Evlilikte maddi farklar.

Genelleme olmuş, ben genellemelere karşıyım
Şaka bir yana, benim de evim, arabam miras yoluyla edinildi.
Ama üniversiteden mezun olduğumdan beri çalışıyorum. Gece-gündüz-hafta sonu- hafta içi-bayram-seyran demeden çalıştım.
Birikim de yapabiliyorum.
Paranın kıymetini de bilirim mesela.
Bireysel değerledirmek lazım.

Ama erkeğin sorumluluk sahibi olması çok çok çok önemli.

Şahane yazmissiniz. Çok teşekkür ederim. Gerçekten iyi hissettim
Para gecmisten beri vardiysa sorun olmaz zaten var olan parayla buyudu okudu insanlar tanidi maddi olarak eksi olan insanda gordu kendinden ustun olanda karakter yapisi oturdu yani bazi seylerin parayla olmayacaginin bilincindedir ayrica denk isteme dusuncesinde olsa dengine bakar di
Amaaaa birden bire yukselip bulduysa o noktada gorgusuzluk devreye girebilir sikinti olabilir tamamen karakter meselesi dugun nisan imkanlar bunlar 6ayda hallolacak seyler o seni bilerek evlenecek sonucta belki oda zengin kiz istemiyor sen gecinirmisin iyi es iyi baba olur mu durustmu bunlara bak
Burada evlenme diyen cok olur benim annem hayat bu zengin alirsin fakir olur fakir alirsin zengin olur Allah kimseyi gordugunun ardina koymasin der
Bende sana onun kelamiyla hayat bu paraya takilma gecinirmisin ADAM mi ona bak derim

Gerçekten devam etmek istiyorum mutlu olmak istiyorum ama o kadar kurcalıyor ki aklimi. Acaba aileler anlaşabilir mi ? Acaba kötü mü olur sonuçlar..

Ailelerin çok samimi olmasına gerek yok.
Ama anladığım kadarıyla babanız borç ödüyor. Standart bir gereklilik için olan bir borç mu yoksa sorumsuzluktan kaynaklanan bir borç mu?
Siz çalışıyor muydunuz hatırlamıyorum ama
Bir de maddi varlık dediğiniz şey nedir? Bu adamın ailesi her sabah kahvaltıda havyar mı yiyor mesela? Yalıda yaşayıp hizmetçilerin hazırladığı kahvaltıya mı iniyorlar ?

Anladığım kadarıyla yorumlarda konusu geçtiği gibi bir görgüsüzlük, ezme durumları yok.
Karakterleriniz uyuyormuş. Anlaşıyormuşsunuz.
O adamla durumu kötü olsaydı da görüşür müydünüz onu düşünün. Cevabı evet diye tahmin ediyorum. Bu sebeple maddiyata takılmayın.

Şu an asla gorgusuz bir insana benzemiyor, hareketli tavırları çok edepli ama beni korkutan yani aileler, onlar ne der nasıl yapar. Anlaşırlar mi emin değilim

Şu an asla gorgusuz bir insana benzemiyor, hareketli tavırları çok edepli ama beni korkutan yani aileler, onlar ne der nasıl yapar. Anlaşırlar mi emin değilim

Aileler anlaşmak zorunda değiller. Birbirlerine ve size saygı duysunlar yeter. Sırf ailelerin anlaşamama ihtimalinden dolayı da kendi mutluluğunuzu engellememelisiniz.

Hayir sizin ezdiginiz tabii ki yoktur ama verdiği tepkiler ezildigini düşündüğünü gösteriyor. Zaten onemli olan sizin cozeceginizi dusunmenizdir mutluluklar..

Ailelerinizin tavrini ikiniz de biliyorsunuzdur, görgülü terbiyeli insanlarsa hicbir sorun olmaz. Sizin icin zaten bir sorun yokmus. Aileler konusunda kimsenin kimseye karismayacagini ve bir beklenti icinde olmayacağını biliyorsanız korkmaniza gerek yok. Hayatta tamamen biriyle anlasmak ve ortusmek cok zor. Bunu elinizin tersiyle itip daha fakir ama uyumsuz oldugunuz biriyle mi beraber olacaksiniz? Sacma bir tercih bence.
Benim esimle aramizda maddi cok fazla fark yok ama ailesi ve benim ailem arasinda ciddi kultur, egitim, din ve yasam tarzı farki var. Ama ne benim ailem ne de onun ailesi karisma hadsizligine girmedigi icin hicbir sorunumuz yok. Cunku biz de cok iyi anlaşıyoruz. Siz birbirinizden emin olduktan sonra gerisi fasa fiso bence.

Babam kendi sorumsuzlugundan oduyor o borçları. Her sene gereksiz paralar oderiz borva neye gittiğini dahi bilemeyiz . Zaten o borclar olmasa gelirimiz çok iyi ama o borclar mahvediyor her şeyi.
İyi derken kirada çokça evleri var çiftlikleri var 200 bin liralık arabası var mesela.. Bilmiyorum. Bize göre aşırı işte bunlar. Bizim çevremize ailemize gore baya aşırı.
Karakter olarak şahane bir insan. Benim olamayacağım kadar sabırlı sakin kültürlü bir insan. Yaşı evlilik yaşı, boyu posu fiziği zaten her şeyiyle dört dörtlük . Bilmiyorum bana gerçekten değer veriyor evlenmek istiyor, ama nasıl olacak bilmiyorum..

İyi este olur iyi babada. Şahane bi karakteri var, gerçekten hayatımda düşünsem.böylesi birine denk geleceğim aklıma gelmezdi. Ama işte fark canımı çok sıkıyor

Gerçekten sevinirdim bile böyle olmasaydı durumu..

Hayatta tamamen biriyle anlasmak ve ortusmek cok zor. Bunu elinizin tersiyle itip daha fakir ama uyumsuz oldugunuz biriyle mi beraber olacaksiniz? Sacma bir tercih bence.
Cok haklisiniz. Gerçekten anlaşma konusunda tamamen anlasiyoruz çok farklı bi çekim var onu ikimizde biliyoruz

hiç çalışmadan sadece babasından kalacak malları benim malım diye anlatan bir profil aslında bahsetmek istediğim

İyi este olur iyi babada. Şahane bi karakteri var, gerçekten hayatımda düşünsem.böylesi birine denk geleceğim aklıma gelmezdi. Ama işte fark canımı çok sıkıyor
O zaman caninin sıkılacagi birsey yok
Belki evlilik dugun torenler merasimlerde biz onlara yetemeyiz dusuncesi vardir ailem ezilirmi vs ama bana gore bunlar cok dert edilecek seyler degil insanlar uyumlu anlayisli olursa hersey asilir aileler ozel gunlerde zaten bir araya geliyor hergun hergun gorusmeyeceksiniz (yani sizin ve onun ailesinin bir araya gelmesi ayri ayri elbet gorusulur ailelerle)sonucta iki tarafta muhafazakar dediniz o ortamlarda durum daha farkli oluyor gercek muhafazakar insanlar kibirli olmuyor herseyin Allahtan oldugunun bilincinde kalkipta buna siginarak ailenizi ezmez tam tersi hosgoru kalp kirikliginin olmamasi guleryuz daha on planda olur
Ama su zaman kadar yazdiklarina bakarak senin bu durumu asamayacagin yonunde tereddutum oldu ki evet asamazsan sorun olur her kelimede her lafta acaba banami bise dediler ailememi laf carpittilar psikolojisine girip oyle haraket edersen sikinti olur dusun tasin kararini kendin ver

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…