- Konu Sahibi Evlat Kokusu
-
Benim komik bulduğum şeyin tasası sana mı düştü?
Kaldı ki kadının durumu, trajikomik.
Durumumuz yok diye belirtmemiş ayrıca.
Sataşma.
Evin tadilat, eşya, düğün masrafı herşey borçla oldu düğün sonrası 2 yılda o borçlar takı vs bitti ben işe başladım 8 ay önce 200milyar kredi çekti eşim şehirlerarası yolcu taşımak için 10 milyar 1 ay önce motor masrafı çıkınca fena bi şekilde borçlandık. Mutfak masraf, çocuğun giderleri, faturalar derken çokılmıyor işin içinden. Arabayı yeni yaptırdık bundan sonraki süreçte düzene girelim istiyorum bıktım borçtan
Evin tadilat, eşya, düğün masrafı herşey borçla oldu düğün sonrası 2 yılda o borçlar takı vs bitti ben işe başladım 8 ay önce 200milyar kredi çekti eşim şehirlerarası yolcu taşımak için 10 milyar 1 ay önce motor masrafı çıkınca fena bi şekilde borçlandık. Mutfak masraf, çocuğun giderleri, faturalar derken çokılmıyor işin içinden. Arabayı yeni yaptırdık bundan sonraki süreçte düzene girelim istiyorum bıktım borçtan
Bu şekilde hesap yaptım elde kalan 500tl falan oluyor borç dışında çocuğa zaten 300tl gidiyor aylık 200tlyle de ben idare ediyorum
Bi erkek bunu neden düşünemez bunu kendime çok sorguladımlazımsa ne kadar lazım deyip sen gönder. Ya da mesela eşine senin maaş kartın lazım de al bakalım verecek mi.
Çünkü kimse aynı şeyleri yaşamıyor herkes kendi açısından yorumluyor. Ne yaşıyorsunuz, eşinizin size karşı tutumu nasıl siz nasıl ona destek olmak adına çalışıp yükünü paylaşıyorsunuz peki o da bunu ev işlerinde ve çocukla ilgilenmekte sizin yükünüzü hafifletiyor mu? ödemelerden geriye ne kalıyor? bunun ne kadarını siz ne kadarını eşiniz keyfi ihtiyaçları için harcıyor? hani bir söz vardır biri size cebinde 10lira varken hepsini verir bir diğeri cebinde 100 lira varken 20 lira verir ve siz 20 lira verenin size daha çok değer verdiğini sanarsınız diye. Eşiniz hangi kişi cebinde olup size vermeyen mi yoksa zaten kıt kanaat geçinip size de pay ayıran mı? Tek taraflı yorumlanacak konu değil bu ama eşinizle konuşun her işi İnternet bankacılığı üzerinden halledin ve birlikte o zaman biraz daha güvenilir hissedersiniz. Borç ödemekten bıktım deyip yuva yıkacak cümleler kurmayın. Borç kendinizinmiş çalışacak sağlığınız ve maaşınızı alabildiğiniz bir işiniz var bunların kıymetini bilen bir kocanız da varsa borç ödenir geçer biter. Borç ödenince durum ne olur onu en iyi siz bilirsiniz ve bu size bu konuda yol gösterirBurada yorum yazan kadınlar kadar neden güçlü olamıyorum ben. Tam olarak nereden başlamalıyım güçlü biri olmaya.
Kararlı biri kendini ifade edebilen biri değilim aslında bunun farkındayım
Sorgulama harekete geç o zaman. Kendine biraz güven ve saygı duy. Emeklerin çabaların karşılığı bir erkeğin insiyatifindeki harçlık olmamalıBi erkek bunu neden düşünemez bunu kendime çok sorguladım
Buradaki bazı ukala insan yüzünden konu açmaya çekiniyorum. Ama çok mantıklı yorumlar geliyor diye de konu açıyorum. İçten yorum yapan herkese sonsuz teşekkürlerKadinin durumunun trajikomik olduguna sen mi karar veriyosun.Sen kadinin hayatiyla ilgili ne biliyosun da boyle keskin ahkamlar kesiyosun? Biraz had yahu.Herkesin hayati seninki kadar mukemmel degil
İşi bırakma gibi bir lüksüm yok çünkü çocuğum için çalışıyorum. Biz ne hedefledik ne oldu aslında bukadar borç olacağını bilemezdim. Okadar bunalım bir hayat ki sadece kızımla mutlu olup ona gülümsüyorumherkes kartı vermesine ya da 200 tl si kalmasına takılmış. 200 tl yi az bulup benim aylık harcamam bilmem ne kadar diyenler burada konu sizin evliliğinizdeki ekonomik durum değil. Önemli olan burada borçlardan sonra ne kadar para kaldığı. Konu sahibinin dediğine göre borçlardan zaten kalmıyor daha fazlası. Kart konu sahibinde olsa yine borçlardan aynı miktar kalacak. Ne diyecek kadın borçlar dursun ben paramı vermem mi dityecek. Ne önemi var şu durumda kartın kimde olduğunun. Boş yere gaza gelip işi bırakmayın bence.
Borçlar biter dua et sabret. Eğer kocan çıkıp dışarda kendine harcamıyorsa sana verdiğinden çok fazlasını şuan kartın onda olmasına ya da 200 tl nin az olmasına takılma. Hayat müşterek diyip de borç sadece adamın borcuymuş gibi kendi rahatımızı düşünemeyiz. Yeri geldiğinde son kuruşa kadar eşime veririm borçsa ikimizin borcu. Burada herkes farklı koşullarda. Birisinin sırf kuaför masrafı bi diğerinin aylık geçinmek zorunda olduğu miktar. Önemli olan senin ailenin şartlarında eşin elinden geleni yapıyor mu bu. Ödeme kolaylığı versin Allah.İşi bırakma gibi bir lüksüm yok çünkü çocuğum için çalışıyorum. Biz ne hedefledik ne oldu aslında bukadar borç olacağını bilemezdim. Okadar bunalım bir hayat ki sadece kızımla mutlu olup ona gülümsüyorum
İncinmez olurmuyum hiç. Dile getirdim konuştum tamam hesap yaparız nereye ne veriyoruz diyor. Bu ay zam alacağım bakalım değişen ne olacak ayın 10'unu bekliyorum1 ay çalışıp maaşı hakedip sonra kocadan harçlık almak incitici birşey değil mi yahu ? sizin emeğinizi bu şekilde hiç etmeye hakkı yok.
giderleriniz kalem kalem bir deftere yazın her ay. eşiniz de neye ne kadar ödüyor görün.
ve 200 tl çok çok az. ilkokul çocukları ayda o parayı alıyor nerdeyse. herşey ateş pahası. hani bi kıyafet beğenip almayı geçtim, kuaföre gitseniz ufak tefek işlemlerle anında biter o para.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?