- 13 Mart 2015
- 4.397
- 8.141
- 358
- Konu Sahibi Evlat Kokusu
-
Artık bilseniz nasıl olur peki?İşte böyle olmak istiyorum ben kafa yoruyorum sen eksikleri söyle yeter diyor. Bişey al desem alır o ayrı bişey ama nereye ne borç gidiyor bilmiyorum
Burada yorum yazan kadınlar kadar neden güçlü olamıyorum ben. Tam olarak nereden başlamalıyım güçlü biri olmaya.E acsın dava? Adam dava acacak dıye benlıgınızden vazgecmenız cıkıp bir kahve ıcememenız herseye susmanız mı dogru olan.
Yani bu durumda adamın paranız ıcın sizinle evlı kaldıgını bılıyorsunuz. Cok uzucu.
Araba alındı şehirlerarası taşımacılık için 200 milyar kredi çekti en yüksek o borç varneden? eşiniz sürekli sizi savsaklıyor sanki, borcun ne kadar olduğundan haberiniz bile yok
Farkındayım bi gün patliycam aslında çünkü bıktım artık borçtanArtık bilseniz nasıl olur peki?
Çok pasif geldiniz bana, çalışyorsunuz ama ne nereye gidiyor bilmeye hakkınız yok.
Eşinizin elinize tutuşturduğu 200 TL 'yi alıp içten içe hayıflanmanın size hiçbir faydası yok farkındaysanız.
Bu borçlar ne için yapılıyor peki? Sizin fikrinizi alıyor mu eşiniz maddi anlamda bir adım atarken ?Farkındayım bi gün patliycam aslında çünkü bıktım artık borçtan
Bunun gucle bir ılgısı yok ki, Calısacak kadar olgunsun guclusun. Paranı idare edecek kadar da guclusundur. Kartımı vermiyorum demek savas baslatma cumlesı degıl ki, hakkınız olan. Hakkınızı alacaksınız.Burada yorum yazan kadınlar kadar neden güçlü olamıyorum ben. Tam olarak nereden başlamalıyım güçlü biri olmaya.
Kararlı biri kendini ifade edebilen biri değilim aslında bunun farkındayım
Elli kere sorulmus bu soru, cevap verilmemiş.Bu borçlar ne için yapılıyor peki? Sizin fikrinizi alıyor mu eşiniz maddi anlamda bir adım atarken ?
Düşük bir rakam ama gerçekten öyle şaka yapmıyorum. Bazen bırakıp baba evine dönesim geliyor kızımla kendime yeni hayat kurmak istiyorum200 tl çok gelmiyormu,masraf kısmak açısından bence 150 tl ye indirmeli.
Kusura bakmayında şakamı yapıyorsunuz?
Eşiniz dalga gecer gibi 200 tl mi veriyor ?
Ve siz 200 tl ile nasıl koca 1 ay yani 30 gün geçinebiliyorsunuz?
Kaldıki arttırıp birikim yapamıyorum diyorsunuz,birde birikimmi yapacaktınız?
Oynatmaya az kaldı dokturum nerde
Vallahi saygıyla eğiliyorum önünüzde 200 tl ile bir ay neler yaptığınızı anlatabilir misiniz rica etsem ?
Eminimki herkes cevabını merak ediyor.
Evet okudum nedir bu borçlar onu öğrenmek lazım.Elli kere sorulmus bu soru, cevap verilmemiş.
Altınları da !! borclar!! ıcın almıs adam okudunuz mu?
Neden maaş kartın eşinde. Senin maaşını yönetecek iraden ya da aklı melekelerin yok mu. İlla birinde duracaksa neden sende değil de eşinde. 1 ay çalışıp eşinden harçlık alırken hiç grurun incinmiyor mu. Neden kendinizi bu kadar eziyor sunuz. Şu kocalar eş eş sahibiniz değil eşiniz hayat arkadaşınız. Yani en azından oyle olması lazım. Çok merak ediyorum bekarken çalışsan maaş kartını babana ya da annene verir miydin.Merhaba hanımlar.
Sorum evlilikte maddiyat nasıl olmalı mesela ben çalışıyorum 8 aydır Onun dışında ev hanımıydım.
Maddiyata alakalı herşey eşime ait faturalar, alışveriş, mutfak masrafı, çocuğun ihtiyaçları falan. Onun dışında kredi borcu var hepsini eşim ödüyor. Benim maaş kartım onda durur maaşım yatınca 200tl verir bana 1 ay onunla idare ederim. Çalışıyorum sonuçta ufak tefek birikimler yapmak istiyorum ama 200tl 1 ayda bitiyor. Arttırıp birikim yapamıyorum sizler birikim yapabiliyormusunuz? Yada herşeyi eşim yapmasa kendi maaşımla belirli ödemelermi yapsam böyle birikim yapmadan çalışmak zor geliyor 4 yıllık bi borç var. Belki farklı fikirler olur diye buradan sormak istedim sizlere.
Aynen oyle. Hatta bence borclarin ne borcu oldugunu dahı bılmıyorEvet okudum nedir bu borçlar onu öğrenmek lazım.
Bende altınlarımı ev alırken bozdurdum ama burada bitmeyen bir borç var ve tahminim, bu borçların yapılma nedenine de karışamıyor konu sahibi.
Evin tadilat, eşya, düğün masrafı herşey borçla oldu düğün sonrası 2 yılda o borçlar takı vs bitti ben işe başladım 8 ay önce 200milyar kredi çekti eşim şehirlerarası yolcu taşımak için 10 milyar 1 ay önce motor masrafı çıkınca fena bi şekilde borçlandık. Mutfak masraf, çocuğun giderleri, faturalar derken çokılmıyor işin içinden. Arabayı yeni yaptırdık bundan sonraki süreçte düzene girelim istiyorum bıktım borçtanElli kere sorulmus bu soru, cevap verilmemiş.
Altınları da !! borclar!! ıcın almıs adam okudunuz mu?
Bekarken ailem maaş vermezsem sormazdı ki ahhh bekarlık kimse almazdı kartımı bendenNeden maaş kartın eşinde. Senin maaşını yönetecek iraden ya da aklı melekelerin yok mu. İlla birinde duracaksa neden sende değil de eşinde. 1 ay çalışıp eşinden harçlık alırken hiç grurun incinmiyor mu. Neden kendinizi bu kadar eziyor sunuz. Şu kocalar eş eş sahibiniz değil eşiniz hayat arkadaşınız. Yani en azından oyle olması lazım. Çok merak ediyorum bekarken çalışsan maaş kartını babana ya da annene verir miydin.
Kusura bakmayın kalbinizi kırmak zaten sıkkın olan canınızı daha çok sıkmak değil amacım.Düşük bir rakam ama gerçekten öyle şaka yapmıyorum. Bazen bırakıp baba evine dönesim geliyor kızımla kendime yeni hayat kurmak istiyorum
Maaşım bende durur kızıma kendime harcarım mutfak alışverişi karışık o an ne gerekiyorsa alırım öyle.Fakat yetmiyor birikim yapamıyorum tasarruflu gitmediğimden sanırımMerhaba hanımlar.
Sorum evlilikte maddiyat nasıl olmalı mesela ben çalışıyorum 8 aydır Onun dışında ev hanımıydım.
Maddiyata alakalı herşey eşime ait faturalar, alışveriş, mutfak masrafı, çocuğun ihtiyaçları falan. Onun dışında kredi borcu var hepsini eşim ödüyor. Benim maaş kartım onda durur maaşım yatınca 200tl verir bana 1 ay onunla idare ederim. Çalışıyorum sonuçta ufak tefek birikimler yapmak istiyorum ama 200tl 1 ayda bitiyor. Arttırıp birikim yapamıyorum sizler birikim yapabiliyormusunuz? Yada herşeyi eşim yapmasa kendi maaşımla belirli ödemelermi yapsam böyle birikim yapmadan çalışmak zor geliyor 4 yıllık bi borç var. Belki farklı fikirler olur diye buradan sormak istedim sizlere.
Bu şekilde hesap yaptım elde kalan 500tl falan oluyor borç dışında çocuğa zaten 300tl gidiyor aylık 200tlyle de ben idare ediyorumÇok basit temel borçlar neler
Kredi
Kira aidat vs
Faturalar
Çocuk bakımı kreş mama bez vs
Aylık ya da günlük market masrafı
Düzenli herhangi bir ödeme
Yazın şimdi hemen
Sizin maaş onun maaş
Arada 1000Tl fark varsa çok normal artan para yoktur
Mesela benzin masrafı var mı biz onu tutamıyoruz ama bazıları ay başında alıp o kadar biniyor işe vs araba ile gitmiyor
Burada otobüs 3,5 tl ya da metro 2,9 2,5 da minibüs 5,5 tl ile geldim akşam gittim 11 Tl
250 tl yol parası
Bunları da varsa ekleyin bir poğaça bir çay 5 tl mesala küçük görünse de birikince büyük gider oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?