Evlilik zormuş

Ben bir özür beklıyorum , onu duymayıpta normal konustugu zaman düzelemıyorum bende.. Çünkü sen bana sesını yukseltmıssın , benı incitmıssın.. Zor olmamalı bir özür dilemek.. Hıc bır sey olmamıs gıbı e naptın nasılsın denıldıgı zaman , ben de e dün sen bana bagırıyodun hatta kapıları carpıyordun dıye düşünüyorum.. Tabı kı evlılıkte tartısmalar olur ama özür dılemeyı bılmekte gerekmez mı?Hic bır kadın hak etmıyor demıssın, hak edenler var bence.. O da esine kötü kelımeler kullanıyordur , gururunu incitiyordur,suıstımal edıyodur kocasının iyi niyetini o zaman tabı esi dönsün arkasını , bakmasın yüzüne.. Ama iyi nıyetle gel otur konusalım dendıgınde, yok hayır ıstemıyorum deyıp ınatlasıyosan demek kı senin gecınmeye gönlun yok...Bunları heep düşünüyorum işte .. İyi yönlerını, bu huylarını.. Ve ısın ıcınden cıkmakta zorlanıyorum.. O özür dılemeden benımle konustugunda , sankı - evet ben salagım haklısın- diyormus gıbı kabul edıyomusum gıbı hıssedıyorum..

Annemlere gitsem gelır ... Bir de babamın fark etmesini istemıyorum .. Çünkü babam ne kadar naifse bır o kadar da affetmekte zorlanan kolay unutmayan bir yapısı var ..

Çook tesekkür ederim , ne güzel yazmıssın , zaman ayırmıssın..
Dedıgın gibi yapmaya calısacagım..
İdare edebıldıgım kadar edecegım..
Sevgiler...
Rica ederim canim az da olsa yardimci olabildiysem ne mutlu bana:)insallah herseyin ustesinden beraberce gelip, hayata daha umutlu daha mutlu devam edersiniz..sevgiler canim:)

Cok haklisin sonuna kadar sana hak veriyorum..lakin karsinda ozur dilemeyi bilmeyen beceremeyen bir erkek var,bunu gurur haline getirmis..adam ozur dilerim demek yerine hareketleriyle yaptigi jestlerle ozur diliyor canim ne yazikki bu boyle..bak lutfen elbette ozur bekliyorsun cok kirildin incindin ama su iki kelimeye takilma be gulum..hakkindir en azindan bir ozur dilesin diyorsun ama esin bu yapida bir adam degil ne yazikki,ya onu oldugu gibi kabulleneceksin yada arkana bakmayacaksin..eger basindan beri hep boyleydi diyorsan, degistirmeye calismak ancak seni yipratir.. karsinda herseyiyle zor ama seni seven bir adam var..gerisi sana kalmis canim insallah bi gun basardik hersey yolunda diye konu acarsin:)bunu butun kalbimle diliyorum..

Ailesinin ilgisizliğinden dolayı sanırım hırsını sizden çıkarıp agresifleşiyor
Yanlızım filan dediğine göre açıkçası bunu çıkarttım
Siz sabır gösterin zamana yayın hakkınızda hayırlısı olsun.....

Sizi ve ailenizden gördüğünüz ilgiyi kıskanıyor gibi.

Hemen boşanmayın ama ona bir yokluğunuz tattırmak lazım sanki. Küsken de hiçbir işini yapmayın lütfen. Hem size hakaret etsiz, üzsün hem paşalar gibi her hizmeti görülsün.

Empati yapmaya çalışıyorum, bana eşim küsüp haftalarca konuşmasa, sanırım ben de onu yok sayıp hayatıma bakarım. Yer içer çocuğumu alıp, gezerim, evden çıkarken haber bile vermem.

Reactions: anu
Aslında ben de yapıyorum , dedıgınız şeyleri..
Mesela ; gelme saatıne yakın alıyorum bebeğimi yürüyüşe gıdıyorum .. Ya da bazen yemekte yapmıyorum.. Ama huzurum yok .. Huzursuzum...
Ayrı kalmak bencede ıyı fıkır ama yanasmıyor ..
Resmen kara bulutlar var gibi evde ... Kasvet var resmen .. İçim daraldıkca daralıyor..

onu bunu bilmeme ailesiyle ayni binada oturmayarak en digru karari vermissin.simdiki kafam olsa bnde istemeye geldiklerinde soylerdim

onu bunu bilmeme ailesiyle ayni binada oturmayarak en digru karari vermissin.simdiki kafam olsa bnde istemeye geldiklerinde soylerdim
Ben daha istemeye gelmeden önce tanısmıstın ailesiyle , yanı sevgılılık döneminde görusuyordum .. O zamandan söyledım , sizleri cok sevıyorum ama iyiyken kötü olalım istemıyorum dedım..Hic bir zaman düşünmedim orada oturmayı..Ki o zaman ben calısmıyordum , ev varken kıraya cıkmıs olduk..Ama ben aynı apartmanın kesınlıkle zor oldugunu dusunuyorum

Aynı zamanda aynı şeyleri yaşamışız ne durumdasınız merak ettim.

Benim de evliliğime çok benziyor anlattıklarınız. Sizi çok alttan alır bulduğu için coştukça coşuyor bence. Kaybetme korkusu yok

Aynı zamanda aynı şeyleri yaşamışız ne durumdasınız merak ettim.
İyiyiz ama en ufak bir zıt düşüncede başa saracagımıza eminim..
Eşimi cok sevıyorum ama huzurlu değilim.. Benımle cok ılgılendıgı zamanlar da bile huzurlu hissetmıyorum kendimi.. Küslükler , ufacık bır olayı buyutmeler.. Bunlar benı cok yordu.. Ya insan en cok -eşim ben hata da yapsam benım yanımda dıyebılmeyı istıyor.. En azından benım evlılıkte beklentım buydu.. Kavgalar olur tartısılır ama günlerce konusmamak, sevıyorum dedıgın insana bir özürü cok görmek .. İşte burda tıkanıyorum ben ve bugun beraber guluyorz eglenıyoruz ama bılıyorum kı yıne aynı seylerı yasayacagız dıye düşünüyorum sureklı.. Kımse kusursuz degil bıliyorum, eşimin de iyi tarafları cok ama bu kinci tarafı ve sınirlendıgınde acımasızca kullandıgı kelimeler benı cok yordu .. Ben insan gercekten sevıyorsa bır damla göz yası görmek istemez gözunde buna inanıyorum .. Ama o'na göre bunlar olağan seyler .. Aile cok önemli oldugunu bılıyordum ama işin böyle psikolojık yönunu dusunmemıstım.. Yanı eşimin ailesi iyi insanlar ama eşim hep erkek egemen olmalı öyle görmus, anne ezilmiş hep .. Aynısını devam ettırmeye calısıyor.. Bızde de tam tersı .. Babamın bır kere bile anneme - sen kadınsın , cevap vermeyeceksın benı dınleyeceksın dedıgını duymadım..43 yıldır evlıler.. Yanı bana ne kadar uzaksa bu tarz hareketler o'na o kadar tanıdık..
Dilerim senın sorunların çözülür mutlu huzurlu olursun.. :)

Benim de evliliğime çok benziyor anlattıklarınız. Sizi çok alttan alır bulduğu için coştukça coşuyor bence. Kaybetme korkusu yok
Kaybetme korkusu olmasa , en azından bir süre kalalım dediğimde kabul ederdi.. Kendıni bana öyle kabul ettirmek istiyor.. Yanı ben senın kocanım sen bana sinirlenemezsin modunda sürekli..

Cok guzel anlatmissin.uzun süren ve sebebini bile anlamadigim kuslukler yipratti ve bu arada dokulen gozyaslari..... bizde kavga gurultu hakaret yoktu. ama iletisim problemini gormezden gelseydik surekli ayni seyleri yasayacaktik.bunuda konusamadigimiz icin bitirdik ayrildik biz.

Cocuk varken bosanma surecı yasayanlar ,siz de kendınizi en diplerde hıssettıniz mi.. Ne buyuk konusmusum ya ; cocuk var bosanamıyorum denıldiginde asıl cocuk için bosanılır , mutsuz aılede buyumesinden cok daha iyi derdim. Meğer ne zormus o kararı verebilmek , haftalardır dusunuyorum ... Kızım baba dedikce ıcım sızlıyor , yanı ömur boyu oyle ya da böyle hayatımda olacak eşim .. E nasıl gececek bu ömür böyle ..:
Kızımı alacak istedıgı zaman ,vermesem yıne kavgalar sorunlar .. E babasını görmesı gerekır tabı kı kızımın..Ne zor surecmıs , sankı denizin en dibinde cırpınıp duruyorum , cıkamıyorum bir türlü nefes alamıyorum
Evlenmemis arakadaslar lütfen sevgılıyken sizi rahatsız eden huyların , evlendıkten sonra degısecegıni dusunmeyin.. Aksıne artıyor .. Tahammulunuz azaldıkca cıkmaza gırıyorsunuz.. İyi bir işim gelirim var , ailem arkamda her türlü yine bile güclü duramıyorum.. Ahh keske daha farklı olsaydım... Vıcdanım bana zarar verıyor artık , öyle cok ısterdım ki madem benı üzdü o da ceksın onun da ici yansın dıyebılmeyı o karakterde olmayı cok cok ısterdım...

esimin asiri sakinligi ve ilimlilihindan rahatsiz olurken bunu okuyunca sukrettim.boyle biriylw evlendigime..konus sahibi allah yardimcin olsun belliki esini cok seviyorsun ama belliki o sana pek deger vermiyor bukadar asagalamak kotu davranmak deger vermeyio sevmeyenlerin yaptiklari hep.hickirarak aglamasida dusundurucu..sana soylemedigi bise mi var ki...sabret konu sahibi

oncellikle emek verdıgin evliliginden değer görmemen uzucu bulmuşta buluyor senin ki bunun borç harç ile ilgisi yok senin ki tam bir huysuz yada sana sevgisi en önemlisi saygisini yitirme asamasinda hatta yitirmiş bi silkeletip degerini göstermen gerekir bi gecirirsem lafı ileride sakat durumlara işaret dikkatli ol kesinlikle taviz verme hem suçlu hem güçlü biraz anlayis biraz nezaket biraz saygı sevgi çok mu zor sıkıntılarınizi oturup tatlı dille konuşmak sorunlarla beraber aşmanız dünyaya bikere geliyosunuz ya bugün iyi olmak varkenn...
Siz anlasamiyorsunuz bile bence ufaktan error vermeye başla..

Bana göre eşiniz ailesini uanında giremediği için size öfkeleniyor. Ailesiyle konuşup sizinle daha alakalı olmarını en azından ooğulları için bunu yapmaları gerektiğini söyleyin.aksi halde eeşiniz kendisini daha kötü hissedebilir.sizin aileniz ne kadar iyi olursa olsun.o o desteği kendi ailesinden görmek ister.siz teşvik edin bence.yada sık aık ailesini ziyarete gidin.ben olsam bunu kesinlikle böyle düşünür ve denerdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…