Evlilikte aile uyumu nasıl olmalı ?

Zeynepp20

sen bu kalbe iyi geldin benden hiç gitme
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2012
2.679
3.375
158
Kızlar konu şu;
2 hafta önce işyerinden 60 yaşlarında biri oğlunun bir arkadaşı ile tanıştırdı beni , daha doğrusu o beni görmüş face'den beğenmiş seni , sende evet dersen bir görüşün falan dedi ben bişey söylemedim bir düşüneyim dedim .sonra çocuk beni faceden eklemiş msj atmış benle tanışmak istediğini söyledi, bende tamam dedim tanıştık. Aynı yastayiz, ben memurum o antrenör( ama ben hergün işe giderken o haftada 1 gün gidiyor ). Bulunduğum ilde yeni başlamış işe 2 ay olmuş yani. 1 defa yüzyüze görüştük daha çok mesajlaşıyoruz. Geçen hafta pazartesi günü bi takım ailevi sorunlardan dolayi bir kaç saat msj atmadim arayamadım da , neyse akşam biraz sitemli sÖzler kullandı bana karşı benimde zaten canım sıkkındı üstüme üstüme gelince bitirdim. Sonra barışmak istedim dün barıştık hersey iyi hoş gidiyor ama bişey kafama takılıyor. Lütfen yadirgamayim beni bu konuda konu şu;
Şimdi benim ailemin durumu çok iyi maddi açıdan, onun ailesi de tam tersi yoksullar sanki . Birde ben gayet açık biriyim onun ailesi kapalı (babası imam hatta) . Ben makyajı sevmiyorum dedi dün bana bende tam aksine yaparım makyajımı .sizce bunlar sorun olur mu evlilikte, aşk evliliği diyemiycem çünkü ben hiçbişey hissetmiyorum henüz ona karşı

Kızlar konu şu;
2 hafta önce işyerinden 60 yaşlarında biri oğlunun bir arkadaşı ile tanıştırdı beni , daha doğrusu o beni görmüş face'den beğenmiş seni , sende evet dersen bir görüşün falan dedi ben bişey söylemedim bir düşüneyim dedim .sonra çocuk beni faceden eklemiş msj atmış benle tanışmak istediğini söyledi, bende tamam dedim tanıştık. Aynı yastayiz, ben memurum o antrenör( ama ben hergün işe giderken o haftada 1 gün gidiyor ). Bulunduğum ilde yeni başlamış işe 2 ay olmuş yani. 1 defa yüzyüze görüştük daha çok mesajlaşıyoruz. Geçen hafta pazartesi günü bi takım ailevi sorunlardan dolayi bir kaç saat msj atmadim arayamadım da , neyse akşam biraz sitemli sÖzler kullandı bana karşı benimde zaten canım sıkkındı üstüme üstüme gelince bitirdim. Sonra barışmak istedim dün barıştık hersey iyi hoş gidiyor ama bişey kafama takılıyor. Lütfen yadirgamayim beni bu konuda konu şu;
Şimdi benim ailemin durumu çok iyi maddi açıdan, onun ailesi de tam tersi yoksullar sanki . Birde ben gayet açık biriyim onun ailesi kapalı (babası imam hatta) . Ben makyajı sevmiyorum dedi dün bana bende tam aksine yaparım makyajımı .sizce bunlar sorun olur mu evlilikte, aşk evliliği diyemiycem çünkü ben hiçbişey hissetmiyorum henüz ona karşı

evet olur
makyajı sevmemesi seni değiştirmek istemesi işe bir gün gitmesi falan sıkıntı olabilir

Kızlar konu şu;
Hiç bir şey hissetmeden nasıl görüşüyorsun ki?

Kızlar konu şu;

canım bu saydıkların kesnlkle sorun olacaktr aranzda ılerlemeden bıtır bence.. senn ıcın önemlı ve vazgecemıceksın bunlardann o kişide degsmeyecek ve sureklı catısacaksınız.. smdıkı gıbıcann sıklncabıttı dıyemıceksın ewlennce... ıyı düşün ewlılık baska seye benzemez...

canım bu saydıkların kesnlkle sorun olacaktr aranzda ılerlemeden bıtır bence.. senn ıcın önemlı ve vazgecemıceksın bunlardann o kişide degsmeyecek ve sureklı catısacaksınız.. smdıkı gıbıcann sıklncabıttı dıyemıceksın ewlennce... ıyı düşün ewlılık baska seye benzemez...
Teşekkür ederim yorumun için

çünkü ben hiçbişey hissetmiyorum henüz ona karşı

Üzgünüm ben bunu anlayamıyorum. Bu adamı bence haklı sebeplerle siz bıraktınız sonra nasıl tekrar dönse bana diye konu açtınız. Şu anda barışmışsınız ama ona karşı bir şey hissetmiyorsunuz. Neden peki? Neden bu kadar çaba?

Sorunuza gelince eğer kendisi sizin üzerinizde baskı yapmayacaksa açıklık kapalılık sorun olmaz. Ama size karışıcaksa siz de bua hazır değilseniz sorun olur. Ailevi durumlarda siz ikiniz izin verdiğiniz sürece sorun olur. Siz ailenizdeki standartı mı isteyeceksiniz, o size bunu sağlayacak mı? O ailesine yardım edecek mi? Siz bunu sorun yapacak mısınız? Bunlar önemli.

Sıkıntı olacağını düşünür de ayrılmayı planlarsanız lütfen bu sefer emin olun. Adam da yoyo değil sonuçta.

Ben daha ilk görusmede kendime sunlari sorup karar vermiştim.
1. Her sabah uyandığımda görmek istediğim yüz bu mu?
2. Ömür boyu kirli çamaşırlarını yıkayabilir miyim bu kişinin? (Bu benim icin onemliymiş demek ki :P)
3. Ailemin karsisina çıkardığımda "Ben bu kişiyle evlenmek istiyorum" cümlesini göğsümü gere gere mi söyleyeceğim?

Hepsinin cevabı evet olduğu için yola devam ettik. Sen de kendince önemli noktaları kendine sorup karar vermelisin

Herkes kendi yuvasını kuruyor siz kendi maaslarinizla geçineceksiniz aileler arasi ekonomik fark önemli degil yalniz aileler arasi gorgu kultur yetisme farki onemli tabiki. Karşı tarafı iyi tanimaniz lazim. Benim esim de makyaj sevmez ama babasi kv makyaj yapmazsa dışarı çıkarmazmış. Ben de esime senin icin makyaj yapmiyorum kendim icin yapıyorum kendimi iyi hissetmem daha onemli derim.
Bence 2 tur erkek vardir: Sabit fikirli, gelenekselci, bencil; ve mantıklı, yenilige acik, orta noktada bulusabilen, empati kurabilen. Bu iki turden hangisine giriyorsa ona gore tercihini yapabilirsin.

Ufak bi kıpırtı hissetmeden görüşmen pek mantıklı gelmedi.
Ayrıca şu an tanışma aşamasında olmanıza rağmen "makyaj sevmiyorum, istemiyorum" diyorsa ilerde daha fazla karışır.

Onunla konuş senin açık olman ve makyaj yapman onun için sorun olur mu olmaz mı öğren. Ona göre hareket et. Seni olduğun gibi kabul edecekse değiştirmeye çalışmayacaksa devam et.

Kesinlikle bitir ve arkana bile bakma
Nasılsa şimdilik çok yoğun hislerinde yokmus:KK54:
Geçenlerde buraya bir konu açmıştım
Sana benzer sorunlarım var ve ben evliyim
Ona rağmen kk'nin bayanları bana davul bile dengi dengine dedi
Haksız da değiller bu gibi durumlarda, aklın yolu bir:kahve:

Kızlar konu şu;
olmaz o is adam hacı bi kere ne abiye giyersin karsında ne etek oglu bu huydur ceker bosverrr salla gitsin

Bence sorun.
Benim ailem rahat bir ailedir, çok rahat gece dışarı falan çıktık kız arkadaşlarla tatile fln çıktık, aile büyükleriyle içtim ilk içkimi mesela.
Eşimin babası vekardeşleri muhafazakar değildir ama annesi ve anne tarafı aşırı muhafazakardır. Eşim de benim kafadan çok rahat buna rağmen ufak tefek rahatsızlıklar oluyor. Mesela annesi içkili fotoğraflar paylaşmayın dayınlar teyzenler bize laf ediyor üzülüyorum diyor eşim onlara ne diye annesine alttan almadığı için sorun olmadı. Ama eşim anneci biri olsa sorun yaşardık.
Bu tip uyumsuzluklar önemsiz görünen ama aslında en önemli olan sorunlar. Ben ve ailem güçlü durmasak eşim arkamda olmasa bana baskı kurmaya kalkarlardı.
Bilmiyorum benim için hayat tarzıma ufacık bir laf bile gelmemesi çok önemlidir. Bu konuda çok keskinimdir. Ne bikinime laf ettiririm ne içtiğim içkime ne giydiğim elbiseme ne arkadaşlarıma... Haliyle bana eşimin ailesi pişt diyemiyor. Ben biraz daha ama yumuşak başlı olsam bu kadar çekinmez tepeme çıkarlardı ve mutsuz olurdum.
Bence iki kere düşün.
Bak sadece annesi muhafazakar ama benden rahatsızlıkları oluyor. Sesini çıkaramayacaksan yada eş adayın da annesini arkasına alamayacaksa mutsuz olursun en basiti.
Bu tip yaşayış farklılıkları varsa on kere düşün. Aileler işin içine girince ağız tadı kaçar.

Bu işler bu sırayla olmaz
Önce hoşlanacaksın ki görüşesin
Sen hem birşey hissetmiyorsun,hem terk edip ger dönsün diye uğraşıyorsun,bir taraftan da bunları takıyorsun
Herşey yanlış bence

Back
X