• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik ??

ah canım bu devirde hayat okadar zor ve pahalıki..inan faturalara yaşıyoruz allah affetsin..hep çalışmakla..evlendim balayı yapmadım..tatilde falan insan eşi ile sevgisini hatırlar pekiştirir ama biri çalışmak ve hayatın bedelini ödemek zorunda işte..keşke herşey toz pembe olsa..birbirini sevdiğini bile zamanla unutabiliyorsun hayat kargaşası içinde..
:KK9: haklısınız . .

İnsan birlikte olduğu adamı neden babası abisi falan gibi görür ki? Bu kısım çok tuhaf değil mi? Bana mı öyle geldi sadece?

Soruna gelince. Henüz yaşınız genç. Bir süre birlikte birikim yapın. Sonrasında da ödeyebileceğiniz kadar kredi çekersiniz olur biter. Borçsuz harçsız aileler destek olmadıktan sonra evlenilmez. Hem o ilk yıllardaki borçlar sizi birbirinize bağlar. Çok aşırı olmadığı sürece tabi ki.

Bencede tuhaf ama bir şey yazmadım konu dağılmasın diye.

iyi dilekleriniz için teşekkür ederimde yanlış anladınız sanırım nedeni kızarak dememiştim soru ? :D
Herkese küçük harf kullanıp , bana büyük harfle cevap yazınca öyle düşündüm .
Sorun yok o zaman :KK68:

onu yazarken birbirimize olan bağlılığımızı. her zorlukta birlikte olduğumuzu göstermek için yazmıştım ama neyse :D

Birbirine bağlılık, her zorluklara birlikte göğüs germek bu şekilde ifade edilmez.

Sen onun annesi ya da akrabası değilsin. O da senin baban ya da akraban değil. O senin tutkuyla, aşkla sevmen gereken adam. Sende onun için tutkuyla ve aşkla sevmesi gereken kadınsın. Eğer birbirinizi, hayatınızda başka kişilere ait olması gereken yerlere oturtursanız, eş, hayat arkadaşı, karı-koca olamazsınız.

Kızlar konuya nerden başlamalı nasıl başlamalı ki anlaşılır olsun hiç bilmiyorum . .
Yanlış anlaşılmak istemiyorum 21 yaşındayım ve
Birgün olsun hiçbir konuda para muhabbeti yapmadım
Huzur mutluluk sevgi en önemliside saygıyı hep ön planda tuttum .
Fakat gel gelelimki iş ciddiye bindikçe bendeki adlandıramadığım bu huzursuz baş aldı gidiyor . .
Az çok bildiğiniz gibi 3 yıllık birlikteliğim var Asker yolu bekliyorum .
Onu çok seviyorum o benim sevgilim gibi değil abim kardeşim babam arkadaşım en değerlim :nazar:
Ufak tefek tartışmalar dışında çok şükür bi sorunumuzda yok .
Ama ileriye yönelik bi birikimi bi hazırlığı yok ben buna çok üzülüyorum .
Kalkıpta o yok bu yok diycebilecek biride değilim ki asla diyemem .
İzne geldiğinde ve gitmeden önce buna benzer şeyler konuştuk
(asla ben tam hazır olmadan gelip istemem seni dedi)
Ailemde ablamın yaşadığı maddi sıkıntılardan dolayı benimde aynı şeyleri yaşamamı istemiyor ki ablam çok çekti :KK20:
Of bilmiyorum herşey hazır olmadan evlenmeye karar veren insanları görüyorum sevginin yetersiz kaldığı yerde maddiyat devreye giriyor .
Olmayınca ne huzur kalıyor nede saygı . .
Sizler benim ablalarım kardeşlerimsiniz bu durumda ne yapılır .??
Zamanamı bırakılmalı ?
kimseye anlatamamakta yiyip bitiriyor beni :KK43:
Maddi anlamda hazır olmadan evlenmeyin. İşini bulsun, şartlarını oturtsun niyetine girersiniz.
Evlilik ne kadar maddiyat degilsede, hayatı paylaşmaksa da , maddiyat işin icine girdiğinde insanlar toleranslarını kaybediyorlar.
Daha yaşınız küçük, biraz yavaştan alın bence.

Maddi anlamda hazır olmadan evlenmeyin. İşini bulsun, şartlarını oturtsun niyetine girersiniz.
Evlilik ne kadar maddiyat degilsede, hayatı paylaşmaksa da , maddiyat işin icine girdiğinde insanlar toleranslarını kaybediyorlar.
Daha yaşınız küçük, biraz yavaştan alın bence.
:) yok buralardayım daha plan sadece

Kızlar konuya nerden başlamalı nasıl başlamalı ki anlaşılır olsun hiç bilmiyorum . .
Yanlış anlaşılmak istemiyorum 21 yaşındayım ve
Birgün olsun hiçbir konuda para muhabbeti yapmadım
Huzur mutluluk sevgi en önemliside saygıyı hep ön planda tuttum .
Fakat gel gelelimki iş ciddiye bindikçe bendeki adlandıramadığım bu huzursuz baş aldı gidiyor . .
Az çok bildiğiniz gibi 3 yıllık birlikteliğim var Asker yolu bekliyorum .
Onu çok seviyorum o benim sevgilim gibi değil abim kardeşim babam arkadaşım en değerlim :nazar:
Ufak tefek tartışmalar dışında çok şükür bi sorunumuzda yok .
Ama ileriye yönelik bi birikimi bi hazırlığı yok ben buna çok üzülüyorum .
Kalkıpta o yok bu yok diycebilecek biride değilim ki asla diyemem .
İzne geldiğinde ve gitmeden önce buna benzer şeyler konuştuk
(asla ben tam hazır olmadan gelip istemem seni dedi)
Ailemde ablamın yaşadığı maddi sıkıntılardan dolayı benimde aynı şeyleri yaşamamı istemiyor ki ablam çok çekti :KK20:
Of bilmiyorum herşey hazır olmadan evlenmeye karar veren insanları görüyorum sevginin yetersiz kaldığı yerde maddiyat devreye giriyor .
Olmayınca ne huzur kalıyor nede saygı . .
Sizler benim ablalarım kardeşlerimsiniz bu durumda ne yapılır .??
Zamanamı bırakılmalı ?
kimseye anlatamamakta yiyip bitiriyor beni :KK43:

Merhaba;
22 yaşındayım 4,5 aylık evliyim 1,5 aylık kaza sonucu hamileyim.. Biz eşimle tesadüf eseri tanıştık , kısa sürede söz nişan düğün oldu 1 yıl içerisinde, çok çok mutluyum ailem eşimi eşim ailemi seviyor doğru seçim yaptığımı düşünüyorum kaza ile de olsa çocuğum içinde 1 dk pişman olmadım.. Evet mutluyum ancak evlilik gerçekten kolay mesele değil şuan ki gibi düşünsem biraz daha ötelerdim birazdaha gezerdim ve kesinlikle maddi sorunların büyük kısmınu halledip evlenirdim bu yaşta sıkıntı çekmeye gerek yok diye düşünüyorum gezin eğlenenin herşeyinizi halledin ondan sonra evlenin bence :KK51:

Merhaba;
22 yaşındayım 4,5 aylık evliyim 1,5 aylık kaza sonucu hamileyim.. Biz eşimle tesadüf eseri tanıştık , kısa sürede söz nişan düğün oldu 1 yıl içerisinde, çok çok mutluyum ailem eşimi eşim ailemi seviyor doğru seçim yaptığımı düşünüyorum kaza ile de olsa çocuğum içinde 1 dk pişman olmadım.. Evet mutluyum ancak evlilik gerçekten kolay mesele değil şuan ki gibi düşünsem biraz daha ötelerdim birazdaha gezerdim ve kesinlikle maddi sorunların büyük kısmınu halledip evlenirdim bu yaşta sıkıntı çekmeye gerek yok diye düşünüyorum gezin eğlenenin herşeyinizi halledin ondan sonra evlenin bence :KK51:
Merhaba hep mutlu olun inş ..
Evlenince maddi yönden sıkıntı yaşamak istemiyorumki çoğu evliliklerde huzursuzluk sebebi ne yazıkki
Şimdilik bi evlilik söz konusu değil ama zemin hazırlamak lazım kat atmak için
bakalım ya hayırlısı artık nasibimizde varsa olur .

Merhaba hep mutlu olun inş ..
Evlenince maddi yönden sıkıntı yaşamak istemiyorumki çoğu evliliklerde huzursuzluk sebebi ne yazıkki
Şimdilik bi evlilik söz konusu değil ama zemin hazırlamak lazım kat atmak için
bakalım ya hayırlısı artık nasibimizde varsa olur .

Amin aysuncum.. Kesinlikle çok güzel düşünüyorsun, ama şu net bilirsin hiç maddi sıkıntı çekmeden olmaz illlaki çekeceksin ancak biraz var çok var dozu olsun :KK66: Aslında şunu da söylemek isterim birşeyleri beraber başarmanın keyfi inan çok güzel mesela ben bulaşık makinasını yeni aldım taksitle gerçi ama sabretmek bazı şeylere ve zamanı gelince onu beraber almak çok keyifli inanılmaz mutlu oluyorsun bunu biz aldık diyorsun.. Hep kendimden örnek verdim lütfen bilmişlik olarak algılama yaşlarımız aynı insan yaşadığı şeyi daha iyi özetliyor.

Amin aysuncum.. Kesinlikle çok güzel düşünüyorsun, ama şu net bilirsin hiç maddi sıkıntı çekmeden olmaz illlaki çekeceksin ancak biraz var çok var dozu olsun :KK66: Aslında şunu da söylemek isterim birşeyleri beraber başarmanın keyfi inan çok güzel mesela ben bulaşık makinasını yeni aldım taksitle gerçi ama sabretmek bazı şeylere ve zamanı gelince onu beraber almak çok keyifli inanılmaz mutlu oluyorsun bunu biz aldık diyorsun.. Hep kendimden örnek verdim lütfen bilmişlik olarak algılama yaşlarımız aynı insan yaşadığı şeyi daha iyi özetliyor.
Yok canm olurmu aksine hoşuma gitti yaşıtım birinin bana tecrübelerini anlatması :)

Sevgilin ne iş yapıyor ve sen çalışıyor musun bunlar önemli
düğünü ailesi yapacaksa sorun yok ama düğündeki borçlar size kalırsa o zaman huzursuzluk olur

Biz sıfırla evlendik,daha doğrusu okul borçlarımız da olduğu için eksiyle evlendik.Oturulacak ev kira olmayacaksa ikiniz de çalışıyorsanız sorun yok ama sıkıntı çekiliyor sonuçta.Borç ödermiş gibi birikim yapmak en mantıklısı.

Biz sıfırla evlendik,daha doğrusu okul borçlarımız da olduğu için eksiyle evlendik.Oturulacak ev kira olmayacaksa ikiniz de çalışıyorsanız sorun yok ama sıkıntı çekiliyor sonuçta.Borç ödermiş gibi birikim yapmak en mantıklısı.
ortada kendine ait bi ev yok zaten evlilik masrafları kolay ama bi ev olmadan nasıl olur kiralar ateş pahası :(

ortada kendine ait bi ev yok zaten evlilik masrafları kolay ama bi ev olmadan nasıl olur kiralar ateş pahası :KK43:
Biz o yönden şanslıydık canım. Yoksa hayatta düze çıkamazdık.Para biriktirmekten başka yol yok gibi, ama 200-500le olacak şey değil, hesap açıp her ay ciddi tutar yatırmak lazım 2-3 yıl kadar.Evlenince takılar da gider bu durumda. Aileler ev almanıza yardımcı olmaz mı peki? Ayy şuan yine evlensem siyah saçım kalmazdı heralde,zor işler Allah evlenen herkese yardım etsin

Back
X