- 12 Şubat 2016
- 339
- 255
- 18
- Konu Sahibi Angelsinthesky1
-
Kendiniz icin en dogru karari almissiniz. Gecmise donup sakın acaba demeyin. Bu davranisi sergileyen adamlarin genel hayatina bakmak gerekli diye dusunuyorum. Konu sahibinin esinin buyudugu aile ortami nasil ise o da bunu vermis esine. Sonra maddi olarak zorluk çekiyor ve o durum konu sahibinin esini bunaltmis. Tabi bunlar bu yaptiklarini hakli kilmaz. Ama insan davranislarini ortam sartlarina gore degerlendirmek gerekli diye dusunuyorum. Sizin birlikte oldugunuz kisi maddi manevi ortam ve cevre olarak nasil bir psikolojideydi buna gore degerlendirmek gerekli.benzer niteliklere sahip bir erkek arkadaşım olmuştu. her yolu denemiştim. mektup yazmayı da. ama o değişeceği yerde daha da kötüleşmişti, hatta şimdi düşününce ben anlayışlı, sakin kalan, çözüm odaklı oldukça o duygusal şiddetin dozunu arttırmıştı. insan kendini öyle zamanlarda adeta psikolojik bir deneyde kobay gibi hissediyor.
o dünyanın en sakin ve kibar adamının içinden adeta şeytan çıkıyordu öfke anlarında. çok yorulmuştum, kendime saygımı, özgüvenimi inanılmaz zedelemişti. ben ailesini tanıyamamış olduğumdan hiç bilemiyorum aileden miydi? bana kızdığı zamanlarda "sus, konuşma, cvp verme, pis yalancı, sen ne zannediyorsun ki kendini..." kelimelerini bol bol kullanırdı. ona göre susup cvp vermemem gerekirdi o sinirli iken, ben ise her şeyin konuşulmadan sessizlikle asla çözülebileceğine inanmayan biriyimdir. ailemizde her şey 2 saat içinde gerekirse tartışılarak da halledilir. sonrasında oturup vakit geçirilir. kavgalı gün sonunda benim yastığım gözyaşlarımla ıslanırdı hep. seviyordum da bir yandan ama çok korkuyordum, çare bulamıyordum çünkü o benden ne yardım istiyordu ne anlaşılmak.. sadece sus ve o sinir anını çek.. kendisi özür de dilemezdi sonrasında. çünkü o öfkeye sebep olacak mutlaka ben yapmış olurdum, üstelik bu neden benim naifçe yaptığım onun da bana her zaman yaptığı bir şaka bile olabilirdi. bunu gurur ve egosuna yapılmış bir aşağılama gibi kabul ederdi.
ben yapamadım. ama gerçekten çözümünü bilmeyi isterdim. normal şartlarda gayet iyi anlaşan 2 dost olabilirdik. hala da "acaba?" şeklinde kafamda takılı kalmıştır. konuya yapılacak her yorumu merakla okuyorum bu nedenle.
lütfen çözümlerinizi yazın çünkü anladığım kadaıryla bu tipte erkek bolca mevcut bu toplumda. mutlaka faydalanan olur
ilginçtir ki onun da büyük bir borç durumu vardı.. sürekli olarak ödeyemezsem icralık olacağım korkusu vardı. ailesinden de uzakta idi, aynı şehirlerde değillerdi, işinden izin alıp gelip onları göremiyordu, zaten izin gibi durumlar işini kaybetmesine neden olabilirdi işin niteliği açısından. şartları zordu ama benim de çok zor şartlarda olduğum olmuştu, kimseleri kırmamıştım.Kendiniz icin en dogru karari almissiniz. Gecmise donup sakın acaba demeyin. Bu davranisi sergileyen adamlarin genel hayatina bakmak gerekli diye dusunuyorum. Konu sahibinin esinin buyudugu aile ortami nasil ise o da bunu vermis esine. Sonra maddi olarak zorluk çekiyor ve o durum konu sahibinin esini bunaltmis. Tabi bunlar bu yaptiklarini hakli kilmaz. Ama insan davranislarini ortam sartlarina gore degerlendirmek gerekli diye dusunuyorum. Sizin birlikte oldugunuz kisi maddi manevi ortam ve cevre olarak nasil bir psikolojideydi buna gore degerlendirmek gerekli.
Ben sizin adınıza sevindim.. Benim eşimin bu huyları hep vardı ... Ben de o zamanlar tolerans daha fazlaydı... Daha sonra evlilik sorumlulugu, iş , bebek derken bende de azaldı tabi...Gecenlerde agladıgını yzmıstım ya , aglarken bana yalnız kaldım ben, eskı senı istiyorum diyor... Eskı sen dedıgı hep idare eden, aman küslük olmasın diye düşünen beni istiyor yani..Benden neler gıdıyor o surecte görmuyor.. Hep idare eden taraf olmak cok yorucu.. Yanı ınsanın sinirli bir anı olur terstir ya hanı , karsısındakıne de kaprisli davranır .. Ben de o hıc olmaz .. Ben idare edenım , o hosgörulen.. Eşimi cok sevıyorum.. Ama işte huylar evliliğin ömrünü uzaltab ya da kısaltan .. Bastan analız edebılmenıze sevındım.. Hosgörüsü olan , karsılıklı bırbırınızı ıdare edebılecegınız bi esınız olmasını gönulden dılerım...ilginçtir ki onun da büyük bir borç durumu vardı.. sürekli olarak ödeyemezsem icralık olacağım korkusu vardı. ailesinden de uzakta idi, aynı şehirlerde değillerdi, işinden izin alıp gelip onları göremiyordu, zaten izin gibi durumlar işini kaybetmesine neden olabilirdi işin niteliği açısından. şartları zordu ama benim de çok zor şartlarda olduğum olmuştu, kimseleri kırmamıştım.
umarım konu sahibi aşar bu zor günlerini ve eşi onun kıymetini bilir. ben ayrılmadan önce ona çok söyledim bak ilerde pişman olabilirsin, şu an yaptıkların üzdüklerin çok boşa diye ama bilmem. iletişimimiz yok o nedenle hayatı nasıldır bilemiyorum.
Ben sizin adınıza sevindim.. Benim eşimin bu huyları hep vardı ... Ben de o zamanlar tolerans daha fazlaydı... Daha sonra evlilik sorumlulugu, iş , bebek derken bende de azaldı tabi...Gecenlerde agladıgını yzmıstım ya , aglarken bana yalnız kaldım ben, eskı senı istiyorum diyor... Eskı sen dedıgı hep idare eden, aman küslük olmasın diye düşünen beni istiyor yani..Benden neler gıdıyor o surecte görmuyor.. Hep idare eden taraf olmak cok yorucu.. Yanı ınsanın sinirli bir anı olur terstir ya hanı , karsısındakıne de kaprisli davranır .. Ben de o hıc olmaz .. Ben idare edenım , o hosgörulen.. Eşimi cok sevıyorum.. Ama işte huylar evliliğin ömrünü uzaltab ya da kısaltan .. Bastan analız edebılmenıze sevındım.. Hosgörüsü olan , karsılıklı bırbırınızı ıdare edebılecegınız bi esınız olmasını gönulden dılerım...
Ona kıyamıyorum demişsin ya şimdi kendini dışardan üçüncü bir gözle gör lütfen..Sen kendine nasıl kıyabiliyorsun?Merhaba herkese;
Uzun olacak .. İçimdekiler o kadar cok ki , nasıl özet gecerım bilemedim .. Kusura bakmayın..
Sizlerin fikrinize ihtiyacım var .. Bir kaç aydır çıkmazdayım.. Eşimle 4 yıldır evliyiz .. Severek evlendik, 4 yıl beraberlikten sonra .. 1 yasında da bebegımız var.. Eskıden de anlaşmazlıklarımız oluyordu ama artık işin içinden cıkamıyorum.. Küsüp günlerce konusmuyor , eskıden ben dayanamaz konusurdum.. Küslük anne baba evınde hıc gormedıgım bir seydı .. Sacma komık gelıyordu .. Annemler tartısır , sonra oturur yemeklerını yerlerdi.. Ama o öyle büyümemiş .. Babası durup dururken küser .. Kac kere sahıt oldum..
Artık en ufak bır tartısmamızda bana hayvan , salak aptal gibi kelımeler kullanıyor , bir gecırcem sana simdi diye üstüme yürüyor.. Mesela ; bir yere gıdıcez cok istekli , yola cıkıyoruz ne vardı da cıktık dısarı evde durmak vardı , vb bagırıp duruyor bir sey soluyorum kes sesini dıye bagırıyor ,sinirle kullanıyır arabayı ve bu bır kere degıl cok kez yaptıgı bir sey.. Ev aldık kredı öduyoruz , aslında annelerının alt katında ev vardı ama oturmadık orada en bastan daha ıstemeye gelmeden belırttım tatlı dille , bozulsalarda kabul ettiler .. Daha sonra cok ev aradık ve şansa benim aılemın oldugu semtte bulduk ev .. Ailem yardımcı oldu , bıraz da kredıyle aldık evı .. Ödemeler zor gelıyor bılıyorum , iş yerınde cok mutsuz biliyorum, ailesi cook ilgisiz aylarca torun gormeye gelmıyolar.. Ama gorustugumuzde cok ıyıler , küslük yok ortada..benım aılem de cok ilgili , her seyımize kostururlar .. İlk zamanlar cok garıpsedi eşim .. Öyle cok sevgıyle büyütüldüm ki, bu asagılamalar , hakaretler benı mahvedıyor...Yıne konusmuyoruz ,nerdeyse 3 haftadır .. Aglaya aglaya yemek hazırlıyorum.. Vicdanım rahat etmıyo hazırlamazsam .. Ya bısey olursa ona diyorum , deger mı dıyorum.. Konusmay calısıyorum.. Senın bı tarafların cok kalktı , önce bı kendıne gel o zaman konusurm dıyor .. Dün konustugumda hıckırarak agladı yalnız kalıyorum ben dıye sarıldım ben de agladım sonra yıne astı suratı konusmadı .. Napıcagını bılmıyorum artık .. Düşünmekten beynım patlaycak sanki...Kıyamıyorum ama o benı yerden yere vuruyor ..
Biliyorum ordan oraya atladım , sacmaladım belkide ama zaman ayırıp okuyan , yorum yapan herkese tesekkur ederım..
Tesekkur ederımÇok dogru soyluyorsun, aynı seyı cook dusundum bende.. Bana salak dedı ben de ona böyle böyle cevap verdım dıye gulerek anlatırlar .. Ama ben evlılıkte saygı olması gerektıgıne inanıyorum, saygısızlıga gülemıyorum..Bir de dusunsene ailemiz bizi bu yaşa boyle anca didinelim diye mi getırdı .. Bir de sence de kapris kadına yakısmaz mı ya:))sen çok güçlü bir hanımsın bence.. bu işi düzeltebilirsin. ben o zaman keşke biraz rahat bir tip olsaydım diye düşündüm. hatta etrafıma bakıyordum, bu tip erkeklerin sevgilileri veya eşleri ya bu davranışları takmayıp hayatlarına bakıyorlardı, ya da gülüp bunu espri malzemesi yapıyorlardı. ama sanırım senin ve benim gibiler ufaklıktan itibaren konuşulan, ciddiye alınan ve hassas insanlar olduğumuzdan bu tip dengesizlikler bize inanılmaz hastalıklı geliyor.
eğer duyarsızlaşmayı başarabilirsen, bu bir çözüm olabilir. keşke bebeğin büyük olsaydı, evin içinde onunla sohbet ederdin belki oda konuşurdu babasıyla da anlardı.
Yazdıklarının her kelimesine katılıyorum ...Aynen dedıgın gıbı, nıye bagırıyorsun senın yüzünden , bana nasıl aptal dersın senın yüzünden.. Bir de ben sana boyle kelımler kullanmıyorum sen de kullanma dedıgımde ben hak etmıyorum dıyor.. Inanamıyorum duyduklarıma..Ben de cok dusunuyorum , gitmeyi ama o süreç , bebegım benı cok engellıyor.. Bebegımden sonra daha cok arttı, dedıgın gıbı kaybetme korkusu azaldı .. Ayrı kalmayı teklıf ettıgimde annenlerde kal dedıgımde de kabul etmedı.. Artık evde karsılasmamız kavga sebebi oldu.. Markette poşet unuttuk gecen gun, eve geldık bana birsürü laf .. Ben unutmusum o arabaya yerlestırıyomus neden bakmamısım.. Kalp kırmak bu kadar kolaymış ona...Ya bıde bunları cekecek bı kadın degılım normalde , sanırım artık benım psıkolojımde aşt ust oldu.. Bır de ben de ucretsız ızındeydim , kredı falan hep yordu onu dıye dıye , kendımden oluyorum ... Cok haklısın.. Tesekkur ederım zaman ayırdıgın ıcın.. Duzelmenıze de cok sevındim.. Saglıkla kavusn bebegınize .. Sevgiler..Ona kıyamıyorum demişsin ya şimdi kendini dışardan üçüncü bir gözle gör lütfen..Sen kendine nasıl kıyabiliyorsun?
En değerli şeyin insanın kendisinin sağlığı sıhhati huzuru olduğunu anladığında inan niye bu kadar deli gibi uğraşmışım ki ben bu adamla diyeceksin
Eşimle çok çok kötü süren bir dönemimiz oldu oğlum doğduğu zamanlarda..İflas etmişti ve ben de ücretsiz izindeydim..İkimiz de evdeydik ve aklına gelebilecek her konuda benimle kavga çıkarıyordu..Bi de o halde yeni doğan Bebek var evde düşün..Parasızlık ve onun stresi onu tamamen başka bir adama dönüştürmüştü..
Sonra ne mi oldu? En son bana ettiği yenilir yutulur olmayan laftan sonra bebeğimi de alıp annemle babama gittim..
Kaybettiklerini görünce aklı başına bildiğin dank etti.. Nerdeyse iki ay sonra eve döndüm..
Diyeceğim o ki kimseye vazgeçilmez olduğunu her zaman yemeğinin hazır olduğunu ,bebeği var o yüzden gidemez durumda olabileceğini hissettirme..Değmez çünkü.. Ben o kadar bıkmıştım ki sen böyle davrandın o yüzden ben de bağırdım lafından..Çekme çektirme..Seni cepte bilmesin..Konuşarak ona yanlışlarını gösterebilseydin inan şimdiye kadar olurdu..
Evet maalesef alıstı ... İlk kötü lafta dönüp gidenleri tebrık edıyorum ben ..çünkü kesınlıkle devamı gelıyor , göz yumuldukca...Durumunuza çok üzüldüm Allah yardimciniz olsun ama sanki alışmış hep kapris yapanın o olmasına bu durumun artık böyle gitmeyeceğini ona anlatmaniz lazım nereye kadar dayanacaksin bir omur boyle surmez ki
Ona kıyamıyorum demişsin ya şimdi kendini dışardan üçüncü bir gözle gör lütfen..Sen kendine nasıl kıyabiliyorsun?
En değerli şeyin insanın kendisinin sağlığı sıhhati huzuru olduğunu anladığında inan niye bu kadar deli gibi uğraşmışım ki ben bu adamla diyeceksin
Eşimle çok çok kötü süren bir dönemimiz oldu oğlum doğduğu zamanlarda..İflas etmişti ve ben de ücretsiz izindeydim..İkimiz de evdeydik ve aklına gelebilecek her konuda benimle kavga çıkarıyordu..Bi de o halde yeni doğan Bebek var evde düşün..Parasızlık ve onun stresi onu tamamen başka bir adama dönüştürmüştü..
Sonra ne mi oldu? En son bana ettiği yenilir yutulur olmayan laftan sonra bebeğimi de alıp annemle babama gittim..
Kaybettiklerini görünce aklı başına bildiğin dank etti.. Nerdeyse iki ay sonra eve döndüm..
Diyeceğim o ki kimseye vazgeçilmez olduğunu her zaman yemeğinin hazır olduğunu ,bebeği var o yüzden gidemez durumda olabileceğini hissettirme..Değmez çünkü.. Ben o kadar bıkmıştım ki sen böyle davrandın o yüzden ben de bağırdım lafından..Çekme çektirme..Seni cepte bilmesin..Konuşarak ona yanlışlarını gösterebilseydin inan şimdiye kadar olurdu..[/QUOTE
Bir de o ıkı ay da toparladı mı kendını, degıstı mı gercekten?
Peki o ıkı ay da toparlandı mı? Düzeldi mi gercekten?Ona kıyamıyorum demişsin ya şimdi kendini dışardan üçüncü bir gözle gör lütfen..Sen kendine nasıl kıyabiliyorsun?
Diyeceğim o ki kimseye vazgeçilmez olduğunu her zaman yemeğinin hazır olduğunu ,bebeği var o yüzden gidemez durumda olabileceğini hissettirme..Değmez çünkü.. Ben o kadar bıkmıştım ki sen böyle davrandın o yüzden ben de bağırdım lafından..Çekme çektirme..Seni cepte bilmesin..Konuşarak ona yanlışlarını gösterebilseydin inan şimdiye kadar olurdu..
Ben de cok dusunuyorum , gitmeyi ama o süreç , bebegım benı cok engellıyor.. Ya bıde bunları cekecek bı kadın degılım normalde , sanırım artık benım psıkolojımde aşt ust oldu.. Bır de ben de ucretsız ızındeydim , kredı falan hep yordu onu dıye dıye , kendımden oluyorum
Peki o ıkı ay da toparlandı mı? Düzeldi mi gercekten?
kaybedeceğini anlayınca dank etti demişsiniz? ne kadar süredir iyisiniz? benim kuzenim de boşanma arefesinde, enişte bey aileye ayrı yalvarıyor kuzenime ayrı. ama kuzenim ikna olmuyor, çok çekmiş belli. tahammül bitmiş artık. çocuk da var ama yine de artık istemiyor.Ona kıyamıyorum demişsin ya şimdi kendini dışardan üçüncü bir gözle gör lütfen..Sen kendine nasıl kıyabiliyorsun?
Esiniz ailesinin davranislarina cok icerliyor ve cok gurur yapiyor aslinda..cok mutsuz ve icindeki aciyi sozde belli etmeyerek herseye bi kilif bulup uzerinize geliyor anladigim kadariyla,sizin aile yapisinizida az cok gorup gozlemlemis oldugu icin kiyas yapiyor kendince ve ne yazikki hirs yapiyor..ve kesinllikle sizi sevmedigini bu hirsinin size karsi olmadigini bilin uzmeyin kendinizi evet cok zor, yaptigi hic ama hicc hos bisey degil..ne olursun size boyle davranmaya hakki yok!ancak esinizin kendiyle cok buyuk sorunlari var..bunu onu anladiginizi saglayacak sekilde konusup icini dokmesini bekleyin iste o zaman yavas yavas aranizdaki bu sis perdesi aralanacak..eger evliliginizi kurtarmak istiyorsaniz uzerinize cok is dusuyor bunu ancak siz cozebilirsiniz su noktada zira dr tedavi kabul etmiyor esiniz..Ya cok pardon yenı uye oldugum için yanlıs yere cevaplıyorum bir seyler yapıyorum cozene kadar idare edin lütfen:)
Cok yakın arabayla 15 dk ama gelmıyolar görmeye , göruncede kucaklarından ındırmeyıp cok sevıyolar cozemedım...
Bencede kilit nokta esinin ailesi...yorumlariniza katiliyorum benimde ilk aklima gelen bu oldu dogrusu..O zaman sorun eşinin ailesi KV ile konuşmayı dene
Bu yaşadıklarım 6-7 yıl önce olmuştu..Herkes de her durumda geçerlidir diyemem sadece kaybetme korkusu bazen insanı bi silkeyebiliyor..Kuzeninizde tahammül bitmiş demişsiniz.. Eşim bana beni seviyor musun diye sormuştu böyle içi acıyarak..seni seviyorum ama davranışlarına şu an katlanmam demiştim..Tahammülüm daha bitmemiş o vakit demek ki.. O şekilde devam etseydim kuzeniniz gibi düşünebilirdim belki.. Bi kadın sizin kuzeniniz gibi istemediğini söylüyorsa vardır mutlaka sebepleri.. Bir umut görse bırakmaz.. Umarım sağlıklı kararlar alır mutlu güvende olurkaybedeceğini anlayınca dank etti demişsiniz? ne kadar süredir iyisiniz? benim kuzenim de boşanma arefesinde, enişte bey aileye ayrı yalvarıyor kuzenime ayrı. ama kuzenim ikna olmuyor, çok çekmiş belli. tahammül bitmiş artık. çocuk da var ama yine de artık istemiyor.
Kesinllikle katiliyorum...bende ilk okudugumda ayni seyleri dusundum..eger arada sevgi varsa konu sahibi esinin icini dokmesini saglayabilir gibi geliyor bana..allah yardimcisi olsun kolay degil gercekten..Aslında bu son mesajınız klasik olacak ama onun köklerine, çocukluğuna kadar götürecek ipuçları ile dolu..
Sen yapamazsın, altından kalkamazsın demeleri, küsmeleri, mutsuzluğu ona hep suçlanma aşılanmış, yetersizlik duygusu oluşmuş, rol model ailede sevgi kavramı farklı gösterilmiş, alışık değil.. eleştirilmeyi suçlanma olarak görüyo, mükemmeliyetçiliği belki de saklamaya çalıştığı eziklik psikolojisi.. uzman değilim ama okuduğum kitaplar, gözlemlerim.. çevrede bu tür davranışlar sergileyen birçok birey kendi öz yetersizliğini, sevgisizliğini ayna olarak karşıdakine tutuyor.. bir şekilde ikna edin, ona üzülüp alttan almaya çalıştıkça siz siz olmaktan çıkıp, hasta birinin hasta ettiği biri haline geleceksiniz..
Care sizsiniz onun size ihtiyaci var...Ahh o çareyi bulabılsem:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?