Evlilikte Maddiyat fikri 🤔

Yok özür diliycem durum yok haklısınız hemde çok haklı.
Konuştum dinliyor ben ne istersen alıyorum eksik neyse tamamlıyorum senin benim yok aramızda diyor,

Bekarken ailem maaş vermezsem sormazdı ki ahhh bekarlık kimse almazdı kartımı benden
İsterler miydi demedim ki. Elinizden kartı alsalar yine şu anki tavrınız mı olurdu dedim. Allah aşkına kendinize gelin. Bankaya gidip maaş kartım kayboldu de yenisini çıkarttır. Eşindeki bloke olur zaten. Sahibinizmiş gibi davranmayın. Eşinize de bundan sonra iki maaşı da sizin yöneteceğinizi söyleyin. Sen çok yoruldun biraz da ben idare edeyim deyin.

Bu şekilde hesap yaptım elde kalan 500tl falan oluyor borç dışında çocuğa zaten 300tl gidiyor aylık 200tlyle de ben idare ediyorum

Eee bu durumda eşinize bir kuruş kalmıyor yani ben olsam galiba o 200 tl nin yarısını eşime verirdim

Bir akşam oturup bu hesabı yaptığımı bana neden birimizin kafası yorulsa yeter dediğini anladığımı beni üzmemek endişelendirmemek için böyle davrandığını düşündüğümü ama eş olduğumuzu, her şeyi iyi ya da kötü fark etmeksizin paylaşmayı kabul ettiğimizi güzelce anlatırdım

Bir sonraki ay da yine oturup hesap kitap yapardım bu sefer onun yanında

Sonuçta zaten para yoksa bana verdi vermedi tartışılacak birşey yok ki

Ama bu sıkışıklıkta gereksiz harcama ona buna dağıtma vs varsa müdahale edin ama yoksa sıkın dişinizi yeni borç yapmamaya çalışın

Şu maaş kartının eşte olması durumu bana aşırı itici geliyor yahu. Niye sizin eliniz yok mu, kendi emeğinizin karşılığını neden eşiniz çekiyor ve size harçlık veriyor. Verdiği harçlık miktarı mühim değil, size harçlık veriyor olması anormal olan. Size ait olan maaşdan size harçlık veriyor. Sizce de anormal değil mi? Evden çıkmayacak kadar yaşlı ve hasta insanların emekli maaşlarını evlatları çekiyor bankadan. Onun dışında her birey kendi maaşını kendi çekip yönetmeli. Madem maddiyat sıkışık, kendisi de maaşını çekip masaya koysun. Siz de çekin koyun. Oturun hesap yapın kalan parayı da bölüşün.

Maddi sıkıntı ayrı bir mevzu bu durumlar ilgisi yok. Biz de bu ara çok sıkışığız. Bazen elimde hiç para olmuyor. Üstelik ben çalışmıyorum. Ancak evde biblo değilim. Eşim maaşını alır büyük kısmını karta yatırır. Ben oradan faturaları öderim. Bir miktar bana verir çocuğun kreş parasını öderim. Gerisi evde çekmecede kalır. Ki pek bir şey kalmıyor zaten. Oradan da ihtiyacı olan alır. Ben kalan parayı bildiğim için şunu alıcam bunu alıcam demem, duruma göre hareket ederim. O da aynı şekilde. Dolayısıyla bizim evde bana para verdin, vermedin mevzusu olmaz. Harçlık verme olmaz. Para ve para yönetimi ikimizde çünkü. Para artarsa kullanırım, artmazsa idare ederim.

Son düzenleme:
Aynen bu şekilde dile getirip konuşmalıyım. Hakkım olan için en az teşekkür ederim herkese

Yok okadarı na bilgim çünkü okadar sorgulamam evde yağ şeker vs eksik alınsın derim okadar
Bu nasıl evlilik?
Çalışıp para kazanıyorsunuz ama borçtan, ödemelerden haberiniz yok.
Evlilik bu değil yalnız.
Belki kocanız sizden aldığı parayı ailesine gönderiyor.
Bu kadar saflık fazla.

tabii anne-babaya efelenmek kolay
okadar emeği olan insanlara dahi kartı vermezken, eşe kartı teslim etmek çok mantıklıca
Efelenmek değil.. Aileme neden öyle bişey yapim çalışan 4 kişiydik kira yoktu anneme yarısını verirdim oda bana çeyiz vs alırdı borç nedir bilmezdim, öyle hesap kitap işleri olmazdı ailemde asla onlara yoksa neden hayır diyim. Evlilik sonrası borç nedir farkına vardım Ailem ne isterse başkadır hayırsız evlat değilim lütfen öyle demeyin

böyle yalana veya numara ne gerek var
yenisi gelince adam yine kartı ver demeyecekmi bu durumda
konu sahibi küçük çocukmu ki eşinin karşısına geçip düşündüm taşındım kartımın bende kalmasını istediğime karar verdim, lütfen kartımı alabilirmiyim diyemeyecek mi?
eğer bunu diyecek cesareti yoksa yeni kartda çıkarsa tıpış tıpış eşine verecek zaten kartı
bankayı uğraştırmaya gerek yok

bende aynı sizin gibi düşünüyorum ama eminim bunu yapamayacak. Çalışmayı biliyoruz ama idare edemiyoruz . Bende belki alternatif olur ne bileyim birşeyler yapar diye yazdım. Zaten karşısına geçi kartı isteyecek bir yapıda olsa şu an hiçkimse bunları yazıyor olmazdı.

İstedim bi iki defa verdi sonra lazım diyip bidaha istedi

hayırsız evlatsınız demedim zaten
ama anne-babaya hayır diyebiliyorken, eşinize kartım bende kalsın diyemiyor olmanız pasif olduğunuzu gösterir
bakın annenize bile maaşın yarısını vermişsiniz ki, karşılık olarak kadın size çeyiz dizmiş yani kendinize yatırım gibi bişey olmuş
ama eşinize kartım bende kalsın, maaşımı ben çekeyim gerekirse maaşımın bir kısmını sana vereyim eve katkıda bulunayım diyemiyorsunuz
dersem beni boşar diye korkuyorsunuz
korktuğunuz bir adam ile hayat geçirmek zor olmuyormu

Eşin har vurup harman savurmuyorsa ve kazancınızla doğru bi şekilde geçiniyorsanız çok da sıkıntı yapmanıza gerek yok. Adam eksikleri de gideriyo hoş. Tek sorun birikim yapmamanız ise, eşinle konuşup her ay bi miktar tl ya da döviz olarak hesabınıza yatirabilirsiniz. Buraya yazmadan önce eşinizle bu konuyu konuşmayı denediniz mi?

İnanın işi bırakmayı düşünüyorum da

Evet konuştuk konuyla ilgili daha önce de dediğim gibi yüksek kredi çekince içinden çıkılmaz hal aldık. Çalışıyorum diye birikim yapmak istiyorum ilerisi çocuğumun geleceği için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…