- Konu Sahibi Evlat Kokusu
-
Amin çok teşekkür ederimBorçlar biter dua et sabret. Eğer kocan çıkıp dışarda kendine harcamıyorsa sana verdiğinden çok fazlasını şuan kartın onda olmasına ya da 200 tl nin az olmasına takılma. Hayat müşterek diyip de borç sadece adamın borcuymuş gibi kendi rahatımızı düşünemeyiz. Yeri geldiğinde son kuruşa kadar eşime veririm borçsa ikimizin borcu. Burada herkes farklı koşullarda. Birisinin sırf kuaför masrafı bi diğerinin aylık geçinmek zorunda olduğu miktar. Önemli olan senin ailenin şartlarında eşin elinden geleni yapıyor mu bu. Ödeme kolaylığı versin Allah.
ÜzgünümYanliş yapilan bir yatirim, 200bin ev fiyati ya!! Onun ile otobüsmü alinir? Ki en köklü firmalar bile iflas ediyor. Neyse sonunda alindi ama hemen motor patladi. Üstüne tabiki maddi zorluklar içinde bebek.
Kadin haklarina sahip çikamiyor, evde hizmetçi gibi. Erkek paşa gibi takiliyor. Çocuk maddi zorluklarinda kendine düşen zorluklari yaşayacak.
Cok üzücü bir tablo gercekten.
İncinmez olurmuyum hiç. Dile getirdim konuştum tamam hesap yaparız nereye ne veriyoruz diyor. Bu ay zam alacağım bakalım değişen ne olacak ayın 10'unu bekliyorum
Borçlar çok ben büyük borca girmek istemedim o yaparız dedi buna kızgınım sadeceValla canım benim ayda 7 bine yakın maaşım var eşim de çalışıyor ama o ev kredisi başka ödemeler o kadar çok ki benim maaş öylece gidiyor benim maaş kartım da eşimde ben verdim çünkü zaten maaş yatar yatmaz borçlara gidiyor. Kalan ne kadar para varsa lazım oldukça eşimden alıyorum zaten kredi kartını kullanıyorum. Borçlar bitene kadar idare et derim eğer bizimki gibi fazla para kalmıyorsa ama eğer para kalıyorsa da eşin sana az veriyorsa hakkını söke söke al derim.
8 aydır çalışıyorum. Biraz birikim yapıp başka yerden ev alıp taşınmak tı amacım Çünkü oturduğum Mahalle çok kötü kavga gürültü eksik olmuyor kendi evinde huzurlu değilim eşim araba alalım en kendi işimi yapayım İyi para kazanırım birikim yapar istediğimiz yerden ev alırız dedi. Ama Evdeki hesap çarşıya uymadı, 200 milyar kredi çektik 2 ay geçti motor arıza yaptı 10 milyar da onun ödemesi Kredi ödemeleri için maaş kartımı almıştı, maaş yatınca çeki ödemeleri yapıyor 200 TL de bana veriyor ben de borçlar yüzünden her şeyden zevk alamaz hale geldimaslında şeytan aldığınız zammı söylemeyin, onu kendinize ayırın diyor ama ne olursa olsun hoş bir tutum değil.
siz çalışmazken nasıl ödüyordu peki ? yanlış anlamadıysam çalışmayaa başlayalı çok olmamış.
8 aydır çalışıyorum. Biraz birikim yapıp başka yerden ev alıp taşınmak tı amacım Çünkü oturduğum Mahalle çok kötü kavga gürültü eksik olmuyor kendi evinde huzurlu değilim eşim araba alalım en kendi işimi yapayım İyi para kazanırım birikim yapar istediğimiz yerden ev alırız dedi. Ama Evdeki hesap çarşıya uymadı, 200 milyar kredi çektik 2 ay geçti motor arıza yaptı 10 milyar da onun ödemesi Kredi ödemeleri için maaş kartımı almıştı, maaş yatınca çeki ödemeleri yapıyor 200 TL de bana veriyor ben de borçlar yüzünden her şeyden zevk alamaz hale geldim
Kredi borcu var işte 2010milyar toplambaşka borcunuz var mı ? kredi kartı, ev kredisi vs gibi
Pardon! Trajikomik olan ne????Benim komik bulduğum şeyin tasası sana mı düştü?
Kaldı ki kadının durumu, trajikomik.
Durumumuz yok diye belirtmemiş ayrıca.
Sataşma.
Aylık 2000 benim maaşım. Herkesin kazancı bir değil demekkiaylik 2000 lira harclik verir esim.. sadece ihtiyaclarim icin.. zaten evin ödemelerine karismam.. Allah bereket versin ama zor yetiriyorum.. 200 lira nedir ya bi aksam yemek parasi.. bilemedim durumunuz nasil ama bana biraz bencillik gibi geldi
Çok ama çok teşekkür ederim yorum için.Çünkü kimse aynı şeyleri yaşamıyor herkes kendi açısından yorumluyor. Ne yaşıyorsunuz, eşinizin size karşı tutumu nasıl siz nasıl ona destek olmak adına çalışıp yükünü paylaşıyorsunuz peki o da bunu ev işlerinde ve çocukla ilgilenmekte sizin yükünüzü hafifletiyor mu? ödemelerden geriye ne kalıyor? bunun ne kadarını siz ne kadarını eşiniz keyfi ihtiyaçları için harcıyor? hani bir söz vardır biri size cebinde 10lira varken hepsini verir bir diğeri cebinde 100 lira varken 20 lira verir ve siz 20 lira verenin size daha çok değer verdiğini sanarsınız diye. Eşiniz hangi kişi cebinde olup size vermeyen mi yoksa zaten kıt kanaat geçinip size de pay ayıran mı? Tek taraflı yorumlanacak konu değil bu ama eşinizle konuşun her işi İnternet bankacılığı üzerinden halledin ve birlikte o zaman biraz daha güvenilir hissedersiniz. Borç ödemekten bıktım deyip yuva yıkacak cümleler kurmayın. Borç kendinizinmiş çalışacak sağlığınız ve maaşınızı alabildiğiniz bir işiniz var bunların kıymetini bilen bir kocanız da varsa borç ödenir geçer biter. Borç ödenince durum ne olur onu en iyi siz bilirsiniz ve bu size bu konuda yol gösterir
Kredi borcu var işte 2010milyar toplam
Borç ne için yapıldı bu da önemli. Gelecekte daha rahat etmeniz için ev araba gibi borçlar ise sizin de tahammül etmeniz gerekir.Borçlar çok ben büyük borca girmek istemedim o yaparız dedi buna kızgınım sadece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?