evlilikte maddi uyum

evet aslında ben de sizin gibi düşünüyorum. ama sorun ne biliyor musunuz düğünü bile ben yapacağım sanırım.
Ben de çiçeğime yuxugume kadar kendim almıştım,karşı tarafın yol parasını bile ben vermiştim ama ne kadar verici isen o kadar değersiz oluyorsun,karşı taraf ben neymisim havasına girip krndini bişey sanıyor

Verdiğiniz bilgiler yetersiz, Bu konuyu değerlendirmek için daha çok bilgi lazım.

şöyle ki adam 3-5 yıllık mühendistir, şimdi 5 alıyodur ama ilerde sana denk olabilir, yada 3-5 yıllık avukattır ama adını duyurdukça kariyerinde ilerleyebilir, bu gibi durumlarda sorun yapmazdım.

ama atıyorum adam düz memurdur, yada özel sektörde muhasebedir, ik dır falan bu gibi durumlarda kariyeri sana denk olmaz kolay kolay, ben bunu istemezdim.

burda herkes iyilik timsali bakma sen. Parayı veren düdüğü çalar diye atasözü bile var. Maddi yükün tümüyle benim üstümde olduğu bir evlilik istemezdim ben.

evet aslında ben de sizin gibi düşünüyorum. ama sorun ne biliyor musunuz düğünü bile ben yapacağım sanırım.

çok uç bir örnek ama, annemin bir arkadaşının kızı da aynen bunu yaptı. gelinliği, nikah masrafları, nikah yemeği vs hep ondandı.
hatta adam açıköğretimliydi, bilge adam meşhurdu o dönem, oraya gönderdi resmen meslek sahibi yaptı.
adam burada iyi bir yerde iş buldu. sonra dil öğrenmeye amerikaya gitti. orada iş buldu.
o arada çocukları da olmuştu.
neyse, şimdi adam amerikada iyi bir kurumda çalışıyor, kadın çalışmıyor hatta 2. çocukları oldu.
çok da iyi bir hayatları var.
resmen yatırım yaptı ve tuttu.

Benim eşimde 10 bin civarı maaş alıyor. Ben evlenmeden önce çalışıyordum şimdi çalışmıyorum. Bir gün olsun benim maaşım benim param diye bir cümle kullanmadı. Hiç bir harcamama da neden diye sormadı. Evlenmek mesele değil, asıl mesele aile olabilmekte o zaman böyle şeyleri hesaplamak söz konusu etmek aklına bile gelmiyor. "biz" olabilmeyi başarmak lazım. Yaş, maaş denk olanı da gördük biz buralarda.

Mesele evi, arabasi yok, maadi az olmaz bence. 35 yasina kadar bir seylerin sahibi olamadiysa, sorumsuz biri olabilir. Muhtemelen evlendiginde de bu aliskanligi devam edecektir. Iste dusunulmesi gereken konu bu olabilir...

sonuçta dengim olan birini üniversite ya da işte bulurdum. ama olmadı. iş ve üniversite dışında karşıma benimle birebir aynı biri zor çıkar. çıkanlar da boşanmış yaşı büyük ya da çocuklu kişiler. dediğiniz gibi bu kişi ortalama. yani karşıma çıkma olasılığı bundan sonra da bu profil.

Maalesef çoğu erkek kadından az maaş almayı evlendikten sonra kadının evinde oturmayı ego meselesi yapıp bir de acısını kadından çıkarıyorlar ama herkes bir olmaz zaten öyle bir hissi varsa küçük küçük belli eder sözleriyle ona göre bir yol planı çizersiniz

evet kariyerli ve maddi durumu iyi kişilerle evlenip 1 yılda boşandılar bazı arkadaşlarım.

Sanırım onda değil ama sizde sıkıntı yaratacak gibi geliyor... aylar yılar sonra bile tartışmalarınızda bunu yüzüne vurmayacağınıza güveniyorsanız -ki sizde bu sıkıntı olacak gibi duruyor- sorun çıkmaz bana göre

başkasının düşüncelerine takılmıyorum. bence siz de takılmayın. ay eşi şu mesleği mi yapıyor, ne der en son düşüneceğim şeyler.

evet kariyerli ve maddi durumu iyi kişilerle evlenip 1 yılda boşandılar bazı arkadaşlarım.
Kişiyle değil statü ve maaşıyla evlenince öyle olabiliyor ne yazık ki. Maaşını hesaplama yerine başka şeyler hesaplasalar böyle olmaz belki de..

mühendis. ileride maaşının artabileceğini söyledi.

Kafanıza uymuyorsa görüşmeyn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…