evlilikte maddi uyum

yani şöyle söyliyim gelinliği yüzüğü bile ben alabilirim.

yani şöyle söyliyim gelinliği yüzüğü bile ben alabilirim.
O kadar da kötü durumdaysa iyi düşünün bence,ben evlendim pişman oldum.Para yok yok deyip eve tikiyorlar,bişey alacaksınız en ucuzuna koşuyorlar.Ya bı de parasına sahip çıkamamış başarısız bir insan.İki ayda baglanmamissinizdir da zaten iyi düşünün denklik çok önemli.

mühendis. ileride maaşının artabileceğini söyledi.
En az 10 yıllık mühendis, ne mühendisi bilmiyorum ama maaş az . Bu bizi ilgilendirir mi ilgilendirmez. ama yatırım yaptım battım cümlesi ilgilendirir. parayı yönetmemek sorun, çabalamayıp kariyer yapmamak kabul edilebilir.

güzelliğine çok guvenme, bir sivilce alır gibi bi söz misali işine maaşına cok guvenme .. Derdim önceden.. takı iki yakın arkadaşım evliliklerinde paranın nasıl sorun olduğunu görene kadar.. Birisi karısının fazla kazanmasını gurur yaptı kadını ezmeye çalıştı.. Evlilikleri devam ediyor ama zar zor.. Diğer arkadaşımın eşi de tamamen eşinin kazandığı paraya endeksli yaşam kurdu ..Kaypak aldattı.. Gezdi tozdu.. Arkadaşım çok mutsuz oldu.. Olan kadına oluyor ne yazıkki!

Ha benim esimle egitimimiz mesleğimiz gelir durumumuz denk.. Bi kere bile maaş,miras durumu sormadı peşinde kosmadi..ki karsilikli! Ay sonu maasimin hesabini kurusuna kadar yapip ahkam kesebilirdi vs.. Aksi olsaydı çok mutsuz olurdum yine.. yani az aldın çok aldın beş aldık beş gittin değil olay karsindakinin karakteri ve şansına bağlı..

Evlilikten önce alınanlar boşanmada paylaşılmıyorki neden öyle bir anlaşmaya ihtiyaç duymuş

Son düzenleme:
üniversiteye geç gitmiş 6-7 yıllık meslek hayatı var.

ben tek başımayım diyor. kimim kimsem yok diyor.sonuçta ben bunları yaparken ailem sapasağlam arkamdaydı.
Tek olmak çift olmak veya kimin maaşı daha fazla değil bence burada sorun olan. Maaşın fazlalığı veya yatırım sahibi olmamayı anlayabilirim. Sevince sorun da edilmez ama sizin erkek arkadaşınız evlilik için de bir çaba göstermiyor ki. Maaşı var sonuçta bi krediye bakar evliliğinize harcama yapması.

Niye sırf evlenmek için mi ? Erkek kıymet vermiyor işte buna , ya çok saçma ve salakça biliyorum . Ama erkek emek ve para verdikçe kıymet veriyor.

Evet bu yorumunuza sonuna kadar katılıyorum...
Yillar evvel tugba ozay diye bir manken vardı isadami sevgilisi "ben sana 500.000 tl harcadim,seni birakmam diye kamera lar onunde nasıl bagirmisti hic unutmam

Sizi evlenmek istiyorum konularından biliyorum.
Hep umutsuzdunuz.
Sanırım kafa dengi birini bulmuşsunuz.
Adam 5 bin tl alıyor. Siz 10 bin.eder 15 bin.
Ki eviniz var. Araba var.
Beraber yatırım da yaparsınız.
Neresi yetersiz?
15 bin türkiye şartlarında iyi bir gelir.
Ne kadar olmalıydı denklik için?
Denklikten kastınız sırf para sanırım?
Peki aşk sevgi bağlılık?
Eğer denklik aranıyorsa denklik sırf parayla olmaz.

Ayrıca erkek fazla kazanınca sorun yok. Kadın fazla kazanınca sorun var.
Bu çok cinsiyetçi bakış açısı.
Evlilik böyle bir şey değil.

Benim erkek arkadaşım da benim iki katım kadar kazanıyor. Benim icin boyle düşündüğünü bilseydim, ona layık olmadığımı sırf maddiyatım daha düşük diye düşündüğünü bilseydim ona olan algım çok değişirdi.
Adama üzüldüm.

Adam da kendini yetiştirmiş takdir ettim.

Muhtesem bir yorum..
Toplumda herkesin aklına denklik denince sadece para para para geliyor.
Manevi denklik de önemli.
Bu yorumu kaydedeyim.
Önemli olan biz olabilmek..

Aynen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…