Evlilik yaşı,akraba,dert

sanki erken evlenenler yada evlenenler çok mu mutlu?
en basiti burada bile evliler ne sorunlardan bahsediyor.
tamam hayat zorlu bir yol ve bu yolda size eşlik edebilecek iyi bir yol arkadaşını herkes ister ama bir de bu doğru kişiyi bulma meselesi var.
aksi taktirde hiç bir şey çözülmez ki sorunlar şekil değiştirir.
ALLAH hayıtlı insanlarla karşılaştırsın.

• Beğen
Reactions: 000
"Ben asla evlenmicem, hiç bi zaman da çocuk yapmıcam, böyle çok iyi" deyin sussunlar.

Otuzdan sonra evlenmek en güzeli..erken yaşta doguranlarin bebeği altından mi oluyormuş yada 30 yaşında evlenip birkaç sene sonra doğuranlara yapılan bu muamele nedir ? Yaşın ne önemi var ? Ayrıca 30 yaş çok mükemmel bir yaş, evlenip çoğalmak için . En azından mantıklı seçimlerin yapılabileceği ,bilinçli çocukların yetistirilebilecegi çok güzel bir yaş . Aklım olsaydı 30 dan sonra evlenirdim diyorum da eşim alınıyor . Biz çok aşık olduk ,20de evlendik ,eşim daha okuyordu .ben de 4 yıl evvel falan başladım okula .Ne gerek vardı bu kadar sıkıntıya? Yemişim aşkını..okuyup, iş güç sahibi olup ,maddi manevi engelsiz bir yasam için 30 ve sonrası evlilik için en ideal yaş. Yasayan ve zorluklarını çeken biri olarak bunu çok net söylüyorum sana .hem okula gidip hem çocuk bakmak çok zor bi iş.

Gelelim 20 yaşındaki kuzen ve 30 yaşındaki müstakbel nişanlıya, uygunlar mi sence birbirlerine ? Tahminen okumamıştır kuzenin ,keza sevgilisi de ..Ne bekliyorlar gelecekten ? gökten 3 elma düşecek, zengin evli mutlu çocuklu mu olacaklar ? Hem kadın 30 erkek 40 olsaydı sorun yok ama kadın 20 erkek 30 oldu mu ,o evliliğin geleceğini sorgularım ben ..aman neyse banane ,sana da ne ...Ne halleri varsa görsünler ..Sen de uzaktan uzaktan içinden geliyorsa cemiyetlerine katılırsın . Kapa kulağını gözünü..

• Beğen
Bide şu "otuzundan sonra" diye başlayan cümleleri anlayamıyorum. Noluyo ,otuzdan sonra hayat yada gençlik bitiyor mu ? Kendimizden umudu kesmeli miyiz ? Gençler bilir deyip geri mi çekilmeliyiz:)) hem çok gülüyor hem çok kızıyorum . En verimli yaslar 30 ve sonrası..küçük kadinlar ,otuzunuzu bekleyin ,herşeyi yaşayın, geride evlilik ve düşünüyorsanız çocuk kalsın . Herşeyin bir sırası var .vakti geldi mi onlar da olur .hayat çok güzel ve kısa..gerek yok erken yaşta yapılan yanlış bir evliliği çocukla taclandirmaya

• Beğen
Ben artık art niyet arıyorum
Kimse yalnız olmak istemez.yaşımızı bizde farkındayız .bitolojik saati bizde biliyoruz.herkesin hatırlatma görevinde olmasına gerek yok.
Herkesin kendi özeli bu konular.ortalık yerlerde konuşulmaz.densiz densiz ortamda bunu söylemek ayıp yani.ok çoçuğum olmasın pardon da sanane ysni .sana giren çıkan ne afedersin değil mi?neden bunaltıyorsun insanları moral bozuyorsun?ne yapayım kapı kapı koca mı arayayım alın beni mi diyeyim ya.o kadar küçülüyorlar ki bunu yaparken .oh ne güzel açığını buldum burdan vurayım mantıpı mı bu benim kocam var ego tatmini mi.e be kadın ben senin kocan gibi erkekleri beğenmediğim için evlenmedim.çevremde aaa adama bak ne hoş biri karısı çok şanslı dediğim bir adam bile olmadı .
Demek ki bizim kulvarlarımız farklı.
O yaşlı teyzelere hiç girmiyorum bile
Toprağa girecen yakında hala milletin derdi seni gerdi ya diyesim geliyor:))

Çok haklısınız..:KK9:
Ben bu teyzeleri ikiye ayırıyorum.
Birinci kısım çok azınlıkta olarak iyi niyetli teyzeler..
Sana da nasip olsun eğer istediğin biriyse evlilik çok güzel diyenler.Ve ben bu teyzelerle çok nadir karşılaştım.
Diğer kısım ise topluluklarda seni rencide ederek bak evlenmezsen tek başına kalırsın ne arayanın ne soranın olmaz diyenler. Halbuki bu teyzeler düğünlerde kendi aralarında şu mahalleden şu kadın vardı 4 çocuğu var arayıp sormuyorlar bile diye dert yanarlar.
Asıl rahatsızlıkları kollektif bilinçle hareket etmeleri. Bizim yaş grubumuz (30+) evli,bir kaç çocuklu olmak zorunda.
Yıllar önce olan kızlarının düğün görüntülerini hala izletirler (Evet inanın karşılaştım)
Her zaman çocuklu olmak iyi değildir, ben çevremde keşke eşimle evlenmeseydim çocuğum bu adamdan olmasaydı diyen de duydum.
Bize gereksiz laflar etmesinler, benim annem bana böyle baskı kurmuyor yahu..Hayırlı ise evlen çocuğun olsun, evlenmek için evlenilmez diyor.:KK9:
Artık bu teyzeleri bozuyorum. Yaş kaç olmuş herkes kendi çocuklarına baksın bir zahmet..
Çok rahatsız olunca uyarıyorum artık.
Hak edene hak ettiği gibi davranacaksın.:cool:

Back
X