- 9 Ocak 2012
- 15.581
- 30.228
- 798
- Konu Sahibi Gamzenurlua
-
Sorunum bu olsa o kadar yıl beraber olmazdım değil mi, bence haksızlık ediyorsunuz.Kızlarımız nedense zengin kocaya kapağı atsa dert etmez hiç.
Bence her şeye laf edecek ya da ukala olan insanlar değiller, sanmıyorum. Ama burda öğrendiğim kadarıyla her şey evlendikten sonra belli olurmuşBence herseyi baban halletmesin alışırlar. Birde bazisi cok ukala olur ailesi hem hicbiseye elini surmez hemde aldiklariniza yaptıklarınıza laf edebilir. Var oyle tipler.
Nasillar bu arada ailesi.
Ben de öyle derdim de yok olmuyor işte. Düğün seven, bayramlarda şıngır şıngır bilezik takabilecek olan biri değilim. Bana kalsa güzel bir nikah, ufak bir kokteyl 50 kişilik tamamdır.Bana böyle emanet altın takma aşırı saçma geliyor, evlenmeye karar veriyorsunuz ama kendi düğününüz üzerinde bile söz hakkınız yok. "Ailem gelenekçi." lafını asla kabul etmiyorum ben. Siz de istemeseniz yaptırmazsınız, bu kadar basit. Böyle durumlarda oluru olmadığı için kızların ailelerini araya sokarak bir şeyler yaptırmasına çok karşıyım ben. Bu kafayla sizin aileniz evlendikten sonra da size karışır.
Tabii ki param için değil öyle şey mi olur. Bunu düşünen 1-2 ahlak yoksunu kuzenimdi. Cevaplarını verip susturdum. Ama böyle düşünüp tanımadan etmeden yargılamaları bana çok dokundu. Kendimi sevilmeyecek biri gibi hissettim aynı zamanda.6 senede anlamadın mı ablacım paran için mi beraber yoksa senin için mi?Biyere gidince eli cebine gitmiyorsa,sana ödetiyorsa,borcum var vs diyosa paran için.Değilse zaten seni seviyordur.Ailen ezmediği sürece damadı sorun çıkmaz.Ama bütçesine saygı duyup bi düğün planı yapın derim.
Kesinlikle katılıyrm ,kimde varsa o yapsın madem.Düğüne gelenlere tek tek düğünü biz yaptık oğlan tarafı yapmadı diye açıklama yapılmıcak sonuçta.Aİlesine dis bilemiş biraz arkadaş ama ona yapacak bisy yok.Benim esiminde ailesi 1 bilezik yaptı onuda konu komsu eline sıkıştırmış düğünden önce onla yapmışlar.aMA Bizim düğünden sonra tüm beyaz eşyayı değiştirdi kvdem:)Yani yapmak istmeyene zorla yaptıramıyorsun.Damadın babası ev alsa araba alsa iş kursa herkese normal gelir, hatta yapmazsa yerden yere vurursunuz var da yapmadı diye.
Gelin babası yapınca damada bi aşşağalamalar, bi küçümsemeler... niye baba bizim babamız değil mi? Kimde varsa o yapacak tabi.
Sonra da kadın erkek eşitliği... işinize gelince... hadi ordan...
Var da mı yapmıyor?Yoksa nasılsa yapan var diye mi?Bu ayrım cok önemli.Yoksa canını alamazsın sonuçta yapcak bisey yok.3 yıllık evliyim, öncesinde 10 yıllık beraberliğim vardı, işin ucu bir yerde gelip takılıyor maddiyata,
çok seviyor her iki taraf da birbirini, ama maddi yetersizlikler yoruyor da bir noktadan sonra,
mesela oğlumun ilk yaş günü, babaannesi diyor ki şunu yapmak isterdim bunu yapmak isterdim, öteki taraftan anneanne yapıyor her şeyi, bu sefer kimse kırılmasın diye siz eğilip bükülüyorsunuz..
iki taraf arasında denge kurmak zor oluyorsa herşeyi siz yapacaksınız onlara birşey bırakmayacaksınız..
her şeyi kendiniz yapamıyorsanız, evlilikte aileler arasındaki maddi fark yoruyor..gerçekten yoruyor..
Evlendikten sonrası değil evlenene kadar olan kısım sorun zaten.parası olduğu halde düğün masrafına karışmayanlar yada kız tarafına yıkanlar da oluyor ama önemli olan evleneceğin kişiyle mutlu olman bence..sonuçta adam çalışıyor sen de çalışırsın mis gibi hayat neyi dert ettin ki
Bu işler kumar, mesela eşimin kuzeni ailesi çok varlıklı nişanlısı fakirdi herşeyi yemekli vs yaptılar, ailesini özel arabayla hastanelere bile taşıdılar sonuç ne oldu çocuk başkasını buldu kızı tek kelimeyle terk etti kimse inanamadı bu varlıklı kızı bizim kızı yani niye terketti oğlanın işi bile yoktu okulu geç bitirmişti kız banka Md yrd düşünün birde başkasını bulmuş oğlan ondan ayrilmis, sanırım komplekse kapıldı aklımiza başka bişey gelmiyor neyse sonuçNişanı ve kınayı kız tarafı yapar ailen nişanı yemekli organize edebilir düğünde içlerinde kalmaz hem. Ev için bütçe olmayacağı içinde erkek arkadaşın evi döşer ailen sadece kız çeyizi hazırlar. Takı konusunu adetleriniz belirler eğer gelin damatta kalacaksa ev düzülür düğün salonu ödemesi için nakitlerden kapatılır. Ailen karşı taraftan settir altındır çok istemeyecekse hiç sıkıntı olmaz.
ya millet iki taraftada çook önyargili erkegede bu kadin senin paranla beraber..Şu an çalışmıyorum, ama evlenince çalışırım tabii neden olmasın. Biraz da bir kaç yerden "seninle paran için beraber" lafları duydum. Böyle bir şeyin en ufak imkanı yok. Ama beni üzmeye yetiyor işte.
Evet haaa delikanlılık hikaye olmus resmen lafa bak "dayin bak onlara ev almis senin baban bize ne aldi" demek ne ayip yakisirmi hic bi erkege . Ohaaa artık yani. Benim.kocam sanirim biraz eski model çıktı şansıma ay ne igrenc erkekler var sinirlerim bozuldu gülüyorum suanda .
22 yaşındayım. Ortak hesabımız var, ufak bir miktar da birikmişimiz var şimdilik.Allah evlenecek insanlara yardım ediyor. Ama sizde çok babanıza güvenmeyin bence bir işe girin ortak hesap açıp her ay maaşın 2/3 sini bankaya atın bir senede bile güzel bi para birikir. Kaç yaşındasınız bu arada.
Yok yok delikanlılık kimsenin umurunda değil. Erkekler zengin kız bulup kayın pedere kendini yaslama peşinde, artık erkekler kız tarafının destek vermesinden ezilmiyor, hani o eski Türk filmlerindeki kuru ekmek yiyen ama gururundan vazgeçmeyen erkek modelleri orada kaldılar yani.
Tabi ki durumu iyi olan destek olsun, kız erkek tarafı ne fark eder sıkıntı adamın zihniyeti ve adamın beklentilerini cürretkar bir şekilde haklıymış gibi dile getirip yüzsüzce beklenti içine girdiğini açık açık belli etmesi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?