- 1 Mayıs 2017
- 766
- 562
- 53
- 37
- Konu Sahibi Wildflowerr
-
Mesleğim tasarım ,çocuk gelişimde okudum. Unıversıte program çıkışlı. Online yapıyorum.Mesleğiniz nedir?
Sadece Yarım gün butik açık durması işlemesi için sorun olmuyor mu
Biraz sabırlı olun geçici bir durum bu. Bebeğiniz biraz büyüsün size arkadaş olacaktırYurtdisinda yasiyoruz, esim gunde 12 saat calisiyor ve sadece pazar gunleri dinleniyor - uzun lafin kisasi onu dogru durust goremiyoruz hayati is ve uykudan ibaret, uykuya doymuyor yorgun hep.
13 aylik kizimiz var, en degerlim benim bana yuk oldugundan degil ama 7/24 yalniz bakmak agir geliyor yanimizda ailemizden kimse yok cok bunaliyorum, cok yalnizim.
Esime bunlari anlattigimda herkes calisiyor diyor hep mizmizlaniyorsun diyor, kimsenin kocasi dizinin dibinde oturmuyor diyor, bende sizinle evde olmak istiyorum ama calismam lazim diyor
Uykusuz bir kizim var, cok az uyuyor, dis cikartiyor, hasta oluyor iyice gecemiz gunduzumuze karisiyor esim hep ya iste ya da uyuyor ben fiziken ozellikle ruhen yorgun hissediyorum
Dertlesmek istedim sizlerle cok doluyum ve mutsuzum
Turkiye sartlari icin 12 saat normal ama avrupa ulkesiyse 12 saat cok fazla. Yani herseyde para degilkiO zaman Türkiye de çoğu erkeğin evlenmemesi lazım. Konu sahibi gibi birçok kadın anne olunca çocuğuna bakıyor. Gece kalkıp işten gelince adam çocuk mu baksın. Adam da tek başına evin mali sorumlulğunu aldığı için ağır deprosyona girsin o zaman. Aa doğru size göre çocuk bakmak için başka iş aramalıydı. Yapmayın Allah aşkına ya bazen adalet terazisinin kaydığını düşünüyorum bu forumda. Depresyon bunalma bunlar çok insancıl bir durum da bunun sorumluluğunu altı gün boyunca 12 saat çalışan insana atma bence acımasızlık
Yurtdisinda yasayan biri olarak tavsiyem öncelikle cevre edin, yabanci Turk farketmez. Derneklere girmeye calis anne cocuk gruplari heryerde oluyor genelde. Bol bol parka gidin.Yurtdisinda yasiyoruz, esim gunde 12 saat calisiyor ve sadece pazar gunleri dinleniyor - uzun lafin kisasi onu dogru durust goremiyoruz hayati is ve uykudan ibaret, uykuya doymuyor yorgun hep.
13 aylik kizimiz var, en degerlim benim bana yuk oldugundan degil ama 7/24 yalniz bakmak agir geliyor yanimizda ailemizden kimse yok cok bunaliyorum, cok yalnizim.
Esime bunlari anlattigimda herkes calisiyor diyor hep mizmizlaniyorsun diyor, kimsenin kocasi dizinin dibinde oturmuyor diyor, bende sizinle evde olmak istiyorum ama calismam lazim diyor
Uykusuz bir kizim var, cok az uyuyor, dis cikartiyor, hasta oluyor iyice gecemiz gunduzumuze karisiyor esim hep ya iste ya da uyuyor ben fiziken ozellikle ruhen yorgun hissediyorum
Çok iyi anlıyorum seniYurtdisinda yasiyoruz, esim gunde 12 saat calisiyor ve sadece pazar gunleri dinleniyor - uzun lafin kisasi onu dogru durust goremiyoruz hayati is ve uykudan ibaret, uykuya doymuyor yorgun hep.
Asciymis eşi brnce iki iş de yapıyor olabilirTurkiye sartlari icin 12 saat normal ama avrupa ulkesiyse 12 saat cok fazla. Yani herseyde para degilki
Ustelin haftada 1gun tatil. Buda haftalik 72 saat demek. Resmi olamaz bu kadar saat, ne is yapiyor hangi ulke gercektzn merak ettim
Muhtemelen turk restoranlarinda calisiyodur.Asciymis eşi brnce iki iş de yapıyor olabilir
İş saatleri nasıl eşininEşin çalışıyor bırak uyusun tarzı yorumları anlamadım
Eşi Çalışıyor da bu kız tüm gün kahve falı mı bakıyor
Bedenen ve zihnen 7/24 çalışıyor Kadın
Keşke eşi gibi 6/12 çalışsa da arada dinlense 1 gün.
Doğumdan sonra annem de eşim için yazık işe gidiyor dinlensin uyusun çocuk dedi.
Hayır dedim. Evet o işe gidiyor. Ama benim de enerjiye ihtiyacım var ki bebeğe ertesi gün bakabileyim.
Eşimle yaptığımız iş aynı o yüzden.
Hatta o oturuyor işi masabaşı. Ben oturmuyorum. Sürekli hareket.
O yüzden gece 4-8 arası bebeğe eşim bakar ben uyurum.
Biz mi hatalıyız anlamadım ki?
kadın haklı ama
insan haftanın bir günü eşiyle bir şey yapabilir
dediğim gibi eve 8 de geliyorum çocuğu besle uyut oynat 10da uyuyor
beraber spor da yapıyoruz, şu an kilo vermeye kararlıyım çünkü.
sonra o uyuyunca evi toplama ya da film izleme eşimle.
İmkansız şeyler değil bunlar keza eşim de aynı şeylerde bana yardımcı oluyor
hayır genç de değiliz yaşlarımız 36 - 42...
sabah 7de kalkıp iş için hazırlanıyoruz.
Çalışan bütün arkadaşlarım aynı.
Erkekler gerçekten çok mızmız bence.
En kötüsü herkes onları haklı görüyor ben ona çok şaşırıyorum...
Nasıl yetişiyorsunuz
Hiç yorulmuyor musunuz. Bazen işte çok konuştuğumda evde konuşmak bile istemiyorum.
Ev işleri icin yardimciniz mi var cunku 8 de geldiginizde hiç ev işi yapmazsanız bile yarım saat kendinize harcarsınız duş falan... Bebeğin de kıyafeti yemeği hazırla falan desek onunla da çok az vakit geçirirsiniz. Günde kaç saat uyuyorsunuz.
Maşallah böyle insanlara imreniyorum:)
08.30 - 17.30İş saatleri nasıl eşinin
Aslında kadın çalışmak zorunda değil, populer kulturde yasıyoruz. Kadın annelıgını yasayamıyor ya da bunalıyor yada maddi durumdan dolayı calısmak zorunda bırakılıyor . En önemlı şey anne olmak bence, 3.5 yıldır calısmıyorum. 6 yaşı beklıyorum. Mesleğim de guzel çok düşündüm. Bu hem cok agır bır yük hemde motivasyon. Bır yandan kızıma bakıyorum , işe gıdermıyım dıye cok tedırgın. Yarım gün kendime uygun butik actım. Hayatın ıcınde olmayı da sevıyorum. Kızım kreşde yarım gun bende iş hayatında . Mesleğim bu degıl ama annelıgın sorumlulugunun bılıncındeyım. Ama şu bir gerçek, kadına hem iş hem ev hem anne olarak populer kültür cok ağır yük verdı. Meslek sahibiyiz dıye çalışmak zorundaymısız gıbı hem ev hem iş hem cocuk ne kadar agır bır yük. Maddi imkanı olmayan aileler istisna elbette .
Calısmayı sadece maas olaarak gördüğünüz sürece daha cok konu acarsınız.Arkadaslar hepinize cok tesekkur ederim gercekten her bir yorum bir sekilde kalbime dokundu iyi anlamda ❤
Burada fazla kisisel bilgi vermek istemedigim icin yer ve tam isi ne paylasmak istemiyorum sitede tanidiklar olmasin diye ama genellikle sorulan sorulari cevaplamak icin aciklama yapmak isterim
Esim her gun saat oglen 2 de ise gidiyor ve gece 2 de geliyor kendisi yemek sektorunde yogun calisan ve yorucu isi olan biri. Esim gercekten cok caliskan ve durust biri calistigi yer kendisininmiscesine isine bakiyor asla patronunu kirmaz zor durumda birakmaz hasta bile olsa izin almaz yillik izni haric (tabi beni kiriyor benim ihttiyacim oldugunda izin almayip beni gecistirerek)
Bu yuzden gece isten geldiginde bizim normal aileler gibi yemek tv cay keyfimiz olamiyor, gerci kizimin uyku duzeni bir turlu oturmadi ve mesela bu hafta gece esim geldiginde uyanik oluyoruz ama bana iyi gelmiyor acikcasi zaten isten geliyor dusunu aliyor yemek yiyor hic telefonumu karistiramadim diyerek koltuga oturuyor tabiki hak veriyorum onada ama olan bana oluyor.
Bu sekilde esim biz uyuyorda olsak uyanikta olsak gelip hemen yatip uyumuyor sabah oluyor uyuyana kadar bu seferde tabiki oglen uyanamiyor uyanip ise gidiyor.
Esimin uykusundan fedakarlik etmesi gerek tek secenek bu ama o kalkamiyorum uyanamiyorum cok yorgunum diyor.
Maasindan sikayetci degiliz cok sukur iyi kazaniyor benim calismama gerek yok 3 yasina girince ana okuluna baslayinca ihtiyacimiz olmasa bile calismak istiyorum ama su an kizimi yok yere birakmak istemiyorum sinirlenip tartisirken esim sen evdesin yorulmuyosun dediginde ozaman krese verelim bende vaslayacagim ise esit yorulalim madem diyorum bende ..... ama gercekten kizimi birakmak istemiyorum daha
Haftanin bir gunu oyun grubuna gidiyoruz 1 saatcik ama olsun cok iyi geliyor o bize ve ordan bir arkadasim var arada onunla gorusuyoruz ama esimle paylasim yapmaya benzemiyor tabiki
Su an burada saat 10 ve esim horul horul uyuyor evet yorgun, ben kizimla herzamanki gibi basbasayim malesef oturup kizimla ilgilensin biri bende rahatla yemek pisireyim mutfakta rahatla dus alayim rahatla birsey yapayim gibi bir luksum yok.
Simdi gitsem uyandirsam tekrar tekrar 3 5 kerede anca uyanir, yataktan kalkamaz kalkiyorum kalkiyirum der 15dk en az teline bakar sonra wc girer 15dk en az orda kalir sonra elini yuzunu yikayip gelir koltuga oturur ondada esneye esneye uykumu alamadim diye somurtur. Bende uyandirmak istemiyorum o yuzden.
Hep konusuyoruz tartisiyoruz kendisi dusunup yapmasi lazim, kalkmasi bizimle zaman gecirmesi lazim. Kizimizin ustunde bir gun bile emegi yok bir gun ne ki hic emegi yok. Artik bende yorgunum annem babam yanimda olsa boyle hissetmezdim ama malesef uzaktalar.
Eşin çalışıyor bırak uyusun tarzı yorumları anlamadım
Eşi Çalışıyor da bu kız tüm gün kahve falı mı bakıyor
Bedenen ve zihnen 7/24 çalışıyor Kadın
Keşke eşi gibi 6/12 çalışsa da arada dinlense 1 gün.
Doğumdan sonra annem de eşim için yazık işe gidiyor dinlensin uyusun çocuk dedi.
Hayır dedim. Evet o işe gidiyor. Ama benim de enerjiye ihtiyacım var ki bebeğe ertesi gün bakabileyim.
Eşimle yaptığımız iş aynı o yüzden.
Hatta o oturuyor işi masabaşı. Ben oturmuyorum. Sürekli hareket.
O yüzden gece 4-8 arası bebeğe eşim bakar ben uyurum.
Biz mi hatalıyız anlamadım ki?
04:00 ile 08:00 çocuk bakıp işe gidiyorsa öğlen iş yerine uykusu gelmiyor mu acaba ? Çünkü çocuk uyuduğu zaman sizde hiçbir iş yapmayıp uyursunuz ama adam iş yerinde nasıl uyuyacak ki08.30 - 17.30
Mesai olmazsa
12 saat değil ama normal çalışan mesaisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?