Evlilikte Bütçe ve Hesap Ödeme Adabı

Eşim sımdıye kadar hıc hesap odetmedı
Evlendık hala odetmıyor
Calısıyorum yine odetmıyorr
Sende ödeme bosverr
Eyvaah keşke söylemesydin şimdi onu nerde bulduğunu soracak dikkat et:)
Heryerde söyleme kız nazar değer,peşine düşerler filan adamın:)

Ya bana hep ama hep bu tipler denk geldi bu 5 oldu hani , eli açık adamları nereden buluyorsanız bende alayım
Benim ilk sevgilimin eli cok açıktı ah ah
Gecenlerde biriyle gorustum 10 lira 2 adet kahve karsilikli bir kahve ictik uzun sure oturduk ilk bulusma sonucda hava da sogul nereue gidegiz tanimak amacli uzun oturduk. Garson geldi basimizda dikiliyor bir siparis daha verelim diye bu maldan tik yok tabi. Bende en son dayanamadim kalkalim dedim dur ben hesabi odeyeyim diyebildi ama anladimki cimriydi yani sonra gorusmedim bir daha.

Biri daha vardi ilk bulustuk hava felaket sicak yaniyor icim yanmis bir kafeye oturduk garson geldi cocuk direk cay istedi 2 cay dedi sinir olmustim sormuyor ne icersin diye bende dedim ben cay icmiyecem yandim.dedim soda soyledim artik utandi ortaya birseyle soyleyeyim nayino bilmem ne istemem dedim. Sonra gotmis odemis hesabi bende dedim sonradan keske ben odeseydim olmadi boyle dedim oyle dedim diye kustu bana bir daha gorusmedik.
Ilk sevgilim ve sevdigim cocuk halen o iyiydi ilk bulusmada hediye bile almak istemişti. Ne istersen soyle demisti.

Yani banada pek denk geldiginsoylenemez ama ilk bulusmada elim cebime varmaz ödemem. Ha baktim odemiyor oderim bir dahada gorusmem.
30 lira nedir ya. Dedigim gibi parasi yok desem karti mutlaka vardir.
Benim bir arkadasim var kanki yani erkek atkadadim bazen benide goturdu kiz arladasiyla gittikleri yere neler neler ismarlardi. 250 liradan asagi hesap tutmazdi. Boyleleride var.
Mesela onunla gidelim bir yere arkadaş oldugu halde isterseniz yiyin için der asla hesap ödetmez hesap odemeye kalksak burnumizdan getirir. Bizde bunu biliriz gittigimiz yerlerde sadece caybiceriz hakli kalmamak icin boyle bonkör insanlarda car. Ha bu arkadasem zengide degil oyle.ama gönlu zenginlerden.

İlk sorunuza cevap veriyorum: yapmıyorum Maaşlarımız aynı hesaba yatıyor. Eşim faturaları vs ödüyor hesaptan, bende oradan alışveriş yapıyorum.
Birbirimize bir şey alırken bu güzelmiş alsam mı diye soruyoruz fikir için, alıyoruz. Gerisine bakmıyorum, bir planlama yapmıyorum.

Hesap ödemeye gelirsek.. düşünüyorum şöyle de. Yok ya ben hesap ödememişim. Ama sorun olmazdı ödesem de (ilk buluşma hariç). Yani şimdi eşimle sen ben yok tabi, cebimiz aynı. Ama sevgiliyken ödememişim.

Son düzenleme:
Ya bugünkü çocuk allah korkusu olan , uzun yıllar benle ilgilenen kişiydi güya da babama da söyledim at çöpe gitsin dedi.
İkincisi de bu dediğiniz adamlarla internetten mi tanıştınız veya nerede ? İlk onlar mı davet etti ? Ben artık doğrudan cimri işen dünya ahiret bacımsın diyeceğim.

Ilk sevgilim ve sevdigim cocuk halen o iyiydi ilk bulusmada hediye bile almak istemişti. Ne istersen soyle demisti.
Bu normal mi yani?
Ne istersen söyle demek ilk buluşmada hemen hediye almak?
Benim bir arkadasim var kanki yani erkek atkadadim bazen benide goturdu kiz arladasiyla gittikleri yere neler neler ismarlardi. 250 liradan asagi hesap tutmazdi. Boyleleride var.
250 tl hesap? Her buluşmada 250den aşağı hesap tutmuyorsa ilerde evlendiklerinde borç verirsin artık kankası olarak
Ödenen hesabın miktarıyla kendi değerini ölçmen içler acısı.

Bir bakıma doğru ama emin olun hesabı karşı tarafa ödetmeden iyidir

Şu bonkor erkek arkaşınızla portakalı bi tanıştırsak mı acaba herkes bi rahatlasa :)

Bir bakıma doğru ama emin olun hesabı karşı tarafa ödetmeden iyidir
Alıntıladığım kişinin düşünce tarzı çok ayrı ve karakter meselesi tabiki.
Bak sana bi örnek vereyim 1.5 yıl önce falan benimle baya görüşmek isteyen ve hep ertelediğim birine şans vermiştim neyse çok güzel manzarası olan bir yere gidicez dedi gittik evet manzarası güzeldi koskoca kafede ikimiziz bide 4 tane tontoş nine var yemek yiyorlar
Biz 2 kahve söyledik
Kahveler bitti garson geldi birşey ister misiniz diye teşekkür etti kaç saat oturduk sonra çay içelim dedi ben içmycem dedim kendisi içti ben kalkalım dedim o kasaya yürürken bende ceketimi giyiyordum arkasına baktı geliyor muyum diye o sırada çantamı takıyordum direkt dışarı çıktım 2 kahve 1 çay ödemek için bile ayak diredi öyle hissettim olmayan duygularım da gitti sonrasında romantik romantik konuşmaya çalıştı yol boyunca. dahası eve gelince ben hemen mutfağa saldırdım bana gelen mesaj "yaa acıkmışım hiç farkında değildim yanındayken odağım sendin makarna yapıyorum şimdi:)" bir daha da görüşmedim kaç kez buluşmak istedi bahane buldum bitti öyle.

Çok okumuşlar bunlar liseterk bul bi tane :)
Çok okumakta iyi gelmiyo bazılarına demek:)
Ablacım teknisyenler var lise mezunu veya liseterk onlarda öyle ki... bi kaç arkadaş yorum yazmış bana sen ben ödeyeceğim hesabı diye atlıyorsunuz diye... Şey koyuyor teyze hala amca o kadar hesabımızı ödüyor kesinlikle hesap ödetmiyorlar elin adamı aaa teşekkürler diye kabul ediyor adamın gurursuzluğu...

Ben direk çocuğa cimri adam istemiyorum dedim :) Ya hep bana denk geldi herhalde eli açık olanda cimrileşiver ne bileyim...aynı duyguları da ben bugün yaşadım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…