Evlilikden korkuyorum galiba.. :( Esimin ailesiyle yasamak nasil olur ??

Sözlünün okulu dondurup evlenmek için askere gitmesi başlı başına saçmalık bence. Önce eğitimini tamamlaması gerekirdi.

Kira bile ödeyemeyecek biri nasıl evlenmeyi düşünüyor hala anlamıyorum.
Kv kp yanında kalmaya evet dersen hayatının hatasını yaparsın.
Ben 1 buçuk senelik evliyim kv beraber değiliz. Ama kv evinin mutfağında bile rahat değilim.

Kaldı ki yeni evli olacaksınız. Eşinle özel zamanların olacak. Daha fazla detay vermeme gerek yok sanırım.
Ben tv izlerken bile arada bir eşime sarılıyorum. El şakası yapıyorum.
Tartışıyorum sesimi yükseltiyorum.
İstediğim eşyanın yerini değiştiriyorum. İstemezsem atıyorum. Sen bunları danışmadan yapmayacaksın.

Bunların hiç biri olmayacak senin için.
İstemediğin şeyi sözlüne net bir şekilde söylemelisin.

Ben ilk zamanlar çok stres yaşamıştım. Başka şehre gelmişim, bütün hayatım-ortamım değişmiş. Adamın tek değişen şeyi yatağının çift kişilik olması. Bir yanında anası babası bir yanında karısı, hayatı devam ediyor daha ne istesin? Ben tabi streslerdeyim ve "bütün hayatım değişti kolay mı zannediyorsun" diye dertlendiğimde bana verdiği cevap: bir tek senin hayatın mı değişti?
O yüzden erkekler için çok bir fedakarlık yapmayı,, hayallerinden ödün vermeyi doğru bulmuyorum.

Bir kere eşinle sarılarak televizyon izleyemezsin. Evinde gecelikle dolaşamazsın. Yaz günü sıcakta şort giyemezsin, hemde kendi evinde.
Eşini işten gelince seksi kıyafetlerle karşılayamazsın. Kocaman sarılıp öpemezsin. Romantik sofralar hazırlayamazsın. Arkadaşlarını evde misafir edemezsin. Sizin gibi genç, yeni evli çiftlerle arkadaşlık kuramazsın.
Mobilyalar senin olmaz, bir şey kırsan, suçlu hissedersin.
Canım sıkıldı diyip, gece kalkıp tv izleyemezsin. Müzik açıp oynayamazsın. Şöyle bir kahve yapıp sigaramı yakayım diyemezsin.
Eşinle müzik açıp dans edemezsin. Ailen yurtdışından senin evine kalmaya asla gelemez. Çocuğun olduğunda kendi kurallarına göre yetiştiremezsin.
Ne kadar mükemmel olsalar da evde evli iki çift olacağı için eşin parasının buyuk bir kısmını eve verecek, ihtiyaç olduğunda ilk ondan isteyecekler. Emin ol kuruş birikmeyecek.
İstediklerini alamayacaksın. Nereye gitsen haber vermek zorunda kalacaksın. Haber vermediğinde surat edecekler. Kv ne zaman kalkıyorsa o zaman uyanmak zorunda olacaksın. Sürekli hizmet bekleyecekler. Belki kvde de yapacak işleri ama çoğunlukla sen yapacaksın. Yapmadığında ya da beğenilmediğinde oturup duruyorsun diyecekler.

Annenin söylediği ama kanına dokunmayan birçok şey kv söylediğinde olay olacak. Her gün ağlayıp pişman olacaksın evlendiğine.
Eşin artık evlendiğinizden ve nikaha güvendiğinden, en küçük bir olayda ailesine toz kondurmayacak. Zaten konduramaz da. Eğer çok kötü olaylar yaşarsanız, evden gitmenizi isteyecekler, eşinde korkusuna sesini çıkaramayacak.

Sen salak mısın? İster kız bana, ister K.İ.B.le. Ama bu kadar kör müsün?
Nişanlıyım, evlendiğimde öğrenci evimden kalan eşyalarımı kullanıcam, zaten sapasağlamlar, evimizi alırken yenisini almayı düşünüyorum. NE var ucuz eşya alsanız ama kendi eviniz olsa? Çok ahım şahım düğün yapmayıverin, burma burma bilezikler takmasınlar, şart mı?
Ayrıca sevgilin 21 yaşında koca bir bebek! En az 25 olması lazım evlenmeniz için. Seninde yaşın küçük. Çok aptalca düşünüyorsun.

İnşallah baban akıllılık ederde vermez seni bu şartlarda.

Aynen ben de öyle.

Ben ev kurmadığımız için sadece 1 ay aynı evde yaşadım.
En büyük hatam, evliliğime verdiğim en büyük zarardır o bir ay..

cok tsk ederim vaktini ayirip uzunca yazdigin icin cok memnun kaldim yazdiklarindan.. bende böyle dusunyuorum askerden gel biraz dha calis birikim olsun diyorum ayri eve cikalim ozaman kadr daha sabredelim diyorum ozamnda hohoo diyoo 30 40 yasina gelince anca mi evlencez diyoo.. ben nasil ikna edebilirim tatli tatli kirilmadan alinmadan ailesini stemiyor sevmyiormusum gibi oluyor bende cok anlattim o dedigin gibi özel anlar olmicak istedigin gibi rahat hareket edemicez fln diye oda simdi cokmu iyiyiz uzakadn uzaga diyo hic olmasa yanimda olucaksin diyor..

Sevgilin daha bi kira odeyemiyorsa bi zahmet EVLENMEZSIN ..

Ben seni ezdirmem felan , bunlar heosi YALAN .
O eve girdikten sonra bu süslü laflar felan hepsi yalan oluyor ..

Ayrica senin keneine kastin nedir , Kayinvalideyle yasamaya.sicak bakiyorum nedir allah askina .
Nerde yasiyosun sen ? Bunlar eskide kaldi!!!
Avrupadan taa nereye gelin gideceksin bide ustune ustun kaynanayla yasayacaksin .
Neden? Ekmegini eline almamis biri icin .
Olmaz!!
Evlilik bukadar basit degil icine girince anlarsin.

bu işler belli olmuyor bir bakmışsın aynı o şekilde güzel iletişiminz olur bir bakmışsın düğünden sonra bir anda tamamen öncekinden farklı bir kv görürsün karşında.benim ki nikahtan hemen sonra değişmişti mesela hemen gelin moduna girmiştm.bir de henüz evinin kirasını bile ödeyemeyen bir eşin olacak.bana kalırsa acele etme maaşı yetersizse daha iyi bir iş bulsun ve böylece ayrı eve çıkarsınz olmadı birlikte çalışırsınz kendi evinizi kurarsınız.biraz daha hasretlik çekin ne olacak evinizi kurduktan sonra bol bol hasret gidermeye vaktiniz olacaktr.

üniversiteyi bitirip iyi bir iş bulana kadar bekleyin sizde ne bu acele. okulunu hemen askere gidip sonra da evlenmek için mi dondurdu? akıl mantık diliyorum herkese

22 yaşındasınız adam akıllı evlilik olmasi için neden 18 sene bekleyip 40 yaşında olmanız gerekiyor bunu sorguladiniz mi? Evlenmek ayakları üstünde durmak için 15_ 20 yıl mı gerekiyor?

Demek ki evlenecek kadar sorumluluk sahibi bir insan değil ki, bu bahanelerle geliyor. Şu an arkadaşın 22 yaşında olduğunu varsayiyorum. Askerlik bitince okula devam etse taş çatlasa 27 olur. Sonra adam akıllı bir işe girer. Siz de gerekirse bir ise girersiniz hem daha aklı başında hem de daha iyi şartlar altında bir evlilik yaparsınız.

Kusura bakmayın ama evlilik aynı yatakta yatıp,iki cilvelesme bir oynasma değildir. Madem evlenecek olgunluktasiniz sozlunuzun düşünmediğini siz düşünün.

Evlilik kendine yeni bir hayat kurmaktır. Başkalarının eteklerinden sıyrılıp yeni sorumluluklar edinmek, yeni bir aile kurmaktır. Madem uyumlu bir insansiniz o zaman oturun annenizin babanizin dibinde 4_5 sene daha. Eğer gerçekten evlilik sorumluluğunu alacak biriyse, 15 yıl beklemez düzen oluşturmak için. Gerçekten çalışır çabalar 5 sene içinde halleder her şeyi. Biraz yürek, biraz azim biraz da istek gerekli. Anasının babasının arkasina siginmadan yapsın kendi başına.

Onun kendini sizin yerinize koyabilmesi de lazım, yapamayan biriyle zaten evlilik falan düşünmeyin.
Ayrıca kimse yoğurdum ekşi demez, telefondan konuştuğunuz kadının ne huyunu ne suyunu biliyorsunuz.
Ohoo yaşımız 30-40 olur beklersek lafını da ettirmeyin artık, ikiniz de aradaki 10 sene farkını bilmiyorsa neden evlendiriyorlar sizi? Sözlünüzün iç rahatlatan laflarını detaylı düşünmeye başlayın bir an önce.

yok o suclamayi yapamaz oku diye az israr etmedim.. kendi secimiydi..

2 gönül bir olunca samanlık seyran olmaz cancazım
Evini geçindiremeyecekse sende yardım et sende iş bul çalış ev ev üstüne olmaz kesinlikle
Hem yurtdışından geleceksin maddi zorluk çekerken birde kayınvalde kayınpeder ve birde kayınço olmaz bence
Damat adayı şakalarla falan seni bu fikre iyice ısındırmak istiyor ama o eve gireceksin yemek banyo herşey ortak olacak birde genç bir erkek
Hayat toz pembe değil ve benim görüşüm şu para hayatta en gerekli 3 maddenden biri

en cokta bu gencecik kizlarin aileleri nasil izin veriyor buna ona hayret ediyorum....

izin veriyor diye bisey cikdimi benim agzimdann???? Benim babam yas tahtaya basmaz hic bi zaman.. benide körü körüne karanlik bi ucuruma atmicak kadar bilincli biri.. ve bu yüzden gelecegimden endiselendigi icin sevgilime bu sartlari sundu.. askerlik bitecek okul bitecek isin gucun olacak ozaman gelir calarsin kapimi dedi ondan önce ne sana nede bu sartlarda olan baska bi adama kiz vermem dedi benim kizim tezgahdaki domates degil ki her isteyene arasdirmadan etmeden kizimi verim demis bi adam.. !!!!

1 Kira odeyemeyecek durumdaysa evlenmeyeceksin.
2 avrupadaki hayatla turkiyedeki hayat asla bir degil adaptasyon sorunu yasayabilirsin

3 gercekte kv ile olmuyor olmuyor olmuyor

4 burdaki cogu kadinin sorunu bu kv ile iyi anlasiyorduk o yuzden ayni evde oturuyoruz. Sonuc genelde bosanma oluyor

5 evlilik icin hayatini feda etme biraz daha dusun

Bende nolcak bi yılcık die tamam dedim. Rahat edemiyorsn cnm .. ne vaad verirse versin düsme derim.en iyisi benimki ama yinede sorun olurr

Sakin kabul etme kendi yuvani kur..

Kayinvalideyle yasamayi gec, daha isi olmayan bir adamla evlenilmez.
Senin de yok isin.
Ne yapicaksiniz ?
Bir de cocugunuz olur, sonra bir konu daha acarsin burda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…