- 30 Eylül 2014
- 4.277
- 12.428
- 208
- Konu Sahibi ahappygirl
-
Hakim olan kadına hakime denir cinsiyetçilikle ne alakası var bununHakime nedir?
Önce şu meslekleri cinsiyete göre isimlendirmeyi bırakın da arkadaşınızla beraber sonra bu konuya takılırsınız.
Aileler fikirlerini belirtebilir. Kadın ailesinin ağzına bakıyor olsa konuşmayı kesmişti çoktan.İlk ilişkisiKız hakime... Çocuk polis diye ailesi istemiyor Kız da ailesi ile çocuk arasında kalıyor ??? Hakime olduğuna eminmisiniz ? Zira kendi hayatının kararını veremeyen; başka kararlara nasıl hükmedecek ??? keşke polis çocuk bu postu okusa da bir an önce yoluna baksa... Daha ilişki devamında ailesinin ağzının içine bakandan karı da olmuyor-kocada.... Bireysel kararlarını verebilenlerle evlenin.
bence ilk sevgilisiyle evlenmeyi dusunuyor olmasi dahada buyuk bi problem. birazcik deneyim iyidir
Yani bir polis 7 ye yakın alıyor. 8 yıllık polis ise birikimi falan da vardır sanırım. Kızın hakim olacağı kesin miydi? Ne zamandır sevgililer?
Başta konuşulması iyidir kız zaten destek olur ortak bir şekilde. Yani sevgilisi bunları hesap etmiş midir bilemiyorum.
Bu arada kız ne kadar maaş alacak :)
10 küsür alıyorlar diye biliyorum ama meslekte ilerledikçe daha fazla alıyorlar yaklaşık 6 aydır tanışıyorlar daha yeni sayılırYani bir polis 7 ye yakın alıyor. 8 yıllık polis ise birikimi falan da vardır sanırım. Kızın hakim olacağı kesin miydi? Ne zamandır sevgililer?
Başta konuşulması iyidir kız zaten destek olur ortak bir şekilde. Yani sevgilisi bunları hesap etmiş midir bilemiyorum.
Bu arada kız ne kadar maaş alacak :)
Hakim olan kadına hakim denir.Hakim olan kadına hakime denir cinsiyetçilikle ne alakası var bunun
O zaman maaştan başka sorun var. 6 ayda evlilik düşüncesi çok erken. Hem de ilk sevgilisiymiş. Tanıma sürecini uzun tutsun bence. Yaşları kaç acaba? Bir de çocuk üniversite mezunu mu? Yoksa liseden sonra mı polis olmuş?10 küsür alıyorlar diye biliyorum ama meslekte ilerledikçe daha fazla alıyorlar yaklaşık 6 aydır tanışıyorlar daha yeni sayılır
Hakime Hanım diye hitap edilir. Hakime doğru tabirHakim olan kadına hakim denir.
Liseden sonra 2 yıl polis okulunda okuyup öyle polis olmuş çocuk 28 kız 27 yasinda aslında maastan çok egitim farki sorun olur mu ona kafayı takıyorO zaman maaştan başka sorun var. 6 ayda evlilik düşüncesi çok erken. Hem de ilk sevgilisiymiş. Tanıma sürecini uzun tutsun bence. Yaşları kaç acaba? Bir de çocuk üniversite mezunu mu? Yoksa liseden sonra mı polis olmuş?
İkisi arasında bence çok fark var. Eşim 4 yıllık ekonometri mezunu sonrasında birkaç iş deneyimi yaşamış öyle polislik düşünmüş.
Adliyeye yolunuz düşerse ne diye hitap edildiğini öğrenirsinizHakim olan kadına hakim denir.
Düştü, mesleklerin erkeklere ait olmadığını bu nedenle belirtirken sonuna ek almaması gerektiğini bilen herkes hakim dedi.Adliyeye yolunuz düşerse ne diye hitap edildiğini öğrenirsiniz
TDK da böyle bir terim yer almaz.Hakime Hanım diye hitap edilir. Hakime doğru tabir
Kesinlikle sorun olur. Olmayan nadirdir. Ben lise mezunu biriyle görüşüyordum daha atanamamıştım. Babam vefat edeli uzun zaman olmştu neyse amcamla tanıştırmak istedim, amcam kibarca müsait değilim dedi. Yani sıcak bakmamış asla. Nitekim çocucğun benim atanmamı beklediğini farkedince de ayrılmıştım. Üniversite yaşamı önemli bence. O şekilde polis olanlar ne oldum delisi oluyor. Of akrabalarımda var 3 tane böyle polis Allahım bir havalar sanki bana 7 değil 70 bin kazanıyor, kasıla kasıla havalar. Bu arada ben diğer sevgilimleyken yaptığım bazı harcamalara karışıyordu yani maaş düşüklüğü de sorunları doğurabilir ilerde. Ama eşimle sevgiliyken aileme kredi çekmek zorunda kaldım benimle bankaya geldi çek dedi.Liseden sonra 2 yıl polis okulunda okuyup öyle polis olmuş çocuk 28 kız 27 yasinda aslında maastan çok egitim farki sorun olur mu ona kafayı takıyor
TDK da böyle bir terim yer almaz.
Çevremde de duyduğum hep olur. Ama aşk başta bu farkı göstermez sonra çıkar.Merhabalar herkese. Benim sorum yakın bir arkadaşımın sorunuyla ilgili.Arkadaşım hakime yeni atandı görüştüğü çocuk da sivil polis 8 yıldır polislik yapıyormuş. Yaklaşık 6 aydır görüşüyorlar ve ciddi düşünüyorlar. Ancak arkadaşımın ailesi çocuğu kesinlike istemiyor mesleğinden dolayı, ilerde sorun olur birbirinize uygun değilsiniz falan diyorlarmış. Arkadaşım ailesiyle sevgilisinin arasında kaldı napacağını bilmiyor daha önce de ilişkisi olmadı bu ilk sevgilisi çocuğu da bırakamıyor sevdiğini söylüyor. Ancak ilerde sorun olur mu aralarındaki eğitim ve maaş farkı bundan endişeli. Sizin bu konudaki görüşleriniz nelerdir.
Arapça kelimelerde bilirsiniz dişil eril ekler mevcut bu yüzden yerleşti. Aslında Eski Türkçede yargucı kelimesi kullanılırdı. Yargıç kelimesi cinsiyet belirtmiyor aslında bu kelime kullanılsa daha doğru olurTDK da böyle bir terim yer almaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?