- 25 Ocak 2019
- 395
- 139
- 18
- 31
- Konu Sahibi PortakalSevgisi
-
Ben bu yaşıma dek ödedim öyle aman aman değer görmedim bundan sonra hesap ödeyen erkek istiyorum :)değil... 11 yıldır eşimle beraberiz.İlk buluşmamızi o ödedi, sonra ben ödedim hiç rahatsız olmadım. Aksine "kadına hesap ödettirmem"diyen tipleri çok itici bulurum. Bu konuyu aşan erkekler bence daha olgun... Bu yüzden hesap olayına takilmayin...
Yok işte bunun durumu iyi bunlar hesp ödemez bi level altına ininiz :)Ablacım bugün buluştuğum çocuk inşaat mühendisi 3 kardeşli ailenin 4-5 bin lira alan çocuğu. Yani düşününce durumu kötü değil ama insan bi 30 liralık hesapta da geri durmaz cüzdan bile çıkarmadı.
size ödeyin demiyorum ki... Bir kere ödediniz diye önyargili davranmayın diyorum. Umarım hakkınızda hayırlısı olur.Ben bu yaşıma dek ödedim öyle aman aman değer görmedim bundan sonra hesap ödeyen erkek istiyorum :)
Çok teşekkür ederim nazik ve güzel yorumunuz içinsize ödeyin demiyorum ki... Bir kere ödediniz diye önyargili davranmayın diyorum. Umarım hakkınızda hayırlısı olur.
Ablacım bu çocuğu 10 yıldır tanıyordum ona rağmen ödemedi tak diye sildim valla gelinliği de damatlığı da tek taşı da bana ödetirler allah korusun böyle giderse ...Yok işte bunun durumu iyi bunlar hesp ödemez bi level altına ininiz :)
Çok takılıyosun arkadaşların dediğine katılıyorum ya ortak ödemeli,ya da sırayla ödemeli ki ne sen ne o lafını yapamasın daha işin içinde fol yumurta yokken bunlara odaklanma sen çocuğa odaklan çocuğaa çocuuk hipnotizma başarılı...
Bunların durumu iyiyken böyle yapmasını anlamak zor,demekki ceplerinde akrep var babasıda böyledir bunun,babdan oğula nesil bunlar heralde:)Ablacım bu çocuğu 10 yıldır tanıyordum ona rağmen ödemedi tak diye sildim valla gelinliği de damatlığı da tek taşı da bana ödetirler allah korusun böyle giderse ...
Nerede yaşıyorsun tabi ki seve seve :)Bunların durumu iyiyken böyle yapmasını anlamak zor,demekki ceplerinde akrep var babasıda böyledir bunun,babdan oğula nesil bunlar heralde:)
Genede sen buna bu kadar kafayı takma mesela beni yemeğe davet edersen bende ödemiyeceğim o yüzden böyle diyorum
Normal degil ilk bulusmada erkek öder ben hatta sınava tabi tutarimne yapacaklar diye. Ve hep bu gune kadar görüştüğüm erkekler gittiler hesabi ödediler masaya bile istemeden.bazı erkekler kadınlara maddi cikar icin yanasabiliyor sirf bunu denemek icin ilk bulusmada ödüyor mu ödemiyor mu deniyorum onlari. Bana lafini bile ettirmeden gidip ödüyorlarsa sınavı geçiyorlar geneldede ödüyorlar odemeyenine hic rastlamadim. Daha sonraki bulusmalarda kadinlarda hesap ödeyebilir hep erkek ödeyecek diye bir kaide yoktur.Bende şöyle ilk hesabı ben ödediysem ikinci de benden bekliyorlar, normal mi bu ? Bir dönem yurtdışında yaşadım, oradaki adamlar ödetmemişti anlamıyorum
Ya bu çocuk ilk hesabı ödemişti ama hesap 10 lira filandı bugün 30 lira olunca kendini çekti sanırımNormal degil ilk bulusmada erkek öder ben hatta sınava tabi tutarimne yapacaklar diye. Ve hep bu gune kadar görüştüğüm erkekler gittiler hesabi ödediler masaya bile istemeden.bazı erkekler kadınlara maddi cikar icin yanasabiliyor sirf bunu denemek icin ilk bulusmada ödüyor mu ödemiyor mu deniyorum onlari. Bana lafini bile ettirmeden gidip ödüyorlarsa sınavı geçiyorlar geneldede ödüyorlar odemeyenine hic rastlamadim. Daha sonraki bulusmalarda kadinlarda hesap ödeyebilir hep erkek ödeyecek diye bir kaide yoktur.
( ilk bulusmada param yoksa bile kredi kartimi götürürüm yanimda ne olur ne olmaz yiyici takimindan cikar ödemez belki diye tedbirli giderim.)
İzmir'deyim her zaman beklerim şaka bi yana.Nerede yaşıyorsun tabi ki seve seve :)
Bu çocuk beni 10 yıldır tanıyor.
Ben birde eli açık erkeğe denk gelmek istiyorum artık... Ben normalde kendi arkadaşların arasında bile durumum varsa hediye alırım , hesap ödetmem ama en azından hayatıma girmek isteyen erkek bunları yapsın, bunu yapmayan adam nasıl ev geçimi sağlayacak ?Bu böyle net sınırları olan bir konu değil ki. Tanışma şekliniz, ilk buluşmadaki etkileşim, kimin davet ettiği, başka buluşma olup olmayacağı vs bir sürü etken var.
Belki adam ilk buluşmada hesabı ödedi ve ikinciyi sizin ödemeniz gerektiğini düşünüyor. Bu düşüncede bir gariplik yok.
Ya da ilk buluşmada sizden elektrik alamadı ve "bir kez daha deneyeyim" düşüncesiyle ikinci buluşma oldu. Adam 2. buluşmada kafasında bitirip bir daha görüşmeyeceği birinin hesabını ödemek istemedi.
Yani ben karşımdakinden etkilendiysem "5 buluşmaya kadar o ödesin, sonrasına bakarız" diye düşünmem. İkimiz de kazanıyorsak, birbirimizden hoşlanıyorsak ikimiz de elimizi taşın altına koyup birbirimize jest yaparız.
İlişki, bir tarafın diğer tarafı sürekli el üstünde tutup pışpışlamasıyla sürmez.
Yok bitirme diye bir şey tok adam tarafından nereye öektiniz konuyu :) siteye baksak mutlu evliliğimizde bile boşayabiliriz burada yanlış yönlendirmelerden :) evlenmeyi düşünüyor musun dedi adam hatta laf arasında şimdilik düşünmüyorum kaldıramam , işimde de çok iyi konumda değilim dedim mesela ...Bunun benim cevabımla ya da konuyla bir ilgisi yok ki.
Ben sevgilimi 8 senedir tanıyorum, 3,5 yıldır beraberiz. Arkadaşlık ya da tanış olmak ayrı ilişki ayrı.
Adam 10 sene peşinizde koşmuş olsa bile 2. buluşmada sizi kafasında bitirmiş olabilir.
Aynısını düşünüyorum bu adam birde evlilik düşünüyor musun diyor ama sanırım aileme denk olmayan kişilere yöneldiğimde oluyor bunlar arkadaşlarda aynı anda kızıyor ve azarlıyor bugün beni onlarda görsün bu satırlarıBiz çıkıyorken hep eşim ödüyordu, hatta ilk buluşmamızda pahalı Bı restauranta gitmiştik. Bu kriterler önemli. Çalışıyorsa ödemesi iyi olur bence. Ya çok pinti ya da parası yok derim. Evlenince de böyle tipler en ufak şeyin hesabını yaparlar
Birebir evet, arkadaş grubuyla da 1 kez toplandık, ama 10 yıldır tanıyorum ara ara yazıyordu bana ben o sırada yurtdışındaydım, Ocak başında döndüm sonra görüşelim mi dedi :) lise sondan arkadaşım.2 kez mi bulustunuz toplmda?
tanima manasinda sormadim.Birebir evet, arkadaş grubuyla da 1 kez toplandık, ama 10 yıldır tanıyorum ara ara yazıyordu bana ben o sırada yurtdışındaydım, Ocak başında döndüm sonra görüşelim mi dedi :) lise sondan arkadaşım.
İşte araba almıştım onun kredisini ödüyorum bu ay maaşımı alamadım henüz Ocak maaşı Yok bende demedi ki bu kız maaş alamadı..En yakın arkadaşım bile bunu düşünmüş mesela beni davet ettiği yerde yemeği ödedi adamlar kahveyi ödemekten çekiniyor ... Bizim toplumda var tonla sorun ya insanlar cimri ya hesapçı ya fesat ondan herşeyi çok sorguluyorum tek tek :)tanima manasinda sormadim.
ilk o odemis simdi siz odemissiniz, bu durumda hesabi hep size odetmiyor. belki tepkinizi gormek istedi. her hesabi erkek odeyecek diye bi durum yok, ev islerini paylasmaya vs gelince esitiz. hesap odemeye gelince pozitif ayrimcilik.
artik erkekler de gozunu acmaya basladi.
neden evli bile olmadigin adam her seferinde senin karnini doyursun? hayat musterek degil mi?
haaa biri ogrencidir biri calisiyodur, biri issizdir, digeri zengindir falan onlar farkli. ama madden esit olan iki kisinin sirf cinsiyet farkindan dolayi bu kadar farkli kaliplara sokulmasi yanlis bence.
siz de bi dahaki bulusmalara bakin, surekli size yikilmaya kalkiyorsa birakirsiniz. arkadaslarinizin da laflarina kulaginizi tikamayi ogrenin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?