evlilikte maddi paylaşımı merak ediyorum

Ben eşimin maaşını görmüyorum hiç. Kiradır elektrik telefon kredi kartı vb harcamaları o kendi hallediyor. Benim maaşım bana kalıyor demek isterdim ama bütün harcamaları yapınca parası kalmıyor bu seferde bende harçlık istiyor. Yani tam denk geliyor. Kenarada fazla para atamıyoruz. Ama ben ondan habersiz güne girdim. Ne olur bilinmez acil paraya ihtiyacımız olur kimseden istemek zorunda kalmayız.

bence bu konu evlenilecek insana bağlı kızlar onu tanır ona göre davranırsınız...bekarken ne deseniz boş, benim eşim çok anlayışlıdır o konuda başta teklif bile etti bana tüm para sende toplansın ödemeler falan halletsen ben sadece harçlığımı alayım diye ama ben uğraşamam onunla her ay dedim sağolsun o yapar ödemeleri , ayın 15 inde ben maaşımı çekerim eşimin maaşı genelde internetten ödemelere ve ev kirasına veririz, kalan paraları birleştiririz harçlığımızı falan ayırır kalanıyla birikim yaparız, ne istesem alır sağolsun üzmez beni hiç tabi bende onu, para için kırmaya gerek yok kızlar birbirimizi, ama diyorum yinede evleneceğin insana bağlı...hak etmiyorsa tabi ayrı gayrı olacak....

ben para işlerini pek sevmem maaş kartımda eşimde durur ödemelri felan o yapar ben se kredi kartımdan harcamalarımı yaparım

kıslar bende mayıs gibi evlenicem inşallah.bu çok önemsenmesede ciddi bir konu....
bende nasıl olacağını bilmiyorum.benim için paranın kimde olacağı önemli değil.birbirimizi üzmeden aç kalmadan geçinelim yeter.
bu problem olmamalı ama her halukarda yuvayı dişi kuş yapar sözünü unutmamak lazım....
gerçi kim daha düzenli ve tutumluysa para onda kalmalı.şahsen ben biraz savurgan bi yapıya sahibim.eşimin sorumlu olmasını tercih ederim...

bizim evde senin benim param mevzuu bile olmaz eşim evin ihtiyaçlarını karşılar eger ay içinde ihtiyaç duyarsa bende destek olurum kendisine zaten evlilikte sen ben olunca sagyıda sevgide kalmaz o sebepten benden size tavsiye para için birbirinizi üzmeyin.ve arkadaşların tavsiyesine de katılıyorum bir kenarda kendinize ait birikim yapın zor zamanınızda sıkıntınızdan kurtulursunuz.

evlilikte benim senin ayrımı olmaz yani bizim evde yok.benim eşim hesap işlerini sevmediği için bu görevi ben üstlendim.kira ödenecekse kasadan ödenir.yarısı benden yarısı senden diye bir mantık evlilikte olmaz.

Valla Kizlar Bizimde şu şekilde Maaşimi Alirim Bu Arada Eşimin Kendi Işi Ama Dükkanimi Yeni Açtiğimiz Için şuan Için Evin Ihtiyaçlarini Ben Gideriyorum
Ama Eşimde Yardimci Oluyor Tabiki Mesela Evlendikten Sonra Aldiğimiz Bi Takim şeyler Var Ses Sistemi,lcd Sehpasi,laptop,evlilik Yildönümünde Kol Zinciri Almişri Mesela Bunlarin çoğunu Eşim Karşilar Benim Maaşimdanda Evin Faturalari Mutfak Masraflarimiz Vs Karşilanir çok şükür Kenarada Bazen Atiyoruz

bende çalışırken paralarımızı birleştiriyoduk yatırılcak yerleri yatırıoduk sonra gerektiği gibi paylaşıoduk ama şimdi çalışmıyorum maaşın çogu bende :))birikim yapıom yada gereken şeyleri alıyom.

evin tüm ihtiyaçlarını eşim karşılar, borcumuz olduğu dönemde benim maaşım da taksitlere gidiyordu, şimdi borcumuz bitti çok şükür, eşim yine evin ihtiyaçlarını karşılıyor benim maaşımı da birikime katıyoruz.

ben tokiye ödüyorum o araba kredisine amma kredi kartım onun maaşına bağlı vede onun maaş kartı bendede var.. kızınca vermiycem diyorum ama sonuçta evlilikte biz varsa maaştada sen ben olmamalı. sonuçta herşey çocuğumuz için.

bizim evde önce eşimin maaşı harcanır yetmezse ben veririm ama senin paran benim param diye birşey yok gerekirse eşimin borçlarınıda öderim benim kazancım daha çok birikimlerimizde benim hesabımdadır sonuçta ikimizin parası

arkadaslar bu konuyu hala oturtamadık evde hala senin paran benim param var evlenmeden önce bana verilen ilk nasihat sakın maas kartını vermeydi vermeyincede ister istemez senin paran benim param oluyo ve sonunda tartısma .o da bana vermiyo kartını evlilik terapistine bile gitmeyi düşünüyoruz ben ondan daha fazla kazanıyorum ama bence evi erkeke gecindirmek zorunda 2 yıl oldu hala aynı kavga bıktım valla

Bizde para ayrimi kesinlikle yapilmaz.Ikimizde paramizi götürüp bankaya yatiririz.Bütün giderler oradan cekilir.

arkadaşlar ben çalışmıyorum ama çalışsada çalışmasada evin maddi idaresinin kadında olması gerektiğine inanıyorum.
çalışsaydımda önce maaşımın bi kısmını kendi ihtiyaçlarıma ayırır kalanını eve harcardım.çünkü eşim bugüne kadar benden hiç para saklamadı ve esirgemedi.

Senin paran benim param, benim param yine benim param....:roflol:
bizde böyle, annemlerdede böyleydi...kayinvaldemlerdede böyle imis ...onun icin benimki buna alisik...sonucta hersey ayni keseye giriyor...esim ekonomist oldugu icin paradan daha cok anliyor...bana kalsa herhalde borc batagina düseriz ...herkez parayi tutmasini bilmez...bence kim daha idareli ise o yapsin ...bütün paralar ayni hesaba gidiyor...kim ne aldi ne yapti ortada...arasira benimki müsrifligimden dolayi ikaz ediyorhos biliyor yuvamiza zarar verecek hic bir sey yapmiyacagimi...ona güya divalik yapiyorum...ama bu sadece aramizda bir cilvelesme :1rolleyes:

çalıştığım dönemlerde eşimin maaaşı ev geçindirmeye,benim maaşım birikim ve kuaföre gidiyordu:)benim maaşımı sormamıştır hiç.Kendisi evlendiğimizden beri getirir bana verir maaşını.

anlamakta güçlük çekiyorum neden eşinizin maaş katını alasınız?
yada sizin maaş kartınız neden eşinizde olsun? herkes alır maaşını getrir eve paylaşım yapılır..
toplam para şu kadar... kira bu kadar+ faturalar+ taksitler+v.s. hesaplanır ve ödenir..
bizim evde ödemeleri ben yaparım.. kalan para evde yada hesapta bırakılır..
biz genellikle evde tutarız.. zaten ödemeler yapılınca çok bir şey kalmıyor...
kimin ne ihtiyacı varsa alır oradan harcar.. evin ihtityaçlarını ben takip ederim.
ve bu hep böyle gider.. senin paran benim param diye birşey olmamalı yadırgıyorum..

İşte biz dede aynen böyle oluyor.para bana geliyor ben ödemelerimizi ayırıyorum kira faturalar vs.geriye kalanda evde duruyor.

o düstügün insana bakar tatlim. çocugum olmadan çalisiyordum ve benim maasimi oldugunu gibi, ev ihtiyaçlarina, kira, alis veris, vs vs ben karsiliyordum, esimin maasida oldugu gibi kenara koyuyorduk, kurusuna dokunmadan. Yoksa asla para biriktirilmez diye düsünüyorum. Allaha sükürler olsun 2 sene içinden ev sahibi olduk. Allah olmayanlarin basinada versin. Bence bu en mantiklisi

2 yıldır nişanlıyım.Daha şimdiden bile senin paran benim param hesabını yapmayız.Bizim paramız vardır.kimde eksikse ona takviye yaparız.Ne istersemde alır.ben ona göre biraz daha cimri kalıyorum o yüzden evlenincede idare bende olacak büyük bir ihtimal ve sorun yaşamayacağım inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…