Evlilik ve yalnizlik

Biraz sabırlı olun geçici bir durum bu. Bebeğiniz biraz büyüsün size arkadaş olacaktır

Turkiye sartlari icin 12 saat normal ama avrupa ulkesiyse 12 saat cok fazla. Yani herseyde para degilki
Ustelin haftada 1gun tatil. Buda haftalik 72 saat demek. Resmi olamaz bu kadar saat, ne is yapiyor hangi ulke gercektzn merak ettim

Esim suan haftalik 38 saat calisiyor, bir arkadasinin ortagi ayrildi ve esime isci olarak 4500 euro teklif etti. Gidecegi yer 55km uzaklikte, git gel gunluk 110 km. Haftada 2 gun tatil demis pzrtesi ve baska is gunu, yani haftasonu yok. Sabah 8 aksam 8. Kesinlikle olmaz dedim. O ne ya, ben herseyi yanliz basima yapacaksam niye evlendim 4500 yerine 2000 al ama benim ol, evin basinda dur.
Siz esinizi ikna etmelisiniz, insanlarin gozunu para burumus. Turkiye sartlarinda 12 saati hadi anlarim ama avrupa ulkesindeyseniz 12 saatle hangi satoyu almayi dusunuyosunuz.
Esiniz daha duzgun is bulsun.

Yurtdisinda yasayan biri olarak tavsiyem öncelikle cevre edin, yabanci Turk farketmez. Derneklere girmeye calis anne cocuk gruplari heryerde oluyor genelde. Bol bol parka gidin.
Acikinca disarda yiyin bebeginizle , kahvenizi alin yuruyuse gidin.

Hem o rahat uyur siz de kafa dinlersiniz.

Emin olun bebise de size de cok iyi gelecek. Hava soguk demeyin ona gore uygun kiyafet imkani cok yurtdisinda.

Çok iyi anlıyorum seni
Sonuna kadar da öyle haklısın ki
Eşini elestirecegim bir nokta var ama mizmizlandigini düşünmesi ...
Ne var yani seni anlıyorum dese, tüm hafta ne kadar yorulsa da pazar günleri çocuk yükünü senden alsa

Turkiye sartlari icin 12 saat normal ama avrupa ulkesiyse 12 saat cok fazla. Yani herseyde para degilki
Ustelin haftada 1gun tatil. Buda haftalik 72 saat demek. Resmi olamaz bu kadar saat, ne is yapiyor hangi ulke gercektzn merak ettim
Asciymis eşi brnce iki iş de yapıyor olabilir

Eşin çalışıyor bırak uyusun tarzı yorumları anlamadım
Eşi Çalışıyor da bu kız tüm gün kahve falı mı bakıyor
Bedenen ve zihnen 7/24 çalışıyor Kadın
Keşke eşi gibi 6/12 çalışsa da arada dinlense 1 gün.

Doğumdan sonra annem de eşim için yazık işe gidiyor dinlensin uyusun çocuk dedi.
Hayır dedim. Evet o işe gidiyor. Ama benim de enerjiye ihtiyacım var ki bebeğe ertesi gün bakabileyim.
Eşimle yaptığımız iş aynı o yüzden.
Hatta o oturuyor işi masabaşı. Ben oturmuyorum. Sürekli hareket.
O yüzden gece 4-8 arası bebeğe eşim bakar ben uyurum.
Biz mi hatalıyız anlamadım ki?

Ben 1 sene öncesine kadar sabah 6 6.5 da evden çıkıp 7 8 arasında eve gelip oğlumla ilgilenip uyutunca evin işlerini yapıp sabah annemlere bırakarak gecirdim. Bu sekilde bir suru çocuğunu tek büyüten anne var. Size haksızsıniz demiyorum insan tabiki eşinden destek ve ilgi bekliyor. Sadece daha kötülerinin olduğunu unutmayın. Gerekirse bir kac saat ilgilenen yerler bile var 1 2 saat cocugunuzu birakip kendinize vakit ayırın.

İş saatleri nasıl eşinin

eşimle aynı meslekteniz ama o müdür akşama kadar masa başında oturuyor bende masa başındayım ,
ok benım iş ortamım daha rahat onun sorumluluğu fazla ,
akşam eve gelir 1 bardak çay içer ve yatış , aralarda kalkar çay içer geri uyur , bende kızımla köpekle vakit geçiririm ,

bazen diyorum ki acaba sen müdür değilde fabrikada işçi falan olabilrimisin , nasıl bu kadar yorulabiliyorsun diye

annem bakıyor
sağolsun her şeyi yapıyor
mesela dün geldim yıkandım direkt çocukla oyun oynadık yarım saat, eşim yedi kendisi yer toplar zaten.
evi süpürdüm ben de ama üstten süpürdüm dua okudum, çocuğun üstünü değiştirdim, mama yedirdim yine biraz oynamaca yatırdım.
bir de araba serviste metrobüsle ayakta geldiğimi de belirteyim.
zaten annem bir sürü iş yaptığı için evde ben rahatım.
Konu sahibinin kocasını düşünüyorum, eve bir geliyor her şey hazır
asla süpürge vs eline almadığına tabi ki eminim.
tabaklarını mutfağa bile götürüyor mudur belli değil
tek yapacağı çocuğuna şirinlik yaaa
tek yapacağı bu arkadaşlar, karısına naaptın ne ettin hadi gel film izleyelim bu yani...
bir adam bir baba bir "ebeveyn" ve bir koca bunu yapmaktan nasıl aciz olabilir?

Eşim dün sabah07:30 da gitti akşam 17:30 da geldi . Yürüyüşe gittik hep birlikte. Eşim oğlumu aldı yürüdüler bende market alışverişimi sakince yaptım sonra eve döndük yemek yenildi eşim oğlumu aldı odasına oyuncak oynamaya . 18:30 du . Ben hemen yemek yedim masayı topladım . Ardından bugünün yemeklerini ve oğlumun ara öğününü yaptım . 19:45 te oğlumu aldım uykuya hazırladım kitap vs hep birlikte yatağa yattık . çocuk uyuyunca biz çay içtik misss gibi dinlendim . Ama eğer eşim o sürede çocukla ilgilenmese ben bugün yemek derdine düşecektim şuan rahatım mesela . Bunlar çok önemli şeyler çocukla babanın 1 saat ilgilenmesi bile bazen yetiyor

Herkesin dinamiği farklı ama belli bir kariyere gelmiş bir kadın, çok iyi maaş, iyi pozisyon ve iyi sosyal haklarını bırakıp "ben butik açayım" demek zorunda değil bence. Daha iş ve toplum hayatında kadın erkek eşitliğinde çok gerideyiz. Şu an bu aşamada sıkıntımız bu, ama geçmiş dönemde kadınlar belli bir eğitim için inanın ne zorluklar çektiler. Siz sanıyor musunuz ki 1800 lerde hiç bilimle ilgilenen, hiç akademisyen olmak isteyen kadın olmadı? Şu anki sıkıntılarımız onların yanında hiçbir şey. Bu aşamaya gelip de "ay çok zorlanıyorum" demek bence bu haklar için bu kadar çabalamış kadınlar için ayıp bence...
Benim anlamadığım çocuklar anneleri çalışırken neden yarım büyüsün mantığı? Benim annem de çalışan bir kadındı hiç de yarım büyümedim.
Mesela şu örneği ele alalım maceracı, yurt dışına çok giden, extreme spor ya da iş seven bir babanın çocukları hiç yarım büyümüyor da hatta babalarına özenip onları ilah belirliyorlar da neden 8-5 9-6 çalışan bir annenin çocuğu ezik oluyor? Ya da anne vicdan azabı çekiyor? Metin Akpınar kendi anlatıyor hayatını sürekli turneler, gece içmeler, eve gidememeler... Metin Akpınar ın çocukları mesela hiç mi istemediler babalarını yanlarında?? Ama o ne oldu ünlü oldu, saygın oldu ve eminim çocukları onunla gurur duruyordur. Ben de açıkçası annemle gurur duyuyorum. Gerçekten iyi bir anne olmanın tek şartının işi gücü bırakıp 7/24 çocuğuyla bitişik olması gerektiği anlayışını protesto ediyorum.

Ben 5 saat 6 gün calısıyorm pertim cıkıyor .22.00 da uyuyorum valla.
12 saat calıssam yerden kazırlar beni.
13 aylık olmus bebek oyun grubu gibi etkinliklere katılır sosyallesirdim ben olsam.
Evde kocam hep uyuyor demekten daha iyidir.

Calısmayı sadece maas olaarak gördüğünüz sürece daha cok konu acarsınız.
Yarım gün calısan anneyim,tam gün annelik daha zor .
13 aylk bebek yurtdısında krese verilir,ki calısmasanız bile durumunuz varmıs verilir.
Anne nefes alır.

Hiç hatalı değilsiniz bence :) ben asistanken (ayda 6 gün bizzat nöbet tutulduğu ve ertesi gün işe devam edildiği 36 saatlik çalışmanın devam ettiği günlerde) arkadaşlar doğurunca işe dönmeye can atıyordu çocuk bakmak daha zor diyorlardı. Benim çocuğum yok ama inşallah martta olacak. O zaman yorum yapabileceğim.

Arkadaşlar 7/24 çocuk bakıcısı maaşı (yani payasada ederi) ne kadar haberiniz var mı? 5000 altında (artı sigorta ve yemek) bulmak çok çok zor. Bir de bir nasıl bakacak kim bilir. İyi yetiştirecek mi? Anne gibi sevgi verecek mi? Yani bu sitede öyle bir yazılıyor ki sanki çocuk evin kedisi mamasını suyunu koy, altını temizle kendi büyür gibi. Evet eskiden (anneanne babaannelerimizin döneminde) çocukları salarlarmış sokağa da ben mi farklı yerde yaşıyorum anlamıyorum ki. Ben kendimi gece belli bir saatten sonra sokağa salamıyorum sabah da tedirginim üstelik. Sapığı, manyağı var. Bir de eskiden 10 çocuk doğururlarmış 5 i ölürmüş. Biri kızamıktan gitti, birini eşek tepti diye anlatırlarmış. Valla bu devirde modern anne babanın 1 ya da 2 evladı oluyor. Doğal olarak nadir olan da kıymetli oluyor.

Yani devir değişti. Evrimsel olarak bebekler, çocuklar avcı-toplayıcı dönemde e anneleriyle yapışık ve tüm kabile tarafından yetiştirilmiş. Kurt kapar gider nereye salacaksın zaten. Annenin ve kabilenin kadınlarının yaptığı iş toplayıcılık ağaçtan, çalıdan yiyecek toplarken bebek dibinde oluyor. Ev temizliği yaparken bebeğin dibimizde olması gibi düşünün şimdiki zamanda. Masabaşı işimize çocuğu anne kucağımıza giyip gidebilsek evet dediğiniz doğru olurdu da öyle bir imkan yok iş yerlerinde artık

Ve evet çocuk psikolojisini araştırmış birçok insan var. Ben de şimdi “Biliçli Bebek” isimli kitabı okuyorum bir çok yayınlanmış çalışmalarla desteklenmiş ve anne-bebeğin ilk 2 sene (illa anne de değil ya da bakıcı) birlikte olmasının çocuğun psikolojisi için çok iyi olduğunu söylüyor. Ama hiçbir insanın “tek” başına 7/24 çocuk bakamayacağını ve haftada en az 2-3 saat mutlaka bakıcı çocuktan ayrı kendine özgü zaman geçirmesi gerektiğini de anlatıyor. Yani konu sahibi çok haklı. Kadının ayrı 2-3 saate ihtiyacı var haftada. Bunu çok görmek de anlaşılacak bir durum değil.

Ben de istifa ettim ve 2 yıl çalışmayacağım. Hatta kreşe kadar da uzatabilirim çünkü bakıcılar çok çok pahalı. Eşimin kuzeninin bakıcısı 800 dolara çalışıyor şu anda. Kadının kazandığı ayda 1500 tl (yarı zamanlı iş) tabi kayınpederlerinin durumu iyi o karşılıyor da yuh yani bakıcı için. Ben çalışsam 800 dolar falan kazanamam. He ben 1000 dolar kazanıyorum diyen kadınlar tabi çalışsın istiyorsa da asıl çalışmanın maliyeti çok bizim için.

He ben anneye baktırıyorum derseniz saygı duyarım ama bizim anneler çocuk bakamaz biri bıkmış hayatımı yaşayacağım diyor. Biri de arada bakarım ama günde 2-3 saatten fazlasına enerjim yok asla diyor. Bence de çok haklılar. Ben şimdi 35 yaşındayım. Torunum olacak en erken 65 yaşında. Kusura bakmasın evlatlarım da benim bakıcılığıma güvenip çocuk yapmasınlar ben de o yaşta bakamam yani. O yüzden herkesin kendi durumu, imkanına göre çalışıp çalışmama kararı alınır. Resmen bu sitede takıldığımdan beri çalışmıyorum diye tribe soktunuz vay ev kadını vayy yatacak yuvarlanacak yeminle fenalık geldi. Hayır çalışsam burada çalış baskısı yapanlara bir faydam olacak olsa neyse diyeceğim de boşa psikolojik baskı resmen

08.30 - 17.30
Mesai olmazsa
12 saat değil ama normal çalışan mesaisi
04:00 ile 08:00 çocuk bakıp işe gidiyorsa öğlen iş yerine uykusu gelmiyor mu acaba ? Çünkü çocuk uyuduğu zaman sizde hiçbir iş yapmayıp uyursunuz ama adam iş yerinde nasıl uyuyacak ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…