Evlilikte eğitim ve maaş farkı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aileler fikirlerini belirtebilir. Kadın ailesinin ağzına bakıyor olsa konuşmayı kesmişti çoktan.
Burada ne doktorlar, akademisyenler, öğretmenler gördük. Mesleki olgunluk ilişki olgunluğunu beraberinde getirmiyor.

10 küsür alıyorlar diye biliyorum ama meslekte ilerledikçe daha fazla alıyorlar yaklaşık 6 aydır tanışıyorlar daha yeni sayılır

10 küsür alıyorlar diye biliyorum ama meslekte ilerledikçe daha fazla alıyorlar yaklaşık 6 aydır tanışıyorlar daha yeni sayılır
O zaman maaştan başka sorun var. 6 ayda evlilik düşüncesi çok erken. Hem de ilk sevgilisiymiş. Tanıma sürecini uzun tutsun bence. Yaşları kaç acaba? Bir de çocuk üniversite mezunu mu? Yoksa liseden sonra mı polis olmuş?
İkisi arasında bence çok fark var. Eşim 4 yıllık ekonometri mezunu sonrasında birkaç iş deneyimi yaşamış öyle polislik düşünmüş.

Liseden sonra 2 yıl polis okulunda okuyup öyle polis olmuş çocuk 28 kız 27 yasinda aslında maastan çok egitim farki sorun olur mu ona kafayı takıyor

Şahsi fikrim uygun değiller. Polislik mesleği tabi ki zor Allah ayaklarına taş değdirmesin ama ben uygun bulmuyorum. Arkadaşınızın sosyo ekonomik olsun kültür olsun çatışacaklar. Polislerin çoğu hemşire öğretmen memur gibi mesleklerle daha çok evleniyor. Ama ben öğretmen olarakta kendime uygun görmüyorum. Maaşları iyi ama çoğu polis lise mezunu ne yazık ki Ben kültür , edebiyat, sanat , tarih vs konuşmayı severim öğretmen olmama rağmen üniversitede radyo sinema televizyon bölümünden dersler aldım. Jeoloji mühendisliğinden dersler aldım bir sürü farklı ders aldım ben aynı evde muhabbet edemeyeceğim belli konuları tartışamayacağım adamla evlenmezdim.

Eğitim farkı bence önemlidir. Eğitimden kastım diploma değil, kültürel birikim.
Maaş farkını bazı insanlar takıyor, kişisine göre değişir.
ancak kim olursa olsun 6 ay çok erken. niye bu kadar erken davranıyor ki, tanısın biraz. kendini tanısın, işini tansın, eş adayını tanısın.
ayrıca hakim - polisin bir de iş ilişkisi var bu açıdan da pozitif - negatif nasıl olur düşünmesi gerekir.

Liseden sonra 2 yıl polis okulunda okuyup öyle polis olmuş çocuk 28 kız 27 yasinda aslında maastan çok egitim farki sorun olur mu ona kafayı takıyor
Kesinlikle sorun olur. Olmayan nadirdir. Ben lise mezunu biriyle görüşüyordum daha atanamamıştım. Babam vefat edeli uzun zaman olmştu neyse amcamla tanıştırmak istedim, amcam kibarca müsait değilim dedi. Yani sıcak bakmamış asla. Nitekim çocucğun benim atanmamı beklediğini farkedince de ayrılmıştım. Üniversite yaşamı önemli bence. O şekilde polis olanlar ne oldum delisi oluyor. Of akrabalarımda var 3 tane böyle polis Allahım bir havalar sanki bana 7 değil 70 bin kazanıyor, kasıla kasıla havalar. Bu arada ben diğer sevgilimleyken yaptığım bazı harcamalara karışıyordu yani maaş düşüklüğü de sorunları doğurabilir ilerde. Ama eşimle sevgiliyken aileme kredi çekmek zorunda kaldım benimle bankaya geldi çek dedi.

TDK da böyle bir terim yer almaz.

Hakim aslen Arapça bir sözcük, Hakime de Arapça dilinde cinsiyet belirtir. Bu dilin bir özelliğidir, Almancada da bazı kelimeler dişi bazıları eril ona göre ekleri vs değişiyor aynı mantık Arap dilinde de var. TDK sözlükte yok haklısınız. Osmanlıdan kalan dile yerleşmiş bir tabir. Osmanlıca sözlükte muhtemelen vardır. Hemşire/Hemşir gibi yerleşmiş :)
bu tarz cinsiyet belirteçleri her dilde var, he/she gibi mesela.
Bizim dilimizde Avrupa dillerine göre çok çok daha az aslında. Dil yaşayan bir olgu, toplumun bakışını da yansıtıyor. Türk kültüründe kadın/erkek ayrımı fazla olmadığı için he/she her vs gibi ayrımlar yok diye düşünüyorum. (Dilci değilim sadece meraklısıyım yorum yaptım sadece) Konudan alakasız daldım ama affola.

Çevremde de duyduğum hep olur. Ama aşk başta bu farkı göstermez sonra çıkar.

Bence olmaz diye kestirip atmasın hemen ama ikisinin bu konuda ciddi bir konuşma yapması gerek kız aşağılık kompleksi sezerse yol yakınken dönsün

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…