evlilikte maddi uyum

olay sadece maaş değil. adamın hiç birikimi yok. herşeyi ben yapacağım en azında yüzde 80 ini

Niye sırf evlenmek için mi ? Erkek kıymet vermiyor işte buna , ya çok saçma ve salakça biliyorum . Ama erkek emek ve para verdikçe kıymet veriyor.
Ben bunu hiç salakça ve saçma bulmuyorum. Bencede öyle. Ben bu konularda matematiksel düşünürüm. Hem güzel, bakımlı olacaksın, hem yemeği temizliği yapacaksın, üstüne birde hamile kalıp çocuk doğurup ona bakacaksın, hemde eve para getireceksin. Aynı anda bunların hiçbirini yapmayan, binde bir temizliğe yardımı dokunan adam da koca olacak, baba olacak. Eee başka? Lütfen kendimizi kandırmayalım, erkeklerin doğasında eskiden beri avcılık var. Koşmak, emek vermek ve elde etmek için yarışa girmek isterler. Maalesef ilkel varlıklar onlar.

benzer tecrübeyi yaşayanlar var mı diye merak ettim. yaşarken ne oluyor.sonuçta bilemeyiz. herkesin tecrübesi farklıdır evet ama o zaman burada konu açmak gereksiz.
Bir süre sonra erkek yediremiyo ve her tartışma senin evin var maaşın yüksek diye böyle yapiyosana gelito ve insana gına geliyo

olay sadece maaş değil. adamın hiç birikimi yok. herşeyi ben yapacağım en azında yüzde 80 ini
Düğün yapmayın o zaman.
Birikim sınırlıysa düğün yapmayın. Nikâh yapın geçin.
Zaten corona var. Çoğunluk gelmez. Boşuna masraf.

Sevgilinizde kredi çeksin. Biraz siz biraz o yaparsınız.
Yani sizi anlamıyorum. Tüm evlenemiyorum konularında yorumlarınızı biliyorum. Bende hep yazıyordum.. umutsuzdunuz. Ne güzel hiç evlenmemiş mühendis birini bulmuşsunuz. Hem de kalbiniz ısınmış. Ne olmuş maaşı 5 binse? Ileride artar..
Kalpler ısındıysa elemeyin.

Bende 33 yaşındayım. 30dan sonra kalbin ısındığı birini bulmak çok büyük nimet. 30 yaş üstü olup evli olanlar aman ele yazıyorlar.
Öyle 30 üstü olup iyi güvenilir birini bulmak günümüzde zor. Tabi karar sizin..

Ama çok maddiyata bakıyorsunuz.. mesleği olmasa maaşı olmasa anlarım. Okumuş mesleği olan kalbinizin ısındığı birini ben olsam 5 bin az alıyor diye elemezdim.

Burada bir üye yazmış. Paralara sarılıp yatamıyorsun. Ele canım aman yazan üyeler sevgili eşlerine sarılıp uyuyor. Onlara göre hava hoş. Bence sırf biraz az kazanıyor diye elemeyin..
Başka durumlar olur, serseri olur , sadakatsiz olur. Amenna. Tabi ki elersiniz.
Şu an günümüzde en zor bulunan şey; güvenilir kaliteli biriyle olmak.. Tabi karar sizin.
Hakkınızda hayırlısı..

Son düzenleme:
Eğitimleriniz ve yaşam standartlarınız eşitse neden olmasın? Bugün 5 alıyodur seneye 10luk bir işe girer. Ya da siz özeldeyseniz bakarsınız işsiz kalıverirsiniz. Size kıymet verecek birisi mi ona bakın. Bir de Baştan mal ayrılığı sözleşmesi imzalayın.

Adam zengin kadın fakir olunca uyum oluyor,sizin örneğiniz niye uyum olmasın.egitim,sosyo kültürel durum ve deger yargilariniz bakımından uyumsuzsaniz bilemem.

Benim için para hic onemli olmadi
Sevgi , ask , anlasmak , uyum , kulturel ve sosyal denklik her zaman onemlidir icinde maddiyat hic yok , esimden daha cok para kazandigim donem de oldu , onun daha cok kazandifi donem de oldu , hic senin benim demedik hep bizim paramiz ya da bizim parasizligimiz dedik
Gonuller bir olunca samanlik seyran olur demis eskiler , cok da guzel demisler ama siz daha yolun basinda boyle dusunuyorsaniz cok mutlu olacaginiza da inanmiyorum

Türkiye şartlarında yaklaşık 10bin maaşlı hiç evlenmemiş genç birikimli birini bulmanız uzun zaman alabilir. Önceliğiniz evlilikmi maddiyat mı ona göre karar vermelisiniz.
önümde pek bir zaman kaldığı söylenemez.

Uzun zamandır tanışıp sevgili olsalar belki ama kısa zaman olmuş ve aşk yok. Mantığa da çok yatmamış. Zaman lazım anlaşılan

Uzun zamandır tanışıp sevgili olsalar belki ama kısa zaman olmuş ve aşk yok. Mantığa da çok yatmamış. Zaman lazım anlaşılan
Sevmek icin uzun zaman gerekmiyor ki , ben esimle bir ayda aldim evlilik kararini yani tanistiktan bir ay sonra , asik olduk , cok iyi anlastik , dunyaya ayni yerden bakiyorduk ve evlendik çok şükür seneler sonra bile hala ilk gunku kadar asigiz , ne tanistigimda ne evlenme karari aldigimda para hic söz konusu olmadi benim icin ki evlenme karari aldigimizda esim bazi sebeplerden isten ayrildi ve yaklasik bir sene issiz kaldi hic dusunmedim bile parayi pulu , sevgisiz evlilik olmaz , sevmedigi bir insanla bir kadinin sevismesini benim aklim almiyor acikcasi

İşte orada yaş faktörü devreye girer. Yaş ilerledikçe mantık ön plana çıkar. Herşey tartılır öngörülmeye çalışılır. Bu sebepten 30 lu 40 lı yaşlarda daha zorlanır insanlar evlenirken. Deli demleri geçmiş oturaklı zamanları gelmiştir çünkü. Bir lokma bir hırka, iki gönül bir olunca samanlık seyran olura bakmazlar.

yani şöyle söyliyim gelinliği yüzüğü bile ben alabilirim.
Eee nolmuş ki?

Ben eşimle evlenmeyi kabul ettiğimde bırakın sıfıra sıfırı, yaklaşık bir ev parası kadar borca batmış vaziyetteydi. Bir gün bile düşünmedim, çok şükür ödedik bitti. Gelinliğimi de ben aldım, kuaförü de ben ödedim, altınları da düğünün ertesi haftası bozdurdum.

Buralardaki yorumlara bakınca alemin salağı gibi görünüyor olabilirim ama bir gün bile pişman olmadım.

Bu arada benim eşim de mühendis. Dönem dönem işsiz de kaldı, çalıştığında benim ondan fazla kazandığım da oldu. Şimdi benim 3 katımı kazanıyor, içinden harçlığını ödemeleri ayırıp kalan maaşını komple bana transfer ediyor "sende dursun" diyerek. Para bir araçtır, maddi şeyler nasıl bu kadar araya girebiliyor ben anlamıyorum. Paraya rakamsal olarak bakıp "bizim" gelirimiz, "bizim" giderimiz diyemiyorsanız nasıl aile olunacak ben gerçekten anlamıyorum.

Bu arada, liseden birlikte mezun olduğum bir kız akademisyen olmuş annem bahsetti. Eh dedim bir zahmet. Lisans, yükseklisans, doktora aşamalarında tamamen ailesinin desteğiyle çalışmadan derslerine odaklandığını biliyordum. Ben ortadirek bir ailenin evladı olarak lisanstan itibaren yazları çalıştım, kardeşimin üniversite masraflarını karşıladım, atandım gittim ev düzdüm vs vs, eh ev alacak birikime sıra gelmedi. Araba alacağım parayı da eşimin borcuna gömdüm :) Yani kimsesi olmayan bir adamı kendinizle kıyaslamak çok adil gelmedi bana. Kendiniz söylüyorsunuz aile desteğini sapasağlam arkamdaydı diyerek.

Gözümün içine bakan, her daim el üstünde tutan, vicdanlı, merhametli, derdime sevincime ortak, anneme evlat, kardeşime abi, tabağındaki yemeğin en güzel lokmasını her zaman bana saklayan bir eşim var çok şükür. Olaya sizin gibi baksam ben de şu an boş bir odada dizi izliyor olurdum.

Evlenmeyin bu adamla, belli ki lafını edeceksiniz paranın pulun.

Ha şu da var, gerçekçi olalım sizin tüm kriterlerinize uyan bir aday şu saatten sonra zor. İmkansız değil ama boşluğa ok atmak yani resmen, iyi bir adamı bu sebeplerle eleyip sonra "evlenemiyorum" demek de bana samimi gelmiyor.

Hakkınızda hayırlısı.

Maddi konuda sorumsuzsa bütün sorumluluğu sana yıkacak bir tipse görüşme derim. Ama çalışkan azimli biriyse hem parasını iyi yönetir hem ilerde maaşı artar. Ayrıca bu durumda aradaki maaş farkı sorun yaratmaz. Tamamen adamın niyetine ve sizin önceliklerinize göre değişir

Reactions: 000
Canım bak bende 34 yaşında evlendim 2 yıllık myo mezunuyum eşim lise terk 37 yasindaydi. Asgari ücret bir fabrikada çalışıyor 10 yıllık calisan. Benim aileden durum iyi olduğu için sağlık sorunlarımda var pek çalışmadım bu yüzden. Kendi evimde oturuyoruz. Inan maddi yönden eşime muhtaç değilim Allaha şükür istesem evi tek başına idare ederim. Düğünü vs tüm masrafları eşimin ailesi karşıladı. (Bende öyle şatafatlı bir düğün istemedim zaten ailem yok denecek az kisiydi) Eşiminse hiç birikimi yok çalıştığını abisine vermiş borç yapmış onlara vermiş idaa oynamis yinede düğünümüz için kredi çekti. Mobilyalar için yapılan borcu eşim karşılayamadı iki bilezigim bozuldu.ama eşim dugun icin cektigi krediyi ödüyor çocuğumuz oldu masraflarını karşılıyor evin ihtiyaçlarını aliyor. Evlenmeden önce sorumsuzluk yapmış ne para biriktirmiş ne yatirim yapmis. Simdi acisi cikiyor.bende sesimi cikarmiyorum.onemli olan bizim icin birşey ler yapması.cabalamasi bu benim hoşuma gidiyor.bence sende buna bak senin icin cabaliyormu kaybetme korkusu varmi para yuzunden Tartışmıyoruz mu tartışıyoruz (bazen sorunsuzluk yapip idaa oynuyor) ama kiminle evlensem yuzde yuz insan olmadigi icin baska seylerden tartışırdık. Seni cok iyi anlıyorum 30dan sonra evlenmemiş hoşlandığın birini bulmak zor inan rengini bulsan dengini bulamazsın dengini bulsan rengini bulamazsin ben bunu çok yaşadım. Birde yas meselesi var yerinde olsam evlenirdim çocuğun olur hayatta yalniz kalmak cok kotu evine arabana sarilamazsin ilerde boşansan dahi çocuğun kalır yanında hiç değilse sarılacak bir evladın olur. Hayatta herseyi dusunmek lazım. sadece paradan mevkiden ibaret degil seviyorsan anlaşıyorsan ( yuzde yuz zaten kimseyle anlasamazsin yuzde 70 anlassan kafi) evlen 5 binde az degil ayrica benim esim asgari ucret aliyorken ben evlendim sen neden evlenmeyesin hemde üniversite mezunu istediğin daha ne yinede sen bilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…