- 18 Eylül 2014
- 8.450
- 29.964
- 798
- Konu Sahibi Ceylinimdeceylinim
-
Kendimi kazanmış babasından miras mi kalacak
eğer kendi kazanmışsa bence sorun olmaz ama babasından miras kalacaksa bana göre sorun
çünkü kendi kazanmadigi için kıymetini bilmez emeğin önemini bilmez ve hep arkasında o parayi güvence görür
Para gecmisten beri vardiysa sorun olmaz zaten var olan parayla buyudu okudu insanlar tanidi maddi olarak eksi olan insanda gordu kendinden ustun olanda karakter yapisi oturdu yani bazi seylerin parayla olmayacaginin bilincindedir ayrica denk isteme dusuncesinde olsa dengine bakar diŞahane yazmissiniz. Çok teşekkür ederim. Gerçekten iyi hissettim
Gerçekten devam etmek istiyorum mutlu olmak istiyorum ama o kadar kurcalıyor ki aklimi. Acaba aileler anlaşabilir mi ? Acaba kötü mü olur sonuçlar..
Şu an asla gorgusuz bir insana benzemiyor, hareketli tavırları çok edepli ama beni korkutan yani aileler, onlar ne der nasıl yapar. Anlaşırlar mi emin değilimAslında burada iş kişilere kalıyor. Zor ama aşmak kişilerin elinde. Sevgiyle çözülür diye düşünüyorum.
Ben bu farkı kimsenin gözüne sokmuyorum. Genel hayatta da çok mütevazi biriyim aslında. Aslında siz de bunu hissedersiniz, karşınızdaki sizden varlıklı ama bunu size nasıl yansıtıyor bu önemli. Eziyor mu, ezmeye çalışıyor mu, görgüsüz mü yoksa aslında çok karakter sahibi ve mütevazi biri ama tek suçu dedelerinden ona mal varlığı kalmış olması mı?
Ön yargılı olmayın. Zaten sizin nasıl yaklaştığınızı görünce bunları sorun etmeyecektir. Onun da geçmişinde ona sadece parası için yaklaşan bir sürü kız vardır eminim. O sizinleyse, bir nedeni vardır, demek ki sizin ondan faydalanmaya çalışacak biri olmadığınızın farkındadır.
Ben sevgilime şunu dedim: Deprem olabilir, evim yıkılabilir, arabam selde paramparça olabilir, herşeyim gidebilir. Yarın bir kaza geçirip engelli kalsam bugün aldığım maaşı da alamam. Beni beni olarak değerlendir. Beni sahip olduklarımla değerlendirme.
Şimdilik iyi gidiyoruz. Ama ben de dikkat etmeye çalışıyorum.
Yalnız 2 ay sonra yurtdışına çıkacağım, ona telefon almak istiyorum, onu nasıl yapacağım bilmiyorum. Onun maaşı telefon kadar. Bilmiyorum. Ama almak istiyorum.
Şu an asla gorgusuz bir insana benzemiyor, hareketli tavırları çok edepli ama beni korkutan yani aileler, onlar ne der nasıl yapar. Anlaşırlar mi emin değilim
Hayir sizin ezdiginiz tabii ki yoktur ama verdiği tepkiler ezildigini düşündüğünü gösteriyor. Zaten onemli olan sizin cozeceginizi dusunmenizdir mutluluklar..Onu şimdilik rahatlattığımı düşünüyorum. Ezmek gibi bir niyetim zaten yok, yaptıklarıma da dikkat eder oldum.
Ama yapacağım bir şey yok. Sahip olduklarımı birilerine bağışlayıp işten de istifa edemem. Bir şekilde çözeceğiz.
Babam kendi sorumsuzlugundan oduyor o borçları. Her sene gereksiz paralar oderiz borva neye gittiğini dahi bilemeyiz . Zaten o borclar olmasa gelirimiz çok iyi ama o borclar mahvediyor her şeyi.Ailelerin çok samimi olmasına gerek yok.
Ama anladığım kadarıyla babanız borç ödüyor. Standart bir gereklilik için olan bir borç mu yoksa sorumsuzluktan kaynaklanan bir borç mu?
Siz çalışıyor muydunuz hatırlamıyorum ama
Bir de maddi varlık dediğiniz şey nedir? Bu adamın ailesi her sabah kahvaltıda havyar mı yiyor mesela? Yalıda yaşayıp hizmetçilerin hazırladığı kahvaltıya mı iniyorlar ?
İyi este olur iyi babada. Şahane bi karakteri var, gerçekten hayatımda düşünsem.böylesi birine denk geleceğim aklıma gelmezdi. Ama işte fark canımı çok sıkıyorPara gecmisten beri vardiysa sorun olmaz zaten var olan parayla buyudu okudu insanlar tanidi maddi olarak eksi olan insanda gordu kendinden ustun olanda karakter yapisi oturdu yani bazi seylerin parayla olmayacaginin bilincindedir ayrica denk isteme dusuncesinde olsa dengine bakar di
Amaaaa birden bire yukselip bulduysa o noktada gorgusuzluk devreye girebilir sikinti olabilir tamamen karakter meselesi dugun nisan imkanlar bunlar 6ayda hallolacak seyler o seni bilerek evlenecek sonucta belki oda zengin kiz istemiyor sen gecinirmisin iyi es iyi baba olur mu durustmu bunlara bak
Burada evlenme diyen cok olur benim annem hayat bu zengin alirsin fakir olur fakir alirsin zengin olur Allah kimseyi gordugunun ardina koymasin der
Bende sana onun kelamiyla hayat bu paraya takilma gecinirmisin ADAM mi ona bak derim
Gerçekten sevinirdim bile böyle olmasaydı durumu..Anladığım kadarıyla yorumlarda konusu geçtiği gibi bir görgüsüzlük, ezme durumları yok.
Karakterleriniz uyuyormuş. Anlaşıyormuşsunuz.
O adamla durumu kötü olsaydı da görüşür müydünüz onu düşünün. Cevabı evet diye tahmin ediyorum. Bu sebeple maddiyata takılmayın.
Cok haklisiniz. Gerçekten anlaşma konusunda tamamen anlasiyoruz çok farklı bi çekim var onu ikimizde biliyoruzHayatta tamamen biriyle anlasmak ve ortusmek cok zor. Bunu elinizin tersiyle itip daha fakir ama uyumsuz oldugunuz biriyle mi beraber olacaksiniz? Sacma bir tercih bence.
Alışık değil bünyeEger seni maddiyatiyla ezmiyorsa vede
Cimri degilse...keyfini cikar...paradan korkulmaz...sevilir oksanir
Genelleme olmuş, ben genellemelere karşıyım
Şaka bir yana, benim de evim, arabam miras yoluyla edinildi.
Ama üniversiteden mezun olduğumdan beri çalışıyorum. Gece-gündüz-hafta sonu- hafta içi-bayram-seyran demeden çalıştım.
Birikim de yapabiliyorum.
Paranın kıymetini de bilirim mesela.
Bireysel değerledirmek lazım.
Ama erkeğin sorumluluk sahibi olması çok çok çok önemli.
O zaman caninin sıkılacagi birsey yokİyi este olur iyi babada. Şahane bi karakteri var, gerçekten hayatımda düşünsem.böylesi birine denk geleceğim aklıma gelmezdi. Ama işte fark canımı çok sıkıyor
Ben de aynı şeyi düşünüyorum..sizin kalbiniz her zaman yanindayim olma ile ona verdiğin his..paha biçilmez bence..sizin de kendinize yetecek kadar birikimimiz var ise karşıdaki kişi sakin ve uyumlu ise neden olmasınŞahane yazmissiniz. Çok teşekkür ederim. Gerçekten iyi hissettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?