Evlilik zormuş

Kaybetme korkusu kesınlıkle sılkelıyor haklısın.. Sevgılık doneminde bır kere ayrılmaya kalktıgımda , neler yapmıstı ayrılmamam için ...

Care sizsiniz onun size ihtiyaci var...
Ama beni kukla gıbı yönetıyor.. Konusalım dıyorum hayır dıyor , akıllanman lazım dıyor .. Bu laf herkesın zoruna gıtmez mı? Kaldı ki durup dururken parlayan , öfkelenen o .. İnanın bır kere bıle durup dururken bagrmadım ben .. Hanı insan bır seye sınırlenır de en yakınına patlar .. Bır kere bıle oyle bır sey yapmadım ben..Ancak; o bagırdıgında yanı benim olyım etkıye tepkı .. Gururuma yedıremıyorum... Süreklı idare etmek zorunda olmak ınsanın psikolojısını alt üst edıyor .. Kıyamıyorum o'na ama iyi niyetım hep suıstımal edılıyor....

Kesinllikle katiliyorum...bende ilk okudugumda ayni seyleri dusundum..eger arada sevgi varsa konu sahibi esinin icini dokmesini saglayabilir gibi geliyor bana..allah yardimcisi olsun kolay degil gercekten..
Ya cozemıyorum inanın.. Sevgı böyle olmaz ki .. Seven kıyamaz..Bagırıp , kızıp bir saat sonrada en sevdıgım tatlıyı alıp gelıyor bırakıyor masaya ama konusmuyor..Benım de beynım allak bullak oldu artık...

Kaybetme korkusu kesınlıkle sılkelıyor haklısın.. Sevgılık doneminde bır kere ayrılmaya kalktıgımda , neler yapmıstı ayrılmamam için ...
Diğer arkadaşlar daha farklı bir açıdan bakarak eşinizin gerçekten yardıma sevgiye ihtiyacı olduğunu farklı büyüdüğünü yetiştiğini yazmışlar..
Bu değişim dönüşüm süreci zor bir yol..Lakin sadece sizin tek başınıza yürütebileceğiniz bir şey değil.. Böyle yardım etmek istiyorsanız eşinize sizin de yardıma ihtiyacınız olacaktır.. Aile terapistleri bizden daha iyi bilirler bu işleri.. Siz ilk başta sağlıklı huzurlu olacaksınız ki karşınızdakine hayrınız dokunsun..

Çok güldüm yorumunuza:)) Amın Allah yardımcım olsun , evet ...

Evet , ailesıne cok uzülüyor biliyorum.. Çünkü inadı kadar duygusallıgı da var .. Ama inanın aynısını benım ailem yapsaydı , cok buyuk tepkıler verırdi bana ... Ben sadece torunlarını bu kadar uzun sure gormemelerıne sasıryorum diyorum...Yanı o konuda da ustune gidip, üzmüyorum onu...

Yorumlarınızın hepsini okumadım, son yorumlara baktığımda eşinizin sevdiği tatlıyı aldığını bahsetmişsiniz, bence seven inssan bunu yapar, eşinizin kendi içinde yaşadığı şeyler var bence çözemediği, üstesinde gelmekte zorlandığı, aslında söyleyeceklerim tam olarak bunlar değil diyeceğim, bir çocuğunuz varmış, ne yaparsanız yapın yaşadığınız sorunları ona hissettirmeyin, o anne ve babasını idare etmek zorunda kalmasın, içinde bir burukluk bırakmayın, sizde eşinizde bırakın gururu bir yana, o çocuğa mutlu bir geçmiş bırakın, senin taraf benim taraf tartışması yapmayın, çocuklar idare etmein anne ve babaları çocuk olarak kalsınlar...

Bence dozunu ver kocana. Siz ses cikarmazsaniz o da "artik alisti nasil olsa ne dersem cekiyor" diye dusunuyordur. Bence bir pencelerinizi gosterin :) deneyimlerimden soyluyorum :)

Arkadaslar herkesin problemi var yok diyen yalan soyler ama bu demek degil ki bizi sevenleri uzelim onlarin sucu ne? Bizi sevdikleri, yanimizda olmak istemelerimi? Kocaman adam sorunu kendi cozucek sevdiklerinin yardimiyla, sevdiklerine zarar vererek degil. Ayrica evlilik psikologuna gitmek bana gore cok sacma. Herkes bir B... Saniyor bu psikologlari. Gidiyorsunuz hic tanimadiginiz biri sizin hangi ortamlarda yetistiginizi, maddi manevi durumlarinizi hatta sirlarinizi bilmeyen bu sahis kalkicak size evliliginizi su su su kurtarir yada bosanin mi diycek size? Bosuna zaman ve paranizi kaybetmeyin herkes ne yapilmasini bilir evliliklerinin kurtarilmasi icin. Enerjinizi evliliginize harcayin. Bazi erkekler ki cogu erkeklere disinizi gosterin size kotu davraniyorsalar ANINDA tepkinizi verin ki anlasinlar sizi uzduklerini. Siz ama seviyorum uzmek istemiyorum derseniz bu sefer benim aklima " o zaman o sizi sevmiyor cunku sizi uzuyor" gelir.

Care sizsiniz onun size ihtiyaci var...
Care benim diye konu sahibi arkadasin omrunden omur gitsin dimi omurr torpusumu bu Allahin erkege emanet ettigi kadinlar bu karakter meselesiyse duzelmesi zordur esi memnun edicem huzursuzluk cikmasin diye fikirlerini bastirmak ve kendi evinde rahat olamamak ve guven icinde olamamak cok acidir sanirim.Bize zulmedene engel olmak aklimizi ruhumuzu ve bedenimizi korumak kulluk vazifelerimizden degilmi..?Allah bu erkekleri islah etsin dogru yoly gostersin...

Reactions: anu
Farkettiyseniz diğer mesajlarda durumun zorluğundan da bahsediyor yorum sahibi, ayrıca ortada bir çocuk var ve konu sahibi en doğru kararı verir, tamam kabul söylediklerinizde haklısınız ama, hemen ayrıl, o adam çekilmez gibi şeylerde söylememiz gerekmiyor

Esinin gercekten problemleri var kendisiyle esiyle degil...bide konuya dikkat edersek esini sevmeyen bir koca goremedim,elbette cok zor durum konu sahibi icin ama esini kendi haline birakip yoluna devam edebilirmi?vicdani kabul edermi bunu?ki esini vok seven bir kadin gordum..esine destek olup onun icini dokmesine yardimci olabilir diye dusunup care sensin dedim..cunku esi tedavi dr kabul etmiyor keske daha kolay atlatir bu durumu ama ne yazikki bu tur durumlarda tedaviyi reddediyorlar..ee geriye yapicak ne kaliyor?asla kendini ezdirsin pesinde pervane olsun demiyorumki,sadece biraz sabirla sevgiyle incitmeden belki bir care bi cozum bulabilir..adamin derdi esiyle degil ailesiyle cocukluguna kadar uzanan bir durum sozkonusu..insallah duzelir diyorum, hic bir kadin ne olursa olsun boyle muameleyi haketmiyor!allah yardimcisi olsun..

18 yaşında bi kızımız KK DAevlenmek istiyo konunu keşke görse

Canim zaten uzerine giderek bisey elde edemessin,onunla konusmaya calis basbasa kalacaginiz bir ortam yarat mesela..kesinllkle konusurken onu SEN,NEDEN niye vs onu hedef alan kelimeler kullanma,ben diliyle konusmaya calis ona ne kadar uzuldugunu, ona asla acimadigini aksine cok sevdigini,beraber herseyin ustesinden geleceginizi ve her durumda onun yaninda olucagini kelimelerini secerek butun bunlari konusabilirsin..seni cok iyi anliyorum bazen nasil bi tavir sergileyeceni bilmiyorsun,ona nasil davranicagini sasirmis durumdasin.. inan bana sana ettigi o hakaretleri bile isteye yapmiyor,kendiyle o kadar sorunluki bunu yaparak ben gucluyum hic bisey umrumda degil vs imaji vermeye calisiyor kendince..cok yanlis ve aci..bide seni kirdigi zaman jestleriyle sozleriyle degil gonlunu almaya calisiyor (sevdigin tatliyi alarak)bunu sevmeyen bir adam yapmaz hatta umrunda bile olmaz..bu kendisini sozle degil sadece jestleriyle ifade ettigini gosterir..ve boyle erkekler ne yazikki cok..yuva yikmasi kolay be gulum sana cek git niye cekiyosun bu adamin kahrini da diyebilirdim soylemesi kolay yani...bence hemen pes etme canim mucadele et cunku onun sevdiklerinin destegine ihtiyaci var tek basina asabilecegi bir durum degil bu..haa sen elinden geleni yaptiktan sonra hala uzerine gelip kiriyorsa ve sende artik yorulduysan elbette omrunu curutmek zorunda degilsin canim..ama once savas derim ben allah yardimcin olsun..

Çook tesekkür ederim , ne güzel yazmıssın , zaman ayırmıssın..
Dedıgın gibi yapmaya calısacagım..
İdare edebıldıgım kadar edecegım..
Sevgiler...

Selâm kardeşim , hâlâ küs mü eşin ? E ben sana al çiçeği ,, ver kucağına çiçeği görünce dayanamaz barışır demiştin , demekki yapmamışsın , ben olsam öyle yapardım

Selâm kardeşim , hâlâ küs mü eşin ? E ben sana al çiçeği ,, ver kucağına çiçeği görünce dayanamaz barışır demiştin , demekki yapmamışsın , ben olsam öyle yapardım
:))) Konusyoruz da tek tük, yanı ben üst katta o alt katta oyle yasıyoruz ve sanırım alsııyoruz artık bu duruma
Çiçeği son koz olarak düşünüyorum:)

Kıyamam kardeşim sana , şimdi ne diyimki , benim babam böyleydi , seni çok iyi anlıyorum , durumun zor gerçekten

[QE="Angelsinthesky1, post: 45184893, member: 738080"]:))) Konusyoruz da tek tük, yanı ben üst katta o alt katta oyle yasıyoruz ve sanırım alsııyoruz artık bu duruma
Çiçeği son koz olarak düşünüyorum:)[/QUOTE]
E ablacım yukardan bi kova su dök kafasına , bellki aklı başına gelir

[QE="Angelsinthesky1, post: 45184893, member: 738080"]:))) Konusyoruz da tek tük, yanı ben üst katta o alt katta oyle yasıyoruz ve sanırım alsııyoruz artık bu duruma
Çiçeği son koz olarak düşünüyorum:)
E ablacım yukardan bi kova su dök kafasına , bellki aklı başına gelir [/QUOTE]
Ahaha :)) Önerılere acıgım tabi ki :))
Ya ne zor olmustur annen ıcınde , cunku eşinin neye kızacagını bilirsin ona göre davranırsın ben kestıremıyorum , hic belli olmuyor bir gün yumurta bır gun patates bıle konu olabılıyor) E bide ortada emek var kahvaltı hazırlamıssın emek vermıssın , neden o yok bu yok denıncede ınsan kendını köle gıbı hıssedıyor .. Tabı bu tek bir örnek vb bısuru konu var..Yorucu ya...İnsan kendını kötü hissediyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…