olay sadece maaş değil. adamın hiç birikimi yok. herşeyi ben yapacağım en azında yüzde 80 iniSizi evlenmek istiyorum konularından biliyorum.
Hep umutsuzdunuz.
Sanırım kafa dengi birini bulmuşsunuz.
Adam 5 bin tl alıyor. Siz 10 bin.eder 15 bin.
Ki eviniz var. Araba var.
Beraber yatırım da yaparsınız.
Neresi yetersiz?
15 bin türkiye şartlarında iyi bir gelir.
Ne kadar olmalıydı denklik için?
Denklikten kastınız sırf para sanırım?
Peki aşk sevgi bağlılık?
Eğer denklik aranıyorsa denklik sırf parayla olmaz.
Ayrıca erkek fazla kazanınca sorun yok. Kadın fazla kazanınca sorun var.
Bu çok cinsiyetçi bakış açısı.
Evlilik böyle bir şey değil.
Benim erkek arkadaşım da benim iki katım kadar kazanıyor. Benim icin boyle düşündüğünü bilseydim, ona layık olmadığımı sırf maddiyatım daha düşük diye düşündüğünü bilseydim ona olan algım çok değişirdi.
Adama üzüldüm.
bir bu eksiktiBosanirken sizden nafaka talep ediyormus
Erkekler de nafaka talep edebiliyor.
Ben bunu hiç salakça ve saçma bulmuyorum. Bencede öyle. Ben bu konularda matematiksel düşünürüm. Hem güzel, bakımlı olacaksın, hem yemeği temizliği yapacaksın, üstüne birde hamile kalıp çocuk doğurup ona bakacaksın, hemde eve para getireceksin. Aynı anda bunların hiçbirini yapmayan, binde bir temizliğe yardımı dokunan adam da koca olacak, baba olacak. Eee başka? Lütfen kendimizi kandırmayalım, erkeklerin doğasında eskiden beri avcılık var. Koşmak, emek vermek ve elde etmek için yarışa girmek isterler. Maalesef ilkel varlıklar onlar.Niye sırf evlenmek için mi ? Erkek kıymet vermiyor işte buna , ya çok saçma ve salakça biliyorum . Ama erkek emek ve para verdikçe kıymet veriyor.
Bir süre sonra erkek yediremiyo ve her tartışma senin evin var maaşın yüksek diye böyle yapiyosana gelito ve insana gına geliyobenzer tecrübeyi yaşayanlar var mı diye merak ettim. yaşarken ne oluyor.sonuçta bilemeyiz. herkesin tecrübesi farklıdır evet ama o zaman burada konu açmak gereksiz.
Evet var malesefbir bu eksikti
Düğün yapmayın o zaman.olay sadece maaş değil. adamın hiç birikimi yok. herşeyi ben yapacağım en azında yüzde 80 ini
Bilmiyor muydun?bir bu eksikti
yani biliyordum da umarım o durumları görmem o anlamda dedim.Bilmiyor muydun?
Adam zengin kadın fakir olunca uyum oluyor,sizin örneğiniz niye uyum olmasın.egitim,sosyo kültürel durum ve deger yargilariniz bakımından uyumsuzsaniz bilemem.arkadaşlar merhaba. 35 yaşında ve hiç evlenmemiş biriyim. 10 bin tl maaşım evim ve arabam ve bir miktar param var. bir süredir görüştüğüm biri var. kısa bir süre sayılır. aynı yaştayız ve hiç evlilik yapmamış. fakat benim yarım kadar maaş alıyor. evi arabası ve parası yok. ailesinin de durumu yok. yaa sizce çok mu alakasız biri kafam karışık. bu şekilde evlenen var mı
önümde pek bir zaman kaldığı söylenemez.Türkiye şartlarında yaklaşık 10bin maaşlı hiç evlenmemiş genç birikimli birini bulmanız uzun zaman alabilir. Önceliğiniz evlilikmi maddiyat mı ona göre karar vermelisiniz.
Uzun zamandır tanışıp sevgili olsalar belki ama kısa zaman olmuş ve aşk yok. Mantığa da çok yatmamış. Zaman lazım anlaşılanBenim için para hic onemli olmadi
Sevgi , ask , anlasmak , uyum , kulturel ve sosyal denklik her zaman onemlidir icinde maddiyat hic yok , esimden daha cok para kazandigim donem de oldu , onun daha cok kazandifi donem de oldu , hic senin benim demedik hep bizim paramiz ya da bizim parasizligimiz dedik
Gonuller bir olunca samanlik seyran olur demis eskiler , cok da guzel demisler ama siz daha yolun basinda boyle dusunuyorsaniz cok mutlu olacaginiza da inanmiyorum
Sevmek icin uzun zaman gerekmiyor ki , ben esimle bir ayda aldim evlilik kararini yani tanistiktan bir ay sonra , asik olduk , cok iyi anlastik , dunyaya ayni yerden bakiyorduk ve evlendik çok şükür seneler sonra bile hala ilk gunku kadar asigiz , ne tanistigimda ne evlenme karari aldigimda para hic söz konusu olmadi benim icin ki evlenme karari aldigimizda esim bazi sebeplerden isten ayrildi ve yaklasik bir sene issiz kaldi hic dusunmedim bile parayi pulu , sevgisiz evlilik olmaz , sevmedigi bir insanla bir kadinin sevismesini benim aklim almiyor acikcasiUzun zamandır tanışıp sevgili olsalar belki ama kısa zaman olmuş ve aşk yok. Mantığa da çok yatmamış. Zaman lazım anlaşılan
İşte orada yaş faktörü devreye girer. Yaş ilerledikçe mantık ön plana çıkar. Herşey tartılır öngörülmeye çalışılır. Bu sebepten 30 lu 40 lı yaşlarda daha zorlanır insanlar evlenirken. Deli demleri geçmiş oturaklı zamanları gelmiştir çünkü. Bir lokma bir hırka, iki gönül bir olunca samanlık seyran olura bakmazlar.Sevmek icin uzun zaman gerekmiyor ki , ben esimle bir ayda aldim evlilik kararini yani tanistiktan bir ay sonra , asik olduk , cok iyi anlastik , dunyaya ayni yerden bakiyorduk ve evlendik çok şükür seneler sonra bile hala ilk gunku kadar asigiz , ne tanistigimda ne evlenme karari aldigimda para hic söz konusu olmadi benim icin ki evlenme karari aldigimizda esim bazi sebeplerden isten ayrildi ve yaklasik bir sene issiz kaldi hic dusunmedim bile parayi pulu , sevgisiz evlilik olmaz , sevmedigi bir insanla bir kadinin sevismesini benim aklim almiyor acikcasi
Eee nolmuş ki?yani şöyle söyliyim gelinliği yüzüğü bile ben alabilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?