Evlilik zormuş

Deneyecegım, tesekkur ederim.. :)

Bebeğiniz babasının annesini sürekli aşağıladığı hakaret ettiğini görmeyi hakediyor mu?

3 hafta birbirleriyle aynı evin içinde konuşmayan anne babayı hakediyor mu? Lütfen vicdan yaparken de mantıklı düşünün..

Bence siz bir resti çekip gidin,eşiniz normal değil çünkü..birde siz fazla bağımlı davranıyorsunuz bu insanda daha fazla hakaret etme ve aşağılama isteği uyandırır..ne yaparsam yapayim bu kadın bana yapışmış hissi veriyorsunuzdur ona..dediğim gibi bence terkedin evi..zaten sizi seviyorsa düzeleceğini söylüyorsa aklı başına gelir,aksi halde gelmesin zaten?

Depresyonda gibi esiniz psikolojisi iyi degil bi yetistirilme tarzi sizin gibi degil tabi size cok kotu yansiyo doktora gitseniz

arkadaşa ya aynen katılıyorum. Kendi ailesinin tavrına bir de seninkilere bakıyor ancak sağlıklı bir insanın kendi ailemden gormediğimi senin ailenden goruyorumbAllah razı olsun demesi gerekirken seninki kavga çıkarıyor. Senin ailesiyle aran nasıl yani bir kavganız tartışmanız falan yoksa ara annesini anne eşim siz gelmediğiniz için ızuluyor falan de ne bileyim belki biletler yapar onlar da

O'na yapısık oldugumu dusunecegını sanmıyorum.. Çünku ben ona hep söyluyorum mutsuz olmak için gelmedık dunyaya.Senın de mutsuz olmanı ıstemem , ne yapmamız gerekıyorsa onu yapalım , anlasanıyorsakta ayrı kalmamız gerekıyorsa kalalım diyorum ama o buna hıc yanasmıyor..Gitmek istiyorum dese kal demeyecegımı biliyor .. Ya öyle degısık kı , böyle davrandıgında benım anlayacagımı düşünüyor.. Aslında daha da cıkmaza giriyoruz..

Evlilik terapistinden onceki adim olaak esinizin mutlaka bir terapi almasi gerek bence. Cunku dediginiz gibi ailesiyle olan problemler, yetistirilme ortami onu bu duruma getirmis olabilir. Kaba sozleri ve bitmeyen kuslugu ornek almasi ancak psikolog yardimiyla asilabilir. Sonrasinda belki de evlilik terapistine gerek bile kalmaz. Ancak esinize bunu teklif ettiginizde kac ay kus kalir sizinle bilemiyorum. Cok zor bir durum gercekten. Allah kolaylik versin.

Küslük yaşını çoktan geçtik ki evlilikte küslük bana inanılmaz komik geliyor ne zamana kadar küs kalacaksın mümkün mü yani, gerçi sizinki 3 hafta olmuş bu nedir böyle daha uzatacaksa boşanın bari

siz hiç kin tutmadığınız için sizden bir türlü hırsını alamıyor sizin anlayışlı olmanız ona fazla geliyor bu bariz belli. biraz uzak durup gönlünüzü almasını beklemeniz ya da hakaret ettiğinde ondan daha fazla bi anlığınada olsa tepki göstermeniz belki sakinleşmesine etkili olur hırsı geçer yani.
ailesine gelince, sorumluluğum az olsun ama kötüde olmayalım diye düşünüyorlar ve kendi çocuklarından soğumuşlar sanki.
ben akıllandıramıyorsam karşımdaki kadar delirmeye çalıştım, anca öyle bi nebze dengeyi kurabildim ve psikiyatrik destek de almaya başladık tabi 10 yıl sonunda, sizede tavsiye ederim.

Eşinin psikolojisi bozulmuş gibi geldi bana

eşinizde ağır aşağılık kompleksi var böyle devam ederse sizin hayat enerjinizi yaşama sevincinizi yer bitirir.Kendisiyle problemli çünkü bir tane de bende var ondan 13 yıldır az az düzeliyor ama en ufak sorunda fabrika ayarlarına dönüyor.Artık buymuş imtihanım diyorum evlilikte maalesef uyumu yakalayamadık.Ailesi onların altındaki dairede oturmadınız diye içyen içe tavır almış olabilir.Bizde de benzer durum var 6 yıldır kapımızı açmadılar ama biz onlara gidince gayet iyiler

adama birkaç beden fazlasın işte ya kabulleneceksin sabır göstereceksin ya da yol yakınken döneceksin ben dönemedim mesela namuslu,işinde gücünde filan ama diğer yönleri ofsayt

Oncelikle esiniz ne derse desin ve nasil davranirsa davransin eger bu davranis digru degilse onun gibi davranmayin. Cunku biz kendi karekterimize uygun davranmaliyiz. Bu soyledigim evet soylemesi kolay uygulamasi zor bir sey. Ben uyguluyormuyum? Deniyorum bunun icin cabaliyorum. Tum insanlara karsi. Bu tabiri caizse ezik olmak degildir. Kendinizi savunun, rahatsız oldugunuz ve istemediginiz şeylere hayir demeyi bilin. Bunu yaparken sadece fevri ve cirkin kelimeler kullanmayin. Hakaretler ve siddet karsilikli oldugun da bir ust basamaga cikarak devam ediyor.

Esinizle sakin bir ortamda konusmayi deneyin. Hissettiginiz şeyleri ona anlatin ve birakin. Bu evlilik ikinizin. Eger huzur yok ise ona da yok. Nereye kadar boyle devam eder? Bu onun icin de sorun. Birakin biraz da o sorunu cozmeye çalışsın. Baska seylere odaklanin. Hayatta sahip oldugumuz tek sey eslerimiz degil. Sizi mutlu eden ne varsa onlari yapin.

Peki babası annesi falanda mı böyle? Yetişirken bunu görmüş olmalı birilerinden?

Maddi olarak zor bir surecten geciyorsunuz galiba. Biz kadinlar once huzur istiyoruz. Ornegin; her gun makarna da yesek, bugun yogurtlu ise diger gun salcali yedik deyip maddiyati cok dert etmiyoruz. Ama erkek diyor ki ben evime bakamiyorum, esime iyi bir yasam saglayamiyorum vs. Bu duygulari da cocuklugundan itibaren yine kadin ve erkege toplum empoze etti.

Esiniz iletisime acik olsa (ki kac tane erkek aciktir tartisilir ) size bir suru sey anlatacaktir psikoloji ile ilgili. Ben esinizin yorgun oldugunu düşünüyorum. Bu size boyle davranmasini gerektirir mi? Tabi ki hayir. Ama psikolojik olarak saglikli olmayan birinden dogru davranislar bekleyemeyiz.

Sizi cok iyi anliyorum ve isiniz zor olmakla birlikte esinizin bu huylari zamanla gecebilirde gecmeyebilirde azalabilirde cogalabilirde illaki bi uzmaniyla gorusmenizi tavsiye edrim.bende bi konu acmistim esim konusur ben susarim diye onu incele arkadaslar sessiz kalmamami konusmam gerektigini soylediler bende o sinirlendiginde
susuyorum sakin oldugunda konusuyorum
Simdilik faydasini gordu
aslinda konusmak okadarda zor degilmis asil biz kendimizi sindirmeye calisiyormusuz bazi erkekler zor nasil
memnun edecegini bilemiyorsun. Ben galiba boyle eslerin ailesindeki mumutsuzlugun sevgisizligin kizginligin ve kirginligin ofkenin patlamasinin ese yansitildigini dusunuyorum ozellikle bi adamin hayatinin ilk kadini olan annesinden yeterli sevgi sefkat alamamissa ve guvenli baglanma yasamamissa bu evlilikte karisina olan tavirlarini sevgisini saygisini
dengeli durusunu cok etkiliyo
Evleneceklere tavsiyem annesini seven sayan bi erkek karisinada saygi duyuyor. Anne baba arasinda kavga mutsuzluk varsa adamin evliligini de olumsuz etkiliyor.

siz sessiz durdukça o ne yapacağını bilemiyor siz de ona kızın azarlayın kendine çeki düzen ver falan gibi yola girer yavaş yavaş bazen şoktan bir tokat kurtarır misali cidden sert tepki verin ama isyan etmeyin sağlıklıyken çocuğunuza huzurlu bir yuva verin yaşlanınca bol bol didişirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…