evlilikte baba figürü ?

selamlar arkadaşlar,

benim 2 yıldır görüştüğüm biri var. aileyi tanımıyorum. Diyarbakırlılar.
abisinin düğünü olacaktı fakat babasının kız tarafıyla sürtüşmesi sonucu düğün gecesi kavga çıktı.
kız tarafı da doğuluydu bu arada. sonuçta ayrıldılar.
sevgilim bana kız tarafını suçladı tabi. sonuçta bilmiyorum ne yaşandı. kim haklı kim haksız

şimdi sorum şu
bizde ciddi düşünüyoruz. kavgalar olsada iyi anlaşıyorum. seviyorum. uyum sağlıyoruz birbirimize. tabi şimdilik...
kafam karışıyor. ya sevgilimin ailesi sorun çıkarıyorsa??
baba figürünün sözünden çıkılmıyor anladığım kadarıyla.
babasının daha önceden başkasından 2 tane daha çocuğu var. (tabi ben bunları aileme söyleyemem )

dışarı çıkarız annesi en az 2 kere arar. abisi aynı şekilde. kardeşleri vs..
bunlar beni rahatsız etse de bazen, sonuçta birbirlerine düşkünler kötü bir şey değil diye düşünüyorum.
birlikte iş yapıyorlar. aynı apartmanda oturuyorlar. ama biz kiraya çıkıcaz söz verdi.

ailemi işin içine sokmadan önce hata yapmak istemiyorum.
çünkü benim ailem kırılgandır, hassastır. onlar kaba saba insanlar
hata yapmaktan korkuyorum
onları mutsuz etmekten korkuyorum
aileler işin içine girince herşeyin daha kötü olmasından korkuyorum
ailemi üzmekten üzülmekten korkuyorum.

araftayım. ne olur yardımcı olun
sizce ne yapmalıyım
Kiraya çıksanız bile en basitinden iş ortak bağımsız olamıcaksınız.Ayrıca kiraya çıkacağınızıda düşünmüyorum anlattığınız aile ona izin vermez.

2 yılımı verdim seviyorum da.
ama aileler haklısınız çok farklı
bana ne farkımız var diyor kabul etmek istemiyor ama var yani
İstersen 5 yılını ver. Evlendikten sonra geçirdiğin 1 hafta etmez o 2 yılın. İyi düşün. Bu kadar babacı olmak, kendi aile kavramının farkında olmamak hiç doğru değil. İyi düşün ve bence yol yakınken dön. Çok iyi bile olsalar akrabalarla çok yakın olmak iyi değil. Aynı baba figürü olan babasının sözünden çıkmayan bir eş konusu daha vardı. Bir oku istersen. “Yeni evliyken yıpranmak “ başlıklı.

neden öyle dedin?
Ne diyeyim. Aynı şeyleri yaşadım benzer şeyleri. Düğünümde tartışma çıktı. Yeni evliyiz.Eşimle sorunlu gidiyor şuanda. İnan aile de söylenen şeyler seni de etkiler yakında... Eşine karşı soğukluk hissedersin çünkü evlilik sanıldığı kadar güzel değil.

Tatlım anlıyorum ama olmaz yani yapamazsın sen rahat bir ailede yetismissin onlar birbirine bağımlı sıkı ilişkiler içerisinde olan bir aile ve babanın sözünden dışarı cikilmiyor belli ki .

Gencecik kızsın sevgi de bir yere kadar evlenince tozpembe değil simsiyah görünecek bu anlattıkların. Yakma başını .

Öyle bir aile sizin kiraya cikmaniza izin vermez bence sevgilin şimdi öyle söyler ama iş ciddiye bindim babasının lafına bakar birde düğünü babası yapacaksa babasının dediği olur.

Millet 20 yıl verdiği kocasından boşaniyor 2 yıl nedir ya evlenip ayrilsaniz daha mı iyi.

selamlar arkadaşlar,

benim 2 yıldır görüştüğüm biri var. aileyi tanımıyorum. Diyarbakırlılar.
abisinin düğünü olacaktı fakat babasının kız tarafıyla sürtüşmesi sonucu düğün gecesi kavga çıktı.
kız tarafı da doğuluydu bu arada. sonuçta ayrıldılar.
sevgilim bana kız tarafını suçladı tabi. sonuçta bilmiyorum ne yaşandı. kim haklı kim haksız

şimdi sorum şu
bizde ciddi düşünüyoruz. kavgalar olsada iyi anlaşıyorum. seviyorum. uyum sağlıyoruz birbirimize. tabi şimdilik...
kafam karışıyor. ya sevgilimin ailesi sorun çıkarıyorsa??
baba figürünün sözünden çıkılmıyor anladığım kadarıyla.
babasının daha önceden başkasından 2 tane daha çocuğu var. (tabi ben bunları aileme söyleyemem )

dışarı çıkarız annesi en az 2 kere arar. abisi aynı şekilde. kardeşleri vs..
bunlar beni rahatsız etse de bazen, sonuçta birbirlerine düşkünler kötü bir şey değil diye düşünüyorum.
birlikte iş yapıyorlar. aynı apartmanda oturuyorlar. ama biz kiraya çıkıcaz söz verdi.

ailemi işin içine sokmadan önce hata yapmak istemiyorum.
çünkü benim ailem kırılgandır, hassastır. onlar kaba saba insanlar
hata yapmaktan korkuyorum
onları mutsuz etmekten korkuyorum
aileler işin içine girince herşeyin daha kötü olmasından korkuyorum
ailemi üzmekten üzülmekten korkuyorum.

araftayım. ne olur yardımcı olun
sizce ne yapmalıyım
yaşam ortak iş ortak sürekli aranılıp nerdesin takibi var bunlar ailenin bir birine baglılıgını gösterir.
arkadaşınız ailesine evlenince ayrı oturucam diye konu açsın bakalım ne diyecekler.
ailesine sormadan söz verdigi için çok pişman olacak iddiasındayım

yaşam ortak iş ortak sürekli aranılıp nerdesin takibi var bunlar ailenin bir birine baglılıgını gösterir.
arkadaşınız ailesine evlenince ayrı oturucam diye konu açsın bakalım ne diyecekler.
ailesine sormadan söz verdigi için çok pişman olacak iddiasındayım
+++

babasının metresinden ya da kumasından 2 çocuğu var ve evlenmeyi düşündüğün adam bu babanın sözünden çıkmıyor.

Aklınız yerinde mi diye sormak isterim?

Off işin cok zoor
Damat adayı ailesine resmi davranabiliyor söz gecirebiliyorsa belki dicem ama
Annesi kardesi dısarda diye arıyorsa bu evlenince de devam eder
İstedigin kadar farklı eve tasın aile işi yapıyormus her dk yüz göz olucaksın
Bide acaba gercekten ne olduda ayrıldılar tam bi ögren anlatsın bi güzel belki gercekten haklılar bilemedim

Arafta olacak bir şey yok.
Koloni gibi yaşamayı dayanışma olarak görmeyin.
Öyle ailelerin iyisi nadiren çıksa da büyük kısmı kaynar kazan gibidir.

Kazık kadar adamı sürekli arayan insanlar sizin aile hayatınıza saygı duyar mı sanıyorsunuz?

Ailenize mustakbel kp kişisinin diğer çocuklarını söyleyemiyorsanızda ya adam eşini aldatıyor yada imam nikahlı çok eşlidir.

Bu da şu anlama gelir bu onların normali.
Aile bunu normal kabul ediyor.
Sevgiliniz bile ilerde çok eşli olabilir yani.
Mesela erkek çocuğunuz olmazsa sizi suçlayacaklar. Belki sizin için "boşa bunu başkasını al" veya " git başkasından yap" demeyeceklerinin garantisi yok.

Hiç bir aşkın böyle kendinizi ateşe atmanıza değmeyeceğini düşünüyorum.
Böyle aşk olmasın yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz nerede tanıştınız

Siz hangi şehirde onlar hangi şehirde yaşıyor

Eğitimleriniz ne siz çalışıyor musunuz

Sevgilinizin bir mesleği var mı

Irk kültür vs ayrı konular ikiniz ayakta durabilir misiniz bunlar ayrı konular

Kp in başka ilişkisinden olan çocuğunu neden ailenize söyleyemiyorsunuz

Sizin aileniz de mi müdahilimize hayatınıza

Bence ikimiz konuşun ailelerden bağımsız hayat kuramayacaksanız bitirin ilişkiyi devam edecekseniz de başka şehirde bağımsız yaşamak için harekete geçin

Back
X