Evlilikte eğitim ve maaş farkı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sadece sevgi yeterli degil evlilikte. Denklik onemli. Bununla ilgili bir suru konu var okumanizi tavsiye ederim. Arkadasiniz ilk sevgilisi oldugu icin su an pembe bulutlarda olabilir, gercekleri gormez o su an. Bana da cok soyleyen olmustu, dinlemedim sonuc: bosandik.

Bu konuda söylenecek o kadar çok şey varki, farklı farklı pekçok yorum yapılabilir. Öncelikle bildiğim kadarıyla arkadaşınızın adına konu açmanız yasak. Zaten böyle parça parça bilgilerle doğru bir tavsiyede verilmiyor. Ben olsam kendim konu açardım belki ilişkide faul olan başka konularda var. Ben bu tarz ilişkilere, yani statü maaş vs farkı olan ilişkilere tek yönlü bakmıyorum. Mesela şöyle bir örnek vereyim kız statü olarak eşinden çok daha iyidir ama güzellik olarak çirkine yakın bir kızdır. Böyle olunca yürüyen ilişkiler gördüm. Yani kızın çirkinliği bir bakıma denge unsuru oluyor. Ya da mesela erkeğin ailesi aşırı pasif ve hiçbir şeye karışmıyorlar. Kızda dominant bir karakter oluyor ve erkeği bir süre sonra egitiyor.
Yani böyle bir durumda da anlaşılabilir. Ayrıca çocuğun ailesinden kimse bahsetmemiş. Bence çok önemli, eğer çocuğun ailesi klasik biz erkek ailesiyiz, saygı göreceğiz, sözümüz dinlenecek diyorlarsa, o zaman kızı çok ezerler. Hatta şöyle diyim mesela adamın Kız kardeşinin mesleğini bile düşük olması karşıdaki insanların kompleks yapıp huzursuzluk yapmasına neden olabilir.

Bence bu konular çok tecrübeli kişilerle konuşulması gereken konular. Asla ailesinin hilafina iş yapmasını tavsiye etmem. Bir de bu konuları konuşmaya bile çekiniyormuş karşıdaki insan kırılır diye, ben çok naif gördüm. Karşıdaki insanlar belki onun alacağı maaşın hesabını bile yapmaya başlamış olabilirler. Yani bu konuları konuşmaya bile çekiniyorsa demekki pasif birisi.ilerde cok uzerler

Şahsi fikrim uygun değiller. Polislik mesleği tabi ki zor Allah ayaklarına taş değdirmesin ama ben uygun bulmuyorum. Arkadaşınızın sosyo ekonomik olsun kültür olsun çatışacaklar. Polislerin çoğu hemşire öğretmen memur gibi mesleklerle daha çok evleniyor. Ama ben öğretmen olarakta kendime uygun görmüyorum. Maaşları iyi ama çoğu polis lise mezunu ne yazık ki 🤷🏼‍♀️ Ben kültür , edebiyat, sanat , tarih vs konuşmayı severim öğretmen olmama rağmen üniversitede radyo sinema televizyon bölümünden dersler aldım. Jeoloji mühendisliğinden dersler aldım bir sürü farklı ders aldım ben aynı evde muhabbet edemeyeceğim belli konuları tartışamayacağım adamla evlenmezdim.
+1 hemşireyim ama polise dönüp bakmam, bakmadım da. Bana kültürel olarak zayıf geliyorlar maalesef.

Hakim aslen Arapça bir sözcük, Hakime de Arapça dilinde cinsiyet belirtir. Bu dilin bir özelliğidir, Almancada da bazı kelimeler dişi bazıları eril ona göre ekleri vs değişiyor aynı mantık Arap dilinde de var. TDK sözlükte yok haklısınız. Osmanlıdan kalan dile yerleşmiş bir tabir. Osmanlıca sözlükte muhtemelen vardır. Hemşire/Hemşir gibi yerleşmiş :)
bu tarz cinsiyet belirteçleri her dilde var, he/she gibi mesela.
Bizim dilimizde Avrupa dillerine göre çok çok daha az aslında. Dil yaşayan bir olgu, toplumun bakışını da yansıtıyor. Türk kültüründe kadın/erkek ayrımı fazla olmadığı için he/she her vs gibi ayrımlar yok diye düşünüyorum. (Dilci değilim sadece meraklısıyım yorum yaptım sadece) Konudan alakasız daldım ama affola.
Dilciyim ve yorum yapıyorum: Türkçe kelimelerde cinsiyet (dişillik-erillik) yoktur. Hint-Avrupa ve Sami dillerinden alıntı kelimelerde kalıplaşmış olarak yaşar.
Doğrusu arkadaşın dediği gibi "hâkim"dir. Kişinin istihdam edildiği kadro hâkimliktir. Kadın ya da erkek olması bunu değiştirmez.

Dişillik eki alan hâkime, müdire vb.. kullanımlar galattır.
Adliyelerdeki hitap da bu galatın alışkanlığa dönüşmesinden başka birşey değildir.
Aksi takdirde hâkimlik sınavı hâkim ve hâkimelik sınavı; HSYK'nın açılımı ise, hâkimler, hâkimeler ve savcılar yüksek kurulu olurdu. Bunlar olmadığına göre mesleğin resmi adı, hâkime değil, hâkim.

Liseden sonra 2 yıl polis okulunda okuyup öyle polis olmuş çocuk 28 kız 27 yasinda aslında maastan çok egitim farki sorun olur mu ona kafayı takıyor
Maaş farkı sorun olur ama ondan önce eğitim ve statü farkı sorun olur.bazı şeyler ülkemizde böyle işliyor malesef .arkadaşınız yol yakınken ailesini dinlemeli bence

Liseden sonra 2 yıl polis okulunda okuyup öyle polis olmuş çocuk 28 kız 27 yasinda aslında maastan çok egitim farki sorun olur mu ona kafayı takıyor
E bu kizin yasinda ne var ki? Ben de sandim 45 yasinda fakan. Daha gencecik. Kimler karsisina cikar. 6 ayda uzaktan o da, dovru durust tanimadigi, hem de ilk flortuyle ne evliligi?
Mesela para degil. Ikisi arasindaki ucurum cok fazla.

herkes farklıdır burada yapılan yorumlar çoğunluk için her insan bir olmaz ben şunu söyleyim kafasına takıyorsa bunu demekki kendisi için problem. kafasına takmıyorsa zaten sıkıntılı bir durum yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X