum.
Herkes uykuya düşkün, istisnasız her insan uykuyı sever ve uyumak ister. Ama uyumaz, neden çünkü hayat devam ediyor, insanlar işe gidiyor, sorumlulukları var, yaşamayalım ölelim o zaman.
Ben annemden yana doluyum zaten sizi kırmak istemem, ama aynen değişmeyeceksinüz 50 yaşına geldiğinizde bile hala böyle davranmanız hoş olacak mı? Tek sorun eşiniz mi olacak sanıyorsunuz? Çocuklarınız torunlarınız olmayacak mı? Onlar sabahın köründe kalkıp kendi kendilerine birşeyler yemeğe çalıştığında ve siz ayıptır söylemesi fosur fosur uyuduğunuzda onlar hiç şikayet etmeyecek eksik hissetmeyecek mi sanıyorsunuz? Konu kadın erkek eşitliği, herkesin yemeğini kendi yapması, hizmet etmesi değil. insan ister istemez diğer ailelerin yaptığı kahvaltılara özeniyor ve bu çok normal birşey. İnsanın canına tak diyor bir noktadan sonra, 3 yıl az bir zaman değil.

Bence kocanız abartmis. Ancak sizde abartmissiniz. Burda bazıları yesin zikkimlansin hizmetçi misin vs vs vs demis de karşınızdaki de kocaniz Nasil boyle seyler soylenebiliyor aklım almıyor. Bazilarida alt tarafı dolaptan peynir zeytin çıkaracak onuda yapsın demişler e bı zahmet onu kadında yapar. Ben mesela kalkıp dolaptan tabaklari masaya koyup geri yatıyordum çok yorgunsam esimde yedikten sonra kapakları kapatıp dolaba koyuyordu. Bunu yapmak bile çok zor olmamalı. Ne olursa olsun evde olmakla dışarda çalışıyor olmak çok farkli. Benimde iki çocuğum var tamam çocukta yoruyor ama bı kahvaltı 15 dk ya anca sürüyordur. Buda sevdiğiniz adam için değmez mı.
Kocanız çok abartmis çok uzatmış ama zorunada gitmiş demekki. Başkasının yanında soylemeside hoş değil tabi ama söylediği zamanda haklısın ama şimdi hazırlıyorum sen yemiyorsun falan diyebilirsiniz

Bir erkek veya bir kadin farketmez esini baskalarinin yaninda rencide ediyorsa benim gozumde o kisinin esine saygisi yoktur.Aranizda ne yasanirsa yasansin bunu baskalarinin yaninda bu sekilde dile getirmezsin.

Kahvalti,hizmetcilik vs.bunlar bahane geciniz.Insan bir sabah kahvalti hazirlamadi diye esine bu kadar kin gutmez,uzatmaz konuyu.Beyfendinin esine saygisi yok

bir daha bi mal neyse odur değişmez derse "doğru dedin ben seni naptımsa değiştiremedim" de.

hala kahvaltı diye konu açıyosun, adam sana mal demiş bunu dert etmedin de kahvaltı etmemesini mi ettin arkadaşım.

bırak hazırlama. yat aşağı çocuk zaten uyutmuyordur.

Katılıyorum sana,o kadar keyfine düşkün olan çocuk sahibi de olmasın o zaman,sözüm konu sahibine değil Onun sorunları başka,belli.Eski arkadaşlarımdan biriyle yıllar sonra karşılaştığımda,ilk çocuklarımız 10 yaşlarındaydı.Ben çocuklarımı büyütürken,sonsuz düşkünlükle büyütmesem de,beslenme,uyku saatlerine azami dikkat ederdim.Bunlardan konu açılınca arkadaş,çocuğuna ilkokul 1cisınıftan beri hiç sabahları kalkmadığını,kahvaltı hazırlamadığını söylemişti.Kendi bir şeyler,ne bulursa yer gidermiş yavrucak.Ama aynı kişi,eşi sabah götürdüğünü yemeyi sevmediği için,mecburen eşinin işyerine hergün sıcak yemek götürdüğünü söylemişti.Çünki eşine ses çıkarıp karşı çıkamıyor ama buna gücü yetmeyen çocuğunu yüzüstü bırakabiliyordu.Denge hayatın her aşamasında iyidir.Ne eşimi o kadar şımartırım,ne de çocuğumu sahipsiz bırakırım...

5 dklık bir kahvaltı için çalışmayan kadının uyanmasına gerek yok. O kadarını da kendi yapsın. Ev hanımlığı kocanın her şeyini yapmak mı? Kendi hazırlar kahvaltıısını. O kadar saçma ki.

Aynen orta yolu bulmak en güzeli ne sahipsiz bırakmak ne şımartmak

eski konularını aç bir kez daha oku.
senin kocan umutsuz vaka canım.
sen dünya iyisi de olsan, en hamarat kadın olsan da bu adama yaranamazsın.
çünkü kocan aksi, huysuz, geçimsiz biri. karakteri berbat.
o yüzden sen evlatlarınla mutlu olmaya bak. o ne hali varsa görsün.

Bir arkadaşın yazmasiyla diğer konularinada göz gezdirdim de bu sadece kahvaltı meselesi değil anlaşılan. Nerdeyse her tartismaniz için konu acmissin. Allah kolaylık versin bu adamla sana. Bosan diyemem ama laftan anlıyorsa oturup sorunlarınızı konusun derim ben. Ufacık şeylerden konular nerelere geliyor. Bu şekilde huzur olmaz evinizde zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…