Evlilik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gozune batan sey nedir? Esim diyarbakirli..ben turkum..
Kotu yani et cok sevmeleri bence, bana omru billah et vermesen aramam pek sevmem😐

Haricinde kadinlar pasif gibi gozukselerde kv olunca cok sozlerini geciriyolar😐 birbirlerine cok baglilar genelde.

Sen nelerden rahatsiz oluyorsun onu yazsaydin

ay ben şimdi aydınlandım
tüm mesele kütük sanırım kimlikte yazan kütük
konu sahibi kimliğinize baktıktan sonra ne hissettiniz ? gitmeden onu da bir yazar mısınız size zahmet ?

eşim adıyaman besnili evlendikten sonra kimliğime bakınca şok olmuştum gaziantep şehitkamil gitmiş yerine adıyaman besni gelmişti
çeyrek asırdan fazladır gaiantepli olan ben evlenince bir anda besnili oluvermiştim
neyseki ırkçı değilim sanırım ondan sorun etmedim
Tekirdağ'dan Halfeti' ye gittiğini düşün bir de 😂

Bir başkadır dizisini izleyin, sizi diziden birine benzettim.

Yapacak bir şey yok, sosyolojik olarak böyle kodlanmışsınız, aile ve çevre de çok önemli bu noktada. İstediğiniz kadar eğitimli olun beyniniz yeterince gelişmemiş olduğundan böyle bir hissiyat var içinizde, sadece sizde değil çoğu kişide bu var.

Karşımızdakini birey olarak kabul edemiyoruz. Evet kültür coğrafya yöre o insanım karakterini etkiliyor olabilir ama bu da bir genelleme. Büyük ihtimalle kalıplar içinde büyütülmüş piremses sendromuna sahip birisiniz. İçlerine girmedikçe onların duygusunu hayatını ruhunu anlamadıkça düzeltmez.
Ahaha benimde aklıma direkt o dizideki psikolog geldi

Ne alaka yahu. 😂
Yillardir Turkiyedeyiz ama ailem kendi aralarinda sohbet ederken Turkce konustuklari halde bazen araya kariştiriyorlar kendi dillerini, ozellikle babannem bir şeyler konuşunca eşim çok anlayamiyor. 😬 (Slav kokenliyiz)

Eşimin kalkip burasi Turkiye diye bagirdigini hayal edemiyorum. 😂😂😂😂 Turkiyede başka dil konuşmak yasak miydi?
Yok Türkiyede her türlü dili hatta kuş dilini bile konuşabilirsin sorun yok, kürtçe konuşursan “burası Türkiye” diye bağırıyolla...

Ben de lazım bana da hamsi kafalı diyorlar, kafan 12den sonra çalışmıyor diyorlar, kamudaki Karadeniz ekolünden bıktık diyorlar. karadenizlilere de bir sürü şey diyen var umrumda değil. Manitam da asla bu kafalara girmedi. Benim lazım fındığım diye seviyor beni.

Siz batılısınız da neresinden aşırı merak ettim. Paşa torunu musunuz yalı daireniz mi var, frankofon musunuz, Pelin Batı gibi büyükelçi çocuğu musunuz nesiniz?

Çocukluğunuzda başlamış bu ayrıştırma bence hatta ne ara başlamış kendiniz bile kestiremiyorsunuz bu yüzden çözüm bulamıyorsunuz bence psikolojik destek alın
Bu arada herkesin derdi görümcesi eltisigil olmak zorunda değil ya

Tekirdağ'dan Halfeti' ye gittiğini düşün bir de 😂
komşum var öyle ya kıyamam
kız tekirdağdan urfalıyla evlenmiş gelmiş burada yaşıyor
kapımı çalıp arada soru soruyor anlatıyorum :KK70: çok tatlı :KK70:
yemek tarifi falan veriyorum hatta geçen gün (pandemi dolayısıyla görüşmüyoruz ) videoya çektim yolladım bak böyle yapılıyor diye ,bazı şeyleri anlamıyor bende urfalı değilim ama anlıyorum uzak değiliz diye ... tercüme ediyorum
yüzüne fener tutulmuş tavşan gibi
biz dışardan geleni daha çok severiz aslında :KK70:

“Eşimin onlardan olmadığını düşünüyorum”
“Eşimi öyle görmüyorum”
“Okumuş etmiş insanlar hala o dili konuşuyor”

Daha bir sürü buna benzer cümle var konunun içinde. Eşinin o aileden olmadığını ya da doğulu “gibi” olmadığını düşündüğü için evlenmiş. Aile içinde eşinin tam bir kürt olduğunu görünce afallamış. Rahatsızlığı bu. Eşini aile içinde evlenmeden önce görseydi de evlenir miydi acaba?

Doğulu biriyle evlenmiş mi netice olarak? Evlenmiş. "Bu doğuludur, bundan hiçbir şekilde olmaz istediği kadar eğitilsin bilmem ne olsun" deyip kestirip atmamış, ırkçılık böyle bir şey değil. Şimdi de rahatsızlıklarından rahatsız aile içine girdikçe. Ben hala böyle yorumluyorum. Bu yazdıkları kendi kabullerini görüp değiştirebilmesi açısından da önemli.

Kültür demiyelim de tavır,davranış olarak sizi üzen bir şeyler olmalı ki bu kadar uzaktayken bu farkı hatırlıyor olmalısınız.kac yıllık evlisiniz? zamanla bu durum oturur.Fakat sizi çevreniz, özellikle aileniz bu düşünceye yönlendiriyor olabilir mi? eşinizle sorun yoksa bu kafayı PaSs geçin gitsin,takılmaya gerek yok!

benim de sevgilim güneydoğulu, senelerdir en batıda yaşamış ama hala aksanlı konuşuyor sağolsun :) ben çıldırsın diye arada kıro mıro diyorum mesela kendisine ama adam normalde 345804605 tane olay çıkartma kapasitesindeyken benimle kedi yavrusu olduğu için hiç ses etmiyor, o da gülüyor geçiyor. biri bana aynısını yapsa kesin üzülürüm. güneydoğulular artık nasıl alışmışlarsa... nasıl normalleştirmişsek bunları... (memleketin hali bu işte)

bir de ben içli köfte filan yapamam.
ben bilmiyorum diyorum, zaten burada kimse bilmiyor ki diyor. zavallım ya. ülkenin batı ucunda yaşıyoruz.

ben ciddi anlamda düzgün konuşur ve yazarım, bakmayın buradaki halime (zaten işim yazın alanında, üniversite eğitiminin ötesinde bir mesele bu benim için) mesela ben etnik farkı değil böyle eğitim, konuşma, yazma, çizme meselelerini sorun ediyorum. ettiğim doğru. zaten bunu gizlediğim filan da yok. ama bam teli şu ki ben daha eğitimliyim diye daha üstün değilim (üstünlük değil ama bir fark mı fark). bunu "başa kakarak" yaşayamayız bu ilişkiyi mesela. (öyle olursa b.ku çıkar). içimde böyle bir garez tutmuyorum ben mesela. siz acaba tam olarak neyi içinizde tutuyorsunuz onu çözemedim. daha doğrusu, içsel mi cidden öyle mi hissediyorsunuz yoksa empoze edilmiş önyargıları mı aşamıyorsunuz? bunu ayırt ediyor musunuz? cidden kendi hisleriniz mi yoksa toplumsal histeri mi yaşadıklarınız?

biliyorum, eşinize karşı değil de sadece ailesine karşı bir hissiyat gibi anlatmışsınız ama zaten senede 2 gün gördüğünüz aile için fazla "kuvvetli" değil mi bunları sorgulamak? bence aileden ötesi var.

mesela ailesinin ne konuştuğu beni pek alakadar etmiyor... ma ben evli değilim, evlenme düşüncem de yok. hoş ailesi beni biliyor (babası hariç galiba) herkes de çok iyi şimdilik, bir zararlarını görmedim..her ne kadar ben evlilik olmadan aile içine girmek filan istemesem de korona filan olayları sebebiyle telefonda da olsa tanıştık, bir kardeşiyle o geldiği için yüz yüze de görüştük. ben oraların tamamını daha önce gittim gördüm. şimdi aile içine gitmek görmek istemiyorum mesela pek ama kültürlerini sevmediğimden değil, trakyalı da olsa aileye girmek istemem ben. siz evli olduğunuzdan bu kısımda durumlar farklı tabii. ben tartamıyor olabilirim.

ben çok severim dilleri, farklı kültürleri, her dile biraz burnumu sokarım, dil işi hobi gibi bende hatta sırf bu sebeple bu alanda bir iş bile kurdum. yani sürekli dil konusu dönmüş de neden onu da çözemedim. mesela almanlar fransızlar da kendi aralarında kendi dillerini konuşur...neden insanlar siz varsınız diye sizin dilinizi konuşsun? "dil zenginliktir" klişe ama ben gerçekten öyle görüyorum... siz kırmançiyi acaba hakir mi görüyorsunuz? başka dil konuşuyor olsalar bu kadar batacak mıydı? eşiniz ispanyol olsa mesela "aaay qıslaaar benimki barçalı, tam katalan inadı var" muhabbeti edecekken, güneydoğulu olunca bu böyle "egzotik" "tatlış" bir fark değil de "sorun yaratan fark" haline mi geliyor acaba? yoksa sırf iletişim eksikliği desem sizinle türkçe konuşamayacak kadar da değillerdir. benimkilerde herkes Türkçe de konuşuyor.. ben zaten anlıyorum temel olarak onların dilini de, hatta buna aşırı seviniyor filan (sanki lütuf gibi) çok da sempatik bir ortam... bence.

ha ama
"seçme" şansım olsa mesela bize brugge'da otel önerebilecek bir ailesi olsa, ne biliyim birlikte kış tatiline gidebilsek filan kötü mu olurdu, olmazdı belki. ama adam bu ailesi de bu. bir nevi daha "üst" sosyoekonomik seviyeden bir kayın aile adayım olsa yok demezdim sanki, benimkiler bırakın bizimkilerden üst olmayı epey epey daha alt, böyle bir gerçekliğimiz var, evli olmadığımız için bunu tartıp ölçmüyorum pek mesela...evlenecek olsak bizim bu sosyoekonomik farklarımız sorun olur gibi, ama etnisite temelli şeyler değil ciddi sosyoekonomik fark meselesi var bizde. Ama dürüst olalım ben değil o daha üst sosyoekonomik seviyede olsa sorun olmayacaktı...niye çünkü bizim kültürümüz erkeğin daha üst sosyoekonomik düzeyde olmasına çok teşne!...sanki hepimiz biraz da buna rağbet ediyoruz ve işimize geliyor..böyle mi acaba? ben dürüst olarak söylüyorum: tabii ki mesela zengin, hepsi okumuş, üst düzeylerde filan olsalardı kötü bir şey olmazdı ama öyle değil diye etnik temelli olarak sorun etmem ben bunu. sorun ettiğim kısmı sürekli destek olmak gerekecek olması, arkadaş çevrelerimizin bambaşka olması, alışkanlıklarımızdaki farklar, evlilikte bunu göze almak/almamak gibi şeyler...

bu adam beni şimdiye kadar kimsenin sevmediği kadar seviyor, ben de şu an için en azından mutluyum... ailesini etnisitesini (insanların seçmesi mümkün olmayan şeyleri) asla sorun olarak görmem farkları da esasen severim. içsel olarak ben de çok değerlendirdim sorun ettiğim şeyleri niye sorun ediyorum diye...benim için hiçbiri etnisiteye bağlı değil. has türk de olsa anası babası yörük de olsa (ben yörüğüm) böyle hissederdim diye düşünüyorum.

Sizi çok iyi anlıyorum.Sorun güneydoğu değil bence sorun eşinizin ailesi ile ortak bir paylaşımınızın olmayacağını bildiğiniz için bu durum sizi rahatsız ediyor ki bence çok haklısınız.Olay tamamen kültür farkı.Ben de benzer sorunlar yaşadım ve benim de aklıma zaman zaman bunlar geliyor yalan değil.Benim eşim de ben de Karadenizliyiz ama iller farklı buna rağmen ben de sizin gibi hissediyorum bazen.Ailesi yetişme tarzı düşünceleri çok farklı.Bu da beni rahatsız ediyor.Ben de yılda 1 kez eşimin ailesine gidiyorum onlar memleketlerinde yaşıyorlar çünkü ama onda bile çok sıkılıyorum.Bununla ilgili konuda açmıştım.Çok farklı aile yapısı var herkes herkeste senelerce kalabiliyor ve kimse de bundan rahatsız olmuyor.Bana bu durum çok rahatsız edici geliyor.Yani tamamen kültür farkı.Eşim güneydoğulu diye böyle hissediyorum şeklinde düşünmeyin Bazen aynı ilin köyü ve şehri bile farkeder.Ve bazen insanların sadece iyi olması da yetmez bu nedenle kendinizi yargılamayın.Kendinizi olduğunuz gibi kabul edin.Yüksek ihtimalle çevrenizdeki insanların kayınvalide kayınpeder ilişkilerini görüp neden benimki böyle değil diye düşünüyor olabilirsiniz ya da ileri de çocuğum olsa ilişkilerimiz nasıl olacak diye düşünüp kaygılanıyor olabilirsiniz.Sizi bunları düşünmek rahatsız ediyor olabilir.Çünkü zaman zaman beni de rahatsız ediyor ama bir şekilde su akar yolunu bulur.Bu değiştirebileceğiniz bişey değil bence zamanla alışabilirsiniz ancak bu duruma ama değiştiremezsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X