Evlilikte farklılık..

• Konu Sahibi Konu Sahibi mb1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben Türküm eşim Kürt.
5 sene flört 7 senedir de evliyiz.
Kültürel olarak farklıyız ama bunu hiç sorun etmedik.
Birbirimize ayak uydurduk hep.
Bu genelleme yapılabilecek bir konu değil, kişiye göre değişir.

Eğer uç noktalarda kültür farkı yoksa milliyete takılmak gereksiz bence. Bazen kuzenler evleniyor da anlaşamıyorlar.

iş kişilerde biter , ama söyle bir kıstas var doguda yetısmıs bır kürt ıle batı kulturunde yetısmıs ve ora ıle baglarını koparmıs bır kürt farklıdır.
doguda kürt geleneklerı bıraz asıret mantıgıyla ısler, batıdakıler bızım gıbı yasar ama genelde hepsı erkegı el ustunde tutar, bırbırlerıne ve geleneklerıne cok baglıdırlar. bugun olmaz ama yarın obur gun bu ayrılık sorun teskıl edebılır bunda aılelerın tutumu da cok onemlıdır.
o nedenle kendı kulturunden bırı ıle evlenemsı daha ıyı olur...

Benim annem kürt babam laz annem de hep vaktiyle yaşadığı zorluklardan bahseder konusu açılınca. Bende bu yüzden kültür farkının hep bir sorun olacağını düşünenlerdenim aslında ama aileler arasında dengeyi kurup ortak paydada buluşabilecekseniz,birbirinizin farklılıklarına saygı gösterebiliyorsanız neden olmasın:)

Insanina göre degisir o bence

Her türk ayni olmadigi gibi
Her kürte ayni degildir ...

Annem türk. babam kürt. Hiç anlaşamadılar herşey sorun oldu. Annem çok ezildi.
Sülalemizde türk gelin çok bazısı iyi bazısı kötü oldu. Boşanan da var evli kalan da.
Mutlu olanlar ailesi ile maddi manevi bağımlı olmayan dışarda okumuş, eğitimli, meslek sahibi olan erkeklerle evliler.
Tavsiye etmiyorum. Ben yarı kürt ve o kültüre yabancı olmayan biri olarak kürt biriyle yapamam...

Benim tanidigim var kız 3 kardeş 11 kardeşli kürt erkekle evlendi. Kürt türk ayrımı yapmam asla ama gördüklerim kız eşinin kafasına uyarsa yani pkk hdp ye oy verdirti ama vermeseydi sorun olurdu. Cok modern bir kız olduğu halde gerdek gecesinde biz kürtlerde böyle dedi kocasi carşaf göstermek zorunda kaldı.herşeyi kabul ediyor...cok kalablık oluyorlar en az 10 çocuk giden gelenleri bitmiyor.

Kisiden kisiye degisiyor canim
Benim kuzenim kurt bir kizla evli,cok zor gecti ilk zamanlari simdi alistilar sanirim
Sahsi olarak ben kendim istemezdim herhalde ama dedigim gibi insanlari bu sekilde ayirmak dogru degil yeri geliyor herseyi ayni olan iki insan bile anlasamiyor

Inanın bazilerinde fark yok istanbulda yaşıyan kürt ailesinden bahsediyorum ben kv gerdek gecesinde kapının arkdasında carşaf bekledi... kafalarına göre gidersen iyisin ama yapmazsan .... olmuyor. Her kürt böyle değil iyi araştırsın arkdaşın. Birbirlerini çok tutuyorlar yani 1 kişi çalışıp 10 kardeşine bakar sanada eş olarak niye bu parayi verdin detirtmezler bile. Önce anne baba kardeş gelir ben çok yakından tanıyorum türk kızını kendilerine benzettiler ayak uydurmak zorundasın. Herkes bunu yaşamiyor tabiki iyi araştırsın aileyi

Allah herkesi kendisine uygun kişiyle karşılaştırsın..

Benim kuzenimin eşi kürt kökenli. Hatta kv si türkçe konuşamıyo. Kp de yarım yamalak. Çok güzel bir evlilikleri var 5 senedir evliler. Ama iki ailede uçlarda yaşayan insanlar değiller. Kuzenimin eşinin ailesi normal insanlar. Terör örgütü sempatisi gibi bi durumda söz konusu değil. İç içe yaşama gibi bir durumlarıda yok. Evleri ayrı haftada bir gider ziyaret ederler. Büyüklerde onların evliliğine müdahale etmez. Bizim tarafta öyle.
Kökenler değil şartlar dikkate alınmalı

Benım tandıklarımda iç içe yaşamıyor istanbulda ama hala başlık parası ödüyorlar gerdek gecesinde kapıda dikiliyorlar ve pkklılar kız hdpye oy verdı bunu cekmek zorunda kaldı kocasıda gururla facede yayınladı.. nasıl türkten türke fark varsa kürtten kürttede fark var.

Bende kürdüm ama hicbir zaman saçma sapan adetlerimiz olmadi veya kalabalik bir sulale,evin tek kiziyim her zaman üstte tutuldum,nasil soylesem her kurt te tvlerdeki gibi başına posu baglayip gezmiyor
Kendi ailem icin konusmaliyim ki çok çok modern bi ailede yetiştim yarın oburgun evlencegim adam ailemi tanımadan onlar kürt derse uzulurum
Bence ilk önce ailesini aile yapisini ogrensin herkes bir değil ayni degil

Doguda yasayan bir kurdum
Asiret mantığıyla isler diye genelleme yapamazsınız,zira cevremde oyle asiret agasi modunda kimse yok :)
İki erkek kardeşim var lakin ailemin en degerlisi hep ben oldum,tek kız olarak kalsaymisimda sorun olmazmis :)
Bağlı olduğumuz geleneklerimiz de yok.
Bir tutup genellemeyelim

Kürtten kürte fark vardır, şimdi bir Erzincan'lıyla bir Hakkari'liyi bir tutamazsınız, her Türk'ün adetleri de birbirini tutmaz zaten. Ama siyasi ve ahlaki görüşler hemen hemen aynıdır. Modern bir Kürt aileyle hiç bir sorun yaşanacağını düşünmüyorum.

ırkların farklı olması önemli değil ama kültürünü nasıl yaşadıgı ile bağlı olarak yaşayacağınız sorunlar belli olur. rahat hoşgörülü bi aile ise sorun yaşamazsın ama geleneklerine aşırı düşkün o bildiğimiz kalabalık içiçe doğulu ailelerdense allah kolaylık versin hatta arkana bakmadan kaç diyorum

benımde kürt kokenlı arkadaslarım hatta sevgılım oldu genelde durum bu, sızde boyle olmayabılır, bırde yasadıgınız yerde onemlı... kültür farklılığı aynı kültürde yetişmiş insanlarda bile sorun olabiliyorken farklı kültürlerde yetişmiş kişilerin sorunsuz bir ilişki yürütmesi zor ama imkansız değil tabikide... dediğim gibi kişilerde ve ailelerin tutumunda bitiyor.

Istanbul'un göbeğinde büyümüş akrabam, hakkari'li bir beyle evlendi. Erkek Hakkari'de büyümüş.
Şu an sehir sehir gezdikleri bir işleri var.
Ben akrabasi olarak adami kardeşim gibi seviyorum. Bizim aile çocuğu benimsedi.
Erkek tarafi kizi benimsedi. Kayinvalidesine bayılıyor.
Hatta düğün zamani bir kac kizla arkadaş olduk. Ben onları istanbul da gezdirdim.
Onlar bana doğuyu.
Bolge, toprak, irk degil önemli olan. Önemli olan karşındaki kim ?
Mutluluklar

Eger cahil degilse sorun olmaz bende bi kurt ile evliydim insan degildi cok kultur farki vardi ayriyiz 6 aydir. Eger iyi bi insansa kültürlü bi insansa sorun yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…