Evlilikte eğitim ve maaş farkı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mühendis /hakime tanıdığım bir çift olmuştu..adam karısına göre maaşça daha az kazanıyordu ama bulunduğu departmanda çalışkanlığı ile farkedilmiş ve şube müdürlüğüne yükselmişti .Adamın görevi nedeniyle güzel bir noktada lojmanda bedavadan az pahalı oturuyorlardı ..yani adamın konumunun getirilerini kadın da gözle görüyor ve yaşıyordu.Ama arkadaşınız konum olarak erkek arkadaşından çok farklı noktada ..aradaki makasın açılmamasının tek yolu arkadaşınızın yükselme fırsatlarını geri çevirmesi ile olacak.. hani bu adam uzun zamandır hayatında olsa ..adamı gerçekten tanısa bunların sorun olmayacağını zaten birlikte geçirdikleri yıllar içinde deneyimiş olsa neyse ama düne kadar hayatında olmayan birisini için de "acaba öyle mi olur /böyle mi olur " diye sıkıntı yaşamaya ne gerek var.

Merhabalar herkese. Benim sorum yakın bir arkadaşımın sorunuyla ilgili.Arkadaşım hakime yeni atandı görüştüğü çocuk da sivil polis 8 yıldır polislik yapıyormuş. Yaklaşık 6 aydır görüşüyorlar ve ciddi düşünüyorlar. Ancak arkadaşımın ailesi çocuğu kesinlike istemiyor mesleğinden dolayı, ilerde sorun olur birbirinize uygun değilsiniz falan diyorlarmış. Arkadaşım ailesiyle sevgilisinin arasında kaldı napacağını bilmiyor daha önce de ilişkisi olmadı bu ilk sevgilisi çocuğu da bırakamıyor sevdiğini söylüyor. Ancak ilerde sorun olur mu aralarındaki eğitim ve maaş farkı bundan endişeli. Sizin bu konudaki görüşleriniz nelerdir.
Birebir aynı olan bir evlilik biliyorum. Polis adam hakime olan eşini kardeşlerinin ( gorumcelerin) yanında dövmüş ve gorumceler de bunu eğlenerek benim kayinvalideme anlatıyordu. Ne olursa olsun kadın sonuçta abimin sözünü dinelemeliydi tarzında bitmişti konuşmaları.
Bunları duyduğumda aklımdan geçen ise adamın aşağılık psikolojisine girerek öyle olmadığını çevresine kanıtlama çabasının igrencligiydi.

Merhabalar herkese. Benim sorum yakın bir arkadaşımın sorunuyla ilgili.Arkadaşım hakime yeni atandı görüştüğü çocuk da sivil polis 8 yıldır polislik yapıyormuş. Yaklaşık 6 aydır görüşüyorlar ve ciddi düşünüyorlar. Ancak arkadaşımın ailesi çocuğu kesinlike istemiyor mesleğinden dolayı, ilerde sorun olur birbirinize uygun değilsiniz falan diyorlarmış. Arkadaşım ailesiyle sevgilisinin arasında kaldı napacağını bilmiyor daha önce de ilişkisi olmadı bu ilk sevgilisi çocuğu da bırakamıyor sevdiğini söylüyor. Ancak ilerde sorun olur mu aralarındaki eğitim ve maaş farkı bundan endişeli. Sizin bu konudaki görüşleriniz nelerdir.
Adam anlayışlı efendi ise neden olmasın ki , ama polisler zor oluyor iyice enine boyuna düşünmeli ..

Bu durum kişilerin karakteriyle alakalı mesela ben doktorum eşim de bir belediyenin hukuk bölümünde memur ama hiç bugüne kadar bu konudan aramızda sorun çıkmadı 4 buçuk senedir beraberiz, aynı şekilde doktor bir arkadaşım var eşi polis ama onlar da gayet mutlular hiç bu durumdan sorun yaşamadı onlar da, siz ve karşınızdaki kişiye bağlı bu durum

Bence kadın daha eğitimli ve maasi da belirgin derecede erkege göre yuksekse sorun olur.
Bir de nasilsa kadin daha cok kazaniyor diyerek kredidir, evdeki paylasimdir kadina daha cok yüklenebilir.
Yani iki kisi çalışır ama kadina ev isleri kitlenir üstüne maddi anlamda da daha cok harcama yapmasi beklenir, kadının parasini yemek bile için araba ev alinarak kredisini kadindan ödemesini bekleyebilir.
Arkadasiniz hukukçu, bence bu tür konularda daha gozu acik olabilir diye düşündüm ama ilk iliskisiymis.
Acikca konuşsun, bir de mesela bir üst makam icin ugrasacagim ya da yüksek lisans/doktora yapacağım desin bakalim.cevap ne olacak? Ne gerek var derse o adamda is yoktur
Son yazdığınızı arkadaşıma söyleyeceğim kesinlikle teşekkürler mesaj için 😊

Birebir aynı olan bir evlilik biliyorum. Polis adam hakime olan eşini kardeşlerinin ( gorumcelerin) yanında dövmüş ve gorumceler de bunu eğlenerek benim kayinvalideme anlatıyordu. Ne olursa olsun kadın sonuçta abimin sözünü dinelemeliydi tarzında bitmişti konuşmaları.
Bunları duyduğumda aklımdan geçen ise adamın aşağılık psikolojisine girerek öyle olmadığını çevresine kanıtlama çabasının igrencligiydi.
Korkunç gerçekten..

Maaşı göz ardı etsen bile hakim, avukat, savcı tayfası sosyal hiyerarşinin( bana göre) keskin işlediği meslekler. Doktorlar gibi.
Öyle olmayanları tenzih ediyorum ama genelde daha tepeden bakan bir yapıları var.
Bu nedenle şimdi olmazsa bile ilerde problem olma ihtimali yüksek.
Arkadaşınız kendi sosyal çevresinin tavrından dolayı rahatsızlık duyabilir, polis arkadaş o ortamda yabancılaşır, dışlanlanmazsa bile ortamaa ayak uyduramazsa dışlanmış hisseder.
Her türlü evliliği kötü etkiler.

tamamen arkadasınıza ve arkadasınızın sevgilisine baglı bir durum. Kız ben takmıcam seviyorum derse çocuk ben aşağılık kompleksi yapmıcam derse ne sorun çıkabilir? Aileler istediğini düşünsün. Ancak çiftin bu konuyu açık açık konuşması lazım. Bir de polislerde iyi alıyorlar, ne kadar maaş farkları var?
ben kamuda mühendisim maaşım cidden iyi ama eşim benden kat kat iyi kazanır bi kere şakayla ya karışık 2 günlük çalışmam senin 1 aylık maaşın demişti kırılmıştım. Ama napim dedim kompleks filan yapmadım. Erkek olsam napardım acaba, sanırım daha çok kırılırdım

tamamen arkadasınıza ve arkadasınızın sevgilisine baglı bir durum. Kız ben takmıcam seviyorum derse çocuk ben aşağılık kompleksi yapmıcam derse ne sorun çıkabilir? Aileler istediğini düşünsün. Ancak çiftin bu konuyu açık açık konuşması lazım. Bir de polislerde iyi alıyorlar, ne kadar maaş farkları var?
ben kamuda mühendisim maaşım cidden iyi ama eşim benden kat kat iyi kazanır bi kere şakayla ya karışık 2 günlük çalışmam senin 1 aylık maaşın demişti kırılmıştım. Ama napim dedim kompleks filan yapmadım. Erkek olsam napardım acaba, sanırım daha çok kırılırdım
4 bin civarı maaşlarda farklılık var ama zamanla bu daha da artacak maalesef erkekler kadınlardan daha çok sorun yapıyor bu para meseleleri sanırım...

eşimin arkadaşı polis, adam 7 8 bin TL alıyo. eşi 32 bin TL alıyo.
gayet iyiler bı sorunları yok.

İlk ilişkisi 🙄 Kız hakime... Çocuk polis diye ailesi istemiyor 🙄 Kız da ailesi ile çocuk arasında kalıyor ??? Hakime olduğuna eminmisiniz ? Zira kendi hayatının kararını veremeyen; başka kararlara nasıl hükmedecek ??? keşke polis çocuk bu postu okusa da bir an önce yoluna baksa... Daha ilişki devamında ailesinin ağzının içine bakandan karı da olmuyor-kocada.... Bireysel kararlarını verebilenlerle evlenin.

Çifte göre degişir bence 🤷‍♀️
Evlendiklerinde evde senin paran benim param mevzusu olmazsa, arkadasın tartısma sırasında ben senın kac katını getiriyorum bu eve demezse neden sorun olsun ki 🙂
Dengi birine aşık olamayacak, sevemeyecek, anlasamayacak belkide 🤔 he mantık evliligi yaparsa o ayrı

İlk ilişkisi 🙄 Kız hakime... Çocuk polis diye ailesi istemiyor 🙄 Kız da ailesi ile çocuk arasında kalıyor ??? Hakime olduğuna eminmisiniz ? Zira kendi hayatının kararını veremeyen; başka kararlara nasıl hükmedecek ??? keşke polis çocuk bu postu okusa da bir an önce yoluna baksa... Daha ilişki devamında ailesinin ağzının içine bakandan karı da olmuyor-kocada.... Bireysel kararlarını verebilenlerle evlenin.
Şu an bir karar verme aşamasında ve takdir edersiniz ki ailesini de ezip geçmek istemiyor ve duygularına kapılıp ilerde üzülmeyi de istemiyor o yüzden enine boyuna düşünüyor .Kimsenin etkisi altında kaldığı yok ben de ona yardımcı olmaya fikir vermeye çalışıyorum sadece

Yani bir polis 7 ye yakın alıyor. 8 yıllık polis ise birikimi falan da vardır sanırım. Kızın hakim olacağı kesin miydi? Ne zamandır sevgililer?
Başta konuşulması iyidir kız zaten destek olur ortak bir şekilde. Yani sevgilisi bunları hesap etmiş midir bilemiyorum.
Bu arada kız ne kadar maaş alacak :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X