Evlilik yolunda ailem beni çok üzüyor...

DeNtiN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2008
163
13
98
43
Kocaeli
Merhaba arkadaşlar
Nisan sonunda evleniyorum. En başından beri yaşamak istediğimiz belli bir muhit vardı evlenme tarihine 1-2 ay kala nişanlımla içimize sinen bir yer bulup tutacağız. Ailem bu süreçte her şeye çok müdehale ediyor. Öncelikle biz düğün istemiyorduk sırf ailem "olmaz öyle şey!!!" diye çıkıştığı için özellikle de onların istediği yerde yemekli bir düğün ayarladık (gelirlerimiz zaten iyi ve ailelerden yardım istemedik kendi kendimize yetebiliyoruz) şimdi de ailem ev konusunda beni çok üzüyor. Kirası bizim düşündüğümüzden 1000 tl daha fazla bir yer bulmuşlar ve 2 gündür diretiyorlar. Evet gerçekten yepyeni inşaatı bitmiş içi lüks vs. ama nişanlımın içine sinmedi tepki gösterdi buna "biz neden gidip kendimiz seçemiyoruz" diye.. düğüne daha 6 ay var yani bence çok erken siz ne düşünüyorsunuz? Ailem son 3 gündür hayatı zehir etti bana "sonra öyle yer bulamazsınız, yok illa yeni olsun, otoparkı olsun vs vs" yani zaten düğün konusunda kırmayıp bütün istediklerini yaptık şimdi bu kadar diretip huzur kaçırmaları yerinde mi sizce? Lütfen bir akıl verin bana??
 
Tepkini göster. Biz karar verip biz oturucaz. 1000tl fazlada veremeyiz de.
 
annen baban gereğinden fazla karışıyorlarmış.
öneride bulunabilirler fakat baskı yapmaya hakları yok.
güzelce izah et.
biz kendimiz beğenip kendimize uygun bir yer seçmek istiyoruz diye
 
İstemediğiniz her şeyde net olun. Hatta istediklerinizde de.

Aileleri hoş etmeye evlenmiyoruz.

Gelir ne kadar iyi olursa olsun, fazladan para vermek kemer sıkmak demektir bu da mutsuzluk getirir.
 
Demez olur muyum arkadaşlar dedim ama nasıl bağırıyorlar bana bi görseniz.. nişanlım neden kabul etmiyormuş beni hani çok seviyormuş bi daha bu kadar uyguna bi yeni lüks yer bulamazmışız hep nişanlımın istediği mi olacakmış vs.. olay şöyle ki bu evi önce bana gösterdiler ben de tabi beğendim yani beğenmeyen taş olur o evi gerçekten yeni vs ama tabi ki benim ilk planım değildi ve nişanlıma gösterdim onun içine sinmeyince ne yapmalıydım sen beni sevmiyorsun diye nişan mı atsaydım. Yalvardım aileme nolur yapmayın diye ama hala bağırıyorlar bana yani bunda bu kadar büyütecek ne var anlamadım
 
Bence sırf bu kadar karışmamayı öğrenmeleri için o evi tutmamalısınız.her türlü karışma hakkını kendilerinde bulmamaları gerek.
Ben de 9 aylık evliyim sıkıntılar oluyor.benim de eşim var benm evim ikimizin hayati dediğim zaman annemi bir şoka soktum üzüldü ama bir nebze rahatladım kendisi de alıştı
Misafirleri hangi odaya alıyorsun öbür odaya al hangi takımları kullandın şu odaya şöyle yap demesi falan bitti zaten istediğimi yapıyordum da
 
Sakın bir zaman da güzel güzel konuşun anne yazık değil mi o paraya biz birikim yapacağız felan deyip kestirip atın yok yine de diretirlerse eşim istemiyor de uzatmayın artık aramızı bozmayın de susarlar.
 
Bunları onun ailesi yapsa, bu birlikteliği iyi düşün; baskıcı bir aile ve sözlerinden çıkamayan oğlan çocuğu var işin ucunda diyecektik.

Senin ailen yapınca da çok bir farkı yok: Tabii ki normal değil. Bizim bütçemiz bu, ona göre ev bakacağız diyin; hiç konuşturmayın; konuşurlarsa dinlemeyin.

İlle de düğün, sonra da bu salon dediklerinde; o zaman bütçeye katkı için pamuk eller cebe derdim ben.

Daha çok konu komşuya karşı prestij kaygısındalar sanki...
 
1000 tl buyuk bi rakam .evlenince zorlugu siz cekeceksiniz farketmiyorlar mi
 
Taviz verme kesinlikle. Resmen burda damat tarafı nasil karisiyor diye dert yanan gelinler varsa sizde de tam tersi. Tamam fikir verirler tabi ama öyle baskıyla olcak şey mi ?
 
O evi tutarsanız başka bir şey için direteceklerdir,tutmayın ..Tepkilerine kesin ve kararlı bir şekilde itiiraz edin..
Bir müddet sonra çekileceklerdir ,ne halin varsa gör ,biz senin iyiliğini istiyoruz gibi cümleler kuracaklardır .
Çoğumuz geçtik bu yollardan ..
Yeter ki nişanlın ve sen aynı kafada olun ,aileleri zamanla karıştırmamayı öğreneceksiniz .
 
1000 tl buyuk bi rakam .evlenince zorlugu siz cekeceksiniz farketmiyorlar mi
Her türlü katkıyı yapmak istiyorlar yani ilk 6 ay (ki evlenmiş olmuyoruz o sırada) kirayı biz öderiz şimdi tutalım o evi kaçırmayın diyorlar da ben de nişanlım da kabul etmek isemiyoruz bunu hele ki nişanlım kendi ailesinden bile istemiyor nasıl kabul ederim böyle bi şeyi diyor ki gerek de yok yani düğünden 6 ay önce kira tutanı ben hiç görmedim
 
ayyy hani nisanlin seni seviyordu dediklerinde ben de nisanlimi seviyorum sirf onu seviyorum diye ailesinin dayatmalarini kabul mu etcem o zaman diyin.. gerçi kirilmayin ama size bagirildigi icin bazi şeyleri kabul etmeniz yani bir noktada pes etmeniz bana hos gelmiyor siz evlenip yuva kuracaksiniz yarin bebeginiz olacak onun ustunde de dayatmalar olacak sizin dirayetli olmaniz gerekir.Mesela kayinvalideniz de nisanliniza diretse bana yakin oturcaksin vs dese nisanlinda ama bana bagiriyolar dese ne hissedersin . ?
 
Evin toplam kirasi ne kadar ozellikleri ne ulasimi nasil :)
 
ailen lükse mi meraklılar?
illa gösterişli bir lükse evde oturmana niye takıldılar anlayamadım.
ailenin maddi durumu nedir?
siz nasıl bir evde oturuyorsunuz?
 
parasını ödeyecek olan sizsiniz
ailenize bütçemiz belli deyip net konuşmadığınız sürece atlatamazsınız
 
ailen lükse mi meraklılar?
illa gösterişli bir lükse evde oturmana niye takıldılar anlayamadım.
ailenin maddi durumu nedir?
siz nasıl bir evde oturuyorsunuz?
Lükse merak mı denir bilmiyorum ama maddi durumları iyi ve evet ailemin evi o tarz dubleks bir ev ben üniversiteme ve şimdi de işime yakın diye 1+1 bir evde ayrı yaşıyorum o ev de benim zaten yatırım olarak kullanacağız evlenince kendi evimizi iyi-kötü kendimiz seçmemeli miyiz yani tabi fikir verilir ama 2 gündür bu kadar diretip beni ağlatmaya ne gerek var?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…