Evlilikte Maddiyat fikri 🤔

Ne guzel herkes zengin, herkesin parasi var nasıl harcayacaklarini sasirmislar, biz ay basina odemeleri yapinca tek kurusumuz kalmiyor kafa rahat tertemiz
Şaka bir yana, aslında şaka da degil, ikimiz de nakit tasimayi sevmedigimizden kredi karti kullaniyoruz, ay sonunda da ne kadar harcasiysak total gelirden ödüyoruz, sadece şunu soyleyeyim, haftada bir gun arkadaslariniza ciksaniz, bir gun disardan yeseniz, bir kahve icseniz 200 tl, bir hafta yetmez yetişkin bir insana, madem boyle kredi karti cikartip ordan yapin harcamalarinizi, maasiniz yattiginda da esiniz odesin.

İnanın böyle olsun istiyorum sadece

Benim tüm maaşım bende ailemle yaşıyorum eve tek kuruş vermiyorum. 200 lira şaka gibi ben bile hiç bir borcum yok masrafım yok o parayla kafayı yerdim bu arada maaş kartı ne alaka siz eşşek gibi çalışın onda dursun kart vay be :) benimde babam emekli kartını anneme verir diğer evden gelen kiraları bilmez bile karımın der. Keşke biraz dik başlı olabilseniz :) adam var erkek var :)

Bu nasıl evlilik?
Çalışıp para kazanıyorsunuz ama borçtan, ödemelerden haberiniz yok.
Evlilik bu değil yalnız.
Belki kocanız sizden aldığı parayı ailesine gönderiyor.
Bu kadar saflık fazla.

belki mi? öyle degilse bende su hayatta hic birsey bilmiyorum ögrenmemisim. gizli birikim yapiyorda olabilir.
ne demek borcu gideni geleni bilmemek. evin cocugu dahi bilir bunu belli bi yasa gelince.

200 tl derken?
Şaka mı bu?
Yoksa kendinize ettiğiniz eziyetin öbür adı mı?

bence parasizligi borcu ceken tek sen varsin, kocanin durumu gayet iyi gibi. banka kara kasina kara gözüne vermedi dimi o krediyi. bankaninda güvendigi bir birikimi yada geliri var ki esinin verdi. adam seni ayakta uyutuyo....

Canim 200 tl nedir ya?Sana tek önerim maaş kartını verme.Ben kartını istiyorum nereye ne ödemë yapılacaksa yardimci olurum de ama maaş kartinin onda olmasini kabul etme

21 yaşındayım 22ye gireceğim.
Evli değilim, sevgilim var.
Ama eşiniz aşşşırı bencil bir insan, ben ki çalışmadığım halde sevgilim bana sürekli ihtiyacın var mı, şu bu ıvır zıvır sürekli sorar. Yardımcı olmaya çalışır. Siz çalıştığınız halde maaş kartınız kocanızda, üstüne üstlük ilkokul çocuğunun harçlığı kadar para veriyor. Benim kardeşim bile aylık 300 lira alıyor, sadece okula gittiği halde. 13 yaşında. Varım siz düşünün ne halde olduğunuzu. Üzüldüm durumunuza.

Borcu beraber yüklenmek çalışıp beraber ödemek yemek içmek çok güzel. Ortak hayat evlilik budur zaten. Ama aklınız yetmezmiş gibi kartın onda durması lütfeder gibi içinden 200 vermesi beni rencide ederdi. Borçlar için çeker getirir eline verirdim ödemesi için ama kart bende dururdu. Çalışmayı beceriyorsanız para yönetimi çekip getirmek veya getirmeden bankadan borcu ödemek de becerebileceğiniz şeyler. İki şeyi merak ettim kart ona ne zaman nasıl geçti nasıl kabul edip al dediniz verdiniz ona? Ve Maaşınız asgari mi 200 veriyor?

Bu durumda bile bana normal gelmedi. Her şekilde borc ödemeye, hayatı beraber göğüslemeye varım. Her gider beraber karşılanabilir ama benim kartım bende durmalı gereken yere ben çeker veririm. Ya da zaten otomatik ödeme dedir.

Tanıdığım bir hemşire kadın vardı. Yılların hemşiresi hem de. Yolda rastlaştık. Ben de o dönem bir dernek için para topluyorum yardım kuruluşu. Yardım eder mi diye sordum ister 5 lira ver ister 50. Sadaka nihayetinde. Eşi yanındaydı. Ben bilemem eşime sormam lazım vs dedi kızardı bozardı. adam ben yardım yapacağım yere yapıyorum dedi gittiler. İnsan boş çevirmemek için hayır yapma fırsatını 5 lira olsun verir. Bir çay parası. Arkalarından yuh yazıklar olsun bir 5 lira da insan kendi maaşından sadaka veremeyecekse beyine sormak durumundaysa niye çalışır ki demiştim..

Eşinin ekonomik bilgisiyle bu kadar olmuş.
"Bu iş senin yönetiminde böyle oldu. Gel bir de benim yönetimimle deneyelim" diyerek durumu ele almak iste.
Bir şey saklamıyorsa bence kabul eder. Kabul etmezse bil ki senden gizlediği giderleri var.

Senden gizli birikim, şans oyunu, finans oyunu veya başka bir şey..

Biz neleri duyduk burada ve çevremizde. Olur mu olur?
Kazancın çok değil borç olunca para kalmıyor da olabilir. Ama şeffaflık istemek hakkın. Nereye ne kadar gidiyor öğren ve ben gerektiğinde öderim deyip kartını al..

Konu sahibi eşinizle konuştunuz mu yoksa çekindiğiniz için yine tek kelime bile etmediniz mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…