evlilikte maddi uyum

Benim öğretmen arkadaşım lise mezunu, taşeron firmada çalışan bir teknisyenle evlendi. 40yaşında evlendi, eşi 44-45 idi. 3 yıl oldu sanırım, çok mutlular. O mesela mantık ile olaya yaklaştığını söylüyor. Ama başka insanlar için olayın tek mantıklı yanı adamı kendi şehrine getirmiş olması. Burada sizin bakış açınız önemli temelde. Arkadaşım evde muhabbete hasretti, istediği oldu. Sizin hayattan beklentiniz ne? Eşinizin yanınıza yakışması mı, evinizde bir ses bir dost olması mı, sırtınızı yaslamak mı istiyorsunuz? Sizin önem sıralamanızda bu insan kaçıncı seviyede? Unarım anlatabilmişimdir...

Şimdi bu konu çok göreceli bir konu.
Karşı taraf neden borç yaptı borç durumu uzun süre devam edecek mi, ileride daha iyi kazanacağı işlerde yapabilecek mi ekmeğini taştan çıkaran insanlarda var.
atıyorum siz 10 bin maaş alıyorsunuz eşiniz 3-4 bin alsa göze batmaz neticede adam çalışıyor emek veriyor yan gelip yatmıyor denir.
Kendini geliştiriyor mu bu önemli
2 ay çok yeni daha iyice tanıyın niyetini öğrenin sizden beklentisi paraya bakış acısını öğrenin, onuru gururu var mı bunları ölçün

güvenebileceğim biriyle evlenmek istiyorum artık. yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi yalnız olunca ev araba para birşeye yaramıyor. etrafımda çok kadın var 40, 50 yaş üstü hiç evlenmemiş.paraları kariyerleri var ama yalnızlar. yalnız olunca neye yarar ki.
sanırım karşıma bundan sonra da çıkanlarda hep bir eksiklik olacak. bu kafayla bu günlere geldim zaten.

Sizin imkanlarinniz bana gore ortalamanin uzerinde. Gorustugunuz kisinin se klasik halk dan bir ortalama.
35 yasinda borcsuz ev araba nakit para çok güzel imkanlar. Herkes bukadae kismetli olamiyor. Misal gorustugunuz kisi yada ben. Ama sonucta ortalama bir gekire sahip.

Şu borç olayını ve adamın kişiliğini iyice araştırın. Mesleği varsa kazancı geri planda kalabilir bu durumda.

Objektif bakanlar bunu anlamayabilirler ama ben anlıyorum, yaşım 33 ve düzgün bir erkeğin hayatmıza girmenin ne kadar zor oldupunu biliyorum. Bu yğzden maddiyat sizin için çok önemli değilse şana verebilirsiniz eğer onun dışında büyük bi sorun yoksa. Varsa ilerde hepsi fazla gelip patlayabilir olay

Bizde durum tam tersi eşim 13-14 bin kazanıyor yüksek lisansını bitirmek üzere
Bense hala uzaktan eğitim ile okulu bitirmeye çalışıyorum iki çocuk aile yok kimse yok hee yük omzumda
Eş adayınız nasil peki maddiyat evet etkili ama adam kibar mi nazik mi bir kedi köpek görse nasil davranıyor bir yere gittiğinizde çevresiyle ilişkisi nasil saygili mi ukala mi sizi sevdiğine emin misiniz en önemli sorular bunlar emin olun gerisi halloluyor

Yaaa kötü bir örnek olacak ama yine de yazıyorum.Bir arkadaşım böyle bir evlilik yapmış, yaparken de baştan şart koşmuş.Srn yedin içtin kenara koymadım ben çalıştım ev araba aldım benimle bunlar için evlenmiyorsan sözleşme hazırladım imzala,hayat bu belli olmaz belki anlasamayacagiz.Adam bozulmuş ama imzalamış da..1 yıl sonra da bosanmislar..sözleşme imzalamak bence mantıklı

yani bana cinsiyetçi diyebilirsiniz ama tersi çok sorgulanacak bir durum değil. kadın çalışmasa da çocuk doğuruyor, ev işi yapıyor eve katkısı çok. durumlarımız farklı yani.

Turk erkeklerinin yadsinamayacak bir cogunlugu, esinin kendisinden fazla kazanmasini hazmedemiyor, kendisini yetersiz ve eksik hissediyor.
Sizin alistiginiz bir yasam tarziniz var. Eger bu kisiyle evlenirseniz bekar zamaninizdaki yasaminizdan feragat etmeniz gerekecek seyler olabilir. Ornek veriyorum haftada 3gun disarda lux bir restaurant'ta yemek yiyorsaniz bu, bire dusebilir. Veya temel ihtiyaclarda da daha aziyla yetinmek durumu ortaya cikabilir. Bu sizi mutsuz eder mi yoksa yasam kalitenizin dusmesine adapte olabilir misiniz?

15bin kazanıp gittiği restaurantta garson haşlayan biri mi 5-6 bin kazanıp belki daha sade yerlere giden ama insan gibi davranan biri mi mesela ?
bir sokak hayvanı gördüğünde nasıl tepki verir ?
hatta dilenciye bile nasıl davranır ?
ben bunları önemserim mesela, çünkü önemsiz görünen ama çoğu detayı gösteren hareketlerdir bunlar.

borç konusu özellikle ele alınmalı ama.
bir aile dostumuzun eşi sürekli para biriktirir sonra tüm birikimini borsa da kaybederdi.
tam ev alırlardı, o ev elden giderdi.
böyle bir karakterse zaten maaştan bağımsız, evlerden ırak.

yani bana cinsiyetçi diyebilirsiniz ama tersi çok sorgulanacak bir durum değil. kadın çalışmasa da çocuk doğuruyor, ev işi yapıyor eve katkısı çok. durumlarımız farklı yani.
Hayır demem ama degil konumu yükseldiği için düşünün bir ortalama girdiğinizde ilk olarak ne iş yapıyorsunuz diye soruyorlar tabi ben alt üst olmuyormuyum zor eşim üst düzey çalışırken ben daha bi meslek sahibi olamamanın kendi paramı kazanamamış olmanın zorluğunu çekiyorum .
Size gelince bakin oraya bir kac madde yazdim aradığınız belli kriterler varsa tamamdir belki adam takilmaz maaş olayına ama saygısız ezik ukala biriyse tabi ki sorun olur

Ne işle meşgulsünüz? Bizim bir tanıdığımız oğlan orta halli kız tarafı varlıklı villada oturan tiplerdendi oğlan kızın yanında işe girdi biraz hanımcı oldu kendine bir haller oldu bir havalandı falan şimdi Gül gibi yaşayıp gidiyorlar herkes memnun

Adamın bakış açısına göre değişir
Adam paranız için sizinle evlemiyorsa tabiki bu şekilde bir birliktelik düşünmek insanı rahatsız eder
Ama arada uyum varsa maddi anlamda bir menfaat söz konusu değilse
3 aşağı 5 yukarı fark etmez

yaşam standardım çok düşmez gibi geliyor. zaten çok da öyle dışarı çıkayım şunu bunu yapayım diyen biri değilim.ailemin durumu da fena değil. babam gerekirse destek olur. ama herşeyi benim yapmam sonrasında rahatsızlık yaratır mı diye düşünüyorum.

Oğlan hanımcı havalandı
Çirkin yakıştırmalar değil mi sizcede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…