Evlilikden korkuyorum galiba.. :( Esimin ailesiyle yasamak nasil olur ??

Erkek arkadaşınızın işi yok, evleneceksiniz, ailesi ile oturacaksınız öylemi?
aklınızı başınıza devşirin çok büyük sorunlar yaşar pişman olursunuz, evi işi olan adamlarla evlenirken bile kırk kez düşünülüyor böyle bir durumda en iyi karar ya ayrılık ya da beklemek
evlilikte sorunlar 1 maddiyat 2 aileler yüzünden çıkar bdv deki konuları bir açın bakın.....

Madem her ortama ayak uydurursun nisanlina hak veriyorsun niye konu açıp bize soruyorsun. Kendi dusunceni savunuyorsun herkes sana yardimci olmaya çalışıyor. Git otur ksynanayla bi kaç ay sonra yine konu acarsin çok pişmanım hiç mutlu değilim diye o zaman da burdaki herkesin vereceği cevap bambaşka olur. .

Kayınvalideyle anlaşıp anlaşamamak falan kısmını geçiyorum, oraya değinmeyeceğim bile.
Bi evin iki hanımı olmaz der annemgil hep. Bu bir.
(yani o iki kadından biri illa ki bi adım önde olur diğerinden. evde ne pişecek, ev nasıl dönecek vs karar alan biri olur, diğeri de onun verdiği kararları uygulamaya yardım eder biraz daha ayak işi çalışır.)
Ayrıca her gelin kendi eşyası olsun ister. Bu iki.
Ben öğrenci evimdeyken bile evde kafama keyfime göre dekorasyon yapmaya çalışırdım.
Birkaç aylığına geçici olarak gidiyor olsan nispeten olur da, seninki askerden dönecek okulu bitirecek iş bulacak maaşı yetecek de eve çıkacaksınız..tey tey

Her şeyi zamanında yapmalı. Seninki düşmüş hasret peşine, akıl mantıktan uzaklaşmış.
Acele etmesin. Önce bi okulu bitirsin, iş bulsun, kira verecek ev kuracak hale gelince evlenin. 30-40 diyip de abarttığı zaman üste çıkmasın.

Son düzenleme:
baban madem bu sartlari sundu da konuyu niye actin
izin vermicek demek ki vermesinde zaten
evlilik oyle masallardaki gibi olmuyor ne yazik ki

gecen sene bu vakitler nisanliydim ve senin sevgilinin sozyledigi ayni seyleri simdi eski kocam olan kisi bana soyledi ezdirmem seni benim annem babam oyle insan degil bilmem ne sonra ne mi oldu evlendikten tam 50 gun sonra ayrildik kaynana kayinbaba oglullarini kiskandilar herseye karistilar tuvalete giderken bile dusunerek giriyordum acaba biri var mi diye banyo meseleside ayni yakma kendini o simdi cok sevdigin adam gun geldim mi oyle bi donuyor ki sen bile sasiyorsun aslaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ev ev ustune olmaz

canim söylediklerim belki canini sıkacak ama bende aynen senin gibi bi durum yasadim 19 yasinda evlendim simdi 21 yasindayim esim okulu bitirdi ailesi evde aldilar babasi yurt disinda uzun süre gelemiyo diye ailesinden ayrilmak istemedi babam geldiginde ayriliriz dedi tamam dedim.. simdi 2 bucuk yillik evliyim 4 aylik bir kizim var.. bende kv cok sakalasir iyi gecinirdim ondan kabul ettim ama düşündügüm gibi olmadi.cok pismanim .ne kv o zamanki gibi kaliyo ne esin sözünü tutuyor.lütfen canim benim hatama düsme ben yandim sen yanma... erkekler ailelerin yaninda simarik cocuk oluyolar.kaynanan seni olsun olsun ilk sene savunsun sonra delirirsin yanimizda delirdi demezler önceden deliydi derler..lütfen iyi düsün canim benim lütfen

Hergün burda kac kisi konu aciyo, biktim, ayni evde olmuyor
Diye. Birkac aylik evliler bile, ne asklari kaliyo ne baska birsey.
ev gecindiremeyecekse bir adam, evlenmemeli

Bir de geliniyle aynı evde oturmak isteyen kayınvalidenin dünya iyisi olduğuna inanmam ben konu sahibi.

İyi insan, oğlum okulunu, askerliğini bitir, mesleğini eline al, yetemediğin yerde gücümüz yettiğince destek oluruz ama aynı ev olmaz der. Eğer kabul ediyorsa bir arada yaşamayı, bence iyi niyetli değildir. ( Hastalık hariç)

Bence sevgilin seni garanti olarak gördügü için okulu birakip askere gitti. Sende onun annesi ile yasamak istemedigini bildigi için, yurtdisina gitmeyi umut ediyor. Istisnalar elbette olur fakat çogu maddi durumu kötü olan, üniversite bitirmeyen erkekler, pasport için yurtdisindan biri ile evlenirler, üzgünüm.

Ben her zaman yurtdisindaki kizlara tavsiye ediyorum, asla Türkiyeden biri ile evlenmeyin diye. Hem o kisiyi daha iyi tanimiyorsunuz (sadece netten konusmak ve yazin bir iki hafta görmek tanimak degildir!), hem o kisi %99 pasport için geliyor.

Bundan ziyade hem sen hem o ne olgunsunuz ne bir ev geçindirebiliyorsunuz. Evlilik öyle toz pembe birsey degil. Bence sen okulunu bitir, isini ekmegini eline al ve bu çoçugu unut.

bence de kabul etmemelisin evet yanında olursun belki ama sadece yanında ..hiçbir şey yaşayamazsın . anlayışlı olabilirler ama nereye kadar ? ayrı eve çıkmak için durumunun düzelmesini bekleyecekse evlenmek içinde beklesin

Sakın sakın kabul etme birlikte oturmayi. ..
kendi düzenini kur. ..erkekler hep öyle der seni ezdirmem annem ailem iyi insan lar. ..ne kadar iyi olursa olsun kendi evin in rahatlığı hiç bi yerde yok. ..ev üstüne ev olmaz. .sürekli sorun çıkar. ..burdaki hikâyeleri oku daha iyi anlarsın. ..birlikte yaşayan insanların yaşadıklarını oku...Aşk biyere kadar güzelim. .cicim ayları geçtimi kafaya dank ediyor. .tecrübe konuşuyor. ..sende çalış eşinde çalışsın ama kirada ve KP kV ye uzak biyerde ev tutun...sakin bu konuda hata yapma...huzurlu yaşamak varken sakin kakabul etme...en iyisiyle bile yaşamak zor bu benim fikrim...

Kirayi odeyecek geliriniz yoksa neden evleniyorsunuz? Evlenmek adi ustunde EV-lenmektir. Kendi eviniz kendi hayatiniz olmayacak basbasa uzanip bir film izleyemeyeceksiniz basbasa yemek yiyemeyeceksiniz, paylasimlariniz kisitli olacak. Eeee neden evleniyorsunuz o zaman?

Bi de cok merak ettigim bisey var, ben 10 senelik evliyim evde ailelerimizden biri varken asla gece bişeyler yasayamayiz. Yatak gicirdar, tikirti olur, banyo sesi duyulur diye odum kopar benim. Bu ailelerle yasayanlar nasil rahat ediyor?

Ev ev ustune olmaz olan sana olur benden soylemesi sakin boyle biseyi kabul etme !

Ben evlenince duşumu aldıktan sonra , bornozumu giyip rahat rahat evde gezinmek isterim mesela.

21 yaşında ergenlikten yeni çıkmış çocuğu kocaya yapmaya ailesi nasıl izin vermiş de bir de seni istetmişler?
O yaş erkek için aile sorumluluğu alacak bir yaş değil, ayrıca okulu bıraktı diyorsun iş durumu muallakta.
Evlilik için hiç bir şart oluşmamışken bu acele niye?
Şu an toz pembe bakarsın evliliğe ama evlenince anlarsın ki evlenip aynı evde yaşamaya başlayınca esas o zaman mücadele başlar. Sakın acele etme, bu şartlarda ailen de evlenmene izin vermez diye umuyorum bu işler çocuk oyuncağı değil. Hasretlikten kimseye bişey olmaz seviyosanız okuluna devem etsin işini toparlasın ev geçindirebilecek duruma gelsin az büyüsün.

Okuluna devam etmesi gerektiği halde askere uzun dönem niye gitmiş anlamadım. Baban okumasını istediği halde üstelik. Ayrıca 40 yaşına gelmesine nerden baksan 19 sene var aceleye mahal yok.

Babanız böyleyse, kızı neden ben her ortama uyum sağlarım, müstakbel kayınvalidem çok tatlı bir insan kafasında ki?
O da biraz bilinçli olsun, sevgilinin rahatlatan boş laflarına az inansın. Derme çatma olsa da ayrı bir yerimiz olsun, kadın iyi bir insansa zaten her yerden geçiniriz diyemiyor?

evlenseniz de esin yurt disina gelse ya millet yurt disina gidip yasamak icin sahte evlilik yapiyo

Hiç uğraşma direkt atla biryerden bence,intihar etmek istiyorsan.
Bekleyin okul bitsin.Yurtdissinda buyumussun ,buraya alışmak bile zorken evlenip aynı evde kalmak imkansız.
Evlenince on gün sonra evin hizmetçisi olursunuz ,yemek bulaşık camasir bitmez.on beş yaşında erkek var üstelik uzanamazsin yatamazsin tabi bu ev filmlerdeki gibi oonbeş odalı değilse.
Nisanlinin dediği yine gül gibi dedil diken gibi yaşarsınız.
Yapma bunu kendine.yazık sana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…