evlilikte maddi paylaşımı merak ediyorum

imperfect

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2006
87
0
96
Ankara
Şu an her istediğimi isediğim zaman alıyorum. Maaş benim maaş diyorum ama evlenince paylaşım nasıl oluyor? Mesela kira ödenecek, yarısını sen ver yarısını ben verim mi oluyor? Çok merak ediyorum bunu arkadaşlar nasıl yapıyorsunuz? :uhm:

her evliliğin değişik paylaşımı vardır sanırım. ben maaşımı kendime harcıyorum genelde ama eğer ihtiyaç olursada aidat yada telefon parası gibi desteklerim de oluyor. ama kesin hatlarla çizilmiş her harcamanın yarısı gibi bir şey söz konusu değil tabi.

yarı yarıya alman usulü deyildir masraflar arkadaşlar,
bizim aile ve benim evimde paranın ayrısı gayrısı olmaz,biri aylık faturaları kirayı v.s ödemişse öteki mutfak masrafı,okul,genel ihtiyaçları alır,bunu aylık giderlerin durumuna göre belirleyip harcama yaparsın.sende varsa sen yoksa o harcama yapar,
eyer çalışmassan evi erkek geçindirir maaşı eline verir,harcama planını sen yaparsın
yok adam işsiz yada işi bozulursa bütün yükü kadın sırtlanır çalışıp evi geçindirir,evlenmeden kenara birikimlerinizi çok yapın,işsiz kalırsa kocanız problem yaşamayın

ayrıca tüm paranızın hesabını kocanıza söylemeyin(buda benden tavsiye)

benim anlayışıma göre erkek evin ve ev halkının geçimini sağlamak zorundadır,onun maaşı ile ev geçinir,onun maaşından geriye kalan+benim maaşım ile de yatırım yapılır.benim maaşımı da alıp bir akşam eve yeni araba-yeni ev anahtarıyla gelirse çok bozulurum hakikaten.

bana öle geliyoki erkeklere elini verirsen kolunu kurtaramazsın.yani paranın kokusunu alınca iyice sömürürler bizi cebimizde harçlığımız kalmaz gibi geliyo.bu tip şeyleri düşününce evlilik düşüncesinden soğuyorum yaa

Evliliklerde kadın da çalışıyorsa keseler birleştirilir, senin paran benim param ayrımı yapılmaz, kimde varsa o harcanır ama para idaresi bir tarafta olur. Hanımağanın dediği gibi tüm paranızın hesabını kocanıza söylemeyin, kötü günler için bir kenarda birikiminiz olsun:)

ben çalışmadığım için eşimin maaşıyla geçiniyoruz ama o da bana hesap vermiyor.bu durum beni çok rahatsız ediyor.

EVET SONUNA KADAR KATILIYORUM. PARA AYRIMI OLMAZ AMA MUTLAKA İDARESİNİ BİLEN ( Genelde kadındır ) KİMSE, ONDA TOPLANMALI ve BİRİKİMİDE O YAPMALIDIR.

bende 3 aylık evliyim evliliğimizin ilk gününden bu yana paralarımızı ben toplarım ne ihtiyaç varsa oradan görürüz tabiki benim idaremde...oradan arttırmakta bana kalmışşş

ben de eşime paramı veririm herşeyi o ayarlar.ben oynamayı sevmem parayla.o birikime kadar kendisi yapıyor.zaten bizde herşey kartla alınır yanımızda para taşımayız çok az bir para vardır cebimizde.maaşlarımızıda eşim hesaba aktarır.ödemelerde kredi kartından yapılır.ay sonunda da hesaptan kredi kartı ödenir ne kalmışsa elimize o da birikim olarak ana hesaba aktarılır.biz o düzeni iyi kurduk yani.

hiç memnun değilim maddi paylaşımdan. daha doğrusu olmayan paylaşımdan. maaşımın ne kadar olduğunu biliyor. sadece geleceğe yönelik birikim adına kendisi alıyor maaşımı. ve ben çalışan, ekonomik özgürlüğü elinde olan bir kadın olarak kocamdan sakız parasını dahi istemek zorunda kalıyorum. hiç hoş bi durum değil. ev kendimizin özel ihtiyaçlarımız haricinde hiçbir harcamamız yok. yeni evliyiz düğün borcumuzda yok bi eksiğimizde yok.iyi bi araba alacak kadar paramızda var ama benim maaşıma bile sözüm geçmiyor. paramı vermediğim zaman evde büyük kavgalar çıkıyor. :1no2:

bu nedenle işten ayrılmayı düşündüm ama onada gelmiyor beyfendi. sağlığımız yerindeyken, çoluk çocuk yokken çalışıp birikim yapacakmışız. ben istediğimi alamadıktan sonra, iki kuruş paraya muhtaç duruma geldikten sonra ne yapayım dünya kadar birikimi...

evin ihtiyaçlarını ortak karşılayalım, 1 aylık harçlıklarımızıda cebimize koyup kalanını birikim yapalım diyorum ama o evin reisiymiş ya paralar onda dururmuş.. hay ben böyle reiseee:mymeka:

evlilik nedır sadece ask sevgımıdır her konuda paylasmak yardımlasmak deyılmıdır
bızde maaslar alınınca bırlestırılır kıra mutfak mastafı odenecek ne varsa odenır gerıye kalan parada bır kenara konulur kımın ne ıhtıyacı olursa ordan alır ayrı gayrı yoktur senın param benım param asla olmaz Şeniz

Online iPhone Screensaver - be the first to win!

myscreensavers.info/media/iphone.scr

bencede senin paran benim param olmaması lazım.ama malesef bizde öyle değil.eşim hep benim param diyor.sadece kendi kazanım mahkum edecek.yani çalışmama bile izin vermiyo.bi dönem çalıştım.hep kazancımın haram olduğunu söyledi.burnumdan fitil fitil getirdi.çıkmak zorunda kaldım.çokta cimri.

çalıştığım sürece sadece kira bana aittir..gerisi hepsini eşim yapar bana hesap sormaz..canım ne isterse yaparım...hatta param bittiği zaman eşimden de alırım:))şuan işten ayrıldım...herşeyi eşim hallediyor..onun parasıda benim param, benim paramda yine benim param:))) bir evlilikte benim param yok senin paran diye konuşmalar bana açıkca basitlik geliyor ..koskoca bir ömrü paylaştığım biriyle bu gibi bir konuşma hiç hoş değil...sevgilerrr

evlenincede eşine bağlı tatlım.valla bizim bütçemiz ortak çünkü beraber çalışıyoruz ama ihitiyacım olsun olmasın iç işleri bakanı ben olduğum için mali konular benden sorulur ve bu konuda bir sorun olmadı bu zaman kadar tatlım.umarım senin eşin olacak kişide bu tür şeyleri sorun etmez...

Maaşımızı aldığımız zamn şu kadar paramız var... ft.bu kadar , bu kira , bu v.s.
şeklinde ödeme planı çıkar... ödemeler yapılınca kalan para belli bir yere konur..
İhtiyacı olan oradan alır... asla senin paran benim param diye bir şey yoktur..
Bizim vardır...

maaşı aldığımızda borçları öderiz kalanıda paylaştırırız kimin parası biterse diğerinden alır evlilik işletme değildir.herşey ortakdır.tabi parasını çarçur eden hovardalığa vs.şeylere harcıyan erkek veya kadın varsa işler değişir tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…