Evlilikden korkuyorum galiba.. :( Esimin ailesiyle yasamak nasil olur ??

Konu huysuz olmak ya da olmamak değil.
Siz yine eşinizin ailesi ile can ciğer olun, bal börek olun.

Ama insan bazen kendi annesine babasına bile tahammül edemiyor evde.

Misal, sen evin duvarını krem istersin, kaynana pembe ister.
Sen modern koltuk istersin, kaynanan klasik ister, sen sabah geç kalkmak istersin, kaynanan erkenden kalkar, gürültüye başlar.

Hele çocuk olursa ayrı ayrı problemler. Kaynananın arkadaşları gelir eve, sigara içer, içme diyemezsin, onun da evi, onun da arkadaşları.

Uzun vadede çok sorun olur, hem birbirinizi hem eşinle kendini yıpratırsın.

Tutun ucuz bir ev, herşeyi az yapın, öz yapın ama kendiniz yapın, tatlı tatlı kullanın. Aile nasıl yönetilir, bütçe nasıl yapılır, ev nasıl döndürülür beraberce öğrenin.

Sizi bu bunaltmak istemiyorum fakat bu zamanda böyle birşey kalmadı artık. Üstelik kurulu düzene gitmek demek iki kere sıkıntı çekmek demektir.

Üstelik kiraya çıkacak gücü yoksa evlenmesin. Nasıl geçinmeyi düşünüyor ? İmkanım yok deyıp evlenmeye kalkanları anlayamıyorum.
O zaman sizde çalışın kirayı ödeyin.

Hayırlısı.

Arkanızdan kovalayan mı var ..Önce okulunu bitirsin

bende öyel deyince hohooo diyoo simdi 22 sin 3 4 sene universte sürcek ozmn 27 28 olcan diyo sonra ben is bulim edim demek paramiz biriksin etsin demek 30 40 i bulur diyorr.. yanii haksizda dgilll .. benim isim gucum tamam okulumu bitirdim calisiyorum.. burdan hayirli bi kismetim ciksa evlenip yuva kuracak olgunlukdayim.. ama suanki durum baska benimki türkyiede 21 yasinda türkiyede uniyi bitirmeden adam akilli bi meslek dahi yapamiyorsun.. System cokk gerii.. sartlar cok baskaa.. oda hemen askerligi aradan ckarim gelince hemen bi ise girerim sen yanimda olda diyo.. varsin annemlerde kaliriz nolucak diyorr.. hic olmazsa kendimizi toplayana kadar diyo.

Bu arada anneniz varsa/ annenizle bile aynı evin içinde gül gibi mi geçiniyorsunuz ?

Cnm bende kv alt ust oturuyorum nisanlıyken esim sormustu bana kiraya mı cıkalım yoksa oturmusun ailelemle beraber dedi bende ben anneni seviyorum iyi birisi beraber oturalım bosuna kira vermiyelim dedim ama hayatımın en buyuk hatasını yapmısım evlendik 2.ay
gercek yuzunu gosterdi bana ve
5senedir tasınmak icin ugrasıyorum 1ay sonra kiraya cıkcam sırf gecinemedigimiz icin ayrı olsak bu
kadar sorun cıkmazdı aramızda eminim ne kadar uzak o kadar iyi cnm bu arada senin kv gercekten iyi
birisidir belki onu bilemem ama ne kadar iyi olursa olsun bir arada olmuyo benim evim ayrıyken
gecinemedik aynı evde hic dusunemiyorum.
Benim gibi sonradan pisman olma iyi
dusun derim cnm..

Olmaz, o birikimi de yapamazsiniz onun yerine borc odersiniz kendi eviniz olur daha mantikli ama acele etmeyin evlilik icin atli mi kovaliyor arkanizdan

Olmaz. İkiniz de çalışırsanız uygun bir ev tutar döşersiniz.
Yok ben kv ile anlaşırım deyip evlenirsen de en geç iki haftaya gelip burada sorunlarına çare ararsın. Kvn istediği kadar iyi olsun.

o yurtdışına gelse ....

30-40 ı bulmaz o kıçını kaldırırsa 1-2 yıla hallolur ..Erkenden evlenene madalya takmıyorlarcanım sende ona öyle söyle ..Bak eğer bir kirayı bir ev eşyasını ödeyemiyorsa EVLENMESİN kusura bakma ama çoooookkk pişman olursun .Burada o kadar tecrübeli hanımlar var ,hiçbiri olur demiş mi dememiş .Demek ki var bir bildikleri ..
Ayrıca hiç mi heves etmiyorsun yeni evlenen arkadaşların ne güzel kendi evlerinde ,kendi eşyalarında oturuyorlar ..Siz belki hepsini birden yapamazsınız ama ben olsam tek koltukta otururum yine de kv yanına geçmem ..Geçmem ..

Uzun uzun yaziyordum ama vazgectim.. Yasayip görun.... zatenn seceneklerin hepsini elemissiniz.

Ama sikayet etmeyin buraya yazilanlar basa gelince... cunku hayatta herkes secimini yasar. Tum olumsuzluklariyla kabullenin seciminizi.

"Ben istedim, ben sectim simdi de sonuclarina katlanmaliyim" demeyi bilirseniz daha az uzulursunuz...

Ev geçindiremeyecek ama evlenmek istiyor, annemle oturalım diyor. Hayat ne pembe ve basit geliyor değil mi? Ah işte öyle olmuyor...
Yakacaksınız kendinizi, bazen insanlar illaki yaşayarak öğrenecek bazı şeyleri...

Bir durumu daha belirteyim, bizimkiler aslında bizimle yaşıyor ve kendi evleri yapılana kadar eşyaları da bizde. Haliyle bana ait bir bardak dahi yok. Tek rahat ettiğim yer kendi yatak odam.
Bir şey kırsam dert ediyorum, hiç bir şey benimmiş gibi değil. Sizin bir de belirsiz bir zaman, acele etmeyin evlenmek için. Bu ilk zamanları kendi koltuğunuza uzanarak, kendi evinizde geçirin. Biz yaklaşık 1 sene sonra eşya telaşına düşeceğiz ama o zamana 2 yıllık evli olacağız. Aynı hevesle oturmam artık o koltuklara, misafir ağırlarken çok da heves etmem. Geçti çünkü onların hevesi...

Yaslariniz daha genc anladigim kadariyla. Bana kalirsa da askerden gelsin, az da olsa bi para kazanacak is bulsun. Eviniz esyalariniz aman aman olmayiversin, varsin esyalariniz eksik olsun ama yine de kapinizi kapatinca kocanla basbasa bi ozeliniz olsun.
Mesele iyilik kotuluk meselesi degil, dunyanin en iyi kayinvalidesi kayinpederi olsa da yeni evli bi ciftin onlarla ayni evde olmasi cok zor olur.
En basiti kiligin kiyafetin bile sabah aksam her an derli toplu olacak, yeri gelecek yorugun olacaksin hasta olacaksin uzatip ayaklarini yatmak isteyeceksin olmayacak, ozel anlarinizi yasayamayacaksiniz vs.
Kisacasi kucuk olsun, eksik olsun ama sizin olsun eviniz. Kapinizi orter bi kuru ekmeginizi agiz tadiyla yersiniz. Herkes kendi yerinde guzel.

Ben karşıyım aynı evde yaşamaya. Ama kayınvalide düşmanlığımdan falan değil :) Evli gibi olmuş olmuyorsun. Şuan baba evinde nasılsan onun bi benzeri olucak. Farkı baba evinde rahatsın annen, baban istediğin gibi konuşursun ama eşinin anne babası olunca öyle olmaz. Evin işleri sana bakar, sürekli konuştuğuna ve hareketlerine dikkat etmek zorunda kalırsın. En kötüsü de senin de dediğin gibi o evle ilgili bi karar seni hiiç ilgilendirmez. Çünkü o evin zaten bi hanımı var! Kocanla yaşayacağın her özel durumu size ayrılan minik odada yaşayacaksınız. Mesela ben alışverişe çıkınca gözüm hep ev ve mutfak eşyalarında evime alsam nasıl olur falan diyorum ama kv ile yaşayınca alasın gelmez.. Bu durumda evleneceğime hiç evlenmem daha iyi, evlilik tecrübelerimden sonra. Ayrı evde yaşamak gerçekten keyifli..

Tercüme yapıyorum.
Gül gibi geçinip gitmek zorundasınız.
Benim ailem melektir, sorun çıkarsa sebebi sensin.
Anam babam yanımda karım yanımda, yatağım sıcacık ohhh hiç kimseye hasret duymuyorum.
Hayat bana güzel efemmmm..

Yorumum: Aynı evin içindeki hasret öyle bir hasrettir ki, yanında diğer hasretler hiç olur.

Umarım ilerde herhangi bir kavgada "ben senin yüzünden okulumu bıraktım" demez...
Yerinde olsaydım askerden sonra okulunu bitirmesini isterdim. Bu arada ben de çalışır kendi eksiklerimi alırdım.
Keşke şuan ailelere bildirmeseydiniz.
yaşlarınız daha çok genç.
Seçimlerimiz hayatımızdır. Sizin şuan vereceğiniz karar geleceğiniz olacaktır.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Zaten baslangicta herkes anlayislidir zaten kimsenin kocasi karisini ezdirmez... Evlen gor hicte oyle olmayacak. Arkana bakmadan kacmanin yollarina bakacaksin. Evlenmek kacmiyor inan bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…